ροή ειδήσεων

Spiegel: Η τρόικα θα απαιτήσει 150 μεταρρυθμίσεις



Οι δανειστές της Ελλάδας θα απαιτήσουν από τη χώρα να υλοποιήσει 150 νέες μεταρρυθμίσεις στην δοκιμαζόμενη από την ύφεση οικονομία της, υποστηρίζει το Spiegel...


Επικαλούμενο την ενδιάμεση έκθεση της τρόικα, το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι η Αθήνα θα κερδίσει την διετή παράταση για να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις, πίστωση χρόνου που όμως θα κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Αθήνα έχει υλοποιήσει το 60% των μεταρρυθμίσεων που έχει αναλάβει. Επιπλέον 20% είναι υπό διαπραγμάτευση μεταξύ τρόικα-κυβέρνησης και το εναπομείναν 20% εκκρεμεί.

Μεταξύ των επιπλέον μέτρων που ζητούνται είναι και τα εργασιακά, η χαλάρωση των όρων για απολύσεις, οι αλλαγές στον βασικό μισθό και η άρση προνομίων σε επαγγελματικές ομάδες, σημειώνει το Spiegel.

H ενδιάμεση έκθεση εξετάζει και το θέμα του κουρέματος μέρους των δανείων που έχουν δώσει ευρωπαϊκά κράτη, κάτι που θα σημάνει ότι οι φορολογούμενοί τους θα υποστούν απώλειες.

Η ΕΚΤ δεν μπορεί να «κουρέψει» ελληνικά ομόλογα που διαθέτει, καθώς αυτό απαγορεύεται αυστηρά, σημειώνει το Spiegel. Ωστόσο προσθέτει ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να «ξεχάσει» τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα.

Η Ελλάδα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι σημείωσε αρκετή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και την σκληρή λιτότητα ώστε να ξεκλειδώσει την δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Το Spiegel υποστηρίζει ότι η πολυαναμενόμενη έκθεση της τρόικα θα μπορεί να δημοσιοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις 12 Νοεμβρίου.
euro2day.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *