ροή ειδήσεων

Δείχνουν την έξοδο στην "αφρόκρεμα" των Ενόπλων Δυνάμεων!

Οι παραιτήσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ,δεν έχουν σταματήσει,ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό ,αλλά είναι δεδομένο ότι σε σχέση με τις περικοπές που... 
...έχουν γίνει και σε συνδυασμό με το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί δεν είχαν παρουσιάσει δραματική αύξηση σε σχέση με τα στοιχεία που υπάρχουν για τα τελευταία χρόνια.

Η παραμονή των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούσε μέχρι τώρα μόνο συνειδητή επιλογή αλλά για αρκετούς είναι επιλογή “ασφάλειας”. Ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος απορροφούσε ασυζητητί στελέχη των ΕΔ, βρίσκεται υπό κατάρρευση και η αναζήτηση αξιοπρεπούς θέσης εργασίας δεν αποτελεί πλέον εύκολη υπόθεση . Όμως όλη αυτή η πραγματικότητα η οποία αποτυπώνεται σε αριθμούς και στατιστικά στοιχεία τα οποία εύκολα θα επικαλεστούν υπουργοί και συνεργάτες τους για να αποδείξουν ότι “τίποτα δεν τρέχει” στις ΕΔ, θα ανατραπεί δραματικά με την ανακοίνωση των νέων και πλέον επώδυνων όπως φαίνεται μέτρων “σωτηρίας”.

Ειδικά για στρατιωτικούς οι οποίοι σπούδασαν κι εκτός Σχολής Ευελπίδων, οι οποίοι κατόρθωσαν να έχουν πτυχία και μόρφωση και σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η επιλογή του “μένω ή φεύγω” είναι βέβαιο ότι θα γίνει πιο εύκολη και είναι βέβαιο ότι το “φεύγω” θα είναι και πιο εύκολο να ειπωθεί. Επί της ουσίας είναι πιθανό αυτά τα μέτρα να οδηγήσουν εκτός ΕΔ την "αφρόκρεμα" των στελεχών τους.

Παρά το κακό χάλι του ιδιωτικού τομέα και παρά τις όποιες περικοπές έχουν γίνει σ΄ αυτόν εξειδικευμένα στελέχη αναζητούνται,έστω και χωρίς την συχνότητα του παρελθόντος και με αποδοχές σαφώς καλύτερες απ΄ αυτές που θα απομείνουν στη τσέπη των στρατιωτικών μας.

Το θέμα δεν είναι ασήμαντο, αλλά όπως κι άλλα σημαντικά δεν φαίνεται ότι απασχολεί όσους και όσο θα έπρεπε στα γραφεία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που τη τελευταία περίοδο μοιάζουν να ασχολούνται περισσότερο με το πως θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη, παρά να ασχοληθούν με τέτοια θέματα των ΕΔ.

Στις τάξεις των ΕΔ υπάρχουν εξαιρετικοί επιστήμονες ,που έχουν εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί σε επιστήμες πολύ χρήσιμες όχι μόνο για το προσωπικό των ΕΔ ,αλλά και τους πολίτες, γενικότερα. Οι γιατροί των στρατιωτικών νοσοκομείων είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Και όχι το μόνο.
Πηγή: onalert.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *