ροή ειδήσεων

Η έκπληξη του Οκτωβρίου

Πότε; 15 του Οκτώβρη
Γιατί; Νέα Σελήνη (χωρίς φως)

Όπως αναφέρεται στην ZeroHedge.com, «Αυτό θα είναι ένα μοναδικό χρονικό σημείο από τις τόσες φορές στην ιστορία, όταν οι ΗΠΑ θα έχουν τρία αεροπλανοφόρα ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή! »κοντά στο Ιράν...
Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ CVN-74 Stennis είχε αφήσει σιωπηλά την ακτή ελλιμενισμού του και είχε φύγει νωρίς και έχει πλέων κατευθυνθεί προς την Αραβική Θάλασσα για να ενωθεί στην πορεία με το επίσης πυρηνικό αεροπλανοφόρο της υπόλοιπης ομάδας το CVN-65 και το Enterprise CVN-69 Αϊζενχάουερ (Eisenhower ) με τελικό προορισμό τα ανοικτά των ακτών του Ιράν.

Τρεις ομάδες αεροπλανοφόρων μαζί. Αυτό και αν είναι «Δύναμη πυρός».

Το USS John C. Stennis έφυγε προφανώς την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, και κατά πάσα πιθανότητα θα ενταχθεί με την υπόλοιπη αεροναυτική Δύναμη Κρούσης μετά από ένα μακρινό ταξίδι κατά προσέγγιση την 2-εβδομάδα του Οκτωβρίου 2012. Μια τυπική ταχύτητα πλεύσης των 20 κόμβων θα το φέρει εκεί γύρω –περίπου- τον Οκτώβριο 14, περισσότερο ή λιγότερο. Ενδιαφέρουσες έτσι δεν είναι οι συμπτώσεις;

Αλλά ας δούμε τα γεγονότα από την αρχή:

Σίγουρα Δεν πρέπει να αποτελέσει καμία έκπληξη για εκείνους που παρακολουθούν τα σχετικά γεγονότα των ημερών στην ευρύτερη περιοχή, μετά την νέα ροή ειδήσεων ​​της Μέσης Ανατολής ότι οι εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν είναι σε υψηλό –και οριακό- όλων των εποχών.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου "είναι αποφασισμένος να επιτεθεί στο Ιράν πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ," υποστήριξε το βράδυ της Δευτέρας το ειδησεογραφικό Κανάλι του Ισραήλ 10 “Channel 10 News” και το Ισραήλ είναι πλέον "πιο κοντά από ποτέ" σε ένα αποφασιστικό χτύπημα σχεδιασμένο για να ματαιώσει την πυρηνική μονάδα του Ιράν. [www.timesofisrael. com]

Την ίδια ακριβώς στιγμή το Ιράν αποκάλυψε αναβαθμίσεις σε έξι όπλα την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο ακριβής μικρής εμβέλειας πυραύλους, όπως τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν. "Αυτό το βλήμα είναι μια από τις πιο ακριβές και προηγμένες εδάφους-εδάφους με τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων στερεών καυσίμων,« Το Ιράν λέει ότι θα μπορούσε να πλήξει το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, αν πρόκειται να δεχθεί επίθεση. [www.reuters.com]

Οι Ισραηλινοί ηγέτες φέρεται να φοβούνται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκει μια εύλογη ευκαιρία να επανεκλεγεί το Νοέμβριο, και στη συνέχεια θα μπορέσει αβίαστα να συνεχίσει την πολιτική οικονομικού στραγγαλισμού για το ΙΡΆΝ, αναμένοντας από μια τέτοια ισχυρή πίεση την εσωτερική κατάρρευση του καθεστώτος του ΙΡΆΝ.

Ο πρόεδρος του ΙΡΑΝ Αχμαντινετζάντ φέρεται να υποστηρίζει εμμέσως ότι έχει αναπτύξει πυρηνικές δυνατότητες (για την υποτιθέμενη μη στρατιωτική χρήση) για πολλά χρόνια, και υπήρξε αρκετά σαφής σχετικά με την πρόθεσή του να απαλλαγεί η Μέση Ανατολή από την παρουσία του Ισραήλ! Αν και μερικοί πιστεύουν ότι αυτό είναι καθαρά πολεμική ρητορική,(για το εσωτερικό του ΙΡΑΝ) το Ισραήλ προφανώς δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη.

Ενώ οι διάφορες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν έχει επιβραδύνει ουσιαστικά την πρόοδό τους, που προφανώς δεν σταμάτησε. Αν το Ισραήλ επιθυμεί αληθινά να αμυνθεί κατά της ιρανικής απειλής της ολικής καταστροφής, μπορεί να επιλέξει να δράσει τώρα, πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Οι περισσότερες σύγχρονες τακτικές αιφνιδιασμού ενόςσύγχρονου πολέμου και η διενέργεια επίθεσης συμβαίνει κατά την διάρκεια της νύχτας, στο σκοτάδι, εκμεταλλευόμενοι την υψηλής τεχνολογίας απεικόνιση και τη μείωση της πιθανότητας του εδάφους για οπτική αναγνώριση εισερχόμενων εχθρικών αεροσκαφών. Η πιο σκοτεινές νύχτες συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της νέας σελήνης. Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, η νέα Σελήνη πέφτει στις 15.


ΑΝ μια τέτοια επίθεση επρόκειτο να συμβεί, αναμένουμε οι τιμές του πετρελαίου να εκτιναχτούν στα ύψη, τουλάχιστον προσωρινά. Η πιθανότητα των υπολοίπων φίλων-συμμάχων – εχθρών που θα εμπλακούν σε μια τέτοια διαμάχη θα είναι υψηλή.
(διαβάστε σχετικό άρθρο μελέτη στο τέλος του άρθρου).

Μιλάμε για τη Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ, ίσως εμμέσως στην αρχή ... αλλά ποιος μπορεί να πει ότι στην δίνη του πολέμου μπορεί να φέρει το ποιο προβλέψιμο πάντων, την α-προβλεπτικότητα!...
Άλλωστε συνήθειο το χει η βία να γεννά την βία (Σοφοκλή Αντιγόνη).

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε αναταραχή φαινομενικά για πάντα, έτσι ήταν έτσι είναι και έτσι θα είναι! αλλά τώρα περισσότερο από ποτέ. Όλοι γνωρίζουμε το εμπόρευμα που βρίσκεται κάτω από την άμμο (στο χρυσό υπέδαφος) εκεί που θέτετε το διακύβευμα της μάχης.

Θα μπορούσε μια ισραηλινή επίθεση -τώρα- να οδηγήσει σε ένα θανατηφόρο πολεμικό σπιράλ τη σύγκρουση και τις γύρω περιοχές εκτός ελέγχου;

Αν ναι, είστε προετοιμασμένοι για τις συνέπειες; Θα μπορούσε αυτό να είναι η «έκπληξη του Οκτωβρίου»;

Την ίδια στιγμή

Στη Διεύθυνση του Προγράμματος Λευκού Οίκου ΕΔΏ δεν υπάρχει ούτε μία δραστηριότητα μέχρι και τις Αμερικάνικές Εκλογές στις 6-11-2012!!!
Και είναι η κορύφωση στην προεκλογική περίοδο για τις εκλογών των ΗΠΑ!!!
Δηλαδή στο επιβαρυμένο πρόγραμμα του Προέδρου των ΗΠΑ σε προεκλογική περίοδο μόλις 35 ημέρες από τις εκλογές δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ συνάντηση!
Τη ίδια στιγμή και ο Πούτιν και άλλοι σημαντικοί αρχηγοί κρατών ακυρώνουν ταξίδια και συναντήσεις μαζικά.
Γνωρίζουν κάτι;
ΠΡΟΣΟΧΉ!
Δε χτίζουμε θεωρίες αλλά σημειώνουμε το πολύ παράξενο της υπόθεσης.
Δείτε το video.


http://elefterifoni.blogspot.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *