ροή ειδήσεων

Μαρτυρία-σοκ: Είμαι... νεκρός

Συγκλονιστική μαρτυρία στο δικαστήριο από θύμα κυκλώματος τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη. «Φοβάμαι, ναι. Είμαι ζωντανός-νεκρός. Ηθελε να ρουφήξει όλη την περιουσία μου»...
Την περιπέτεια που έζησε ως θύμα κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων, με φερόμενο ως εγκέφαλο έναν 36χρονο Ελληνοσύρο, περιέγραψε στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, ένας 30χρονος επιχειρηματίας.

Το θύμα του κυκλώματος, γιος ιδιοκτήτη γνωστής αντιπροσωπείας αυτοκινήτων της Θεσσαλονίκης, είπε ότι λόγω των συσσωρευμένων χρεών του υποχρεώθηκε να δανειστεί χρήματα από τον 36χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος είχε εμπλακεί μεταξύ άλλων και στα διοικητικά της ΠΑΕ Ηρακλής. «Δανείστηκα τμηματικά συνολικά πάνω από 200.000 ευρώ, με μηνιαίο τόκο 8%, επειδή, όπως μου είπε, ήμουν καλός πελάτης», ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο εφιάλτης του ξεκίνησε όταν το κύκλωμα άρχισε να ζητεί την αποπληρωμή των χρεών. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τις απειλές που δεχόταν για τη ζωή του, μέλη της σπείρας - «φουσκωτοί», όπως είπε - τον απήγαγαν δύο φορές.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας, απάντησε ότι τμηματικά επέστρεψε στον 36χρονο πάνω από 500.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ του μεταβίβασε δύο ακίνητα, από τα οποία το ένα το επαναγόρασε λίγο καιρό αργότερα.

Εκτός από τον φερόμενο ως «αρχηγό» της εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ακόμη 11 άτομα - μεταξύ αυτών η σύζυγός του και ένας δικηγόρος. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το παράνομο περιουσιακό όφελος που είχε αποκομίσει το κύκλωμα από το 2006 έως την εξάρθρωσή του πέρυσι τον Απρίλιο προσεγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ.
Πηγή: Τα Νέα


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/10/12 14:30

    Ρε παιδια ενα δεν μπορω να καταλαβω.Δανειστηκε λεει 200 χιλιαρικα και επεστρεψε 500.Με αυτην την ε[ιφανεια γιατι δεν δανειστηκε απο τραπεζα και με λιγοτερο τοκο?Μηπως δεν μας τα λεει καλα ο φιλος αρθρογραφος?Και θα το πω για πολλοστη φορα.Οταν πανε να ζητησουν λεφτα απο τετοια ατομα ,στην αρχη ειναι καλοι και σωτηρες.Μολις αρχισουν να ζητανε τα λεφτα τους ειναι τοκογλυφοι,εγκληματιες κλπ.Και οποιος δεν εχει χεσμενη την φωλια του δεν παει να δανειστει λεφτα απο τετοια κυκλωματα.Παει στην τραπεζα κυριος.Οχι στην αρχη πονηρια και στο τελος κλαμματα.Για να λεμε και του στραβου το δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/10/12 22:39

      De daneistike apo trapeza epeidis otan eisai ston Tiresia den se daneizei kamia trapeza panyvlaka. Allh fora prin trekseis na sxoliaseis metra mehri to 100 (isws mexri to 1000) na mas glytwseis apo tis mlks sou. Extos ki an eisai ki esy tokoglyfos kai sou e8iksan tous synadelfous .

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/12 23:52

    10:39 EISAI POLI ELAFROMIALOS .......KAI AYTA POY SOY EGRAPSA POLA EINAI ,
    ELA FACEBOOK TORA NA PAIDIARISIS LIGO . AINTE KOYRAMPIE !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *