ροή ειδήσεων

ΟΧΙ ΡΕ! Δε μας αρέσει το κουτόχορτο!

Γράφει ο Βαγγέλης Ευαγγελίου
Μην τολμήσει κανένα παιδί από αυτά που γράφουν Greeklish, να κάνει παρέλαση! Και αμάν πια με τις άρρωστες, κοινότυπες, μολυσμένες, σχολικές εορτές. Ανεβαίνουν να πούνε ποίημα και το λένε στα Greeklish. Που ακούστηκε; Να μετατρέπεις το Ελληνικό αίμα που χύθηκε τότε, σε αλλοδαπή προφορά!...

Φυσικά και αγαπώ τα παιδιά. Τα μικρά όμως. Αυτά που είναι ακόμα αθώα. Διότι αυτά που πάνε σχολείο, δεν είναι αθώα.
Μα να κάνεις παρέλαση με τσίχλα στο στόμα και το κινητό στην κωλότσεπη; Να μην μπορείς να το παίξεις πως νοιάζεσαι για ό,τι συμβαίνει, έστω για λίγα λεπτά; Λέμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον αυτής της χώρας.
Ποια παιδιά;
Ποια χώρα;
Μήπως αυτά που αυτοκαλλιεργούνται, που σέβονται τον εαυτό τους, την ιστορία τους και τελικά φεύγουν από τη χώρα μας; Τότε δεν είναι το μέλλον αυτής της χώρας, αλλά εκείνης που πάνε να ζήσουν.
Η Ελπίδα είναι, πως ευτυχώς πάντα θα υπάρχουν παιδιά, που δε θα γίνονται μάζα με τίποτα και δε θα τρώνε για πρωινό, κουτόχορτο!
Δε θα ακούν σαχλοτράγουδα, σκυλάδικα της παρακμής, δε θα φοράνε από τα 15, εικοσάποντο τακούνι με κατακόκκινο κραγιόν στη μούρη, σαν κλόουν σε μεταθανάτιο πάρτυ, δε θα κάνουν κοπάνα από την αξιοπρέπεια, σκασιαρχείο από τις αξίες, δε θα γίνουν μαριονέτες των ηλιθίων, των γελοίων, των ατσαλάκωτων γραβατιζούμενων.. Θα μάθουν να μιλάνε Ελληνικά και μ' αυτά θα τσακίζουν, όποιον πάει να τους το παίξει κουτοπόνηρος. Και άσε τ' άλλα παιδάκια, να παρελαύνουν με τσιχλόφουσκες στο στόμα και γλειφιτζούρια στα μαλλιά.. Φυσικά και είναι εύκολο να γλείφει ο ένας τον άλλον σ' αυτήν τη ζωή και όλα να κυλούν όμορφα.
Μα, κάποιοι σαν το Μεταξά καλή ώρα, ξέρουν να λένε και ΟΧΙ! Το όμικρον κοιλιά, φουσκωμένη με γεννητούρια προσεχώς. Το χι, διαγραφή από αυτά που σου μικραίνουν την Ψυχή και σου την κομματιάζουν, λες κι είναι κρέας σε κρεοπωλείο, που στο τυλίγει η ίδια η καθημερινότητα! Και το γιώτα, μαγκούρα από κλαδί ελιάς.
Για να φτάσεις στα γηρατειά, με Ειρήνη στην καρδιά και χωρίς να έχεις ανάγκη να λαδώσεις το θάνατο, για μερικά δευτερόλεπτα ζωής.
Κάποια παιδιά, ευτυχώς, θα λένε ΟΧΙ στις μόδες των καιρών, στα προβλήματα πυθαγόρειων στιγμών, στις λίστες κάθε λογής, στα έρποντας και καταγής, στα σάλια και στα χάλια, στα σκουπίδια και στα πουλημένα τα ταξίδια, στη φυλή τους την ίδια, που έχει γίνει αποκαΐδια, βολεμένη στα κοψίδια, και χωρίς καθόλου αρχίδια.. ΟΧΙ!
www.vaeva.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/10/12 21:07

    Πάντως αυτή με το ψηλοτάκουνο που έσπασε δεν είναι αυτή που παρέλασε ξυπόλυτη. Έχει άλλο μαλλί και άλλη θέση στην παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/10/12 07:03

    Πολύ σωστό σε βρίσκω φιλε μου, εύγε για το θέμα σου, δυστυχώς έτσι και χειρότερα είναι τα πράγματα. Επίσης ξέχασες να προσθέσεις τις φούστες που βγάζουν μάτι, τα σπορτέξ, και τα σκισμένα τζιν. Τα παιδιά όμως μιμούνται, και μιμούνται καλά πρώτα τους γονείς και μετά τους φίλους, και άρα σωστή η παροιμία "με οποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις" Δάσκαλος είναι οι γονείς, η ζωή, και η κοινωνία γενικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/10/12 07:12

    Η μαλακία που δέρνει τον αρθρογράφο είναι ανείπωτη και ανυπόφορη...!Εντυπωσιακό και το θράσος του, να κατακρίνει αλόγιστα, διαθέτοντας (και προβάλλοντας μάλιστα), ένα ελεεινά γελοίο (και προσβλητικό για νοήμονες) βιογραφικό....

    Τί άλλο θα δούμε πιά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/10/12 07:58

    Αρθρογράφε αεί πέθανε.. Να σου θυμίσω πως τα παιδιά ζουν με τον τρόπο τους ώστε να υπάρξουν αρμονικά σε μια κοινωνία που ΕΣΥ και οι όμοιοι σου έχουν θεσπίσει. Σε μια κοινωνία που η παιδεία είναι κάτι αστείο και η πουτανιά αρετή. ΟΧΙ δεν φταίνε αυτά.. Εσύ και όλοι της γενιάς σου και τις προηγούμενες γενιές φταίνε.. Αυτό αφήσατε πίσω σας.. Μια κοινωνία μπουρδέλο, της ρεμούλας και του ωχαδερφισμού.. Μην περιμένεις θαύματα και ξεκίνα να σπέρνεις παιδεία... όχι μίσος.. Τα παιδιά από εσάς μαθαίνουν και όχι από μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/10/12 15:14

    τα καλα παιδια ειναι των συριζεων,γιατι ολα τα αλλα παιδια ειναι κωλοπαιδα!!και να ρωτησω κατι. γιατι τα βαζετε να παρελασουν?? για να δουμε 12ποντα ? για να δουμε μισοφορια?? για να φτυσουν κανα τσιγαρο? για τα πουκανισα εξω απο το παντελονι?? για την τσιχλα και το κινητο?? οχι αγαπητοι μου ,ο λογος που παρελαζουν ειναι για να απαξιωσουν την παρελαση και να περασουν τα πολιτικα μυνηματα που γουσταρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *