ροή ειδήσεων

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ψήφισε ΝΑΙ η τουρκική βουλή για εισβολή στη Συρία!

Συνεχής ενημέρωση
Αγριεύουν τα πράγματα στην περιοχή μας μετά την απόφαση της Τουρκικής βουλής για επέμβαση του τουρκικού στρατού με χερσαίες δυνάμεις στη Συρία! 
Η απόφαση ελήφθη πριν απο λίγο...

μετά απο ψηφοφορία όπου «ναι» ψήφισαν 320 βουλευτές και «όχι» 129 από τους παρόντες στη βουλή η οποία αριθμεί 550 μέλη.


Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας


Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας μετά τη συριακή οβίδα που έπληξε χθες την περιοχή Ακτσάκαλε στη νοτιοανατολική Τουρκία, προκαλώντας το θάνατο πέντε πολιτών...

Η Τουρκία προχώρησε σε αντίποινα βομβαρδίζοντας, κατά τη διάρκεια της νύχτας συριακούς στόχους. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς έχασαν τη ζωή τους αρκετοί σύροι στρατιώτες, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Αγκυρας φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων στο συριακό έδαφος. Σύμφωνα με το BBC, η κυβέρνηση Ερντογάν αναμένεται να ζητήσει σήμερα την έγκριση της τουρκικής Βουλής για χερσαία εισβολή στη Συρία.
« Η Αγκυρα δεν θα αφήνει αναπάντητες τέτοιου είδους προκλήσεις από το συριακό καθεστώς» , δήλωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Εν τω μεταξύ, τη στήριξή του στην Τουρκία εξέφρασε το ΝΑΤΟ που συνεδρίασε εκτάκτως στις Βρυξέλλες, μετά από αίτημα της Αγκυρας. Οι χώρες του ΝΑΤΟ κάλεσαν τη Δαμασκό να σταματήσει την «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
Στο πλευρό της Τουρκίας τάχθηκαν και οι ΗΠΑ καταδικάζοντας την αιματηρή επίθεση . « Όλα τα υπεύθυνα έθνη πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι είναι πλέον καιρός για τον Ασαντ να παραιτηθεί, να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και να αρχίσει η πολύ-αναμενόμενη διαδικασία πολιτικής μετάβασης», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίετορ.

Νωρίτερα και το αμερικανικό Πεντάγωνο καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τη επίθεση, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της διεφθαρμένης συμπεριφοράς του συριακού καθεστώτος και για αυτό πρέπει να φύγει. Λυπούμαστε για την ανθρώπινες απώλειες στην Τουρκία έναν ισχυρό σύμμαχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι αναμένει επιστολή από την Αγκυρα για το επεισόδιο, προτού εξετάσει τις πιθανές του κινήσεις. Σε ανακοίνωσή του, αξιώνει από τη Συρία να παύσει τις βιαιότητες σε βάρος του διεθνούς δικαίου.
Από την πλευρά της η Συρία εξέφρασε την πρόθεσή της να διερευνήσει την «πηγή» από όπου εκτοξεύτηκαν οι οβίδες που έπληξαν την Τουρκία και ζήτησε αυτοσυγκράτηση.
Ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράν Ζοαμπί, μετέφερε τα συλλυπητήριά του προς τον τουρκικό λαό, λέγοντας ότι η χώρα του σέβεται την εδαφική κυριαρχία των γειτονικών χωρών ενώ κάλεσε και τις άλλες χώρες να σεβαστούν την κυριαρχία της Συρίας ελέγχοντας τα σύνορα τους και σταματώντας την είσοδο στο συριακό έδαφος ένοπλων ομάδων.
Από τη συριακή οβίδα που έπληξε χθες την περιοχή Ακτσάκαλε στη νοτιοανατολική Τουρκία, έχασαν τη ζωή τους μια μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπάρχουν ακόμα εννέα τραυματίες.
tro-ma-ktiko.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *