ροή ειδήσεων

Και άλλοι τουρκοπράκτορες στη Ρόδο!

Επίσκεψη στη Ρόδο του προέδρου του κόμματος των τουρκοφρόνων της Θράκης DEB σε άλλη μία απόδειξη της κλιμακούμενης συνεργασίας των οργάνων της Άγκυρας σε Δωδεκάνησα και Θράκη…


Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε τη Ρόδο ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, πρόεδρος του προξενο-κόμματος της Θράκης DEB παρέα με τον σύμβουλό του και διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κόμματος Αϊντίν Αχμέτ. Επίσημα ο λόγος της έλευσης του Τσαβούς στη Ρόδο ήταν «για να περάσει τη θρησκευτική γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ με τους Ροδίτες αδελφούς του», όπως μας ενημερώνει η ίδια η επίσημη ιστοσελίδα του DEB

Στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε το DEB στις 27/10/2012 (και τη μετέφρασε το tourkikanea.gr), διαβάζουμε και αρκετές ακόμη ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως π.χ. οι επαφές που είχε ο με τους εν Ρόδω τουρκόφρονες, η συνάντησή του με τον εκεί Τούρκο πρόξενο, τα ενωτικά μηνύματα για όλους τους «Τούρκους» της Ελλάδας υπό τη φροντίδα του DEB

Αναλυτικότερα, όπως περιγράφει το Προξενείο-Στοπ:

«Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο σύμβουλός του Αϊντίν Αχμέτ προσευχήθηκαν μαζί με τους Ροδίτες αδερφούς στο τζαμί Σουλεϊμανίγιε, που είναι ανοιχτό μόνο τις γιορτές, και μετά πέρασαν για τον εορτασμό στη βιβλιοθήκη Χαφίζ Αχμέτ Αγά, στον οποίο ακόμη μετείχε και ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ρόδο Χακάν Αϊτέκ .

Μετείχαν ακόμη το μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του «Ιδρύματος Φετχί Πασά» Τζεγκίζ Αργκέσο, ο πρόεδρος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου η Αδερφοσύνη» Μεχμέτ Ζαμαντάκι, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του «Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κώ και Δωδεκανήσων» .

Το βράδυ της πρώτης μέρας του Μπαϊραμιού ο πρόεδρος του DEB μετείχε στο γλέντι που οργάνωσε ο σύλλογος. Τόνισε πως το DEB έχει την αποστολή να ενδιαφέρεται για όλους τους ομογενείς που ζούνε στην χώρα, και ότι οι ίδιοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν αυτή την αποστολή.

Αργότερα ο Τσαβούς έδωσε βραβείο σε ένα από τα παιδιά που πέτυχαν στα μαθήματα τουρκικών τα οποία παραδίδονται υπό την αιγίδα του συλλόγου και κάλεσε τους Ροδίτες ομογενείς στη Δυτική Θράκη.

Στις 26 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο Αϊντίν Αχμέτ επισκέφτηκαν τον πρόξενο της Τουρκίας στη Ρόδο Χακάν Αϊτέκ. Αργότερα, ο πρόεδρος του DEB πήγε πάλι στον «Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδερφοσύνη», όπου και πέρασε την μέρα του».
Πηγή: prionokordela


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *