ροή ειδήσεων

Θα αρχίσουν να απολύονται "οι ακατάλληλοι" δημόσιοι υπάλληλοι

Α.Μανιτάκης: «Ανασχεδιάζοντας τη Δημόσια Διοίκηση - εκτός δημοσίου τομέα θα βρεθούν οι υπάλληλοι των οποίων η ακαταλληλότητα έχει διαπιστωθεί, όσοι είναι υπόλογοι για παραπτώματα και όσοι δεν παρουσιάζονται στην υπηρεσία του»...


Συγκεκριμένα αναφερόμενος στις τρεις αυτές κατηγορίες υπαλλήλων ο κ. Μανιτάκης είπε: «Η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα κάνει τα πάντα για να εντοπίσει, να απομονώσει, να αποξενώσει από την τεράστια πλειοψηφία των άξιων υπαλλήλων μερικές χιλιάδες υπαλλήλων, που είναι μετρημένες αλλά δεν μπορούν να καθοριστούν εκ των προτέρων, που είναι αποδεδειγμένα, διαπιστωμένα ακατάλληλοι όπως προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.
Η ακαταλληλότητα προβλέπεται στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, θα διαπιστωθεί με τις νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες επαναλαμβάνω ότι δεν περνάνε από την αξιολόγηση. Είναι μια διακριτή διαδικασία, η οποία θα γίνει όπως προβλέπει το νομικό μας πλαίσιο, και η κρίση θα γίνει από νομίμως συγκροτημένα υπηρεσιακά συμβούλια. Εκτός από αυτή την κατηγορία, υπάρχει η κατηγορία των πειθαρχικά υπόλογων.

Και εκεί ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει διαδικασίες. Νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν. Και φυσικά, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και όπως προβλέπει ο κώδικας, όσοι οδηγηθούν στα πειθαρχικά συμβούλια με το ερώτημα της οριστικής παύσης και καταδικαστούν, θα οδηγηθούν στην έξοδο.
Όλες οι πειθαρχικές καταδίκες θα κριθούν δεόντως. Το ίδιο θέλω να πω και για τους υπαλλήλους εκείνους οι οποίοι απουσιάζουν αδικαιολόγητα και μακροχρόνια από την υπηρεσία τους. Πάλι με τις νόμιμες διαδικασίες θα κριθούν από υπηρεσιακά συμβούλια».
Σε σχέση με την αξιολόγηση των δομών ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε πως «βρισκόμαστε πλέον στη μέση και προχωράμε στην ολοκλήρωση των σχετικών εκθέσεων» και συνέχισε λέγοντας: «σύμφωνα με τον οδικό χάρτη μετά το τέλος της αξιολόγησης των δομών θα επακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού.
Η προεργασία έχει ξεκινήσει. Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνει». Πάντως ο κ. Μανιτάκης ξεκαθάρισε ότι «η αξιολόγηση δεν θα έχει σκοπό τις απολύσεις. Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις και δεν οδηγεί σε απολύσεις».
I-Reporter

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/10/12 01:10

    Το δημόσιο δεν θα αλλάξει ούτε σε 300 χρόνια!!! Δεν σας πιστεύει κανείς πια!!! Το κράτος πάντα θα λειτουργέι ως "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει"! (ΟΡΦΕΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *