ροή ειδήσεων

Μικροί εξερευνητές στην κοιλάδα των Πεταλούδων

Μικροί εξερευνητές από το Δημοτικό Σχολείο της Ψίνθου πήραν μέρος στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Αιθρίας στην κοιλάδα των Πεταλούδων... την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου. Μετά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με τουρίστες, σειρά έχουν οι μαθητές του νησιού!

Συνολικά 36 μαθητές της Ψίνθου μαζί με τους δασκάλους τους παρακολούθησαν το πρόγραμμα και συμμετείχαν σε παιχνίδια που τους έδωσαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα φυτά και τα ζώα της κοιλάδας. Γνώσεις με παιχνίδι συνδυάστηκαν στο πανέμορφο αυτό φυσικό περιβάλλον και οι μαθητές έμαθαν με διαδραστικό τρόπο για την πεταλούδα της κοιλάδας, το ελάφι της Ρόδου, καθώς και τα δέντρα και τους θάμνους της περιοχής.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν ακόμα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και παρατήρησαν εκθέματα φυτών, ζώων και πετρωμάτων της Ρόδου. Παράλληλα, με τη βοήθεια των επιστημόνων της Αιθρίας παρατήρησαν στο μικροσκόπιο δείγματα φυτών και ζώων της περιοχής, μια εμπειρία αναμφίβολα ξεχωριστή! Οι εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα αποτυπώθηκαν τόσο στις ζωγραφιές που έφτιαξαν όσο και στα σχόλια που έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών της κοιλάδας. Μια πραγματικά όμορφη συνεργασία τόσο με τους μικρούς εξερευνητές όσο και με τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν!

Το πρόγραμμα με τους μαθητές της Ψίνθου στην κοιλάδα των Πεταλούδων αποτελεί συνέχεια του πιλοτικού περιβαλλοντικού προγράμματος που πραγματοποίησε η Αιθρία με τουρίστες κατά του μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους για το φυσικό περιβάλλον του νησιού. Το πρόγραμμα με τους τουρίστες στην κοιλάδα εφαρμόστηκε με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και σκοπός της Αιθρίας είναι να το συνεχίσει με μαθητές από σχολεία της Ρόδου μέσα στο χειμώνα.

Τέλος, για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος καθοριστική είναι η υποστήριξη που παρέχει στην Αιθρία ο κ. Κυριάκος Μητρόπουλος από το πρακτορείο Rhodian Tours & Transfers.

Για την Αιθρία,
Βίβιαν Λουϊζίδου, Βιολόγος - Ωκεανογράφος
Για περισσότερες πληροφορίες
Δέσποινα Μερτζανίδου, Δρ. Βιολόγος, Διαχειρίστρια Αιθρίας, 697 3090148
Βίβιαν Λουϊζίδου, Βιολόγος-Ωκεανογράφος MSc, Συνεργάτρια Αιθρίας, 697 4086972


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *