ροή ειδήσεων

Έρευνα: Αυτοί είναι οι 24 νεκροί του Πολυτεχνείου

Διαβάστε τα στοιχεία της έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο. Δείτε σχεδιάγραμμα με το σημείο όπου έπεσαν νεκροί ή τραυματίστηκαν...

Το ζήτημα του ακριβούς αριθμού των νεκρών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την επιχείρηση καταστολής της, παραμένει ακόμη και σήμερα ένα δισεπίλυτο πρόβλημα.
Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιβρετάκης, Λεωνίδας, συγγραφέας και δημιουργός της έρευνας "Πολυτεχνείο '73: Το ζήτημα των θυμάτων: Νεκροί και τραυματίες" , "η χαώδης και ατεκμηρίωτη πληροφόρηση που υπάρχει γύρω από αυτό το ζήτημα, δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνει εσαεί αυτή την ιδιότυπη 'ασυλία', στο όνομα της δήθεν προστασίας της φήμης του Πολυτεχνείου".
Από τα μέσα του 2002 έχει ξεκινήσει μια ιστορική έρευνα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με τίτλο "Τεκμηριώνοντας τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973". Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας επιχειρείται η συγκέντρωση και επεξεργασία με επιστημονικές μεθόδους τεκμηρίων που αφορούν σε πολλές παραμέτρους των γεγονότων, όπως το χρονικό της εξέγερσης, το επιχειρησιακό σχέδιο για την καταστολή της, η εξέλιξη των γεγονότων έξω από το Πολυτεχνείο κ.ο.κ. Ένα από τα ζητούμενα είναι, φυσικά, ο αριθμός και η ταυτότητα των θυμάτων. Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, επιχειρείται στο σημείο αυτό μια συνοπτική παρουσίαση των πρώτων διαπιστώσεων, με έμφαση στη "γενεαλογία" του ζητήματος.

Προσωρινά αποτελέσματα της έρευνας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Η συγκέντρωση όλων των δεδομένων αποτέλεσε το πρώτο στάδιο της έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Κάθε στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια, οι επίσημες ανακοινώσεις του καθεστώτος, οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον παράνομο τύπο της εποχής, οι αγγελίες κηδειών στις εφημερίδες, οι κάθε προέλευσης λίστες που έκαναν την εμφάνιση τους μετά τη μεταπολίτευση, οι προανακριτικές και ανακριτικές έρευνες, οι συνεντεύξεις συγγενών, οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη του 1975, συγκεντρώνονται, αποδελτιώνονται, συσχετίζονται κριτικά, αναζητείται η γενεαλογία τους, εντοπίζονται οι αλληλοεπικαλύψεις, οι παρανοήσεις, τα λάθη στην αντιγραφή και οι μεταξύ τους παρεκκλίσεις.
Η έρευνα προχωρά έτσι στη συγκρότηση ενός καταλόγου, ο οποίος παραμένει προσωρινός, καθώς εξακολουθεί συνεχώς να εμπλουτίζεται και να διορθώνεται. Για κάθε περίπτωση συγκροτείται ένας ιδιαίτερος φάκελος, με βιογραφικά στοιχεία, τις συνθήκες θανάτου και αναλυτική παράθεση όλων των πηγών που χρησιμοποιήθηκαν με συγκεκριμένα στοιχεία.
Μέχρι τη στιγμή αυτή, έχουν καταγραφεί εικοσιτέσσερις (24) πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις, όπως καταγράφονται συνοπτικά στον συνημμένο κατάλογο.
Παράλληλα, έχει συγκροτηθεί ένας κατάλογος δεκαέξι (16) ανωνύμων περιπτώσεων που είχε θεωρηθεί σε κάποια στιγμή της διαδικασίας ότι «προκύπτουν βασίμως» ως νεκροί, από επίσημες, επώνυμες και σχετικά αξιόπιστες καταθέσεις, με συγκεκριμένα στοιχεία.
Τέλος, η έρευνα έχει θέσει στο μικροσκόπιο τριάντα (30) επώνυμες περιπτώσεις, που εμφανίζονται επίμονα στους περισσότερους καταλόγους από το 1974 μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχουν ποτέ τεκμηριωθεί. Όλες αυτές οι ανώνυμες και οι αμφιλεγόμενες επώνυμες περιπτώσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα, προκειμένου να διερευνηθούν περισσότερο, προτού αποφασιστεί οριστικά να υιοθετηθούν ή να απορριφθούν.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
Οι 24 πλήρως τεκμηριωμένες περιπτώσεις
1. Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος (πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου), κάτοικος Αγίου Μελετίου, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 20.30-21.00, ενώ βρισκόταν στη διασταύρωση οδών Γεωργίου Σταύρου & Σταδίου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ & Μάρνη, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά που έρριξαν εναντίον του άνδρες της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών (όπως λεγόταν τότε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο).
3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.00 και 22.30, ενώ βρισκόταν μεταξύ των οδών Μπουμπουλίνας και Σόλωνος, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί απόφραξη της αριστεράς στεφανιαίας. Μεταφέρθηκε ημιθανής στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. (F Σεπτεμβρίου), όπου και πέθανε.
4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» και αργότερα, νεκρή ήδη, στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Αιγυπτία Τουρίλ Τεκλέτ» και η παρεξήγηση αυτή επιβιώνει ακόμη σε κάποιους «καταλόγους νεκρών».
5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από τον Πύργο Ηλείας, κάτοικος Κάσου 1, Κυψέλη, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών.
6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου, από την Πάτρα, κάτοικος πλατείας Κουντουριώτου 7, Κουκάκι. Στις 16.11.1973 γύρω στις 24.00, ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου (Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων), τραυματίστηκε θανάσιμα στον τράχηλο από πυρά της αστυνομίας. Μεταφέρθηκε στο πρόχειρο ιατρείο του Πολυτεχνείου, όπου απεβίωσε. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Χαμουρλής».
7. Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος, από τα Καλάβρυτα, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973 ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια και στη συνέχεια κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, συνεπεία των οποίων πέθανε, από οξεία ρήξη αορτής, τρεις ημέρες αργότερα, στις 19.11.1973, ενώ μεταφερόταν στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ.
8. Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, επονομαζόμενος Γεωργαράς, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από την Εξωχώρα Ζακύνθου. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοε-γκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Θεραπευτήριο Πεντέλης, όπου πέθανε τη Δευτέρα, 19.11.1973, από οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου στις 9.9.1974, έγινε τελετή στη μνήμη του.
9. Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης, από το Παρ-θένι Θεσσαλονίκης, κάτοικος Χρηστομάνου 67, Σεπόλια, Αθήνα, εργάτης. Κατά τις πρωινές ώρες της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στην πλατεία Βάθης, τραυματίστηκε στην κοιλιά από ριπή στρατιωτικής περιπόλου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε τη Δευτέρα 19.11.1973.
10. Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών, κάτοικος Κέννεντυ και Καλύμνου, Αγιοι Ανάργυροι Αττικής. Στις 10.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, τραυματίστηκε στην πλάτη από σφαίρα. Διακομίστηκε στην κλινική «Παμμακάριστος» (Κάτω Πατήσια), όπου νοσηλεύτηκε επί ένα μήνα και κατόπιν μεταφέρθηκε στο σπίτι της, όπου πέθανε συνεπεία του τραύματος της μετά από ένα εξάμηνο (Μάιος 1974).
11. Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος, κάτοικος Μιαούλη 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 10.15 το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στην οδό Πατησίων, μεταξύ των κινηματογράφων «ΑΕΛΑΩ» και «ΕΑΛΗΝΙΣ», τραυματίστηκε από ριπή πολυβόλου που έρριξε εναντίον τους περίπολος πεζοναυτών που επέβαινε ενός τεθωρακισμένου οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου πέθανε μετά από 12 μέρες, στις 30.11.1973.
12. Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος, από τον Πειραιά, κάτοικος Χίου 35, Αιγάλεω. Στις 10.30 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της πλατείας Αιγύπτου 1, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Αυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Μεταφέρθηκε στην κλινική «Παντάνασσα» (πλατεία Βικτωρίας), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής, από τον Πειραιά, κάτοικος Αγίας Λαύρας 80, Αθήνα. Στις 10.30 με 11.00 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κότσικα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Δυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του.
14. Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων, κάτοικος Αριστομένους 105, Αθήνα. Γύρω στις 11.30 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην πλατεία Ομονοίας, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έριχνε η Αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, συνεπεία εμφράγματος.
15. Γεώργιος Γεριτσίδης του Αλεξάνδρου, 47 ετών, εφοριακός υπάλληλος, κάτοικος Ελπίδος 29, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 12.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του στα Νέα Λιόσια, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά που διέσχισαν τον ουρανό του αυτοκινήτου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.
16. Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών, εργαζόμενη μαθήτρια, από τα Αμπελάκια Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Μεταγένους 8, Νέος Κόσμος. Στις 12.00 το μεσημέρι της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα του σπιτιού της, τραυματίστηκε θανάσιμα στον αυχένα από πυρά. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό», όπου πέθανε αυθημερόν.
17. Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 52 ετών, κάτοικος Ανακρέοντος 2, Ζωγράφου. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ διέσχιζε με τη μητέρα του τη διασταύρωση της οδού Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Παπάγου στου Ζωγράφου, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά στρατιωτικής περιπόλου με επικεφαλής αξιωματικό (πιθανόν ο ίλαρχος Σπυρίδων Σταθάκης του Κ.Ε.Τ/Θ), που βρισκόταν ακροβολισμένη στο λόφο του Αγίου Θεράποντος. Εξέπνευσε ακαριαία και όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των Παίδων, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας, ταχυδακτυλουργός, κάτοικος Μύρων 10, Αγιος Παντελεήμονας, Αθήνα. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ βάδιζε με τον 13χρονο γιο του στη διασταύρωση των οδών Χέϋδεν και Αχαρνών, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από ριπή μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε απευθείας στο νεκροτομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου του Σπυρίδωνος, 59 ετών, συνταξιούχος εφοριακός, από το ΚεράσοΒο Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Νάξου 116, Αθήνα. Στις 13.30 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε με τις ανήλικες κόρες του στη διασταύρωση των οδών Δροσοπούλου και Κύθνου, απέναντι από το ΙΣΤ' Αστυνομικό Τμήμα, βρέθηκε εν μέσω πυρών, προερχομένων από τους αστυνομικούς του Τμήματος, με αποτέλεσμα να πάθει συγκοπή. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
20. Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου 63 ετών, βιοτέχνης, από την Καρδίτσα, κάτοικος Αμαλιάδος 12, Κολωνός. Γύρω στις 11.00 με 12.00 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Καποδιστρίου, τραυματίστηκε στη λεκάνη από πυρά μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και τέλος στο Κ.Α.Τ., όπου και πέθανε στις 30.1.1974.
21. Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα. Στις 12.00 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου αξιωματικού του Στρατού (αυτουργός ο συνταγματάρχης Νικόλςος Ντερτι-λής). Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.
22. Κυριάκος Παντελεάκης του Δημητρίου, 44 ετών, δικηγόρος, από την Κροκέα Λακωνίας, κάτοικος Φερρών 5, Αθήνα. Στις 12.00 με 12.30 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά διερχομένου άρματος μάχης. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου και πέθανε στις 27.12.1973.
23. Ευστάθιος Κολινιάτης, 47 ετών, από τον Πειραιά, κάτοικος Νικο-πόλεως 4, Καματερό Αττικής. Κτυπήθηκε στις 18.11.1973 από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία των οποίων πέθανε στις 21.11.1973.
24. Ιωάννης Μικρώνης του Αγγέλου, 22 ετών, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Ανω Αλισσό Αχαΐας. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Πατρών. Κτυπήθηκε μετά τα γεγονότα, υπό συνθήκες που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες. Συνεπεία της κακοποίησης του υπέστη ρήξη του ήπατος, εξαιτίας της οποίας πέθανε στις 17.12.1973 στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν. Σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις, ο τραυματισμός του συνέβη στην Πάτρα, άλλες όμως πληροφορίες τον τοποθετούν στην Αθήνα. Η περίπτωση του παραμένει υπό έρευνα.

* Η μελέτη αυτή έχει υιοθετηθεί από τη σχετική βιβλιογραφία ως η πλέον έγκυρη επιστημονική προσέγγιση στο ζήτημα (βλ. ενδεικτικά Δημήτρης Παπαχρήστος, Το Πολυτεχνείο ζει, εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2004, σελ. 41-45, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Πολυτεχνείο ’73, εκδόσεις Πόλις, Αθήνα 2004, σελ. 176-177, 424-425, Βαγγέλης Αγγελής & Ολύμπιος Δαφέρμος, Όνειρο ήταν, έκδοση ΕΔΙΑ-Οδυσσέας, Αθήνα 2005, σελ.378-388).
Πηγή: news247.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/11/12 17:13

    Αφου δημοσιέυσατε τους "24" νεκρους της κακιάς χούντας, παρακαλώ να διμοσιευστε και τα ονόματα των 3000 Ελληνων που αυτοκτόνησαν το τελευταίο διάστημα απο το "Δημοκρατικό" Μεταπολιτευτικό σύστημα της γενιάς του Πολυτεχνείου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/11/12 18:46

      ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ-Η ΜΟΥ!!!!!!!ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/11/12 21:02

      Σωστός!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/11/12 21:34

      ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 3000(?) ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝΤΩΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ,Η ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ?

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/11/12 18:01

    Για να δούμε, πού είναι αυτοί που λένε ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο πολυτεχνείο και ότι οι νεκροί ήταν μακρυά από την περιοχή και άσχετοι με τα γεγονότα! Παλιοφασίστες, παραχαράκτες της ιστορίας. Αν μπορούσατε, θα είχατε διαγράψει την ιστορία από όλες τις αναφορές και θα είχατε γράψει δική σας (Big Brother 1984)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/11/12 18:38

      ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/11/12 18:27

    Tελικα κανενας νεκρος φοιτητης του πολυτεχνειου.Ολοι ασχετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/11/12 18:39

      ΣΩΣΤ0ΟΟΣ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/11/12 19:22

      κοιτα, τα θυματα προκληθηκαν απ την εξεγερση των φοιτητων σε επεισοδια που επεκταθηκαν σ ολη την χωρα..τωρα εσυ τι θες να μας πεις? οτι επειδη κανενας φοιτητης δεν επεσε νεκρος να μη τιμουμε την επετειο? και κατ επεκταση δηλ. τι ηθελαν τα μαλακισμενα και ξεσηκωθηκαν? μια χαρα ειμασταν με τον παττακο ετσι? ρε δε μαμιεσαι φασιστομπινε??

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος14/11/12 18:45

    ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ!!!!ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ...Η ΚΕΦΑΛΗ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ Ε?ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/11/12 21:40

      ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ Η ΚΕΦΑΛΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΤΑΝΚ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΑΡΑ ΕΙΧΕ ΝΕΚΡΟΥΣ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΚΑΤΟΝΑΖΙ,ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/11/12 10:26

      Η κεφαλή αγαπητέ μου (κι αν θες το διαπιστώνεις με μια επίσκεψη και μόνος σου) τιμά τους νεκρούς φοιτητές στον πόλεμο 1940-41. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ. Μάλλον δεν έχεις επισκεφτεί ΠΟΤΕ το Πολυτεχνείο... Τελικά τέτοιους σαν εσένα θέλουν! Να πιστεύουν χωρίς να ερευνούν...Για τα γεγονότα ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΨΑΞΤΕ, ΡΩΤΗΣΤΕ... Μην αρκείστε σε ότι σας σερβίρουν και μάλιστα να το καταπίνετε και αμάσητο!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος14/11/12 18:59

    Δηλαδη οι νεκροι έξω απο το πολυτεχνείο δεν θεωρούνται νεκροί? φασίστες και κομούνια πάλι θα τσακώνεστε για το ποιός την έχει πιο "μεγάλη"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/11/12 21:06

      Ανώνυμος14/11/12 6:59 μ.μ.

      Για ανοιξε τα μάτια σου και δες που επεσαν οι νεκροί?
      Και για πόσες ημέρες αναφέρονται.
      Οι περισσότεροι ηταν οταν πήγαν να καταλάβουν το υπουργείο δημοσίας Τάξεως και την επαθαν απο τα δακρυγόνα που εριξε τότε η αστυνομία να προστατέψει το υπουργείο απο τους υποψήφιους καταληψίες.


      Και οι αναφερόμενοι νεκροί σε ολο το λεκανοπέδιο το που επεσαν βάλε στο google χάρτες τις τοποθεσίες που επεσαν και μετά ελα και πές μου τα καθέκαστα.
      Τους εξυπηρετεί βλέπεις να ταίζουν το κουτόχορτο τον κόσμο για τον «κυρίαρχο μύθο της μεταπολιτευτικής προπαγάνδας».

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος14/11/12 19:31

    Κανενας νεκρος,μονο συνοστισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/11/12 20:08

    Μαλακισμενοι ειναι ολοι οι βασανιστες της χουντας που την κοπανισαν στο εξωτερικο για να την γλυτωσουν κ πιο μαλακας ο Καραμανλης που αντι να τους κρεμασει εβαλε καποιους απ αυτους φυλακη κ ο αντιστασιακος Θεοδωρακης τον ψηφισε για προεδρο της Δημοκρατιας .
    Συμπερασμα αν ολοι αυτοι ηξεραν τι θα ακολουθησει κ οτι καπιοι αν οχι οι περισσοτεροι εφαγαν με χρυσα κουταλια ισως να μην θυσιαζαν ακομα κ την ζωη τους
    Ολοι ομως κρινουμε το παρελθον ,για το παρον κανενας δεν λεει τιποτα.
    Ποια η αντιδραση η δικη μας σε ολα αυτα πιυ γινονται απολυτως καμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/11/12 20:50

      ΓΙΑ ΜΕΝΑ Μ@Λ@ΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/11/12 21:43

      ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΑ

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος14/11/12 20:20

    Θυμάστε τους εκατοντάδες νεκρούς που έλεγαν τόσα χρόνια;Φούσκα κι αυτό!
    Όχι ότι 24 άτομα δεν είναι πολύ σημαντικά (αν και κανείς τους μέσα στο Πολυτεχνείο)αλλά τελικά ...ας το απομυθοποιήσουμε πια αυτό το Πολυτεχνείο!
    Αρκετά τραβήξαμε με τη γενιά του!
    Κι όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος παραπάνω...ας συγκρίνουμε τους 24 νεκρούς (άντε κι άλλους 24 σε όλη την επταετία της "κακιάς" χούντας ,δηλ.σύνολο ΤΟ ΠΟΛΥ 50 άτομα) με τους 3.000 αυτόχειρες της τελευταίας διετίας...κι έπεται συνέχεια,δυστυχώς...
    Η χούντα στέρησε την ελευθερία από πολλούς (κυρίως αριστερούς) αλλά έδωσε ψωμί σε όλους,φως και νερό καθώς και ασφαλτοστρωμένους δρόμους σχεδόν παντού και βέβαια έφυγε χωρίς ν'αφήσει ΚΑΘΟΛΟΥ χρέος!
    Και βέβαια δεν μιλάμε για ασφάλεια (κοιμόσουν με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα),για έλλειψη διαφθοράς (με ελάχιστες εξαιρέσεις),για έλλειψη ανεργίας,πληθωρισμού κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/11/12 23:39

      Βρε κομματόσκυλο του κερατά που αναφέρεις τον πρώτο δωσίλογο και καταστροφέα της Ελλάδας τον Παπανδρέου σου, βρε πας καλά ? Δες τα χάλια της Ελλάδας τώρα που ξεκίνησε βάση σχεδίου Παπανδρέου, Σιμίτι, Καραμανλής, ΓΑΠ, Παπαδημος, Πικραμένος, Σαμαράς . Ναι ρε 1000 φορές η χούντα του Παπαδοπουλο, παρά η χούντα του ΠΑΣΟΚ ΝΔ. Ο Παπαδοπουλος πέθανε φτωχός . Χάρισε χρέη έδωσε ΑΤΟΚΑ δανεια , στην Ροδο , έφτιαξε δρόμους , ΔΕΗ , αεροδρομιο, και άλλες υποδομές σε 4 χρονια, ενω τωρα περιμενουμε ΧΡΟΝΙΑ απο 20 χρονια και βαλε , για μια μαρινα, δευτερο εργοστασιο της ΔΕΗς , το ΓΚολφ, το φραγμα της Κρητηνιας, και το λιμανη της Σκαλα Καμειρου, τον Δρομο προς Λινδου, και αλλεσ σιμαντικεσ υποδομες .

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/11/12 00:15

      ξεχασες ν αναφερεις το πρωκτοραφειο :

      μιας κι εισαι απ τους αμεσα ενδιαφερομενους..

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/11/12 12:29

      Καλά, φτωχός πέθανε γιατί έφαγε ισόβια. Πώς ζούσε όμως ξέρεις; Πόσους βόλεψε ξέρεις; Πόσα έφαγαν ξέρεις; Έχουν βγει έρευνες γι αυτά, τις ξέρεις; Ή απλά παπαγαλίζεις ό,τι σου έχουν πει;

      Υποδομές έφτιαξαν γιατί χρησιμοποιούσαν τον στρατό καταρχάς, δηλαδή τζάμπα εργατικό δυναμικό. Επιπλέον εκείνη την περίοδο το χρήμα έρρεε. Και δεν οφείλεται αυτό στη Χούντα, αλλά στη γενικότερη οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, με σχεδόν μηδενική ανεργία πανευρωπαϊκά καθώς και με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης πανευρωπαϊκά. Της έκατσε καλά η περίοδος.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος14/11/12 20:25

    Mέχρη τωρα μας λεγανε οι νεκροι του πολυτεχείου οτι τους πλακωσε το αρμα και αλλα Γιατι δεν βγαιναν τοσα χρονια να μας τους πούν να δουμε ποιοι ειναι ,εδω ενα παιδι ο γρηγοροπουλος σκοτωθηκε και εγινε το ελα να δεις οχι τοσοι θα ειχαν γινει αγιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/11/12 21:49

      ΚΥΡΙΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΟΥ,
      ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΕ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ.
      ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ (ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ)

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος14/11/12 23:58

    Ενώ εσύ ορθογράγως και γράφεις με κεφαλαία κύριε άπλυτο τεμπελάκο .Έκανες και ανάλυση του video εισαι και τεμπέλης και ειδικός γία ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος15/11/12 00:08

    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!!!!! ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ...ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΜΕ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!!!!!!!!ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!!!!!!!! Η..ΕΚΦΩΝΗΤΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΙΝΑΙ....ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ,ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ...ΨΑΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ,ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΕΙ ΤΡΩΕΙ ΠΙΝΕΙ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ !!!!!!! Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΘΩΡΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΒΥΝΕΙ,ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος15/11/12 12:26

    Δεν είναι οι νεκροί της Χούντας! Είναι οι νεκροί του Πολυτεχνείου. Να ξεκαθαριστεί όμως τι εννοείται όταν λέγεται επέτειος Πολυτεχνείου.

    Δεν εννοούνται μόνο οι μέρες κατάληψης του Πολυτεχνείου και η είσοδος του τανκ σε αυτό. Εννοούνται όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Αθήνα εκείνη την περίοδο (κατάληψη Νομικής, κατάληψη Πολυτεχνείου, αναταραχές στους δρόμους, προσπάθειες κατάληψης δημοσίων κτιρίων) τα οποία κορυφώθηκαν με την κατάπνιξη της κατάληψης του Πολυτεχνείου και την είσοδο του τανκ.

    Όταν λένε νεκρούς του πολυτεχνείου, δεν αναφέρονται απαραίτητα εντός της περίφραξης, αλλά και εκτός και γύρω από αυτό. Δείτε τις περιοχές και θα αντιληφθείτε ότι όλα καπου εκεί κοντά ήταν και πολλοί ήταν και φοιτητές και σκοτώθηκαν από σφαίρες (και άλλοι από τα αέρια).

    Η επέτειος έμεινε γνωστή ως επέτειος του Πολυτεχνείου λόγω της κορύφωσης με το τανκ. Τι νομίζετε; Ότι την ίδια περίοδο όλα λειτουργούσαν ρολόι; Στα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και αλλού υπήρχαν καταλήψεις και αναταραχές.

    Η κοντόφθαλμη λογική του ότι "αποδομώ την επέτειο του πολυτεχνείου γιατί μέσα δεν είχε νεκρούς", ότι όλο αυτό είναι ένα παραμύθι είναι εντελώς λάθος. Και είναι προσπάθεια με 4 βασικούς άξονες:
    1. υποβάθμιση των γεγονότων με σκοπό να υποβαθμιστεί η γενιά των πολιτικών που προέκυψε από εκεί (κάποιοι λίγοι το εκμεταλλεύτηκαν, οι πολλοί έμειναν στην αφάνεια, ταπεινοί).
    2. υποβάθμιση της αντίστασης κατά οποιασδήποτε δικτατορίας.
    3. προσπάθεια εξύψωσης της Χούντας η οποία δεν έκανε τέτοια πράγματα!
    4. εξύψωση της ακροδεξιάς μέσω αντιπληροφόρησης εναντίων της αριστεράς που τόσα χρόνια έκανε σημαία το Πολυτεχνείο.

    Εξάλλου μια βλακεία που διάβασα εδώ μέσα, περί πολιτικής κυβέρνησης εκείνη την περίοδο, είναι ένα δείγμα άγνοιας και επιλεκτικής μνήμης. Τι κι αν η κυβέρνηση ήταν διορισμένη από τους στραταίους... ήταν πολιτική! Χαράς στα μυαλά αυτών που τα πιστεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/11/12 16:16

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΛ...ΚΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΟ... ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΞΩ ΚΑΘΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ SATE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *