ροή ειδήσεων

Ηλίθιοι !

Υποτίθεται ότι οι πολιτικοί έχουν κατανοήσει πόσο κακό κάνει στη χώρα η γραφειοκρατία. Υποτίθεται ότι έχουν κατανοήσει πόσο κρίσιμη είναι η απλούστευση των διαδικασιών... η εξάλειψη "χαρτούρας", ο τερματισμός των τροποποιήσεων και κυρίως το περίφημο "σταθερό φορολογικό πλαίσιο". Δείτε σε τι χώρα ζούμε, λοιπόν:

1) Χρόνια τώρα όλοι εξαγγέλουν την "κατάργηση του ΚΒΣ", του νόμου δηλαδή που καθορίζει τις χιλιάδες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

2) Πράγματι, στις 12 Νοεμβρίου ψηφίζεται ο Νόμος 4093 (το μνημόνιο 3 δηλαδή), μέσα στον οποίο υπάρχει ο νέος ΚΒΣ, ως ...υποπαράγραφος. Μετά από επεξεργασία ετών, για την οποία δούλεψαν δεκάδες επιτροπές "σοφών" !




3) Μια βδομάδα μετά (!), στις 19 Νοεμβρίου, πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του νόμου 4093/2012 έρχεται με την πράξη -σκούπα Νομοθετικού περιεχομένου, η πρώτητροποποίησή του !!!!!!!! Δεν πρόλαβε να δημοσιευθεί και τροποποιήθηκε κιόλας !!!!!!!!!!!!!!!!!





4) Οι τροποποιήσεις μάλιστα είναι οκτώ (-8-) !!!!





5) Υπάρχει πολιτικός, τόσο μαλάκας, μα τόσο μαλάκας, που θα τολμήσει να ξαναμιλήσει για "πάταξη της γραφειοκρατίας";

6) Υπάρχει κανείς πολίτης σε αυτή τη χώρα, τόσο μαλάκας, που να μην κατάλαβε ακόμη, ότι όταν προσπαθούν οι κυβερνώντες να "απλοποιήσουν", τα διαλύουν όλα;

Οι άνθρωποι είναι απλά ηλίθιοι, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Ηλίθιοι, που πνίγουν τη χώρα σε νόμους, τροπολογίες και ερμηνευτικές εγκυκλίους, που θα απαιτηθούν κατά χιλιάδες, για να κατανοήσει ο κόσμος, όλα αυτά τα ηλίθια νομοθετήματα, που απαγορεύουν το επιχειρείν και ο μοναδικός λόγος ύπαρξής τους είναι να τιμωρούν όσους δουλεύουν.

Όχι, δεν είναι προδότες! Είναι απλά ηλίθιοι, που πάντα θα τροποποιούν τις τροποποιήσεις των τροποποιήσεων, με αποτέλεσμα να μην ξέρει ποτέ, κανείς, τι ισχύει. Είναι ηλίθιοι. Πιό απλά δεν γίνεται.
taxalia


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/11/12 08:56

    Φίλε περιγράφεις το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης. Πάντα σκεφτόμουν ότι θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχαν τροποποιήσεις αλλά ολόκληροι νέοι νόμοι, στη θέση των παλιών, ακόμα και για μία απλή διόρθωση. Επίσης, το ότι αυτό που περιγράφεις είναι η ΕΠΙΤΟΜΗ της κυβερνητικής μαλακίας και προχειρότητας, ούτε λόγος!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *