ροή ειδήσεων

"Είδος πολυτελείας" το δίπλωμα οδήγησης

Η οικονομική κρίση την τελευταία διετία έχει επηρεάσει αρνητικά όλους τους κλάδους της ελληνικής αγοράς. Ανάμεσα σε αυτούς...

τους τομείς, βρίσκεται και ο κλάδος του αυτοκινήτου με το δίπλωμα οδήγησης να θεωρείται πλέον «είδος πολυτελείας».

Όπως αναφέρει το protothema.gr, o κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης Σχολής Οδήγησης, παραθέτει τα προβλήματα του επαγγέλματος, προτείνοντας ριζική αλλαγή του χώρου με σκοπό όχι μόνο την επιβίωση από την κρίση, αλλά και την ποιοτικότερη οδήγηση στους ελληνικούς δρόμους. «Οι παράγοντες που συνηγορούν», σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου όσων αφορά το πρόβλημα της μειωμένης πελατείας, «είναι ο πολλαπλασιασμός των λειτουργικών εξόδων και κυρίως η κατακόρυφη και άλογη αύξηση της τιμής της βενζίνης».

Επιπροσθέτως, όπως επισημαίνει, οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που υπαγορεύει το Μνημόνιο – και συγκεκριμένα το άρθρο 113 του Ν.4070/2012 – φέρνουν επιπλέον δυσκολίες στους εκπαιδευτές και μάλιστα προβλέπει ανηλεείς κυρώσεις.

«Η ποινή της οριστικής αφαίρεσης της άδειας του εκπαιδευτή στην περίπτωση της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης περί διενέργειας μαθημάτων θεωρητικής ή πρακτικής εκπαίδευσης τυγχάνει παντελώς υπέρμετρη και επαχθής. Αρκεί και μια απλή αβλεψία ή σφάλμα κατά τη μεταφορά των σχετικών στοιχείων από τα βιβλία, τα οποία υποχρεωτικά τηρούνται από τους εκπαιδευτές, ώστε να υπάρξει η οριστική αφαίρεση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής Οδηγών και του Κέντρου Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών, γεγονός που δεν υφίσταται σε κανέναν άλλο επαγγελματικό κλάδο», λέει σχετικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Τέλος, ο κ. Παπαγεωργίου δηλώνει ότι «η μνημονιακή πολιτική προβλέπει το άνοιγμα του επαγγέλματος, παρέχοντας τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο, ακόμα και αν πρόκειται για μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε., να ιδρύσει και να λειτουργήσει Σχολή Οδηγών και Κέντρο Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών, χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με το, άμεσα συνδεδεμένο με την οδική ασφάλεια, επάγγελμα του εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/11/12 13:47

    1500 ευρω να βγάλεις δίπλωμα στην Ρόδο με 20 σχόλες και 40000 μόνιμους κατοίκους, 900 ευρώ στην Πάτρα με 20 σχολές και 200.000 κατοίκους ( προ κρίσης εποχές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/11/12 14:24

    ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ!! ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΕΡΝΟΥΝ 5 ΕΥΡΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΩΡΙΑΣ Κ ΕΔΩ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ 20!! ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 20 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Κ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ 13 ΕΩΣ 15.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/11/12 11:46

    Ναι αλλα στην Πατρα και αλλου πληρωνεις 5 ευρω ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ.Εδω απλα με 30 ευρω αγοραζεις το μαθημα και στο τελος αγοραζεις και το διπλωμα .Το αποτελεσμα το βλεπετε στους δρομους της Ροδου.Η ιδια τιμη βεβαια ισχυει σε ολη την Ελλαδα για αγορασμενα μαθηματα και διπλωματα.Γι αυτο πανε και σκοτωνονται σαν τα μοσχαρια στους δρομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *