ροή ειδήσεων

RYANAIR: Άρχισε ο "έρανος" στην Κω...

- Σύμπραξη Επαγγελματικών Φορέων Κω
- Ξέσπασε "πόλεμος" στα Δωδεκάνησα για την RYANAIR

Με μια ενδιαφέρουσα επιχειρηματολογία, η οποία όμως έχει πολλά κενά και παραδοχές που δεν είναι σίγουρο ότι ευσταθούν, οι φορείς της Κω, ξεκίνησαν προσπάθεια να συγκεντρώσουν χρήματα... για να ανανεώσουν την συμφωνία με την RYANAIR. Από την άλλη πλευρά όμως η πρωτοβουλία αυτή έχει δημιουργήσει πλήθος αντιδράσεων στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η διοίκηση του οποίου προχώρησε σε μια οξύτατη ανακοίνωση εναντίον της πρωτοβουλίας αυτής. Παράλληλα, έχει εξαγγείλει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα, δεδομένου ότι εκκρεμμεί επίσημη πρόταση του ΕΒΕΔ προς την RYANAIR για την τριετία 2012-2014, συνολικού ύψους 760.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φορέων της Κω:
"Όλοι οι επαγγελματίες στο νησί καταλαβαίνουμε την σημασία των Αεροπορικών Εταιρειών Χαμηλού Κόστους (LCC) για την Κω αλλά και για τα γύρω νησιά. Σύμφωνα με τα τελικά επίσημα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου Κω για το διάστημα Μάρτιος 2012 – Σεπτέμβριος 2012, από τις 768.522 αφίξεις όλων των εταιρειών, οι 83.531 (δηλαδή το 11%) προέρχονται από την Ryanair. Πάγια τακτική των Αεροπορικών Εταιρειών Χαμηλού Κόστους προκειμένου να διαφημίσουν τους προορισμούς που έχουν στο πρόγραμμα πτήσεων τους, αλλά και να μπορούν να διατηρούν τις χαμηλές τιμές, ειδικά στην αρχή και το τέλος της σαιζόν, είναι να ζητούν βοήθεια από τον κάθε προορισμό υπό την μορφή συνδιαφήμισης.

Οι δημόσιοι φορείς (Δήμος, Περιφέρεια αλλά και το ΕΒΕΔ) που έχουν ταμείο και θεσμοθετημένα έσοδα και θα έπρεπε να συμβάλουν τα μέγιστα για αυτό τον σκοπό, δεν έχουν ανταποκριθεί ανάλογα, όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, παρά του ότι δηλώνουν ότι έχουν την θέληση να το κάνουν. Αποτέλεσμα της απραξίας και της κωλυσιεργίας τους ήταν να διακόψει η Ryanair 120 προγραμματισμένες πτήσεις για Κω τον Οκτώβριο και να χαθούν 13.000 αφίξεις και 11.000.000 Ευρώ από την αγορά του νησιού σε ένα πολύ δύσκολο μήνα για τα οικονομικά ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων του νησιού μας. Είχε επίσης αποτέλεσμα να χαθούν πρόωρα 600 - 1.000 θέσεις εργασίας, σε τουριστικές και συναφείς επιχειρήσεις. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι η Ryanair, εξαιτίας της μη τήρησης υποσχέσεων εκ μέρους των νησιών μας, δεν έχει καθόλου στο πρόγραμμά της για το 2013 (ούτε τους καλοκαιρινούς μήνες), την Κω και την Ρόδο. Αντίθετα νέοι προορισμοί στην Ελλάδα έχουν κάνει, με καλή θέληση και από τις δύο πλευρές, τις απαραίτητες συμφωνίες και μπαίνουν στο πρόγραμμα της Ryanair για την νέα χρονιά.
Η Ένωση Ξενοδόχων Κω, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κω και τον Σύνδεσμο Ενοικιαζομένων Δωματίων/Διαμερισμάτων Κω, αναλογιζόμενοι την μεγάλη οικονομική καταστροφή που θα προκύψει την επόμενη σαιζόν για το νησί μας, και μετά από προτροπή και πίεση πάρα πολλών μελλών μας, αποφασίσαμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Δημιουργήσαμε την ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΩ, με αποκλειστικό σκοπό συνεργασία με την Ryanair αλλά και άλλων L.C.C. υπό μορφή συνδιαφήμισης, ώστε να συνεχίσουν και να αυξήσουν τις πτήσεις τους προς το νησί μας και με απώτερο στόχο την σταδιακή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσα στα επόμενα χρόνια ώστε να φτάσουμε στο ποθητό 12μηνο. Στην προσπάθεια αυτή κλήθηκαν να συμμετάσχουν άμεσα ΟΛΟΙ οι επαγγελματικοί φορείς της Κω (Ταξί, Εστιατόρια, ΚΤΕΛ, Τουριστικά καταστήματα κλπ), αλλά και ο κάθε πατριώτης ξεχωριστά. Ήδη από τις 10 Οκτωβρίου, προστέθηκαν ως νέα μέλη της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, δύο μεγάλοι φορείς του νησιού μας, ο Σύνδεσμος ΤΑΞΙ και το ΚΤΕΛ. Είναι μια υπόθεση που αφορά και επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα όλους μας. Παρακαλούμε λοιπόν για την άμεση χρηματική βοήθεια σας, τα χρονικά περιθώρια που έχουμε είναι ελάχιστα. Η όλη προσπάθεια είναι καθαρά εθελοντική γι αυτό και δεν ορίζουμε συγκεκριμένο ποσό για την κάθε επιχείρηση, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας και την πίστη μας, στην γενναιοδωρία σας και την αγάπη σας για το νησί μας.

Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται θα κατατίθενται σε Ειδικό Τραπεζικό Λογαριασμό στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και θα χρησιμοποιηθούν με απόλυτη διαφάνεια, αποκλειστικά για τους σκοπούς που προαναφέραμε. Σε αντίθετη περίπτωση η κάθε επιχείρηση και ο κάθε πολίτης θα έχει το δικαίωμα να πάρει πίσω το ποσό που κατέθεσε, στο ακέραιο.
Οι συνδρομές μπορούν να καταβάλλονται:
 Στο λογαριασμό της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ:387-04-003164-48 (Εάν γίνει κατάθεση μέσω άλλης Τράπεζας το πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα παρακάτω: ΙΒΑΝ: GR77 0431 3120 0038 7040 0316 448 BIC: ABGRGRAA
 Στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω (Αρτεμισίας 2, Β’ όροφος)
 Στα γραφεία του Σωματείου Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Κω (Μεροπίδος 2, 3ος όροφος -παλαιό ΜΙLVA-)
 Στη Reception του Ξενοδοχείου MARITINA
 Στη Reception του Ξενοδοχείου KOS AKTIS
 Στο κατάστημα του κ. Δημήτρη Σαράντη (Ηφαίστου 33 & Ελ. Βενιζέλου 46)
 Στο κατάστημα της κ. Ελένης Παπαδούλη (Κλεοπάτρας 4 κάτω από ΤΕΒΕ)
 Στην Κέφαλο, στην κ. Ειρήνη Παπαηλία (Ταμία του Σωματείου Ενοικ/νων Διαμερισμάτων Κω) τηλ. 6946756437
 Στην Κέφαλο, στον κ. Γιάννου Ιωάννη (Γραμ/τεας Σωματείου Ενοικ/νων Διαμερισμάτων Κω) τηλ. 6973018506 Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινίσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
 Γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω τηλ. 22420 24955
 Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Κω (Μηνάς Χατζημιχαήλ) τηλ. 6979333377
 Αντ/δρο Ένωσης Ξενοδόχων Κω (Ντίνα Σβύνου) τηλ. 22420 23512
 Γραφεία του Σωματείου Ενοικ/νων Διαμερισμάτων Κω τηλ. 22424 00115
 Πρόεδρο Σωμ. Ενοικ/νων Διαμ/των Κω (Ελένη Παπαδούλη) τηλ. 6942055143
 Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Κω (Πασχάλης Βρακίδης) τηλ. 6945908982

Με τιμή,
Για την Ένωση Ξενοδόχων Κω Μηνάς Χατζημιχαήλ
Για τον Εμπορικό Σύλλογο Κω Πασχάλης Βρακίδης
Για το Σωμ. Ενοικ/νων Διαμ/των Κω Ελένη Παπαδούλη".


Η ανακοίνωση του ΕΒΕΔ

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε απάντηση των όσων περιέχει χθεσινή Ανακοίνωση που υπογράφουν οι Πρόεδροι πρωτοβάθμιων επαγγελματικών οργανώσεων της Κω, κ.κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ, Πασχάλης Βρακίδης και Ελένη Παπαδούλη, σχετικά με πρωτοβουλία τους για την διενέργεια εράνου ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο της Κω και ειδικότερα με τις αναφορές που η ανακοίνωση αυτή κάνει στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, έχει να παρατηρήσει τα εξής :
Η δημοσιοποίηση από πλευράς των υπογραφόντων της σχετικής ανακοίνωσης υπό την μορφή πρόσκλησης προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Κω, γίνεται μόλις μία ημέρα μετά την γνωστοποίηση από πλευράς Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ότι οι συζητήσεις του με την αεροπορική εταιρεία Ryan Αir βρίσκονται σε καλό δρόμο και σε ένα κρίσιμο στάδιο.
Μετά από μία μακρά περίοδο υπονόμευσης της προσπάθειας που το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, μόνο του τότε και χωρίς την υποβοήθηση κανενός, είχε ξεκινήσει το 2010 και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, με πρωτοβουλία πάλι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου βρέθηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι και ομόφωνα συμφώνησαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το παραπάνω ζήτημα τόσο στην Ρόδο όσο και στην Κω ως προς τις απαιτούμενες κινήσεις που θα έπρεπε να ακολουθήσουν.
Ανάμεσα σε αυτούς που προσφάτως συμφώνησαν και εγγράφως εξουσιοδότησαν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την αναπτυξιακή του εταιρεία ΔΕΤΑΠ, ήταν και οι τρείς υπογράφοντες την σχετική ανακοίνωση στην οποία ασκούν κριτική στο Επιμελητήριο για να δικαιολογήσουν την πρωτοβουλία τους και τον λόγο της δικής τους ενεργοποίησης με τον τρόπο που επέλεξαν.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου έπραξε όλα όσα για τα οποία εξουσιοδοτήθηκε, και πολλά περισσότερα από αυτά που μέχρι σήμερα ανακοινώθηκαν, και έφτασε στην υποβολή γραπτής πρότασης για το παραπάνω έργο συνολικής αξίας 760.000,00 ευρώ και μέσα στα πλαίσια που επίσης γραπτώς συμφωνήθηκαν με όλους, μεταξύ αυτών και των τριών υπογραφόντων κ.κ. Χατζημιχαήλ, Βρακίδη και Παπαδούλη.
Ο χρόνος που οι τρείς προαναφερόμενοι υπογράφοντες την σχετική ανακοίνωση επέλεξαν για να δημοσιοποιήσουν την πρόσκληση τους για την έναρξη εράνου αλλά και τα ψευδή και υποτιμητικά σχόλια στα οποία κατέφυγαν αναφερόμενοι στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το οποίο επαναλαμβάνουμε τήρησε με ευλάβεια αυτά που γραπτώς του ζήτησαν, μπορεί να απαντήσει και στο ερώτημα σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα της πρωτοβουλίας τους.
Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου δηλώνει ότι καμία σχέση δεν έχει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με εράνους και προσκλήσεις συλλογής δωρεών και με κανένα τρόπο δεν στηρίζει, δεν αναγνωρίζει και δεν συμμετέχει σε παρόμοιες πρωτοβουλίες αμφιβόλου αποτελεσματικότητας αλλά και αμφιβόλων κινήτρων.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον δικό του αγώνα και την δική του προσπάθεια την συνεχίζει χωρίς να δέχεται από κανένα αυτόκλητο υπερπατριώτη ενίσχυση της πίστης του στον επιδιωκόμενο στόχο. Η μόνη διαφορά είναι τώρα πλέον ο καθένας θα υποστεί την δημόσια συζήτηση σχετικά με τον ρόλο του και την δική του ευθύνη.Δυστυχώς και για ακόμα μία φορά, η σοβαρότητα με την οποία θα έπρεπε να έχει διεξαχθεί η διαχείριση ζητημάτων τέτοιας σημασίας πνίγηκε στην χαρά του μικροφώνου και στο κυνήγι του αμαρτωλού “κατόπιν ενεργειών μου”.
http://money-tourism.blogspot.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *