ροή ειδήσεων

Ετοιμάζουν τείχος προστασίας των πολιτών από τη δραστική ουσία...

«Εάν υπάρξει έστω και ένα κρούσμα νόσησης ή θανάτου, ή μη θεραπευτικού αποτελέσματος, από την εφαρμογή του μέτρου, όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν»...


Τείχος προστασίας των πολιτών από την εφαρμογή της συνταγογράφησης των φαρμάκων μόνο με τη δραστική ουσία, ετοιμάζει το ιατρικό σώμα, κόντρα στις αποφάσεις Κυβέρνησης και τρόικας.
Παραβίαση των διεθνών επιστημονικών κανόνων για την προστασία της υγείας των πολιτών αποτελεί η συνταγογράφηση θεραπειών με βάση τη δραστική ουσία των φαρμάκων, διαπιστώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά υπογραμμίζοντας ότι η ιατρική κοινότητα δεν θα επιτρέψει την παραβίαση αυτή.
Την Παρασκευή το βράδυ αιφνιδιαστικά, άνοιξε το σύστημα εφαρμογής της δραστικής ουσίας, για την χορήγηση του φθηνότερου γενόσημου.
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά, καταγγέλλοντας ότι πάντα νύχτα επιβάλλονται τα πιο δυσάρεστα μέτρα και μάλιστα παραμονή αργίας, υπογράμμισε ότι το μέτρο, δημιουργεί θέματα μείζονος ευθύνης για όσους εμπλέκονται με την επιβολή, αλλά και την εφαρμογή του μέτρου.
Πρόσθεσε μάλιστα πως εάν υπάρξει έστω και ένα κρούσμα νόσησης ή θανάτου, ή μη θεραπευτικού αποτελέσματος, απο την εφαρμογή του, όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν με την ιατρική κοινότητα στη θέση του Δημόσιου Κατήγορου.
Η κ. Ανεμοδουρά υπογράμμισε ότι αυτό απορρέει εκτός από την ισχύουσα Νομοθεσία, και από την ηθική και επιστημονική ευθύνη που έχουν οι γιατροί, και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά ο ΄Ελληνας γιατρός εξαναγκάζετε να ασκήσει το επιστημονικό του έργο με διαταγές και με αντιδεοντολογικά, αντιεπιστημονικά και μη ηθικά κριτήρια.
Προχωρώντας στις αντιδράσεις του ιατρικού σώματος κατά της συνταγογράφησης με δραστική ουσία, η κ. Ανεμοδουρά τόνισε:
Η Νομική οδός προστασίας της υγείας των πολιτών από την εφαρμογή του μέτρου έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί.
Η Ευρωπαϊκή ενημέρωση έγινε. Συζητήθηκε η κατάσταση από τους Ευρωπαϊκούς Ιατρούς στην Λεμεσό στις 22-11-2012 με ψήφισμα υπέρ των Ελλήνων Ιατρών, ενώ ακολουθεί και προσφυγή στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Forum: Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και Έλεγχο Νοσημάτων, Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο, Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Γιατρών, Διεθνής Αμνηστία, Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών, Διεθνές Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συνέλευση των πολιτών του Ελσίνκι, Διεθνής Εταιρεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
H άμεση, κοινή δράση - επαφή για αντιμετώπιση του θέματος με τους χρήστες υγείας (οργανώσεις ασφαλισμένων, κατηγορίες ειδικών πασχόντων κ.τ.λ) συνεχίζεται και θα κορυφωθεί.
Οι γιατροί θα εφαρμόσουν την Συνταγογράφηση όπως έχουν ενημερωθεί απο τους ιατρικούς συλλόγους, με την αναγραφή του φαρμάκου – σφραγίδα και χωρίς φόβο, και στο πρώτο (ανεπιθύμητο) συμβάν - περιστατικό που θα εντοπίζουν ή σε μη θεραπευτικό αποτέλεσμα θα γίνεται άμεση αναφορά στον Ιατρικό Σύλλογο για νομικές άμεσες παρεμβάσεις του Ιατρικού Συλλόγου.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ επισημαίνεται ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας θα αποτελέσουν τείχος ασφαλείας και προστασίας για τους ασθενείς.
Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι «η πατρίδα του Ιπποκράτη, του Ασκληπιού και του Παπανικολάου, θα αντισταθεί στις επιδιώξεις εφαρμογής τριτοκοσμικών θεραπευτικών μέσων, διότι αυτοί μας δίδαξαν ότι η υγεία των πολιτών είναι υπέρτατο πολύτιμο αγαθό, και την διαχειρίζονται παγκοσμίως πρωτίστως οι γιατροί».
ellinikiafipnisis



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/11/12 17:59

    ΦΑΡΜΑΚΟΠΩΛΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΩΛΕΙΑ

    Οι φαρμακοπώλες τα τελευταία
    χρόνια με τις υπερσυνταγογραφήσεις
    κέρδισαν αυτοί και οι συνταγογράφοι
    ("γιατροί") πολλά, εις βάρος της
    υγείας μας και Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

    Έχουν μετατρέψει τα φαρμακοπωλεία τους σε σουπερμάρκετ.
    Μέχρι μπαστούνια και παπούτσια πουλάνε!

    Φορούν αυτοί και οι συνταγογράφοι
    άσπρη στολή.

    Το παίζουν
    επιστήμονες τρομάρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *