ροή ειδήσεων

H Τεχνογνωσία του ΔΝΤ και ο Ταγματασφαλίτης

Για πολλοστή φορά τα μέτρα θα τα σηκώσουν και πάλι εκείνοι, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, δεν κατέχουν πολλά: οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι, οι άρρωστοι και οι ανάπηροι... Τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα που μπορεί να είναι πολυπληθή άλλα δεν μπορούν να αντιδράσουν ελλείψει ηγεσίας.

Η Τεχνογνωσία του ΔΝΤ έγκειται στο ότι όσο πιο ψηλά είσαι κοινωνικά, τόσο λιγότερο σε αγγίζει. Το ΔΝΤ δεν πειράζει τις ιεραρχίες αλλά -το αντίθετο- τους επιτρέπει να διαφύγουν, συνομιλεί μαζί τους συνακαθορίζει τις αποφάσεις τους κάνει να αισθάνονται σπουδαίοι τους πληρώνει και τους εξαγοράζει.

Εκεί κοντά συνωστίζονται με διάφορα προσχήματα κι άλλοι από χαμηλότερα στρώματα που θέλουν να στρατολογηθούν και να προσφερόσουν να ανεβούν ιεραρχικά.

Το κάνουν γιατί είναι ιδεολόγοι και θεωρούν το έργο εκπολιτιστικό εκσυχρονιστικό. Άλλοι για απλώς είναι κυνικοί συμφεροντολόγοι και άλλοι για να μην προκόψει ο εχθρός τους και ο γείτονας που έμαθαν να μισούν.

Το ΔΝΤ δεν μένει πολύ σε μια χώρα γιατί πολύ σύντομα δημιουργεί μια τάξη κατεστραμμένων η οποία εξεγείρεται μαζικά εναντίων όλων όσων συνεργάστηκαν μαζί του.

Όλα θυμίζουν κατοχή και ειδικότερα στην Ελλάδα έχουμε τα εξής:

Η έλευση του ΔΝΤ επέτρεψε στην ένοχη ακροδεξιά που ως ταγματασφαλίτης είχε συνεργαστεί με τους Γερμανους σε βάρος των κομουνιστών, να επανέλθει στο φως ως αντιστασιακός μαχόμενος κατά του ΔΝΤ!

Βέβαια στη θεατρική σκηνή μας τον ρόλο του Ταγματασφαλίτη πήρε ο νεοφιλελεύθερος και ο μεγαλοδημοσιογράφος! Ο κομουνιστής κράτησε τον ρόλο του αντιστασιακού και κάποιοι από αυτούς έγιναν τρέντυ. Ο Δεξιός νοικοκύρης έχει θαμπωθεί από τα μάρκα του εχθρού και δεν μιλάει πολύ. Μικρές ομάδες δρουν εδώ και εκεί με σαμποτάζ τύπου “δεν πληρώνω” και “χωρίς μεσάζοντες”.

Ο εργοδότης βρήκε ευκαιρία να απολύσει και να μειώσει μεροκάματα, ο μαυραγορίτης έμπορος να θησαυρίζει στα ράφια τον Super Market, η εκκλησία σιωπηλή όπως πάντα ή θα μιλά για άσχετα θέματα όπως το στοματικό σεξ.

Οι καλλιτέχνες ανύπαρκτοι και σιωπηλοί. Είναι από αυτούς που δεν θα ντρεπονταν να στρατολογηθούν και να προσφέρουν για να ανεβούν καλλιτεχνικά. Δεν ντρέπονται να παίξουν ακόμη για μια χούφτα ευρώ. Οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι, οι άρρωστοι και οι ανάπηροι περιμένουν τον Χειμώνα του 2012-13.

Όλα είναι εδώ και πάμε για τον τρίτο χειμώνα του Μνημονίου. Η Τεχνογνωσία του ΔΝΤ έχει απλωθεί στην χώρα… την φέρει και την άγει.

To αδύνατο σημείο του εχθρού ήταν η είσοδος του στην χώρα άλλα σε αυτό βοήθησε ο Γιωργάκης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο συλλογικός μας ύπνος. Το δίκτυο του εχθρού είχε στηθεί πολύ πριν ανακοινωθεί επισήμως.
papaioannou-giannis.net

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *