ροή ειδήσεων

ΙΔΟΥ: Οι ληστές της Αρχαίας Ολυμπίας [ΦΩΤΟ]

Το κατώφλι του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας πέρασαν στις 7 το απόγευμα οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο Μάκης Σ. μίλησε...

στον Κωνσταντίνο Φλαμή υποστηρίζοντας πως "τον έδωσε" γνωστός Πατρινός, παλιό μέλος της ΟΝΝΕΔ (τη δεκαετία του '90) με τον οποίον διατηρούσε φιλικές σχέσεις. "Πόσα πήρε ο ....; 150.000 ευρώ ήταν η επικήρυξη"; αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: "Αλλοι έπρεπε να είναι τώρα εδώ". Κάποια στιγμή βέβαια ακούστηκε να λέει "εντάξει τι να πούμε τώρα, για ότι κάναμε". Από την πλευρά του ο Κώστας Μπ. δήλωσε: "Εγώ απλά μετέφερα τον Μάκη μέχρι το ΚΤΕΛ. Δεν έχω καμία σχέση με τη ληστεία". Οσον αφορά τον 42χρονο μικροπωλητή που εμφανίζεται ως ο εγκέφαλος της σπείρας, δεν θέλησε να πει το παραμικρό. Ο 50χρονος αλουμινοματασκευαστής είναι παντρεμένος, ενώ στο πουκάμισό του είχε ίχνη αίματος. Προφανώς από την συμπλοκή του με τους αστυνομικούς. Δκηγόρο έχει μόον ο Πατρινός Κώστας Μπ., τον κ. Φαίδωνα Κολούρη. Η δικογραφία είναι μεγάλη, και η Εισαγγελέας χρειάστηκεα αρκετή ώρα για να την μελετήσει. Οι τρεις πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ

Στο μεταξύ δύο ακόμη άτομα από την Πάτρα αναζητεί η Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση της ληστείας στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαίας Ολυμπίας, το περασμένο Φεβρουάριο. Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, τα στοιχεία τους έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 58χρονο και έναν 33χρονο, και οι δύο κάτοικοι Πατρών.

Ο 42χρονος ήταν αυτός που προσπάθησε να πουλήσει, έναντι 300.000 ευρώ, χρυσό δακτυλίδι που είχε κλαπεί από το μουσείο, σε αστυνομικό της Ασφάλειας Πατρών, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο της Πάτρας μετά από αρκετές αναβολές στη 1 τα ξημερώματα. Ο αστυνομικός πήγε στο δωμάτιο που τον περίμενε ο δράστης και αφού του έδειξε τα χρήματα, παρέλαβε το δαχτυλίδι.

Την ίδια στιγμή εκδηλώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς που βρίσκονταν σε διπλανά δωμάτια, και τότε ο 42χρονος, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, χρησιμοποίησε ανεπιτυχώς πιστόλι που είχε πάνω του.

Εκτός του 42χρονου συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο συνεργοί του που βρίσκονταν στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Στη συνέχεια οι συλληφθέντες αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ότι τα αρχαία αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί από το Μουσείο, ήταν θαμμένα μέσα σε σάκο σε αγροτική περιοχή του χωριού Κοσκινά στην Αρχαία Ολυμπία.

Αυτά μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μετά την καταγραφή τους, διαπιστώθηκε ότι ανευρέθηκαν στο σύνολό τους. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της ληστείας είχαν αφαιρέσει συνολικά 77 αρχαία αντικείμενα.
πηγή: dete.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/11/12 20:37

    Υπάρχει άραγε τιμωρία, για την πώληση της ψυχής σου στον Διάολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/12 15:27

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΜΩΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *