ροή ειδήσεων

Δημόσιος υπάλληλος με αδικαιολόγητες καταθέσεις 2,6 εκατ. ευρώ - Ανεπάγγελτος με περιουσία 6 εκατ. ευρώ

Απίστευτα και όμως αληθινά είναι όλα όσα αποκάλυψε το ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων για την έκδοση φορολογικών στοιχείων, την καταβολή ΦΠΑ και πολλές περιπτώσεις αδικαιολόγητων περιουσιακών στοιχείων...

Αυτά που αποκαλύφθηκαν προκαλούν οργή τόσο για όλους αυτούς που ζημιώνουν το ελληνικό κράτος, αλλά και για το κράτος που δεν μπορεί να εντοπίσει όλους εκείνους τους φοροφυγάδες και βρίσκει την εύκολη λύση να κόβει μισθούς και συντάξεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, εντοπίστηκαν τέσσερις αγρότες στην περιοχή της Θήβας, οι οποίοι είχαν λάβει εικονικά τιμολόγια ύψους 5.467.000 ευρώ.

Αυτή όμως η περίπτωση είναι τίποτα μπροστά στις 17 επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν να εκδίδουν εικονικά τιμολόγια ύψους 65.000.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων είναι διαφημιστικές εταιρείες, επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών, βιομηχανία ενδυμάτων, επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, εργαστήριο ελευθέρων σπουδών και μία κατασκευαστική επιχείρηση.

Από τους ελέγχους επίσης εντοπίστηκαν 19 επιχειρήσεις στις οποίες καταλογίστηκαν παραβάσεις γιατί είχαν καταχωρήσει στα βιβλία τους εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 21.600.000 ευρώ. Συγκεκριμένα οι παραβάσεις αφορούν επιχείρηση οδικών μεταφορών, βιομηχανία ενδυμάτων, εργολάβο οικοδομών, επιχείρηση catering, επιχείρηση διακοσμήσεων και πρατήριο καυσίμων.

Και ο κατάλογος των παραβάσεων δεν έχει τέλος. Σε 6 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες εντοπίστηκαν παραβάσεις, γιατι δεν είχαν κανένα φορολογικό στοιχείο για συνολικά ποσά 5.500.000 ευρώ που όμως είχαν εισπράξει. Πρόκειται συγκεκριμένα, για έναν πλαστικό χειρούργο, έναν οδοντίατρο, ένα videoclub και τρεις επιχειρήσεις εμπορίας.

Μία αρκετά γνωστή επιχείρηση κατασκευής κτιρίων και αγοραπωλησιών ακινήτων εντοπίστηκε ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικού ύψους 12.000.000 ευρώ.

Το πλέον εξωφρενικό όμως που αποκαλύφθηκε από την έρευνα του ΣΔΟΕ είναι πως άτομο που είναι ανεπάγγελτος διαπιστώθηκε ότι ασχολείται με εισαγωγές και παραγγελίες αυτοκινήτων, χωρίς να εκδίδει φορολογικά στοιχεία ύψους 5.500.000 ευρώ. Το πιο καλό σε αυτή την περίπτωση; Ο ανεπάγγελτος αυτός άνθρωπος είχε αυξήσει την περιουσία του κατά 6.000.000 ευρώ.

Τέλος, από τον έλεγχο εντοπίστηκε πως από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ένας δημόσιος υπάλληλος κάτοικος Βούλας παρά τις περικοπές στον δημόσιο τομέα, εκείνος διέθετε καταθέσεις 2.679.000 ευρώ, τις οποίες ωστόσο δεν μπορεί να δικαιολογήσει από πουθενά.

Από όλες αυτές τις παραβάσεις είναι θέμα να υπάρξει ενημέρωση για τα πρόστιμα που θα επιβληθούν και το μέγα ερώτημα που δημιούργείται είναι κατά πόσο αυτά τα πρόστιμα θα μπουν στα κρατικά ταμεία.
Πηγή: newsit.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/11/12 07:47

    Εντοπιστηκαν ετςι?Και τι εγινε?Θα τα παρουν πισω?Θα μπουν φυλακη?Θα απολυθει ο υπαλληλος?
    Αφου δεν γινεται τιποτα γιατι μας τα γραφετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/11/12 09:56

    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΑ ΠΝΙΞΑΜΕ ΠΑΛΙ? ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *