ροή ειδήσεων

Ποιος έφερε τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα;

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος και πως ήρθε ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα; Σίγουρα το μυαλό όλων θα πάει με μια πρώτη σκέψη στα κουνούπια και ορθά. Είναι όμως μόνο τα κουνούπια υπεύθυνα για την εξάπλωση του...;

Τα μεταναστευτικά πουλιά είναι κατά πάσα πιθανότητα υπεύθυνα για την εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας του ιού του Δυτικού Νείλου. Στη διαπίστωση αυτή κατέληξε ομάδα Ελλήνων ερευνητών στην πρώτη παγκόσμια έρευνα που αναφέρει ότι πολλά από τα μεταναστευτικά πουλιά στη χώρα μας, είχαν ήδη μολυνθεί από τον ιό πριν καν ξεσπάσει η νόσος το 2010...
Η δημοσίευση των Ελλήνων επιστημόνων με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Χαράλαμπο Μπιλλίνη του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, έγινε στο έγκριτο περιοδικό ιολογίας Virology Journal, και εξηγεί ποιος και τι ευθύνεται για την εξάπλωση της νόσου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.
Η ομάδα των ερευνητών ανέλυσε δείγματα μεταναστευτικών πουλιών που το 2010 είχαν περάσει από τη χώρα μας και είχαν παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Τη συγκεκριμένη χρονιά 35 άνθρωποι μολύνθηκαν και πέθαναν από τον ιό του Δυτικού Νείλου και άλλοι 262 μολύνθηκαν, δίχως κάποιο θανατηφόρο κρούσμα.
Και εάν αναρωτιέστε πως και γιατί είναι υπεύθυνα τα πουλιά, σας λέμε ότι οι επιστήμονες κατέληξαν πως εάν ένας άνθρωπος μολυνθεί από τον ιό και τον τσιμπήσει αργότερα, κάποιο κουνούπι, το κουνούπι δεν μολύνεται. Αν όμως το ίδιο συμβεί με κάποιο πουλί (δηλαδή το κουνούπι τσιμπήσει ήδη μολυσμένο πουλί, τότε το κουνούπι μολύνεται και αυτό, και μεταφέρει τον ιό αλλού).
Τα ευρήματα οι επιστήμονες τα συνέλεξαν με την βοήθεια κυνηγών που πήγαν τα θηράματα τους στην κτηνιατρική σχολή της Θεσσαλίας, (295 στο σύνολο τους) όπου οι ερευνητές βρήκαν θετικά στον ιό 53 δείγματα, ενώ τα 14 από αυτά άνηκαν σε πουλιά που είχαν μεταναστεύσει στη χώρα μας μέχρι και 8 μήνες πριν ξεσπάσει η νόσος στους ανθρώπους.
Από τα ευρήματα οι επιστήμονες κατέληξαν πως τα μεταναστευτικά πουλιά έφεραν τον ιό στην Ελλάδα, ενώ οι υπεύθυνοι του περιοδικού που έγινε η δημοσίευση, με ανακοίνωση τους τόνισαν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη πλέον να επιτηρούνται τα μεταναστευτικά πουλιά για διάφορες μεταδοτικές ζωονόσους.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου πρωτοεμφανίσθηκε το 1937 σε περιοχές της Ουγκάντα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το τσίμπημα του μολυσμένου κουνουπιού είναι υπεύθυνο για την εξάπλωση του. Μέχρι πριν από 20 χρόνια είχαν αναφερθεί μονάχα σποραδικά κρούσματα στην Ευρώπη, μέχρι που ξεκίνησε η έξαρση της νόσου η οποία μάλιστα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχει χαρακτηριστεί σαν επιδημία.
Πηγή: iatropedia.com

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/11/12 04:55

    Ι ΧΡΙΣΙ ΑΒΓΙ ΙΝΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΦΤΙΚΟΝ ΠΟΥΛΙΟΝ ΕΠΙΣΙΣ!!! ΤΙ ΚΑΝΙ Ι ΚΥΒΕΡΝΙΣΙ ΓΙΑ ΑΦΤΟ? Ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/11/12 10:02

    ΝΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ. ΤΟΡΑ ΠΟΥ 8Α ΕΡ8ΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΥΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ 8Α ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΣ ΑΡΑΠΙΝΕΣ ΝΑ ΓΕΝΟΒΟΛΟΥΝ ΧΩΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΚΑΙ 8Α ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟΣ 8Α ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΗ ΜΑΖΥ ΤΟΥΣ ΕΧΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΗ. ΟΤΑΝ 8Α ΕΡΧΟΝΤΕ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΕΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΗΣ 8ΕΩΡΟΥΝ ΚΑΤΟΤΕΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΧΩΡΗΣ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΑΙ ΤΙ 8Α ΠΕΙΤΕ ΤΟΤΕΣ.
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΗ. ΝΑ ΤΗΣ ΔΟΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 35 ΤΗΣ 100 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ 8Α ΕΡ8ΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/11/12 10:57

      Η ορθογραφία σου βίασε τη νοημοσύνη μου. ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΩΝ;;;;;;;
      Θες να λέγεσαι Έλληνας και δεν ξέρεις να ξεχωρίσεις το 8 απο το Θ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/11/12 12:43

      ΑΜΑ 8Α ΓΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΕ ΑΡΑΠΗΔΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΑΙ ΤΙ 8Α ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡ8ΟΓΡΑΦΙΑ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/11/12 15:24

      Καλύτερα μαύροι παρά ελληνάρες, απολίτιστοι υπερόπτες σαν και εσένα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/11/12 20:55

      ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗ ΒΡΗΣΚΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΙ ΕΣΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΟΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΧΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΗΜΩΣΥΝΗ ΣΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΙΑΣΩ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος15/11/12 00:34

      Αφού βιάζεις στα αριστερά και δεξιά μήπως είσαι και 'συ τελικά .......ΜΑΥΡΟΣ;;;;;; ΘΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΩ ΟΛΑ ΣΤΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/11/12 19:02

    Δεν είναι Ελληνες αυτοί είναι απομίμηση Ελλήνων η καλύτερα Γερμανών ουγκ και μόνο ουγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *