ροή ειδήσεων

Πόσο τοξικά είναι τα smartphone μας;

Το iFixit και το HealthyStuff.org συναποφάσισαν να κάνουν ένα εξαιρετικό πείραμα. Αποφάσισαν να καταγράψουν την σταδιακή πτώση στην χρήση επικίνδυνων χημικών στα smartphones νέας γενιάς...
συγκρίνοντάς τα με αντίστοιχες παλαιότερες συσκευές. Τα δύο ite πήραν 36 μοντέλα smartphones και τα πέρασαν από φασματογράφο φθορισμού για να ελέγξουν την χημική τους σύσταση.

Η αξιολόγηση των συσκευών, οι οποίες κατατάχτηκαν σε μία κλίμακα από το 0 έως το 5, με το μηδέν να ανταποκρίνεται στην συσκευή που είναι λιγότερο τοξική. Οι ερευνητές αξιολόγησαν τις συσκευές σε τρεις παραμέτρους. Α. Την περιεκτικότητα σε 12 κοινά τοξικά χημικά. Β. Την περιεκτικότητα στα διάφορα εξαρτήματα (θήκη, οθόνη, κύκλωμα κλπ) και Γ. Την γενική τοξικότητα.

Έξι από τις συσκευές που εξετάστηκαν αξιολογήθηκαν ως «χαμηλού κινδύνου»: το Motorola Citrus (2.56), το iPhone 4S (2,69), το LG Remarq (2,69), το Samsung captivate (2,71), το iPhone 5 (2,75) και το Samsung Evergreen (2,81).

24 από τις συσκευές καταγράφηκαν ως μέτριου κινδύνου και 6 συσκευές βρέθηκαν να είναι υψηλού κινδύνου. Στις υψηλού κινδύνου ανήκουν οι Palm m125 (4,58), Motorola Renew (4,56), Nokia N95 (4,50), BlackBerry Storm 9530 (4,41), Palm Treo 750 (4,26), ενώ το ανώτατο σκορ (5,0) επέδειξε το iPhone 2G.



Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι συσκευές που εμφανίζουν υψηλό σκορ τοξικότητας είναι παλαιότερης παραγωγής. Εννοώντας πως έχουν κατασκευαστεί πριν το 2010. Αυτό σημαίνει πως όσο περνούν οι γενιές των smartphones, γίνονται όλο και λιγότερο τοξικά, όλο και περισσότερο φιλικά προς τους χρήστες και το περιβάλλον και αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορεί να περηφανευτεί το τμήμα ερευνών των κατασκευαστών.

Πώς μπορεί κανείς να ελέγξει όμως την τοξικότητα της συσκευής του; Δεν μπορεί εκτός κι αν έχει τον εξοπλισμό και το προσωπικό του iFixit. Αυτό που μπορείτε να κάνετε όμως, είναι να διαβάζετε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής που σας ενδιαφέρει. To iPhone 5 παραδείγματός χάριν, στην σελίδα των τεχνικών χαρακτηριστικών, διαθέτει πληροφορίες για τα νέα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που έχει η συσκευή.

Σε κάθε περίπτωση, από έρευνες όπως αυτή του iFixit, μαθαίνουμε πως όσο νεότερης γενιάς είναι η συσκευή μας, τόσο λιγότερο τοξική είναι, πράγμα που μόνο ως καλό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πηγή: TheNextWeb

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/10/12 20:51

    πεταξτε ολα τα κινιτα και παρτε κενουρια.μετα απο ενα χρονο θα ξαναβαλουν την αναρτισι και τα ξαναπεταμε και ξαναπερνουμε κενουρια.οκ καταλαβαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/10/12 00:36

    Πετάξτε όλα τα κινητα και θα γλυτωσετε απο τοξικα απο ραδιοκυματα απο γκρίνια μουρμουρα αγχος και πολλα αλλα. Υπηρχε ζωη και πριν την ανακάλυψη των κινητων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *