ροή ειδήσεων

Ν.Δένδιας: «61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα»

Την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, με μείωση του προσωπικού και με ορθολογικότερη αξιοποίησή του, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στην ομιλία-χαιρετισμό που απηύθυνε... κατά την έναρξη του 22ου τακτικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, που πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, 61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα, όταν η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλες προόδους και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για λιγότερο προσωπικό, αλλά, διαφορετικά διαρθρωμένο.

Ωστόσο, ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διάλογος με τα συνδικαλιστικά σωματεία και θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις τους.

Επίσης, ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου για να βελτιωθεί και να διορθωθεί η μισθολογική κατάσταση των αστυνομικών, μέσω του επιδόματος ειδικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε: «Ενόψει της σωτηρίας της χώρας, εγώ όχι ως υπουργός, αλλά ως βουλευτής ψήφισα το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Και το γνωρίζετε αυτό. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να έχω πει και να λέω και τώρα ότι ο βασικός μισθός του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, 1.698 ευρώ ακριβώς, είναι μία λανθασμένη επιλογή κατανομής των βαρών στην ελληνική κοινωνία».

Και πρόσθεσε: «Δεν αντιστοιχεί σε αυτό που πράττετε και σε αυτό που σας ζητείται. Με δεδομένη την ανάγκη επίτευξης του στόχου, εγώ δεν είμαι εξ αυτών που δαιμονοποιεί την τρόικα. Είμαι ένας εξ αυτών, που λέει ότι όλα ξεκινούν από τον ελληνικό λαό, καταλήγουν στον ελληνικό λαό. Εμείς διαφεντεύουμε την τύχη μας, τα δικά μας λάθη πρέπει να διορθώσουμε, οι ξένοι ας κάνουν τη δουλειά τους».

Ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά στον ρόλο του αστυνομικού, αφήνοντας αιχμές για τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, προς τους αστυνομικούς, στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε: «Για την Ελληνική Αστυνομία η αλήθεια είναι σαφής. Η αλήθεια του Έλληνα αστυνομικού είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Επ' αυτού δεν υπάρχει ερώτημα. Κατά πάντων και διά πάντων, κατά βουλευτών, όπως όλων των άλλων. Η επιβολή των νόμων δεν έχει όριο.

Και συμπλήρωσε: «Σας παρακαλώ αυτό να είναι, όπως είναι και το γνωρίζω, πάντοτε ξεκάθαρος οδηγός στις πράξεις σας. Ουδέν περισσότερο δικαίωμα έχει, εφόσον παρανομεί, το μέλος του Κοινοβουλίου, εναντίον οιουδήποτε. Υποχρέωση είναι η απόλυτη και κάθετη τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, τόνισε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή και να συσταθεί διακομματική επιτροπή για τον σκοπό αυτό.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος έκανε μία μακροσκελέστατη ανάλυση για τον άνθρωπο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Οι αξίες δεν δανείζονται και δεν χορηγούνται από κανένα ΔΝΤ. Φυτρώνουν μέσα μας με αγώνες και θυσίες. Οι ανθρώπινες αξίες συνθλίβονται σήμερα».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Δ. Γεωργαντζής, αναφέρθηκε αναλυτικά στη συρρίκνωση των αποδοχών των αστυνομικών, λέγοντας ότι οι αμοιβές τους έχουν φτάσει τον μισθό μιας καθαρίστριας. Υπογράμμισε, ότι δεν μετανιώνουν για τους αγώνες κατά του μνημονίου, το οποίο χαρακτήρισε «καταστροφικό» και εκτίμησε ότι είναι αδιέξοδη η πολιτική που ακολουθείται.

Το συνέδριο των αξιωματικών θα ολοκληρωθεί αύριο.
imerisia.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/11/12 08:06

    Και πως θα μας προστατευει η τεχνολογια βρε μαλ...?Θα φτειαξουμε κανεναν superman?
    O ανθρωπος ειναι επικινδυνος,αυτος δεν σκαρφιστηκε τα στρατοπεδα συγκεντρωσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/11/12 09:13

    ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΣΩΝΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    ΡΕ ΠΑΛΙΟΜ@Λ@ΚΑ 61000 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ?
    Μ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ(ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ)
    ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ!!!!!

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΝΤΡΕΝΤ...
    ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΟ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/11/12 12:33

    61000 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΣ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ Ε ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΗΔΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/11/12 17:47

    Οι Τριακόσιοι να δεις πόσο πολλοί είναι. Αχρηστοι ε άχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *