ροή ειδήσεων

Με ΓΑΠ - ΠΑΠ - λίστα, ο Τόμσεν μας κάνει ό,τι θέλει

Η πρόκληση έχει τα όρια της. Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θεωρεί ότι, το επώνυμο του εξασφαλίζει ασυλία και συνεχίζει να προκαλεί τους αδύνατους, λέγοντας από το...
...βήμα του Harvard ότι έχει δίκιο ο κ. Π. Ρουμελιώτης, ο οποίος τον επικρίνει στο βιβλίο του, και ότι η ΕΚΤ δεν τον άφησε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

Αν ενθυμούμαστε καλά τότε ο ΓΑΠ, αντί να πάει να ανακοινώσει αναδιάρθρωση, κατευθύνθηκε στο Καστελόριζο για να ανακοινώσει την προσφυγή στον μηχανισμό.

Την ίδια ώρα, κάποιοι που γνώριζαν εκ των προτέρων τις εξελίξεις έκαναν τις ανάλογες τοποθετήσεις.

Ο άνθρωπος, λοιπόν, που ευθύνεται για τον μαρασμό, την εξαθλίωση, την αφαίρεση 40 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ, την ανεργία του 25%, συνεχίζει να προκαλεί διότι έχει εξασφαλισμένη ασυλία από τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά.

Και δεν υποστηρίζουμε να «σταυρωθεί» σώνει και καλά ο ΓΑΠ, αλλά γιατί δεν θέλει ας αποδείξει, γιατί ήταν μονόδρομος το μνημόνιο.

Μήπως, γιατί θα αποδειχθεί λ.χ ότι οι ξένοι οίκοι είχαν πάρει χαμπάρι από νωρίς, τον ΓΑΠ και τον ΠΑΠ, και σόρταραν αγρίως την Ελλάδα- όπως πιστεύουν βάσιμα και Έλληνες τραπεζίτες ;

Με το ίδιο θράσος, ο τότε υπουργός Οικονομικών του κ. Παπακωνσταντίνου λέει προς την ελληνική βουλή ότι έχασε την λίστα !! Και τι λέει στον κόσμο η σημερινή κυβέρνηση ;
«Κάνε υπομονή, πείνασε να περάσουμε τον τελευταίο (;) κάβο, αλλά όσοι ήταν στο πηδάλιο δεν θα ελεγχθούν».

Με την ίδια, όμως, απάθεια αντιμετωπίζει το «δίδυμο» της συμφοράς, και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα υπόλοιπα … από-κόμματα της οργής του λαού. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν όποιον κάτεβει στον δρόμο. Είτε είναι εφαψίες, είτε παπατζήδες, είτε οτιδήποτε.

Συμπερασματικά, στην χώρα της Δημοκρατίας κανείς δεν θέλει να ελέγξει κανέναν. Ούτε για το μνημόνιο, ούτε για την λίστα. Εξάλλου, η λίστα των 2.000 δεν θα ήταν τίποτα, αν ο κ. Στουρνάρας έδινε σήμερα δυο εντολές : Μια στην Τράπεζα Ελλάδος για τα εμβάσματα εξωτερικού, και μια στην Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων.

Τότε θα διαλυόταν η μισή πολιτικο-οικονομική σκηνή. Δοθέντων όλων των παραπάνω ελλειμμάτων, κάποιοι ξένοι της Τρόικα, όπως ο Τόμσεν, απαιτούν ότι, θέλουν. Η Ελλάδα, όμως, του 2007-09, με τις εξαγορές τραπεζών και εταιρειών στις γειτονικές χώρες, έχει σήμερα ΑΕΠ, όσο και η γειτονική Ρουμανία.
πηγή: protothema.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *