ροή ειδήσεων

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων έδωσε συνέντευξη! Όλες οι αντιδράσεις.


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο η συνέντευξη-παρέμβαση που έδωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Κοσμάς Χρηστίδης, στη Real news, για τις περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και τους κινδύνους που εγκυμονούνται για την ασφάλεια της χώρας...

O αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης έκανε λόγο για δυσανάλογες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και εξέφρασε την ανησυχία του ότι αν συνεχιστούν, στο μέλλον είναι πιθανό να επηρεαστεί η επιχειρησιακή ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού.

"Η πατρίδα μας ευρίσκεται σε δύσκολη θέση και όλοι οι Έλληνες υποφέρουν οικονομικά, συνεπώς από τα οικονομικά μέτρα δεν μπορεί να εξαιρεθεί το προσωπικό του ΠΝ. Το θέμα όμως είναι αυτά τα μέτρα να είναι δίκαια" λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της λιτότητας δήλωσε ότι "το ΠΝ επί του παρόντος διατηρεί την επιχειρησιακή του ικανότητα. Όμως, περαιτέρω συρρίκνωση του προϋπολογισμού, με αναπόφευκτα συνεπακόλουθα τη μείωση της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως και τη δυσκολία συντήρησης του υπάρχοντος υλικού, δεν μπορεί παρά να την επηρεάσει μεσο-μακροπρόθεσμα".

Επισημαίνει ακόμα ότι η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού προϋποθέτει εξασφάλιση οικονομικών πόρων, τουλάχιστον στους τομείς προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών.

Τονίζει ότι παρά την αντίθεσή του είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί την πολιτική εντολή και να ετοιμάσε το ΠΝ για ανάληψη αποστολών, με αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού και υλικού.

Ο κ. Χρηστίδης χαρακτήρισε το Πολεμικό Ναυτικό, ως "ισχυρότατο όπλο του ελληνικού λαού", καθώς η παρουσία του είναι ισχυρή στη Μεσόγειο και οι ικανότητές του είναι παραδεκτές παγκοσμίως.

Αντιδράσεις για τη συνέντευξη

Δρίτσας: Μνημόνιο και άμυνα δεν γίνεται

Στο "πλευρό" του αρχηγού ΓΕΝ, Κοσμά Χρηστίδη, τάσσεται και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Δρίτσας, με συνέντευξή του στον Real FM και τους Ακη Παυλόπουλο-Μάνο Νιφλή.

Κουίκ: Τίμησε στολή και όρκο

«Ο κ. Χρηστίδης τίμησε τη στολή και τον όρκο του» τόνισε για τον αρχηγό του Ναυτικού και τα όσα είπε στη Real News ο Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον Real FM και τους Ακη Παυλόπουλο-Μάνο Νιφλή.

Οικονόμου: Έχουμε φτάσει στα όρια

«Ως εδώ, το πράγμα έχει φτάσει στα όριά του» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, στον Real FM και τους Ακη Παυλόπουλο-Μάνο Νιφλή, αναφερόμενος στη συνέντευξη του αρχηγού του Ναυτικού, Κοσμά Χρηστίδη, στη Real News.

Μαρκόπουλος: Ασχοληθείτε κ. Σαμαρά

Την ηχηρή δήλωση-συνέντευξη στην σημερινή Real news του αρχηγού ΓΕΝ σχολίασε ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κ. Μαρκόπουλος, καλώντας τον πρωθυπουργό να ασχοληθεί με το θέμα.

Γεωργιάδης: Οργή στις ένοπλες δυνάμεις

O Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την συνέντευξη του αντιναυάρχου Κ. Χρηστίδη στην Real news μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι ένστολοι «έχουν τις μικρότερες ποσοστιαία περικοπές έναντι όλων των άλλων» και συμπλήρωσε πως «ο Πρωθυπουργός της χωράς εγγυάται προσωπικά ότι όταν η χώρα θα επιστρέψει σε συνθήκες στοιχειώδους ευημερίας, οι πρώτοι που θα αποζημιωθούν θα είναι οι ένστολοι».

Κατέβασαν τη συνέντευξη

Η συνέντευξη-βόμβα του Αρχηγού του ΓΕΝ αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη στη Real news, έχει προκαλέσει …νευρικό κλονισμό στην κυβέρνηση και ειδικά στην ηγεσία του ΥΕΘΑ.

«Ο εμπαιγμός συνεχίζεται»

Toν προβληματισμό τους για τις περικοπές και τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις στις ένοπλες δυνάμεις, με αναφορά στο πρωτοσέλιδο της σημερινής Real news και τη συνέντευξη του Α/ΓΕΝ, Κοσμά Χρηστίδη, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Αττικής, Α. Τσακαράκης και ο Αρχιπλοίαρχος ε.α., Π.Ασπροδίνης.
enikos.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *