ροή ειδήσεων

Οι μαθητές θα επιστρέφουν τα βιβλία τους στο τέλος της χρονιάς

Τρόπους ώστε τα βιβλία να μην πετιούνται στο τέλος του χρόνου, αλλά να δίνονται πάλι για χρήση μελετά το υπουργείο, επισήμανε... ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Όπως πρόσθεσε «στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για 3 χρόνια, εμείς γιατί να τα πετάμε; Τι είδους σπατάλη είναι αυτή της τάξεως των 20 ή 30 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο;».

Ο υπουργός εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος ότι μια τέτοια απόφαση θα «περάσει» στην ελληνική κοινωνία: «Θα περάσει γιατί θα το χρεώνεται η κάθε οικογένεια το βιβλίο. Θα υπάρχει μια μεμβράνη σε κάθε σελίδα, που δεν κοστίζει τίποτα, ώστε να μη μουτζουρώνεται και στο τέλος της χρονιάς με ευταξία θα παραδίδονται στους επόμενους».

Ο υπουργός όμως αναφέρθηκε και στο θέμα της συγχώνευσης, κατάργησης κλπ. σχολών και τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», τονίζοντας ότι το μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της επόμενης χρονιάς θα είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο της φετινής χρονιάς, ενώ αναφέρθηκε στον εξορθολογισμό του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Όπως είπε τα 40 ΑΕΙ της χώρας και τα 500 τμήματά τους πρέπει να αναβαθμιστούν, με συγχωνεύσεις και εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους.

Ο υπουργός όμως αναφέρθηκε και σε ένα άλλο μείζον θέμα που είναι ο υποσιτισμός των μαθητών: «Είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί πολύ σοβαρά και κάνουμε ενέργειες χωρίς δημοσιότητα, γιατί είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Υπάρχει πράγματι ζήτημα. Σε πολλές περιοχές, σε πολλά σχολεία, δυστυχώς, έχουμε κρούσματα μαθητών τα οποία μας θλίβουν και έχουμε κάνει ενέργειες και με ιδιωτικούς φορείς και με την εκκλησία.

» Θα δείτε πολύ σύντομα και μια πρωτοβουλία που θα γίνει από τη δημόσια τηλεόραση ούτως ώστε να υπάρξει αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος χωρίς όμως δημοσιοποίηση γιατί πρέπει να είμαστε διακριτικοί προς τους συμπολίτες μας».

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την καταβολή του ποσού του 1.600.000 ευρώ που αποτελεί τη δόση του φετινού προϋπολογισμού το οποίο έχει εγκρίνει για την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης για το οικονομικό έτος 2012.

Ακόμη εγκρίθηκαν χίλιες τετρακόσιες σαράντα πιστώσεις, που ισοδυναμούν με θέσεις απασχόλησης εννέα μηνών για την πρόσληψη συμβασιούχων εργαζομένων στα ΤΕΙ.

* Τέλος, ο υπουργός δέχτηκε άμεσα το αίτημα των προεδρείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ) που ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του για να συζητήσουν το σχέδιο της αναδιάρθρωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (σχέδιο «Αθηνά»). Η συνάντησή τους θα γίνει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.
πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/10/12 19:30

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ LIFESTYLE ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΤΙΣ ΤΖΕΠΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΜΟΔΑ... ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΚΡΕΠΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΑΛΛΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/10/12 21:21

      @ Ανώνυμος16/10/12 7:30 μ.μ.

      Υπερβολικός εισαι.
      Εγώ μιας και μένω κοντα σε Λύκειο, τα παιδιά (ειδικά τα κορίτσια)τα βλέπω να ειναι ντυμένα σε ενα ιδιο απλό μοντέλο ντυσίματος.

      Για το κρεπαρισμένο μαλλί και ποδιές να φοράνε, αυτό δεν σταματάει το κρεπάρισμα .

      Εκτος και εάν σκέπτεσαι να επανέλθει το ντύσιμο των παιδιών στην εποχή του 1968 που ηταν οι μαθήτριες με ποδιά, με ασπρα σοσονάκια, κοτσιδάκια τα μαλλιά και με ασπρες κορδελλίτσες.
      Και τα αγόρια κεκραμένα εν χρώ, και με πηλήκιο με το σήμα της κουκουβάγιας.

      Ετσι τα θέλεις τα σημερινά παιδιά?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *