ροή ειδήσεων

Ιερέας πωλούσε πολύτιμες εικόνες σε αστυνομικούς!

Εννέα εκκλησιαστικές εικόνες, από τις οποίες οι πέντε είναι ιδιαίτερα μεγάλης χρηματικής και χρονολογικής αξίας, προσπαθούσαν να πουλήσουν στην Λάρισα ένας...

...46χρονος ιερέας και 52χρονη Ελληνίδα. Όμως, ο ενδιαφερόμενος «αγοραστής» αποδείχθηκε… αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών!

Οι δυο τους συνελήφθησαν στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν στην πόλη της Λάρισας, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής για την πώληση των εικόνων έναντι του ποσού των 450.000 ευρώ! Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία παραπέμπονται στον εισαγγελέα Λάρισας.

Από τις εννέα εικόνες που κατασχέθηκαν και εξετάστηκαν από ειδικούς της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας, οι πέντε χρονολογούνται στον 18ο και 19ο αιώνα και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Άλλες τρεις χρονολογούνται στα τέλη του 19ου και 20ου αιώνα και εξετάζονται για να εντοπιστεί το ακριβές έτος κατασκευής τους, ενώ άλλη μία είναι σύγχρονη.

Ωστόσο, στην κατοχή των επίδοξων αρχαιοκαπήλων βρέθηκαν ακόμη δυο ασημένια εκκλησιαστικά σκεύη, ένα δισκοπότηρο και ένας σταυρός, τρεις μεγάλοι μουσαμάδες που απεικονίζουν θεματικές ενότητες νεκρής φύσης και αναγράφουν την χρονολογία «1926», δυο φορητοί υπολογιστές, ένα ipad, έξι κινητά, πέντε βιβλιάρια καταθέσεων, τρεις πιστωτικές κάρτες και μια λευκή σελίδα στην οποία υπήρχε το ονοματεπώνυμο του 46χρονου κληρικού ως δικαιούχου τραπεζικού λογαριασμού. Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να ερευνούν την υπόθεση για να εξακριβώσουν αν οι εννέα εικόνες και τα υπόλοιπα ευρήματα αποτελούν προϊόντα κλοπών.
Πηγή: protothema.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/10/12 23:21

    Φαίνεται οτι ο αρχιεπίσκοπος είχε δίκιο για τα "αδεια ταμεία"...... αρχισαν οι "εκποιήσεις" προς ιδίον όφελος όμως από ορισμένους του συναφιού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *