ροή ειδήσεων

ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Γνωστή και διαχρονική η κατάσταση των υποστελεχωσεων των δημόσιων υπηρεσιών στο νησί μας, και ανεξάρτητα εάν το αντικείμενο έχει τύχει κατά καιρούς ερωτήσεων των βουλευτών του νομού μας σε επίπεδο Βουλής...
η σημερινή κατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αισθητά ,αλλά μάλλον οδεύει προς χειροτέρευση, και σίγουρα η οικονομική κρίση στην οποία διέρχεται η Χώρα μας τα τελευταία χρόνια ,δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν αρμόδιο, αφού η υποστελεχωση στην Κάλυμνο προυπηρχε της κρίσεως
Αν βέβαια ασχοληθεί κανείς με την εικόνα των υπηρεσιών στο νησί, τότε θα αποκομίσει εικόνα ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ.
Το αισιόδοξο μήνυμα με την στελέχωση από 20 λιμενοφύλακες του λιμεναρχείου Καλύμνου, πριν από 1-2 χρόνια είναι σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων του νησιού, που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη.



Ως νησί με υποστελεχωμένες υπηρεσίες, κινδυνεύει να καταστεί η Κάλυμνος, και πραγματικά είναι δύσκολο κανείς να αναρωτηθεί σήμερα ως πότε το Αθηνοκεντρικο κράτος θα σφυρίζει αδιάφορα, μπροστά την κάλυψη των αναγκών των Καλυμνιων .
Σημειωνεται δε, ότι το Σύνταγμα της χώρας μας στηρίζει την Νησιωτικότητα, αφού, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 101, η Διοίκηση υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη της τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους….
Η υπομονή έχει και τα όρια της και αυτά έχουν ξεπεραστεί εδώ και καιρό, και το γεγονός ότι η Κάλυμνος αποτελεί καζάνι που βράζει δεν είναι υπερβολή… 

 
Μεγάλη υποστελέχωση του Α.Τ. Καλύμνου, κλείσιμο του Γραφείου Εμπορίας της ΔΕΗ πριν χρόνια, «μοναξιά» του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ, υποστελέχωση και υποβάθμιση του ΝΑΤ , οδύσσεια του μοναδικού καρδιολόγου στο νοσοκομείο μας, επαπειλουμένη υποστελέχωση στο Τελωνείο του νησιού μας, το στοιχειωμένο επί σχεδόν 26ετη λειτουργία Γραφείου του ΟΑΕΔ ,μερικές από τις εικόνες που συνθέτουν το μωσαϊκό της εγκατάλειψης των δημόσιων υπηρεσιών στο νησί μας.
Κατάσταση η οποία αποτυπώνεται σήμερα, αλλά και η μεγενθυση του προβληματισμού να ξεπερνάει όλα τα περιθώρια ανοχής ,με φόντο την αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων από τους αρμοδίους , ενδεικτικά όσον αφορά σήμερα της δημόσιες υπηρεσίες στην Καλυμνο, έχει ως εξής:


Α.Τ ΚΑΛΥΜΝΟΥ: Έμεινε με ένα περιπολικό!



Μια από τα ίδια κάθε χρόνο.... 35 άτομα προβλέπεται για το δυναμικό του Α.Τ.Καλυμνου, και σήμερα με το ζόρι έχει μόλις 19 αστυνομικούς, ενώ εδώ δυο μήνες περίπου το ένα από τα δυο αστυνομικά περιπολικά έχει κάνει φτερά προς …ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ!
Δηλαδή εδώ και δυο μήνες περίπου το ΑΤ Καλύμνου , αν και σήμερα με το ζόρι έχει μόλις 19 αστυνομικούς, έχει μείνει μόνο με ένα αστυνομικό περιπολικό, που πιο απλά αν και αυτό υποστεί καμιά σοβαρή βλάβη, τότε ολόκληρη Κάλυμνος θα παραμείνει κυριολεκτικά χωρίς κανένα αστυνομικό περιπολικό….
Τα πράγματα παίρνουν ακόμα πιο σοβαρή διάσταση ,όταν η εύρυθμη λειτουργία του Α.Τ.Καλυμνου έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια γενικότερα πολιτών, ενώ και αυτή από μονή της η λειτουργία σήμερα λαμβάνοντας υπόψη τον βαθμό υποστελεχωσης της όπως αυτή επιτελείτε τα τελευταία χρόνια, μεγενθυνει ακόμα περισσότερο το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών, που κυριαρχεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Η δομή του Α.Τ του νησιού μας , απαρτίζεται σήμερα από ένα αξιωματικό ,κατώτερο προσωπικό και γραμματειακή υποστήριξη ,όσο δε για το έργο που θα πρέπει να εκτελέσει αυτό είναι δυσανάλογο του προσωπικού, ενώ η στελέχωση του παραπέμπει στο γνωστό μουσικό όργανο... ακορντεόν , αφού κάθε θερινή περίοδο ενισχύεται εν μέρη με δόκιμους αστυνομικούς , ενώ τέλος της θερινής περιόδου, επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση , τουτέστιν περίπου στο ημισυ όσων αφορά το οργανόγραμμα της υπηρεσίας!!
Παρόλα αυτά ,εκτός των ευθυνών που άπτονται σε κρατικό επίπεδο ,και οι εδώ τοπικές αρχές θα πρέπει να κινηθούν προς την σωστή κατεύθυνση, αφού η ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Καλύμνου κατά την διάρκεια των θερινών μηνών, μόνο ως «ασπιρίνη» στο πρόβλημα μπορεί να εκληφθεί.
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ :
«Άλλο Κιάτο - Κόρινθος ,και άλλο Κάλυμνος - Κως…»



Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που ο Δωδεκανήσιος βουλευτής Γιώργος Κασσαρας , που είχε υποβάλει ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου , που τόνιζε εκτός των άλλων ότι το ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ της Καλύμνου από το Σεπτέμβριο του 2011 όπου και παραιτήθηκαν και οι 2 υπάλληλοι, έμεινε χωρίς καμία γραμματειακή υποστήριξη, ενώ μέχρι και σήμερα αναζητείται ακόμα η …απάντηση!
Τι κι αν αυτό έχει ως συνέπεια, αφενός να υπολειτουργεί το Ειρηνοδικείο Καλύμνου και αφετέρου να παρουσιάζονται προβλήματα και στο Πρωτοδικείο Κω?
Τι κι αν τελικά ο ειρηνοδίκης του νησιού μας είναι κυριολεκτικά μόνος του;
Δεν θα πρέπει να υπάρχει εύρυθμη οικονομική λειτουργία ,αποτελεσματική εξυπηρέτηση ,ίσα δικαιώματα - όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες - στην εύκολη και ολοκληρωμένη πρόσβαση στις κρατικές υπηρεσίες στην Καλύμνου;
Μάλλον δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί στα κέντρα λήψεων αποφάσεων ,ότι άλλο Κιάτο - Κόρινθος ,και άλλο Κάλυμνος - Κως…
«Δεν πρέπει να αδιαφορούμε για τα ακριτικά νησιά μας που είναι αποκομμένα από την ηπειρωτική Ελλάδα και με πληθώρα προβλημάτων σε όλους τους τομείς, αλλά αντίθετα να τα ενισχύουμε με όποιον τρόπο μπορούμε» τόνιζε ιδιαίτερα ο τότε καλυμνιακης καταγωγής βουλευτής προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά «Φωνή βοωντος εν τη ερημω» η` ακόμα καλύτερα στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, όπως λέει και ο απλός κόσμος…

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ : «Τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα»



Άλλη χιλιοειπωμένη πικρή ιστορία κυρίως των τελευταίων ετών, με τις χιλιάδεςδυο μικρά και μεγάλα προβλήματα για παράδειγμα προμήθεια φαρμακευτικού υλικών πρώτης ανάγκης όπως επίδεσμοι κ.α., να παραχωρούν την θέση τους στην εδώ και ένα μήνα κατάσταση να έχει φτάσει στο σημείο σήμερα το νοσοκομείο του νησιού μας ,να παραμένει ουσιαστικά χωρίς καρδιολόγο !
«Τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα» θυμίζει το θέμα του καρδιολόγου στο νοσοκομείο της Καλύμνου , και ένα νησί με 17.000 κατοίκους να μένει με έναν καρδιολόγο , ο οποίος δεν θα δικαιούται ουτε άδεια , ουτε καν να κοιμάται!
Τεράστιο το δυσαναπλήρωτο κενό στο σύστημα των εφημεριών και δυσχέρεια στην ομαλή λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής, γεγονός που προκαλεί θλίψη, απογοήτευση αλλά και θυμό!
Ούτε καν δεν πέρασε ένας χρόνος από την τοποθέτηση δεύτερου καρδιολόγου στο νοσοκομείο του νησιού μας , και εκ νέου μένει...χωρίς καρδιολόγο!
Μείζον θέμα για την υγεία των κατοίκων του νησιού μας , και ενώ πριν από μερικους μήνες με την τοποθέτηση Καρδιολόγου και μάλιστα Καλυμνιακης καταγωγής, τα πράγματα έδειχναν να ομαλοποιούνται ,και μάλιστα το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας, διέθετε δυο άξιους καρδιολόγους, δυστυχώς σήμερα στην Καλυμνο κυριολεκτικά θα απαγορεύεται να νοσήσει κάποιος , και μάλιστα όσον αφορά θέματα καρδιολογικής φύσεως!
Η οριστική παραίτηση του δεύτερου καρδιολόγου προς αναζήτηση καλύτερων οικονομικών και όχι μόνο ευκαιριών στο εξωτερικό, έχει ως αποτέλεσμα το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας να μείνει με ένα καρδιολόγο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Θυμίζουμε δε, ότι προμηνών και όταν η Κάλυμνος χόρευε σε προεκλογικούς ρυθμούς , η πολιτική κούρσα των υποψηφίων βουλευτών για το πιο θα κόψει πρώτος την κορδέλα για να τοποθετηθεί δεύτερος καρδιολόγος στο νοσοκομείο του νησιού , είχε σπάσει όλα τα κοντέρ.
Στην ίδια τροχιά κινούνται και άλλες ιατρικές ειδικότητες του νοσοκομείου μας όπως ο παιδίατρος ,και ο νεφρολόγος .
Πόσο τελικά τιμάτε η ζωή των νησιωτών; Δυστυχώς , εκεί φθάσαμε ! 

ΟΑΕΔ : 26 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ…ΜΗΔΕΝ !
Ίσως από τις πιο μεγαλες φούσκες του πολιτικού χρηματιστηρίου στον νομό μας, με συμμετοχή και των εδώ πολιτικών προσώπων συνολικά, χωρίς καμιά εξαίρεση.
ΘΑ έπρεπε να λειτουργεί στο νησί μας, τουλάχιστον εδώ και 25 χρόνια, αφού υπάρχει και σχετική ανάρτηση τους σε ΦΕΚ από το 1987!!!
Για πολλοστή φορά το ΔΣ του νησιού μας ομόφωνα αποφάσισε την παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλυμνίων και ΟΑΕΔ για τη λειτουργία Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στον Δήμο Καλυμνίων από 01-09-2012 έως 31-08-2013, χωρίς καμία αντίδραση τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την πλευρά των αντιπολιτεύσεων(!), και άγνωστο παραμένει τι μέλει γεννεσθαι.
Ένα θέμα το οποίο έπαιξε μάλιστα και κατά την πρόσφατη παρατεταμενη προεκλογική περίοδο, όταν με ανακοίνωση του υποψήφιος κυβερνητικός βουλευτής , είχε χαροποιήσει την Καλυμνιακη κοινωνία, όταν με δελτίο τυπου τόνιζε συν τοις αλλοις, ότι «Προς επίλυση οδηγείται το πρόβλημα της παροχής των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο μετά τη συνεργασία του με τον διοικητή του ΟΑΕΔ» , αλλά όπως προειπαμε αυτή η εξαγγελία αποτελεί μια από τις πιο μεγαλες φούσκες του πολιτικού χρηματιστηρίου στον νομό μας αν και το Θέμα ταλανίζει την καλυμνιακη κοινωνία και κυρίως τον χώρο του εμπορίου και τη εργασίας….
Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και τις επιλογές του, ως οπότε όμως οι συναλλασσόμενοι Καλυμνιοι για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να μετακινούνται στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Κω;



ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ : 5 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΠΙ …24ΩΡΟΥ ΒΑΣΗΣ !
Στο Τελωνείο του νησιού μας ,η κατάσταση πραγματικά είναι τραγική με έντονα τα στοιχεία της φαιδρότητας, αφού οι εκεί υπάλληλοι εκτός του μεγάλου φόρτου εργασίας αλλά και της υποστελεχωσης που διακρίνει την υπηρεσία ,αφού εκτός των άλλων οι άνθρωποι κινδυνεύουν να τους έρθει το ολόκληρο το κτίριο κυριολεκτικά …στο κεφάλι!
Σε μια υπηρεσία που υπόκειται στο υπουργείο οικονομικών, και η λειτουργία του σχετίζεται ακόμα και με την δίωξη του λαθρεμπορίου, οι πέντε υπάλληλοι οι οποίοι σημειωτέων, εργάζονται νυχθημερόν, δεν μπορούν πάρουν καν ανάσα, αφού εργάζονται ακόμα και τα Σαββατοκύριακα , για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους.
Έλεγχος πετρελαιοειδών , εισαγωγές και εξαγωγές εμπορευμάτων, έλεγχος επιβατών και αυτοκινήτων στο Λιμάνι, δίωξη λαθρεμπορίου, κ.α. είναι μερικές από τις αρμοδιότητες , που θα πρέπει να κληθούν καθημερινά να καλύψουν επί 24ωρου βάσεως οι 5 εναπομείναντες υπάλληλοι , ( σημειωτέων το λιμάνι μας αποτελεί και πύλη εισόδου στη χώρα ) σε επίπεδο ελέγχων όσο και στο επίπεδο της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος.
Δεν είναι ιδιαίτερα οξύμωρο, σε μία εποχή που υστερούν τα δημοσιονομικά έσοδα της χώρας, το υπουργείο Οικονομικών να τηρεί παθητική εως στάση αδιαφορίας , αντί να ενισχύει για παράδειγμα τον εισπρακτικό και αντιλαθρεμπορικό ρόλο το τελωνείου του νησιού;
Το κτίριο που στεγάζει τόσο την Υπηρεσία του ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ όσο και το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ του νησιού μας, εκτός της υποστελεχωση «κλονίζει» και η ασφάλεια των εκεί εργαζομένων, αφού οι πολλές ρωγμές που παρουσιάζει το κτίριο εσωτερικά και εξωτερικά δεν συνιστούν την σωματική ακεραιότητα των εκεί εργαζομένων, ενώ όσον αφορά την πυρασφάλεια της υπηρεσίας του ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ, ούτε λόγος να γίνεται, αφού δεν υπάρχει καμία πυροσβεστική μέριμνα . Δηλαδή ουτε ένας πυροσβεστήρας!
Ευελπιστούμε να μην αποτελέσει «ανεκπλήρωτη Προσδοκία» από το ΥΠ.ΟΙΚ και το ΥΠ.Ε.Ν , η αποστολή προ μηνών μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου , μετα από ενέργεια του Λιμενάρχη σε συνεργασία με την Τ.Υ. της περιφερειακής ενότητας Καλύμνου, και να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το πρόβλημα , αφού τίθεται τόσο σοβαρό θέμα ασφάλειας πρωτίστως του υπαλληλικού προσωπικού και των δυο υπηρεσιών.
«Σε όλες σχεδόν τις τελωνειακες υπηρεσίες της Δωδεκανήσου οι υπηρετούντες σε αυτές υπολείπονται κατά πολύ των οργανικών θέσεων με αποτέλεσμα οι ελλείψεις προσωπικού να μην καλύπτονται επαρκώς και να δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα» σημειώνει εύστοχα σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας, τον περασμένο Αύγουστο, προς το υπουργό Οικονομικών, με την απάντηση επί της ουσίας να αναζητείται στο μακρινό και αβέβαιο μέλλον αλλά και με την τελική ερώτηση να μην συμπεριλαμβάνει το νησί μας…

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΗΝΕΣ Ο κόσμος μας βαθμολογεί όλους
Σίγουρα και οι Βουλευτές του νομού μας, θα πρέπει να λάβουν και τα αντίστοιχα μέτρα ως προς την επίλυση αυτού του θέματος, αλλιώς ίσως ρήσεις όπως «νησιωτικοτητα και νησιωτική Ελλάδα» και όλα τα σχετικά να αποτελούν γραφικές εκφράσεις !!
Προσπερνώντας κανείς την σημερινή κατάσταση με το γραφείο εμπορίας της ΔΕΗ που έκλεισε πριν από μερικά χρόνια, την προ μηνών διατήρηση με ερωτηματικά του ΟΤΕ στην Καλυμνο μέχρι και σήμερα, την προσωρινότητα της παραμονής του παραρτήματος του ΙΚΑ , τους ανεπιβεβαίωτους ψιθύρους για το Ταχυδρομείο, την αναμονή της πυροσβεστικής υπηρεσίας , σε αυτό που θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία από τους αρμοδίους είναι ότι η φροντίδα της καθημερινότητας του πολίτη πρέπει να είναι ένας από τους κύριους μοχλούς στους οποίους θα πρέπει να κινείται ο όποιος άξονας, ανάπτυξης ενός τόπου , σήμερα μάλιστα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε κρίνεται αναγκαία περισσότερο από ποτέ.
Ο κόσμος μας βαθμολογεί όλους .
Δεν είναι ο δήμαρχος αίτιος για όλα τα δείνα που μαστίζουν τον τόπο μας, αλλά ο δήμαρχος είναι εκείνος που στον οποίο η τοπική κοινωνία του ανέθεσε την εντολή να διαχειριστεί της τύχες της.
Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα ο πρώτος πολίτης του νησιού ,πρέπει να είναι μπροστά και να διεκδικεί μαζί με την κοινωνία τα δίκαια αιτήματα του λαού.
Σίγουρα οι Βουλευτές του νομού μας, θα πρέπει να λάβουν και τα αντίστοιχα μέτρα ως προς την επίλυση αυτών των θεμάτων , γιατί η σημερινή Εικόνα δεν τιμάει κανέναν κυρίως να αναφέρεται σε ανάπτυξη , όταν αυτή η εικόνα υποστελεχωσης και εγκατάλειψης, επικρατεί στην έδρα της πρωην επαρχίας Καλύμνου.
palmoskalymnou.blogspot.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *