ροή ειδήσεων

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΠΕΡΙΣΑ: Αμφισβητεί ευθεώς τα Ελληνικά σύνορα - ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι στα Τίρανα ο Αβραμόπουλος


Απίστευτη πρόκληση, παραμονή της επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, από τον Αλβανό Πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσαν, ο οποίος αμφισβητεί ευθέως την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για μεγάλη Αλβανία, τα εδάφη της οποία πρέπει να περιλαμβάνουν όλη την Ήπειρο μέχρι την πόλη της...

Πρέβεζας! Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σε ομιλία του στον Αυλώνα, μίλησε για μεγάλη Αλβανία από την Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κ. Αβραμόπουλου.

Η δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού ήταν επί λέξει η εξής:

«Την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη γι΄ αυτή την αδελφική υποδοχή. Θα διαβάσω εδώ, ενώπιων σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ήταν να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για να τιμήσει τις εθνικές εκδηλώσεις στη γείτονα χώρα, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων της ανεξαρτησίας τους. Όπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε έντονο διάβημα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου για Μπερίσα

"Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

"Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα", σημειώνει το υπουργείο.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/11/12 20:43

    Και μετά όταν βγείς και πείς για αλύτρωτες πατρίδες, σε λένε εθνικιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/11/12 00:14

      Ε γιατί αυτός καλός είναι; Εθνικιστής είναι κι αυτός!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/11/12 01:10

      ΡΕ 12.14 αυτός είναι προθυπουργός και μιλάει έτσι , φαντάσου οι πολίτες, αλλά άτομα σαν και εσένα που ακούν ¨συνοστισμό¨ και γουστάρουν τί να πεις, πήγαινε με αρνιά να πολεμήσεις λύκους!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/11/12 10:27

      Ε πρωθυπουργός εθνικιστής είναι΄. Και με το "συνωστισμό" εγώ διαφωνώ, όπως και με κάθε άλλη σφαγή. Βάζεις καλούπια και δε σου κάνει καλό...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/11/12 21:23

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολούμαστε με τον κάθενα (ειδικά όταν αυτός είναι Αλβανός) που μόλις αμολήσει την παπαριά του, γίνεται κακός χαμός, διαβήματα και αηδίες!
    Έχουμε πολύ πιό σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούμε και δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση για τον κάθε βλαμμένο.
    Αν πράγματι θέλουν να απαντήσουν σοβαρά σε αυτόν τον λεχρίτη και τους ομοίους του, γιατί δεν τους παρακινούν (να προσπαθήσουν τουλάχιστον βρέ αδελφέ) να φτιάξουν την μεγάλη Αλβανία που ονειρεύονται;
    Τί φοβούνται λοιπόν; Μήπως τους πέσει βαριά η π@υτσα του τσολιά;

    Έχετλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/11/12 00:25

    Άντε ρε Αλμπανό μπες μέσα στη σπηλίά σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/11/12 04:12

    ΤΟ θέμα είναι οτι 3 απο τις 4 χώρες που έχουμε κοινά εδαφικά σύνορα διεκδικούν Ελληνικά εδάφη. Και μια μέρα θα ξυπνήσουμε και το πρώτο θέμα θα είναι "ΧΑΘΗΚΕ Η ΘΡΑΚΗ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ/ΗΠΕΙΡΟΣ"

    Αφού αυτοί που κυβερνούν είναι μασόνοι. Οτι τους λένε κάνουνε.

    Που είσαι Μέγα Αλέξανδρε και Μέγα Κολωκοτρόνη να δείτε τους απογόνους σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/11/12 07:55

      MBRAVO PES TA OTAN EGO MILAO GIA TOUS EVREOMASONOUS KAI TA GIOUSOUFAKIA TOUS OLOI HR8AN NA MOU THN POUME. TORA TI EXOUN NA POUN OLOI AFTOI OI MALAKES?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος29/11/12 06:37

    almpano!!!gia na fiaξete ti megali albania!!!prepei na poulisete pola kila!!!akoma!!!molis tora exei ladosei to anteraki sas kai sikosate foni!!!ayfou katasreψate tin elada me pantos eidous narkotika kai alla!!tora θelete kai γη!!kamenoi den exete paroi xampari akoma tous ellines !!!i ellada pote den peθεnei!!!X.A!!!ERXETE KAI I SIRA SAS ALMPANO!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/11/12 08:55

    Όταν θα συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει εντός των συνόρων 1500000 στρατός φανατισμένος, και όλοι σε μάχιμη ηλικία(18-27) έτοιμοι για όλα ,θα είναι πλέον αργά...και μιλάω για τους "κακόμοιρους μετανάστες" οι οποίοι μόνο τυχαία δεν ήρθαν στη χώρα μας.Μακάρι να βγώ λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/11/12 10:34

      Καλά, τις ίδιες βλακείες που λέγανε 2-3 βλάκες στη συγκέντρωση στο δημαρχείο (για τα κέντρα λαθρομεταναστών). Ετοιμοπόλεμοι, εκπαιδευμένοι, μικρές ηλικίες κλπ κλπ κλπ.

      Λες και κάποιοι αρπάζουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο και τους μετακινούνε από χώρα σε χώρα σαν να παίζουν σκάκι. Δε σκέφτονται ότι αυτές οι ηλικίες είναι οι πιο παραγωγικές, ότι στα μέρη τους σφάζονται διαρκώς, ότι πεινάνε, είναι απελπισμένοι (που δεν έχουν πια την αίσθηση του κινδύνου). Ε, αυτοί θα φύγουν όπως και να 'χει από τα μέρη τους. Και ο προορισμός βέβαια δεν είναι η Ελλάδα. Είναι η Ευρώπη. Όπως γίνεται και στην Ιταλία και την Ισπανία.

      Αλλά τώρα πού να το καταλάβει όποιος πιστεύει τέτοιες θεωρίες...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/11/12 17:34

      τότε εξήγησε μου γιατί όλοι αυτοί δεν μένουν πχ στην Τουρκία που είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση και θα αφομοιοθούν και γρήγορα λόγω κοινού θρησκεύματος αλλά και των εξαιρετικών σχέσεων των δύο χωρών(Πακιστανοί αξιωματικοί κ πιλότοι εκπαιδεύονται στην Τουρκία) αλλά έρχονται σε μία χώρα που εδώ και 3 χρόνια μαστίζεται απο τον εφιάλτη της χρεοκοπίας..ξέρουν ότι η Ελλάδα ΔΕΝ είναι μονοπάτι προς την Ευρώπη λόγω Δουβλίνο ΙΙ....

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *