ροή ειδήσεων

Ελλήνων βιασμός

Ρε παιδιά που είναι η αντίδρασή μας ; Η αυθόρμητη αντίδραση όπως όταν σε χτυπάνε , να χτυπήσεις και εσύ ,όταν σε στενοχωρούν να κλάψεις, όταν σε προσβάλουν... να θυμώσεις, όταν σε κοροϊδέψουν να εξαγριωθείς. Τίποτα. Καμία αντίδραση απολύτως. Απλά καθόμαστε σαστισμένοι και βλέπουμε να προβάλλονται μπροστά μας, θολές εικόνες των βιαστών μας. Γιατί για βιασμό πρόκειται και έχει και όλα τα χαρακτηριστικά του. Κατ αρχήν μας πηδάνε. Αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση γιατί όλοι το νιώθουμε. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι πλέον δεν αντιδράμε καθόλου στο πήδημα. Και αυτό έχει πολλά κοινά με έναν βιασμό. Στον βιασμό το θύμα στην αρχή της πράξης αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις. Κλαίει , φωνάζει ,παλεύει με νύχια και με δόντια για να σωθεί από τον βιαστή του. Αν δεν τα καταφέρει , οι αντιστάσεις σιγά σιγά εξασθενούν. Τότε ο βιασμός γίνεται εύκολη υπόθεση για τον θύτη και το θύμα απλά περιμένει , ανήμπορο να αντιδράσει, ζαλισμένο ταπεινωμένο και αναγουλιασμένο, μέχρι να τελειώσει η πράξη.
Ακριβώς στην ίδια θέση βρισκόμαστε και όλοι εμείς .Κοιτάμε σαστισμένοι από τις καναπεδάρες του μεσοαστικού σπιτιού μας, με το βλέμμα του βοδιού προς την τηλεόραση.
Όχι δεν έκανα λάθος στην λέξη. Γιατί ούτε παρακολουθούμε τηλεόραση ούτε βλέπουμε.Απλά κοιτάμε. Κοιτάμε σαστισμένοι και απλά στρέφουμε λίγο το βλέμμα μας , πότε αριστερά, πότε δεξιά, πότε άκρα αριστερά και πότε άκρα δεξιά. Και λέω κοιτάμε γιατί αν παρακολουθούσαμε , θα είχαμε γνώμη για ό,τι γίνεται. Γιατι λέει ,τώρα δεν έχουμε; Τον κακό μας τον καιρό έχουμε. Δεν έχουμε ιδέα τι γίνεται. Μυρωδιά δεν παίρνουμε.Aν παρακολουθούσαμε θα αντιδρούσαμε . Θα ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και θα ήμασταν στη πλευρά του αντιπάλου. Αλλά εμείς απλά κοιτάμε. Απλά κοιτάμε , ούτε παρακολουθούμε και ούτε κατά διάνοια βλέπουμε. Γιατί βλέπω σημαίνει γνωρίζω. Βλέπω σημαίνει αντιλαμβάνομαι πίσω από αυτό που κοιτάζω. Να είστε σίγουροι λοιπόν ότι δεν βλέπουμε τηλεόραση απλά την κοιτάμε. Γιατί αν βλέπαμε θα γινόμασταν άγρια θηρία. Δεν θα μας κρατούσε κανείς. Θα αντιλαμβανόμασταν τον βιασμό , την ταπείνωση και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης μας.
Οι άνθρωποι όμως , έχουν μάθει να αντιδρούν όταν υπόκεινται σε αλλαγές, άμεσες και βίαιες . Όταν όμως η αλλαγή συμβαίνει αργά δεν μπορούν να την δουν. Δεν μπορούν να αντιδράσουν.Στο κρύο νερό μπαίνεις σιγά σιγά και μετά το συνηθίζεις. Αν λοιπόν οι πατεράδες μας που έζησαν τα νιάτα τους στις χρυσές δεκαετίες του 80 και του 90 ,ξυπνούσαν ένα πρωί και τους έλεγαν, λεφτά τέλος και εφάρμοζαν ότι και σήμερα , θα είχαμε πόλεμο. Οι διοργανωτές αυτού του άθλιου παιχνιδιού που έχει στηθεί εις βάρος μας γνωρίζουν πολύ καλά την ανθρώπινη φυση και όλα τα κουμπιά της. Με τον ίδιο τρόπο που μπορούν μέσω της τηλεόρασης να μας πουλήσουν ένα απορρυπαντικό ρούχων ή ένα τρόφιμο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούν να μας πουλήσουν μία πολιτική ίδεα ή έναν πρωθυπουργό που βολέυει το σύστημα .Ναί τόσο απλά. Κοιτάξτε γύρω σας και θα το καταλάβετε. Οι άρχοντες του τόπου μας είναι 250 κουστουμαρισμένα, άχρηστα ρεμάλια μέσα στους 300. Αν αφήνω και 50 είναι για να μην γίνομαι άδικος σε κάποιους ελάχιστους που πραγματικά προσπαθούν.
Όλα λοιπόν κινούνται για τον σκοπό τους και εμέις ανίκανοι να αντιδράσουμε σε οτιδήποτε απλά κοιτάμε. Κοιτάμε τα μέτρα να έρχονται να ψηφίζονται και να εφαρμόζονται. Και κοιτάμε πάλι. Κοιτάμε τους αριστερούς να λένε κάτω τα μνημόνια, τους δεξιούς να λένε ότι έτσι θα πάμε μπροστά, οι κεντρώοι δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τραίνο και τους ακροδεξιούς να δείχνουν ότι είναι οι μοναδικοί ανιδιοτελής πολιτικοί αλλα δεν γουστάρουμε που σπάνε στο ξύλο κακόμοιρους Πακιστανούς μικροπωλητές. Μέσα από όλα αυτά λοιπόν , μέσα από το δημοσιογραφικό παραλήρημα μέσα από τις ατάκες στο facebook και στο tweeter, των δήθεν σημαντικών , μέσα από την εξάρτηση του iphone ,μέσα από την αμορφωσιά και την ασχετοσύνη που μας επέβαλαν, μέσα από την πλαστή ιστορία που μας έμαθαν, μέσα από τα τούρκικα σήριαλ και τις προσπάθεις εξοθωμανισμού μας, μέσα από τα greeklish που όλοι χρησιμοποιούμε, μέσα από τον αφανισμό των εθίμων μας , μέσα από τον κατακερματισμό όλων των αξιών μας, , προσπαθούμε μάταια να καταλάβουμε πιο είναι το καλό μας. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία του συστήματος . ότι δεν βλέπουμε πιο είναι το καλό μας. Επι τουρκοκρατίας ήξερες ότι πρέπει να ελευθερωθείς από τους Τούρκους. Είχες ένα όραμα μία ελπίδα. Σήμερα τι θές, ξέρεις ; Δεν ξέρεις. Κανείς μας δεν ξέρει ποιος έιναι ο εχθρός του. Αδυνατούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Και να είστε σίγουροι ότι μας θεωρούν ηλίθιους .Και όχι και πολύ άδικα μάλλον. Δεν ξέρω για εσάς αλλά αυτό εμένα με ενοχλεί.
Τώρα θα μου πείτε , και γιατί τα λες όλα αυτά ρε μεγάλε ,λίγο πολύ τα έχουμε ξανακούσει. Ναι το γνωρίζω. Δεν πειράζει λέω εγώ, ας τα ξαναπούμε. Και μία και δύο και χίλιες φορές μπας και τα εμπεδώσουμε. Και λέω εμπεδώσουμε και όχι εμπεδώσετε γιατί και έγω που τα γράφω όλα αυτά είμαι ένας από όλους εμάς. Τα σκέφτομαι όπως πολλοί από εσάς αλλά δεν κάνω τίποτα. Είπα λοιπόν να γράψω για να σας πώ τις σκέψεις μου αλλα και να θυμηθώ όλα αυτά τα οποία το σύστημα προσπαθεί να ξεχάσω. Γιαυτό άλλωστε σε όλο το άρθρο μιλάω σε πρώτο πρόσωπο .
Αν αναρωτιέστε σε ποιόν πολιτικό χώρο ανήκω ,θα σας απαντήσω.
Ανήκω σε αυτόν τον χώρο που ανήκετε και όλοι εσείς . Σε εκείνο το κόμμα δηλαδή που νοιάζεται για το καλό της πατρίδας που σέβεται τον άνθρωπο, που οι πολιτικοί οι οποίοι το απαρτίζουν αποτελούν την πνευματική ελίτ του τόπου μας , μέσα στο οποίο, κυρίαρχη ιδέα είναι η ανιδιοτέλεια και η προσφορά στο σύνολο και στον άνθρωπο και κυρίως οι πολιτικοί του έχουν καθαρό μέτωπο και μιλάνε με ειλικρίνεια στον κόσμο σε απλό λόγο ,δίχως στολισμένα ψέματα.Αυτό το κόμμα ψηφίζω.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ




parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *