ροή ειδήσεων

Ρωσικό ενδιαφέρον για αγορά κατοικιών στη Ρόδο και την Κω

Τους ενδιαφέρει το κλίμα, η μικρή κλίμακας εγκληματικότητα και η θρησκευτική «συγγένεια»
Η Ρόδος, η Κρήτη, η Χαλκιδική και η Κω βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος...
των Ρώσων που θέλουν να αγοράσουν εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα στη χώρα μας αξίας μεταξύ 100.000 και 200.000 ευρώ.

Τα παραπάνω συμπεράσματα απορρέουν από το δεύτερο Ελληνορωσικό Φόρουμ Ακινήτων που διοργανώνει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα, με την συμμετοχή εκπροσώπων από τα μεγαλύτερα κτηματομεσιτικά γραφεία της Ρωσίας.

Σκιαγραφώντας αναλυτικά το προφίλ και τις προτιμήσεις των Ρώσων επενδυτών στο τομέα ακινήτων η πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μεσιτικών Γραφείων Anna Lupashko, επισήμανε ότι δίνεται ιδιαίτερα έμφαση στις κλιματολογικές συνθήκες, τομέας όπου η Ελλάδα όπως τόνισε έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, οι εντυπώσεις που αποκομίζονται από τις διακοπές που έχουν πραγματοποιήσει στις χώρες που επισκέπτονται καθώς σε θέματα ασφάλειας, με έμφαση στην χαμηλή εγκληματικότητα, παραδοσιακών δεσμών φιλίας κλπ.

Σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς, ανέφερε ότι η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα καθίσταται ακόμη πιο ελκυστική και για επενδυτές από το εξωτερικό λόγω των προσιτών τιμών, ως συνέπεια της κρίσης.

Ο κ. Παραδιάς επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα όπως άδεια παραμονής στην χώρα μας σε Ρώσους αγοραστές ακινήτων καθώς επίσης να σταματήσει να χαρακτηρίζεται όλη σχεδόν η Ελλάδα ως παραμεθόριος περιοχή.

Από την πλευρά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστικών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Δημήτρης Καψιμάλης σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους είπε ότι πλέον μοναδικές ευκαιρίες για αγορά ακινήτων τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια καθώς οι τιμές έχουν πλέον υποχωρήσει κάτω τους κόστους.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Χρήστος Δήμας, ο σύμβουλος του πρέσβη της ρωσικής ομοσπονδίας Eugene Yorkov, ο γγ Διεθνών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος.
vimatisko.gr
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/10/12 19:47

    ,,,,,,,,,,,,,,,, Ρωσικό ενδιαφέρον για αγορά κατοικιών στη Ρόδο και την Κω

    Τους ενδιαφέρει το κλίμα, η μικρή κλίμακας εγκληματικότητα και η θρησκευτική «συγγένεια» ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    Να προσθέσω που και λόγω της κρίσης και των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών και ικανότητας να τα συντηρήσουν απο τα πολλά χαράτσια και φόρους που εχουν βάλει και που σκέπτονται να βάλουν και αλλα ακόμη, θα βγαίνουν και οντως εχουν βγεί πολλά για πώληση απο τους Ελληνες ιδιοκτήτες, θα τα αγοράζουν οι Ρώσσοι και γενικώς οι ξένοι οπως πάει η οικονομική κατάσταση για ενα κομμάτι ψωμί.

    Και το ωραίο ειναι οτι ολοι αυτοί οι ξένοι που θα τα αγοράσουν θα πληρώσουν μόνο για τα συμβόλαια και υποθηκοφυλακείο και ουτε ενα ευρώ για φόρους χαράτσια αντικειμενικές αξίες και αλλα κερατιάτικα.

    Απαλλαγή φορολογίας λόγω εισαγωγής συναλλάγματος και επένδυση στην Ελλάδα λέγεται αυτό, και μετά καννένας φόρος ακίνητης περιουσίας η χαράτσι δεν θα επιβάλλεται σε αυτά γιατί ισχύει η απαλλαγή της διπλής φορολογίας.
    Θα.... τα δηλώνουν στην πατρίδα τους στην εφορία τους οι νέοι αλλοδαποί ιδιοκτήτες τους.

    Ετσι καλή η ωρα οπως τα δηλώνουν και οι Ελληνες στην εφορία εδώ τα ακίνητα που αγόρασαν απέναντι στην Τουρκία, Λονδίνο- Βρυξέλλες - Παρίσι, κλπ.

    Και το αλλο το ωραίο θα ειναι οτι τα τουριστικά σπίτια η αλλα εξοχικά θα τα νοικιάζουν σε ομοεθνείς τους, θα παραλαμβάνουν το κλειδί και θα ερχονται εδώ και θα μένουν σε αυτά και αν τους ρωτήσει κανείς θα δηλώνουν συγγενείς του ιδιοκτήτη.
    Ηδη γίνεται σε πολλά που εχουν αγοραστεί απο τους ξένους αυτό.

    Και ουτε εφορίες ουτε τίποτε κέρδος για την Ελλάδα απο αυτό το αναμεταξύ τους αλλησιβερήσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/10/12 20:56

    ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΤΗΝΑΝ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ;ΜΑΣ ΩΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *