ροή ειδήσεων

Βλέποντας με "νέο μάτι" το κέντρο μεταναστών στη Ρόδο

Από τα πιο καυτά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Ρόδου είναι αδιαμφισβήτητα το ενδεχόμενο της δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών.
Ένα από τα βράδια του οδοιπορικού θα μας έβρισκε... για τις ανάγκες της δουλειάς σε ίντερνετ καφέ στην περιοχή της Ανάληψης. Εκεί ήταν που συναντήσαμε τον Γιάννη, τον Σάββα και τον Μανώλη και κάναμε μια ανοιχτή συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Οι αντιδράσεις και ιδιαίτερα από τους κατοίκους στις Καλυθιές, όπου ενδέχεται να δημιουργηθεί το κέντρο μεταναστών, υπήρξαν έντονες. Δεν θέλουν το πρόβλημα να μεταφερθεί στις πόρτες τους.

Ξεκινώντας τη συζήτηση, και οι τρεις, όπως εξήγησαν στο NEWS 247, τάσσονται κατά ενός τέτοιου κέντρου κράτησης από ανθρωπιστικής πλευράς.

"Θα έπρεπε να είναι όλοι αντίθετοι στο να δημιουργούνται τέτοια κέντρα. Όχι να μη δημιουργηθούν στη Ρόδο, αλλά πουθενά. Κανονικά θα πρέπει να δοθεί μια ανθρωπιστική λύση".

Στο ίδιο μήκος κύματος όλοι, επισημαίνοντας πως είναι και αυτοί άνθρωποι και δεν μπορούμε να τους πετάξουμε σε ένα τέτοιο κέντρο κράτησης σαν τσουβάλια με πατάτες.

Αν πάλι αποτελέσει την έσχατη λύση, τότε εκτιμούν πως η Ρόδος ενδεχομένως να είναι από τα "ιδανικά" μέρη, καθώς δεν υπάρχει το αίσθημα ξενοφοβίας, με τους αλλοδαπούς να αποτελούν ανέκαθεν "συνώνυμο" του καλού και της ενίσχυσης της οικονομίας.

"Αν μου έλεγαν πως θα μεταφέρουν ανθρώπους στο στρατόπεδο που υπηρέτησα θα με έπιαναν τα κλάματα. Είναι ένα κτίριο στη μέση του πουθενά και δεν υπάρχει τίποτα γύρω. Ελπίζω πως εδώ δεν θα τους αφήσουν τους ανθρώπους στη μοίρα τους. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να γίνει η αφομοίωση".

Το πρόβλημα, όπως παρατήρησαν, δεν είναι μόνο ελληνικό. "Η έλλειψη πολιτικής βούλησης έχει επιτείνει το θέμα. Ουδέποτε στην Ελλάδα υπήρξε ένα νομικό πλαίσιο που να καλύπτει τους μετανάστες ή τους Έλληνες. Σε άλλες χώρες προφανώς έγινε κάτι τέτοιο", υπογράμμισε.

Εκεί που στάθηκαν είναι η πολιτική "αδράνεια" για το θέμα των μεταναστών όλα αυτά τα χρόνια. "Καλό θα ήταν να υπήρχαν χρόνια τώρα μέτρα στην Ελλάδα.

Έκαναν νούμερο ένα το θέμα της μετανάστευσης στην πολιτική ατζέντα τώρα. Οι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα από το '80. Όσο ήταν κερδοφόροι σε εισαγωγικά, κανείς δεν είπε τίποτα".

Έκριναν αρνητικά και τη στάση της δημοτικής αρχής της Ρόδου που τώρα στρέφεται κατά της δημιουργίας κέντρου κράτησης μεταναστών, κάνοντας λόγο για υποκρισία και καλώντας μας να παρατηρήσουμε ποιοι είναι εκείνοι που εργάζονται στα έργα του Δήμου.

"Μπορεί ορισμένοι να εναντιώνονται, αλλά εκείνοι που θα ζουν υπό άθλιες συνθήκες είναι οι μετανάστες. Το πρόβλημα θα το έχουν εκείνοι που είναι μέσα στο στρατόπεδο".

Εκεί που εντοπίζουν το πρόβλημα είναι η μέριμνα για τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου, επισημαίνοντας πως θα πρέπει οι μετανάστες που θα μετακινηθούν στη Ρόδο να καθίσταται εφικτό να αφομοιωθούν από την τοπική κοινωνία.
news247



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ghost Rider21/11/12 23:15

    Γιάννη, Σάββα και Μανώλη, πάρτε απο έναν ΛΑΘΡΑΙΟ μετανάστη σπίτι σας να τον ταϊζετε, ποτίζετε, ντύνετε και κοιμίζετε για να μήν μπαίνουμε πάλι σε έξοδα να φτιάχνει το κράτος κτίρια. Τους Έλληνες ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες στην Ευρώπη τους έχουνε για πέταμα οι Γερμανοί και Ολλανδοί και θα ταϊζω εγώ στην Ρόδο φυγόδικους, κλέφτες, βαρυποινίτες βιαστές και σωματέμπορους την στιγμή που η οικογένεια δίπλα μου ντρέπεται να ζητήσει δανεικά για να ξαναβάλει το ρεύμα... Βγείτε ρε και πείτε δημόσια οτι θα βάλετε σπίτι σας (αν σας αφήσει η μαμά και ο μπαμπάς φυσικά)τους λαθρό. Άντε ρε που απο την καφετέρεια με τον καφέ μας κάνετε και ανθρωπιστικά μαθήματα βιοηθικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/11/12 08:35

      " Τους Έλληνες ΝΟΜΙΜΟΥΣ μετανάστες στην Ευρώπη τους έχουνε για πέταμα οι Γερμανοί και Ολλανδοί "
      αυτο που το βρηκες ρε φιλε? οταν λες τετοιες καραμπινατες παπαριες πετυχαινεις το ακριβως αντιθετο,δημιουργεις κλιμα συμπαθειας για τους μεταναστες..
      btw βιοηθικη ειναι νεα επιστημη?
      αχααχαχαχ νουμεραααα!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/11/12 09:56

      Το οτι οι γερμανολλανδοι εχουν στο φτυσιμο και διωχνουν τους Ελληνες απο εκει τωρα το ακουσες ρε τρομπα?Αφου εισαι ανιδεος τουλαχιστον μην σχολιαζεις.Συνεχισε να γλυκαινεσαι με τους πακους και ασε τους Ελληνες να υπερασπιστουν την πατριδα τους.Οσο για τα φλωρια της καφετεριας ας παρουν μερικους καυμενους στο σπιτι τους μπας και δουν και χαρα στον κωλο τους.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/11/12 13:40

      αν προκειται για τομαρια σαν την παρτη σου και στους πιγκουινους της ανταρκτικης να πας παλι κλωτσηδον θα φυγεις,χαπακια κακομοιρη..

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/11/12 15:09

      αυτη την φοβερη ατακα " πάρτε απο έναν ΛΑΘΡΑΙΟ μετανάστη σπίτι σας να τον ταϊζετε" οσες φορες και να την διαβασω γελαω και μετα απο λιγο προβληματιζομαι! πως ειναι δυνατον ανθρωπος με το ελαχιστο δυνατο μυαλο που μπορει να διαθετει να πει τετοιο πραγμα??
      και για να στο θεσω αλλιως. αν εσενα ελληναρα μικροαστε σε ρωτησουν "Τι πιστευεις οτι πρεπει να γινει με τους ΕΛΛΗΝΕΣ αστεγους" και τους πεις "Πιστευω οτι πρεπει να βρεθει μια λυση γι αυτους τους ανθρωπους με ανθρωπιστικο προσανατολισμο" σημαινει ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ οτι θα επερνες στο σπιτι σου και θα ταιζες 1 αστεγο?? δε νομιζω.. γι αυτο λοιπον σταματηστε να αναμασατε τις βλακειες που ακουτε απο τους "πιθηκους" (που btw εχουν Αλβανους συνεργατες) και τουλαχιστον σκεφτειτε κατι δικο σας!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/11/12 23:31

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια πραγματικά ανεξάρτητη ματιά στο πρόβλημα. Μακριά από γαυγίσματα, εμετικά συνθήματα για υπανθρώπους, σαπούνια, κρεματόρια και άλλες αηδίες που μας υποβιβάζουν σαν λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/11/12 06:50

    απο θεοριες χορτασαμε..
    η ζωη ομως ειναι διαφορετικη..
    εγω προσωπικα το εχω πληρωσει, με τρομο στην οικογενεια μου..
    δεν τους θελω στην πατριδα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/11/12 10:13

    εγω ΘΕΛΩ , οσοι απο τους λαθρομεταναστες ζουνε στην Ελλαδα και η χωρα μας τους παρεχει διαφορες υπηρεσιες ΤΣΑΜΠΑ ,πχ σιτιση στα κεντρα ,νσοκομειακη περιλθαψη ,φαρμακα κλπ ,το Ελληνικο κρατος να στελνει τιμολογια για ολα αυτα τα εξοδα στις εδω πρεσβειες τους οι οποιες και θα ειναι υπευθυνες και ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ για να πληρωσουν ,για οτι οι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ πολιτες τους κοστιζουν στην χωρα μας.
    και μετα βλεπουμε ποσους....θα στελνουν στην Ελλαδα και εσοδα θα εχουμε σαν κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/11/12 11:15

    δεν αντεχουμε αλλους μεταναστες φτανει.εχουμε φτασει σε ακραιες καταστασεις ηδη!! κεντρο λαθρομεταναστων στη Ροδο θα κανει ζημια στο τουρισμο, το τουρισμο που ειναι το μονο πραγμα που μας κραταει ορθιους ακομα στο νησι. φερτε τους και θα δειτε το νησι μας να υποβαθμιζεται ξανα.τοτε να δουμε τι θα λετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/11/12 16:21

    O Ghost rider exei dikio k den einai paparies giati k egw eimai stin Ollandia k ta zw. Emena oute kan douleia den mou dwsane oi Ollandoi oxi asulo. Oi evraioi k oi aiguptioi dinoun douleies ston touristiko tomea pou k pali se klevoun k den plhrwnoun ta nomima. Gia perna k apo dw na vreis douleia xwris ta nomima xartia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/11/12 16:29

    Den mas ftanoun oi alvanoi pou paristanoun tous Ellhnes stous touristes, tha filoksenisoume k ta upoloipa skoupidia k otan tha dimiourgithoun 2-3 epeisodia opws viasmoi k lhsteies se touristes k diafimistei to thema mesw praktoreiwn alla k pathontwn tha dw ti tha kanei h Rodos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *