ροή ειδήσεων

Γκρεμίζουμε τον μύθο του «εθνάρχη»!

Πάντοτε η καταγωγή του «εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούσε ένα μυστήριο για τους βιογράφους του, αλλά και τους πολιτικούς αναλυτές. Οι πραγματικές του ρίζες χάνονται σε ένα παρελθόν γεμάτο «καταχνιά»... και έτσι είναι δύσκολο να μιλήσουμε με σιγουριά για μη ξεκάθαρη ελληνική του προέλευση. Την αμφισβήτηση την συντήρησε έντεχνα και ο ίδιος , αφού ποτέ δεν είχε δώσει εξηγήσεις σχετικά με την καταγωγή της οικογενείας του.
.
Επίσημα ο Καραμανλής γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1907 στο χωριό Κιούπκιοϊ της περιοχής Σερρών, λόγω του ότι η Μακεδονία ανήκε τότε στην Οθωμανική αυτοκρατορία γεννήθηκε ως Οθωμανός υπήκοος και ανήκε στο «ρωμέικο» βιλαέτι, που ξεχώριζε τους ντόπιους Έλληνες (αλλά και τους Ελληνόφωνους αλλοεθνείς που οι Σλάβοι τους ονόμαζαν υποτιμητικά «γραικομάνους») τόσο από τους Τούρκους Μουσουλμάνους όσο και από τους Βούλγαρους Χριστιανούς Ορθόδοξους.
.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου με επιτυχία αναλύεται το φαινόμενο «Καραμανλισμός», που τόσα δεινά προκάλεσε στην χώρα μας. Από το 1935 που εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής όλες του οι πράξεις καταδεικνύουν την χωρίς όρια ματαιοδοξία του και την αχαριστία του απέναντι σε όλους αυτούς που κάποτε τον είχαν στηρίξει. Το χειρότερο και πιο καταστροφικό από όλα τα ελαττώματα του αυταρχικού του χαρακτήρα, ήταν το ότι δεν δίσταζε να θυσιάσει ακόμα και το συμφέρον της ίδιας του της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα.
.
Ξεκινώντας από την εκλογή του το 1935 και συνεχίζοντας με την στάση του απέναντι σε φίλους αλλά και πολιτικούς αντιπάλους, λιτά και τεκμηριωμένα ο συγγραφέας γκρεμίζει τον «εθνάρχη» από το βάθρο στο οποίο τον έχουν τοποθετήσει οι πολιτικοί του επίγονοι και διαλύει τον μύθο του.
ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/11/12 14:06

    και επειδή γεννήθηκε την περίοδο της Τουρκοκρατίας ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ??
    και επειδή γεννήθηκε τότε και είχε τότε Οθωμανική υπηκοότητα ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ??
    ΣΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
    ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΘΝΩΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΔΑΝΕΙΑ, ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΛΑΤΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ κ.λ.π.
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!

    ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΤΕ ΔΕΞΙΟ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΝΔ, ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΣΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ,
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/11/12 15:44

      Μαζί σου 1000 (+) % . Έχει γεμίσει ο κόσμος με μαλάκες και κατίνες.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/11/12 14:21

    Συγχαρητήρια και στα Παράπονα Ρόδου.

    Την ψάξατε πολύ να την βρείτε και να την αναδημοσιεύσετε αυτή την κατάπτιστη αισχρή ανάρτηση που αναφέρεται σε ενα βιβλίο ενός ανιστόρητου και παρανοϊκού κατα δήλωσή του συγγραφέα , και που μπορεί αυτός η εχει τις γνώσεις να κρίνει μία πολιτική προσωπικότητα της σύγχρονής Ελλάδος?

    Μήπως και αυτό που σας εγραψα παραπάνω θα σας ενοχλήσει, και θα την λογοκρίνετε κατεβάζοντας την?

    ΥΓ. Ειμαι μακρυά απο κόμματα και πολιτικές καταστάσεις.
    Να εξηγούμαστε για να μην μου κολλήσετε πολιτικές ταμπέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/11/12 22:05

      ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ! Ο ΣΥΝΓΡΑΦΕΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ;;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/11/12 00:41

      Καθαρά αναφέρει το σχόλιο οτι αυτός που εγραψε το κατάπτυστο αυτό βιβλίο μας το παίζει περισπούδαστος συγγραφέας.

      Κατά οπως λέμε αυτός το παίζει τραγουδιστής, μπαλαδόρος, ομορφος, εξυπνος, μάγκας, κλπ. κλπ.
      Αυτό εννοεί το σχόλιο.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/11/12 15:07

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΦ ΛΟΓΟΥ...
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ..
    Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΕΙΠΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΥΤΟ..
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΒΕΡΟΦ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΣ.. ΔΕΙΛΙΑΣΕ..
    Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΕ ΜΑΚΡΥΑ... ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ..
    ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΕΙ...
    Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΕ ΜΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/11/12 15:47

      Μας στράβωσες με την ορθογραφία σου μεγάλε. Και το επίπεδο των ιστορικών σου γνώσεων είναι ανάλογο αυτής ... Δεν το 'χεις, τι θέλεις ντε και καλά να κάνεις τον ιστορικό αναλυτή?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/11/12 06:40

      ορθογραφια δεν ξερω, το δημοτικο τελειωσα μονο.
      εσυ που ξερεις ρωτα μαθε διαβασε τι ειπε ο προδοτης αυτος μεσα στην βουλη το 74, ειναι γραμενο στα πρακτηκα.. διαβασε και την ιστορια του αβεροφ, να μαθεις αν λεω ψεματα.. οπως και αν διαβασεις την ιστορια του ποντου. θα μαθεις οτι ο αλλος ο προδοτης ο βενιζελος προδοσε τον ποντο, οταν σε συμφωνια με τον κεμαλ που εκανε, αποσυρε το θωρηκτο αβεροφ απο την τραπεζουντα, και μπηκαν οι μογγολοι στην πατριδα μας
      εσυ μαλακα βλεπε τουρκικα στα καναλια, και ασε εμενα να ειμαι ανορθογραφος

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/11/12 11:12

      για την κυπρο οντως εγινε ετσι...μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας... ο καραμανλης ηταν η καταστροφη της κυπρου και η δικη μας αφου αυτος φαγωθηκε να μπουμε στην ευρωπαικη ενωση..δεν ηταν μονο η χουντα που εκανε αυτα που γνωριζουμε οτι εκανε..
      ομως δεν ηταν ο μονος προδοτης ή καταστροφεας της ελλαδας.να μη γελιομαστε..ποιον να πρωτοπιασεις....την οικογενεια παπανδρεου ή την οικογενεια βενιζελου,απο τον παλιο μεχρι τον πιο καινουριο....ολοι οσοι κυβερνησαν ΕΒΓΑΛΑΝ και ενα λιθαρακι απο την ελλαδιτσα μας..

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος11/11/12 15:32

      Εγώ έχω σπουδάσει ιστορικός στο πανεπιστήμιο Αθηνών, έχω πάρει πτυχίο με άριστα και την Ελληνική ιστορία την ξέρω απ' έξω και ανακατωτά. Εσύ είσαι αγράμματος και δεν ξέρεις τι σου γίνεται, είσαι η κλασσική περίπτωση ζώου που σε κατευθύνουν και σε πάνε όπου θέλουν κι εσύ που δεν έχεις επίγνωση της αγραμματοσύνης σου, της ασχετοσύνης σου και της βλακείας σου είσαι μονάδα άκρως επικίνδυνη. Γι αυτό σου λέω, κάτσε στα αυγά σου και άσε να μιλήσουμε εμείς που ξέρουμε.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος11/11/12 18:16

      FILE ARXIDIA ISTORIKOS THA EISE GIA NA MIN KSERIS TOY KARAMALI TIN PRODOSIA TIW KYPROU..
      EXOUN DIKIO OI PARAPANO

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος11/11/12 23:24

      Αρχίδι να πεις τον πατέρα σου παλιομαλάκα. Αγράμματο ζώον είσαι κι εσύ, έμαθες το ποίημα και το αναμασάς σαν μυρικαστικό χωρίς καν να καταλαβαίνεις τι λες άρα και πόσο μεγάλη μαλακία είναι τα λεγόμενα σου. Καλύτερα λοιπόν εσύ και τα λοιπά αγράμματα ζώα που η ασχετοσύνη σας μας κάνει να ανατριχιάζουμε να σταματήσετε να αναστατώνετε τον ψυχισμό μας με την πνευματική σας ανεπάρκεια. Κάνετε κακό στην κοινωνία και είστε επικίνδυνοι.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος12/11/12 15:30

      ΠΑΡΕ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.. ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΜΑΛΑΚΑ.. 6971933943 ιορδανης

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος12/11/12 20:58

      Το κρατάω το τηλέφωνο σου παλιομαλάκα. Το καλό που σου θέλω να είναι όντως δικό σου, διότι εάν είναι άσχετο, θα ενεργοποιήσω άλλους τρόπους εντοπισμού (με δικηγόρους, δίωξη κ.λπ.) και τότε μαύρο φίδι που σε έφαγε.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος10/11/12 15:30

    ΞΕΧΑΣΑΤΕ Ν ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/11/12 15:49

      EXEIS THN PARAMIKRH IDEA PERI MASONIAS? EXEIS DOKIMASEI POTE NA PSAKSEIS TIS RIZES KAI TOUS SKOPOUS THS? MHPWS EXEIS MPERDEPSEI TOUS MASONOUS ME TOUS IEXWVADES? TI SXESH EXOUN TA ORYKTA ME TOUS MASONOUS?
      MEGALE, MEXRI TREIS FORES THN HMERA MPOREIS NA THN PAIZEIS... ME PERISSOTERES KINDYNEVEIS NA PETHANEIS.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος10/11/12 16:42

    την ανεξιτηλη προσφορα του κυριου καραμανλη στην χωρα μας θα την τρωμε στη μαπα για πολυ καιρο ακομα οπως και αλλων μπασταρδων που κυβερνησανε και συνεισεφεραν στη δημιουργια αυτου του κρατους-ζητιανου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/11/12 18:07

    στ' αρχ.... μου για το που γεννήθηκε και πως και γιατί. το θέμα είναι οι πράξεις του αν ωφέλησαν την χώρα ή όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/11/12 11:15

      και ο κεμαλ στη θεσσαλονικη γεννηθηκε....τι σημαινει αυτο οτι ηταν καλος ελληνας ή προσφερε στη χωρα του αρκετα για να τον προσκυνανε ακομα???

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος10/11/12 18:25

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΑΣΟΝΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΞΟΡΥΞΗ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΞΙΜΟ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/11/12 19:26

    ...καραμανλης με τα θετια του και τα αρνητικα...με θετικο ισοζυγιο ομως και με μεγαλυτερη τη προσφορα του στην εισοδο της ελλαδας στην εοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/11/12 20:30

    Γαμω την μασονια σας χαμελεοντες μην το παίζεται καλοί εσείς είστε πισω απο όλα πουσταραδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/11/12 15:33

      Πόσοι μασόνοι σε γαμάνε και έχεις τόσο δηλητήριο μέσα σου ρε πουσταράκι? Ξέρεις για ποιό πράγμα μιλάς και με ποιούς πάς να τα βάλεις?

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος10/11/12 21:31

    συνεχίστε να τα βαζετε με ολους
    ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/11/12 20:35

    Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ( ΑΡΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΧΕΙ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΘΝΑΡΧΗ .ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ .ΜΟΝΟ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/11/12 20:37

    3 33 ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ .ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΕΙ Ο 8 30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/11/12 23:25

      Άμα εννοεί άλλα γιατί δεν τα λέει αλλά λέει άλλα και εννοεί άλλα? Μήπως είστε όλοι αλλού γι αλλού?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *