ροή ειδήσεων

Χωρίς απόδειξη το γεύμα θα είναι «κέρασμα» από το μαγαζί «απειλεί» το ΥΠΑΝ

Το ενδεχόμενο αν δεν προσκομίζεται απόδειξη λιανικής, ο πελάτης να μην έχει υποχρέωση να πληρώσει κανένα ποσό σε χώρους εστίασης, εξετάζει το υπουργείο ...

Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Αναφερόμενος στους νέους τιμοκαταλόγους με τις τρεις στήλες που προωθεί το ΥΠΑΝ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ.Σκορδάς είπε: «σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς σχετικά με το θέμα των τιμοκαταλόγων στους χώρους εστίασης και αναψυχής, στόχος είναι η δημιουργία ένας τιμοκαταλόγου με τρεις στήλες.

«Δεν θα γράφει μόνο το ποσοστό του ΦΠΑ, θα γράφει και το αξιακό ποσό γιατί επειδή δεν υπάρχει αυτή η απόλυτη εμπέδωση στον καταναλωτή του πόσο είναι ο φόρος που καταβάλει για αυτές τις αγορές έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα στο να ζητάμε την απόδειξη. Σκεφτόμαστε να μπει και μια υποχρέωση αναγραφής στους τιμοκαταλόγους ότι αν δεν προσκομίζεται απόδειξη να μην έχει υποχρέωση ο πελάτης να πληρώνει κανένα ποσό. Νομίζω ότι και ο κόσμος του εμπορίου και της αγοράς θα εκτιμήσει αυτή την απλοποίηση και θα μετακυλήσει το όφελος που αποκτά στις τελικές τιμές».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για την επίλυση ενός θέματος, που δεν λειτουργεί ακόμη στη μορφή που πρέπει, και αφορά την ενοποίηση του ελέγχου και του κυρωτικού συστήματος, ενώ για την «προτιμολόγηση» ανέφερε:

«Εργασίες υδραυλικών ή ηλεκτρολόγων που παρέχονται στα σπίτια δεν μπορεί να είναι σε μια αοριστία και σε μια κατάσταση που είναι μόνο παθογένεια για τα δημόσια οικονομικά. Αυτό βοηθάει σιγά-σιγά να αποκτήσουμε μια άλλη κουλτούρα δηλαδή, να αρχίσουμε να έχουμε αίσθηση του κόστους και της δαπάνης που θα γίνει προκειμένου να δώσουμε μια εντολή για μια εργασία».
lamiastar.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/10/12 23:44

    Δηλαδή εδώ στην Ρόδο θα τρώμε τσάμπα! Γουστάρωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/10/12 12:57

      Μονο θα τρωμε?Φαι ,ποτο, διασκεδαση,ολα τζαμπα.Δεν γινεται να επεκταθει το μετρο και σε υπηρεσιες?Υδραυλικοι ,ηλεκτρολογοι,γιατροι.Παραδεισος θα γινει η Ροδος.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/10/12 14:48

    Δεν είμαστε και ολοι ίδιοι όμως.εγω που τα χτυπάω όλα να όλα τι να πω;για φοροδιαφυγή στην ΡΟΔΟ ; Κάντε μου την χάρη κάντε επιτέλους και ένα διαχωρισμό οι πολίτες να αγοράζουν μόνο απο επιχειρήσεις που εκδίδουν αποδείξεις.αλλα και ο κόσμος δεν παει πίσω.οφειλουμε να ζητάμε απόδειξη διαφορετικά είμαστε αιτία του προβλήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *