ροή ειδήσεων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΥΕ ΓΙΑ ΤΑ SPRIDER STORES

ΤΑ SPRIDER STORES ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΜΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
«ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ! – BAZAAR ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ: 220 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ 4ΩΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & 440 € ΓΙΑ 8ΩΡΗ !
ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ»
Αυτό θα πρέπει να είναι από δω και πέρα το διαφημιστικό μήνυμα των καταστημάτων... SPRIDER STORES, τα οποία από εμπορική επιχείρηση έχουν μεταλλαχθεί σε «επιχείρηση – παζάρι» φθηνής εργασίας υπό καθεστώς γαλέρας.

Αρωγός στην προσπάθειά της εταιρείας είναι το -- εργοδοτικά στημένο-- σωματείο, από καμιά δεκαπενταριά διευθυντικά στελέχη, με το οποίο η συγκεκριμένη εταιρεία «κατάφερε» να υπογράψει, μέσα σε διάστημα 11 μηνών, δύο (2) απανωτές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων πάνω από 40%.

Τα SPRIDER STORES επέλεξαν να κάνουν χρήση όλων των αντεργατικών διατάξεων που ψήφισαν οι διαδοχικές κυβερνήσεις των Μνημονίων, κατ’ απαίτηση των δανειστών και των μεγάλων εργοδοτών του Εμπορίου.

Τον Αύγουστο του 2011, αφού έστησαν μέσα σε μια νύχτα ένα «σωματείο εργαζομένων» με 21 ιδρυτικά μέλη και ψηφίσαντα 16 (ενώ οι εργαζόμενοι στην εταιρεία υπερβαίνουν τους 1.400) και το οποίο εγκρίθηκε με διαδικασία fast track από το Πρωτοδικείο, προχώρησαν σε Ειδική Επιχειρησιακή ΣΣΕ που προέβλεπε μειώσεις μισθών 17% για τους πωλητές και 20% για το διοικητικό προσωπικό. Η ΣΣΕ είχε έναρξη ισχύος από 1.8.2011 και ημερομηνία λήξης 31.12.2012.

Κι όμως τον Αύγουστο του 2012 και ενώ ήταν σε ισχύ η παραπάνω συλλογική σύμβαση, εταιρεία και «σωματείο» αποφάσισαν να «υπογράψουν» νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ (3ετούς μάλιστα διάρκειας), με την οποία καθορίζονται οι γνωστοί κατώτατοι μισθοί εξαθλίωσης του Μνημονίου, δηλ. 586 € μικτά το μήνα και 510 € μικτά για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Επειδή όμως η μείωση αυτή στους μισθούς υπάρχει ενδεχόμενο να μην φθάσει, τα δύο «συνεταιράκια» φρόντισαν να συμπεριλάβουν έναν πρωτοφανή «όρο» με τον οποίο η διοίκηση έχει, κατά τη διάρκεια ισχύος της συλλογικής σύμβασης, δικαίωμα να μειώσει εκ νέου και μονομερώς του μισθούς!!!! (προφανώς για να μην κάθονται να υπογράφουν συνέχεια επιχειρησιακές συμβάσεις).

Καταγγέλλουμε την κατάπτυστη τακτική της εργοδοσίας των SPRIDER STORES και του εργοδοτικού κατασκευάσματος που υπονομεύει και διαβρώνει κάθε έννοια συνδικαλισμού και αυθεντικής εκπροσώπησης των εργαζομένων, που ρίχνουν στον καιάδα της εξαθλίωσης το προσωπικό της επιχείρησης.

Μαζί με τους εργαζόμενους, θα αγωνιστούμε για την ακύρωση της επιχειρησιακής σύμβασης και την εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ. Λέμε στην εταιρεία ότι, δεν μπορεί μόνο να μαζεύει τα λεφτά από τους ανόητους καταναλωτές, έχει κοινωνική ευθύνη για τους όρους λειτουργίας της ή τις πράξεις της.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/10/12 01:05

    Μα τι λέτε τώρα; Με αυτά θα ασχολούμαστε; Το πιο σημαντικό είναι να ξεσηκωθούμε για τους μετανάστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/10/12 15:42

      Κι αυτα σημαντικα είναι.Δεν δουλεύω στα σπρίντερ αλλά είμαι με το μέρος τους θα τους στηρίζω γιατί είμαι υπάλληλος κι εγώ.Δεν ξαναπούμε sprider αν δεν ανεβάσουν τους μισθούς.Οι ξεφτίλες.Έτσι κάνουν τα λεφτά πατάνε επί πτωμάτων.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/10/12 01:29

    ΠΟΙΑ ΣΣΕ ΤΗς ΟΙΥΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ..; αΦΟΥ ΚΣΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΟΙΥΕ ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΥΠΈΓΡΑΨΕ ΣΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙς ΜΙΣΘΩΝ. οιυε ΑΠΌ ΤΙς ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕς ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕς (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΟΥς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥς, ΑΛΙΜΟΝΌ ΜΑς...!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/10/12 03:41

    To pio oreo ine oti klini tha minoun oli sto dromo kiali anergi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/10/12 06:15

    Να ψωνιζεται και απο αλλου.
    Ετσι ειναι,αμα δεν στηριζουμε τα μικρα μαγαζια στο τελος θα μεινουν τα πολυκαταστηματα,και οσοι λιγοι εργαζονται θα πληρωνωνται με 200-400 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/11/12 21:16

      Θα ψωνιζουμε και απο αλλου...Ευτυχως υπαρχουν τα zara τα H&M και καποια ακομα...Μηπως θα τα κλεισετε και αυτα?Υπαρχει και το internet...Ή να το κλεισουμε και αυτο?Αντε με την κλικα σας και το μονοπωλειο σας...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/10/12 09:30

    Σιγά μην κλείσει! Κόλπο είναι για να απειλείσει να σταματήσουν τον αγώνα τους. Και το πιο φοβερό είναι ότι όσο οι εργαζόμενοι ήταν απέξω και αγωνίζονταν, οι Κατίνες πήγαιναν για ψώνια. Ντροπή. Μπράβο στους εργαζόμενους να τα βλέπουν και οι υπόλοιποι σκλάβοι και να ξεσηκωθούν! Μην ψωνίζεται απ αυτούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/10/12 09:32

    sostos o 6.15 kai na anoiksei de ksanapatame :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΒΡΕΦΟΣ7/10/12 09:36

    Να διώξετε όλους τους αλλοδαπούς από τις επιχειρήσεις σας για να δουλέψουν οι άνεργοι Ροδίτες. Αυτοί έτσι κ' αλλιώς δεν φοβούνται μην τυχόν και μείνουν άνεργοι, το πολύ πολύ να φύγουν και να πάνε στην πατρίδα τους. Εμείς όμως γιατί να φύγουμε από τον τόπο μας και να ξενιτευτούμε επειδή κάποιοι "Έλληνες" δεν γουστάρουν τους Έλληνες? Πως να στηρίξουμε τον τόπο μας όταν ο επιχειρηματικός του κόσμος μας αγνοεί και αδιαφορεί για την ύπαρξή μας αλλά να θέλουν και τα λεφτά μας? Στηρίξτε μας για να σας στηρίξουμε, απολύστε όλους τους αλλοδαπούς, αγνοήστε όλα τα μνημόνια περί μισθών, και θα δείτε πως θα κινηθεί η αγορά και θα αναστηθεί. Όσο εσείς κάνετε τα αντίθετα και τα μνημονιακα σας συμφέροντα, άλλο τόσο θα μειώνονται τα κέρδη σας και γενικά η αγοραστική κίνηση όλων των καταναλωτών με μαθηματική ακρίβεια.

    Δώστε ανάσα σε όλους τους Ρόδιους ανεργους, δώστε μας δουλειά και όχι ελεημοσύνη, και επιτέλους κάποιοι από εσάς να γίνετε περισσότερο άνθρωποι και όχι γαϊδούρια φιλοχρήματοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/10/12 10:49

    sprider τελος παιδια...δε μπορουμε να ταιζουμε αυτους που μας καταδυναστευουν!!!υπαρχουν κι αλλα μαγαζια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/10/12 15:44

      Σωστός.Η μόνη εκδικιση είναι αυτή.Έτσι έτσι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/11/12 21:04

      Υπαρχει το internet φιλε μου...Σιγα μην δωσω στους Ροδιτες για ενα μπλουζακι που το επαιρνα με 3 ευρω 20 ευρω...Μακαρι να ξανανοιξει...Μεχρι τοτε αγορες απο το internet ή μηπως να το καταργησουμε και αυτο?

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος7/10/12 12:14

    Αχ ναι αυτό θα κάνω αφέντη μου, θα βγάλω το μάτι του αδύναμου πρόσφυγα (και θα είμαι και χριστιανός)... ναι αφέντη μου θα δουλεύω για 250ε το μήνα για να μην φύγεις από τη χώρα...

    Κουκουρίκου.... Ως Έλληνας δηλώνω εχθρός του κεφαλαίου και του φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/10/12 13:57

      Είσαι έναν φασιστάκος επιχειρηματίας και υποθάλπτεις εγκληματίες αλλοδαπούς στην επιχείρηση σου και τίποτα περισσότερο. Μήπως είσαι και έμπορος ναρκωτικών?

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος7/10/12 23:50

    Γιατί μας αποκαλούν ανόητους καταναλωτές? Προσωπικά ενώ μπήκα στο μαγαζί και βρήκα κάτι το οποίο ήθελα και ήταν σε καλή τιμή, δεν το πήρα γιατί είμαι με το μέρος των εργαζομένων. Γιατί οι εργαζόμενοι με αποκαλούν ανόητο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/11/12 21:10

      Ανοητο γιατι δεν πηγες στα τοπικα καταστηματα να πληρωσεις το ιδιο αντικειμενο 70 με 80 % παραπανω...Να δεις που στο τελος θα μας πουνε και μαλακες...Δε φτανει που δε δικαιωθηκαν το παιζουν και υπερανω...Καποιος που ειχε αναγκη και αυτα τα 220 ευρω δεν προκειται να τα παρει πλεον γιατι το καταστημα εκλεισε...

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος13/10/12 20:35

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ STARBUCKS ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ. ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΙΟΡΙΑ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ 4ΩΡΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *