ροή ειδήσεων

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος

Ο στόχος είναι η αύξηση της ενεργειακής απόδοσης στα συγκεκριμένα νοικοκυριά. Ήδη έχουν επιλεγεί οι πρώτοι δικαιούχοι για την υλοποίηση του πιλοτικού μέτρου. Σε κατοικία 130 τ.μ θα παράγονται και θα καταναλώνονται περίπου 1.600 kWh τον χρόνο...


Η ιδιοκτήτρια κατοικίας που εμπίπτει στην κατηγορία νοικοκυριού με χαμηλό ετήσιο εισόδημα βρίσκεται στην Κοινότητα Ψιμολόφου.

Πρόκειται για οικογένεια με 4 εξαρτώμενα τέκνα. Η κατοικία κτίστηκε το 1985 και έχει εμβαδό 130 τ.μ. Το ετήσιο κόστος του νοικοκυριού για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ξεπερνά τα 2.000 ευρώ, σύμφωνα με το newsit.gr

Με την εγκατάσταση του φ/β συστήματος δυναμικότητας 1 kW αναμένεται να παράγονται και να καταναλώνονται στο σπίτι περίπου 1.600 kWh τον χρόνο. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ψιμολόφου αποφάσισε όπως συγχρηματοδοτήσει επεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στην κατοικία της ιδιοκτήτριας.

Οι 25 κατοικίες έχουν επιλεγεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) ώστε να αποτελέσουν το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα συμψηφισμού μετρήσεων φωτοβολταϊκών σε οικίες.

Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών συμμετέχει ως εταίρος στο στρατηγικό έργο ELIH MED «Energy Efficiency in Low income Housing in the Mediterranean», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας MED.

Στην Κύπρο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις αύξησης της ενεργειακής απόδοσης σε 25 νοικοκυριά με χαμηλό ετήσιο εισόδημα και να εγκατασταθούν 25 έξυπνοι μετρητές.

Οι κατοικίες αυτές έχουν ήδη επιλεγεί από την ΡΑΕΚ ώστε να αποτελέσουν το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα συμψηφισμού μετρήσεων (net-metering) φωτοβολταϊκών συστημάτων εγκατεστημένων σε οικίες.

Μετά από πρόσκληση εκδήλωσης οι 25 τελικοί δικαιούχοι έχουν ήδη επιλεγεί.

Το πιλοτικό αυτό έργο συγχρηματοδοτείται επίσης από τις ακόλουθες τοπικές αρχές: Δήμος Στροβόλου, Δήμος Λατσιών, Δήμος Λάρνακας, Δήμος Αγίου Αθανασίου, Δήμος Γερίου, Δήμος Πάνω Λευκάρων, Δήμος Παραλιμνίου, Δήμος Αραδίππου, Δήμος Έγκωμης, Δήμος Ιδαλίου, Δήμος Πόλης Χρυσοχόος, Δήμος Λακατάμια, Κοινότητα Εργατών, Κοινότητα Ψιμολόφου και τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης.

Το φ/β σύστημα με συμψηφισμό (net metering) στην Κοινότητα Ψιμολόφου

Η εταιρία Enfoton Solar Ltd παρέχει δωρεάν 4 φωτοβολταϊκά πλαίσια 240Wp για εγκατάσταση σε κατοικία στην Κοινότητα Ψιμολόφου.

Η Johnsun Ηeaters Ltd παρέχει δωρεάν τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση του φ/β συστήματος. Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου παρέχει δωρεάν την αγορά και εγκατάσταση του έξυπνου μετρητή για το net metering.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/10/12 07:13

    Αυτά αφορούν την Κυπριακή δημοκρατία και όχι την φασιστική Ελλάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *