ροή ειδήσεων

ΠΕΡΙ ΤΟΥ 'ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ' ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ

Οποιος έχει χρόνο (και "άντερα") κάθεται και το διαβάζει
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Το συγκεκριμένο ημερολόγιο έχει ENTEXNΩΣ ' συνδεθεί ' ( αυτό βέβαια δεν αποδεικνύεται από κανένα ουσιαστικό στοιχείο ) με προφητεία των Μάγια περί συντέλειας του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012...
(1) Γερμανός ειδικός στο θέμα του πολιτισμού των Μάγια, λίγο μετά την ανακάλυψη και δεύτερης προφητείας - αναφοράς στο έτος 2012 σε αρχαιολογικά ευρήματα στο Μεξικό, μιλάει για «παρερμηνεία» και ισχυρίζεται ότι η προφητεία δεν αναφέρεται στο τέλος του κόσμου αλλά για νέα αρχή.

Η γνωστή λίθινη πλάκα του Τορτουγκέρο ( περιοχή Ταμπάσκο ) αναφέρεται στο 2012 και χαράχθηκε πριν από 1.300 χρόνια. Ομως έχει θραυσθεί και δεν διακρίνεται καθαρά το τέλος της προφητείας που αναφέρεται πάνω σε αυτή. Φαίνεται ότι πολλοί αρχαιολόγοι συγκλινουν στο γεγονός ότι τα περί συσχετισμού των προφητειών των Μάγια και της συντέλειας του κόσμου είναι καθαρά ' δυτική άποψη'. Ισως αναφέρονται κοπτικά σις απόψεις του Βατικανού. Το ημερολόγιο των Μάγια αναφέρει σαφώς για κάθοδο από τον ουρανό του θεού Bolon Yokte, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο και τη δημιουργία. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΑΡΧΗ ΠΟΛΕΜΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.

Η προφητεία αναφέρει ότι η κάθοδος θα γινόταν στο τέλος της 13ης περιόδου 400 ετών (τα λεγόμενα «μπακτούν»), δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Κατά τον Σβεν Γκρονεμάγερ (του αυστραλιανού πανεπιστημίου La Trobe) η ερμηνεία του ημερολογίου αφορά στην έναρξη μιας νέας εποχής (2) και όχι στη συντέλεια του κόσμου. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το περίφημο αυτό ημερολόγιο φέρει έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών, έναν «ιερό» κύκλο 260 ημερών κι έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών (3). Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 ολοκληρώνεται ένας Μεγάλος Κύκλος.

 
Εικόνα 1 . Το αυθεντικό ημερολόγιο των Μάγια, απο το Μουσείο του Μεξικού.

Στη μυθολογία των Μάγια, οι Μεγάλοι Κύκλοι τελειώνουν με καταστροφή. Τέσσερις φορές έχουν προσπαθήσει οι 'θεοί' να δημιουργήσουν τον κόσμο, αλλά κάθε φορά τον καταστρέφουν. Από τα καταγεγραμμένα στην Ελληνική μη-θεολογία ίσως να συν - διάσουμε την μυθολογία των Μάγια με τους 3 κατακλυσμούς : του Δαρδάνου, του Ωγύγου και του Δευκαλίωνα ;

ΠΕΡΙ ΜΕΘΟΔΟΥ ΛΟΓΟΣ

Στην προσέγγιση που ακολουθώ παρακάτω, λειτουργώ με αυτή ακριβώς τη λογική. Οτι δηλαδή πίσω από όλες τις Μη-θεολογίες (Μυθολογίες) κρύβονται οι ίδιοι 'θεοί' (δαίμονες και λοιπά πονηρά πνεύματα ) και ο αρχηγός Δίας ή διάβολος.

Βασικές αρχές όλων των θρησκειών είναι ίδιες, κατασκευαστής και εμπνευστής των οποίων είναι ο διάβολος (4)

Εκεί 'στηρίζονται' , στις παραπάνω 'αρχές' των αόρατων εχθρών του ανθρώπου , και οι αστρονομικές 'γνώσεις' των Μάγια ( μάγια ή Μάγων ? ) καθόσον έχουν ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ με ακρίβεια κινήσεις πλανητών, τους κύκλους της Σελήνης και της Αφροδίτης, πλανητικές συνόδους και διελεύσεις, εκλείψεις, ηλιοστάσια και ισημερίες μέχρι το 2012. Πέραν τούτων οι Μάγια παρατήρησαν ότι το χειμερινό ηλιοστάσιο μετακινείται με πολύ αργό ρυθμό στον ουράνιο θόλο και σε αυτόν τον ρυθμό στήριξαν τον Μεγάλο Κύκλο των 5.125 ετών . Σύμφωνα με τη Μυθολογία των Μάγια, ο Κόσμος στον οποίο ζούμε θα τελειώσει όταν το χειμερινό ηλιοστάσιο θα ευθυγραμμιστεί με το Σκοτεινό Ρήγμα του Γαλαξία μας ή πύλη του κάτω κόσμου για τους Μάγιας.(5)






Εικόνα 2 . Επειδή αυτά που 'βλέπουμε' δεν είναι αυτά από τα οποία η υπαρκτή φύση αποτελείται παραθέτω μία 'αρνητική΄ χρωματική όψη του ημερολογίου και άλλη μία ( δεξιά) με μεγάλη αντίθεση (contrast).



Εικόνα 3 . Στην παραπάνω εικόνα έχω επισημαίνονται παραστάσες ιδιαίτερες που εκτιμώ ότι περιέχουν πληροφορία για τους 'μάγους', τους λατρευτούς δούλους και 'ιερείς' του κοσμοκράτωρα, του ' άρχοντα του κόσμου τούτου'. 

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
Ερυθροί κύκλοι : O πρώτος δίσκος. Υπάρχουν 4 σύμβολα. Σαν 'Λ' , αλλά τα 3 έχουν απόληξη κεράτων αίγας. Το 4ο όμως ΟΧΙ. ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ.
Ερυθροί κύκλοι : O δεύτερος δίσκος. Υπάρχουν 4 σύμβολα. Αυτά είναι ευδιάκριτα 'Λ'.
Τετράγωνα : Τέσσερα τετράγωνα με παραστάσεις που μπορούμε να τα δούμε σαν το ιδεόγραμμα 'Χ' . Το τι παριστά το 'Χ' αναλύεται παρακάτω (6)
2 κύκλοι : Μάλλον παρίστανται οδόντες (δόντια) Αρπάκων. Αρπαξ είναι πνεύμα που καταστρέφει άλλα πνεύματα.
Πράσινος κύκλος : Ενα 'Λ' σε κεντικό σημείο.
Λευκός κύκλος. Κεφαλή ΓΟΡΓΟΝΙΟΥ. (7)
Γαλάζιο Tετράγωνο. Αντικρυστές κεφαλές κερασφόρων όντων, όχι ανθρώπων. Πιθανότατα τερατόμορφων Σφιγγών (8). Ισως παρόμοιο του συμβόλου του θεού ΙΑΝΟΥ των Ρωμαίων (9)
ΣΧΟΛΙΑ
H ΠΑΡΑΚΑΤΩ EIKONA, ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΠΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ 'ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ'. ΜΑΓΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΔΗΛΑΔΗ...ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΥΠ'ΡΧΕΙ ΓΟΡΓΟΝΙΟΝ. Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΝΙΟΥ ΔΕΙKNYΕΙ ΚΟΡΟΙΔIA ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ 'ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ' ΤΟΥΣ, ΤΗΝ 'ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ'. ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΕΣ ΣΦΙΓΓΕΣ, ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΦΙΓΓΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΟΦΙΣ, Ο ΑΡΧΑΙΚΑΚΟΣ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ή ΔΙΑΣ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΝΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΤΡΑΠΛΕΥΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ. Ο ΔΙΣΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΑ - ΣΕ ΝΕΦΕΛΙΜ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ- ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ, Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ή ΠΑΠΙΣΜΟΥ που ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ.




Εικόνα 4 . Μια από τις πολλές 'καλλιτεχνικές' (αποκρυπτικές της αλήθειας για μένα προσωπικά) απεικονίσεις του ημερολογίου των Μάγια

ΑΠΟ ΤΟ 'ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ' ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ... ΤΟ 2012, ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΡΑΔΕΣ. ΤΗΝ 6η Απριλίου ΕΝΕΣΤΩΤΟΣ ΕΤΟΥΣ. ΤΟ 'ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ' ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΓΑΙΑΝ. ΕΧΕΙ 4 + 4 ΔΕΙΚΤΕΣ. ΟΧΙ 12. ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ... ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.... ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ 8 ΔΕΙΚΤΕΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΟΔΑ ΣΤΟΥΣ 'ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ... ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΚΤΩ (8) ΘΑ ΚΑΤΑ - ΛΑΒΑΙΝΑΝ.. (10)






Εικόνα 5 . Καλλιτεχνική απεικόνιση του ημερολογίου των Μάγια όπου έχω επισημάνει σημεία ιδιαίτερα που εκτιμώ ότι πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα. OI 8 AYTOI ΔEIKTEΣ ( ΕΝΔΕΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ) ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 8 ΕΠΙΠΕΔΑ (11) ΤΟΥ ΣΥΝΠΑΝΤΟΣ.(7 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ. ΤΟ 8ο ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΘΕΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ. ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ) ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝ ΠΑΝ (ΣΥΜΠΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ) ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ( Α + ΡΥΘΜΟΣ = ΣΤΕΡΗΣΗ ΡΥΘΜΟΥ, ΣΤΕΡΗΣΗ ΘΕΩΝ , ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΖΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΙ, ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΠΙΠΕΔΑ ) 'ΟΚΤΩ' .






Εικόνα 6 . Καλλιτεχνική απεικόνιση του ημερολογίου των Μάγια όπου έχω επισημάνει συγκεκριμένους κύκλους που εκτιμώ ότι πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα.

ΤΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ?
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (κίνηση γαίας περί τον ήλιο) ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑ ΧΡΟΝΟΧΑΡΤΗ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΠΥΛΩΝ... ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΚΡΟ, ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ - ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΑΤΑ ΑΙΓΑΣ - ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΤΑ ΤΕΡΑΤΟΜΟΡΦΑ ΚΕΡΑΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ή ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΥΛΕΣ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ... ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ , ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ (ΣΥ = εσύ + ΡΙΑ = ροή ενέργειας,,, = χρονοπύλη ) ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ.
ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΗΣ ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΕΚΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΙ ΥΠΟΔΗΛΕΙ ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ 'ΠΕΡΑΣΟΥΝ' ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ? ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ? ΟΙ 7 ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ (17) ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑΡΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ... ΙΣΩΣ Ο 'ΑΡΧΑΙΟΣ ΦΟΒΟΣ' ΤΩΝ ΕΛΟΧΙΜ ΚΑΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΝΑΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ... ΟΨΟΜΕΘΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΟΥΝ ΣΑΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ( ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 'η ΓΑΙΑΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ... ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ. 'ΓΑΙΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΘΕΩΘΟΥΝ ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ? ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ : 'ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ..' και 'ΠΑΤΗΡ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ..' Λέει δηλαδή ότι οι Εβραίοι έχουν μιχθεί με το διάβολο. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο 'ΠΑΛΙΟΣ ΙΣΡΑΗΛ' . ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΙ 'ΚΛΗΤΟΙ' ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚΠΕΣΩΝ ΤΑΓΜΑ ΑΓΓΕΛΩΝ.
ΟΙ ΡΩΣ , ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΣ, ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ... ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΝΟΙΔΗΤΟΙ ' ΦΥΛΑΚΕΣ' ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ... ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ 'ΣΥΡΙΑΣ...'
ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ. ΑΥΤΩΝ - ΙΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ - ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.
ΣΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ?
1. ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΗ, ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ, ΠΕΡΙ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΓΟΡΓΟΝΙΩΝ ή ΝΕΦΕΛΙΜ΄η ΓΩΓ και ΜΑΓΩΓ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ? ΙΣΩΣ. Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ - ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ - ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ 'ΕΠΑΝΑΚΑΜΨΗΣ' Ή ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ (ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΟΟΥΝ). Αναφορά υπάρχει στην τουΙωάννου Αποκάλυψις κ:7 (12) , την Προφητεία του Oσίου Ανδρέα του κατά Θεόν Σαλού (13) και την Προς Φιλιππισίους επιστολή (14). ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΕΣ ΣΦΙΓΓΕΣ (ΟΙ 2 ΛΑΟΙ ΓΩΓ - ΜΑΓΩΓ ) ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΟΡΓΟΝΙΟ (ΒΡΥΚΟΛΑΞ ΜΠΑΧΩΜΕΧ ΚΑΤ' ΑΛΛΟΥΣ). ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ... OΠΩΣ KAI MIA ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣTA EΣXATOΛOΓIKA TΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ANAΦEΡOYN.
2. ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ -ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ - ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΡΑΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΓΕΛΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ, ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΝ ΑΥΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΘΕΙ ΤΟ ΕΚΠΕΣΟΝ ΤΑΓΜΑ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 12 Χ 12 = 144.000 ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΧΙΤΩΝΑΣ ή ΑΓΙΟΥΣ ΑΛΛΩΣ.
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΙΟΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 'ΑΓΓΕΛΟΙ' ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (15).


3. Το σύμβολο του διπλού προσώπου είναι πανάρχαιο. Mάλλον συμβολίζει τους δυο παραλλήλους κόσμους: Tον Πνευματικό και τον Υλικό. Το ορατό και το αόρατο. Κατ' επέκταση συμβολίζει το πέρασμα από το πνεύμα - ουρανό, στην ύλη - γη. Ισως να έχει σχέση με την πτώση των αγγέλων - δαιμόνων στη γη αλλά και την πτώση του ανθρώπου από τον παράδεισο στη γη. Και ίσως να σχετίζεται και με άλλες 'πτώσεις', άλλων όντων του ουρανού. Σε κάθε περίπτωση πάντως συμβολίζει 2 καταστάσεις, την πρότερα (όντα σε πνευματική μορφή - ενέργεια) και τη νέα, υλική μορφή (με φορέα υλικό - υλοποίηση πνευματικών όντων) . Εχω την εντύπωση ότι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΣΕ Η 'ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ' ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΙΣΡΑΗΛ. ΥΛΟΠΟΙΟΥΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΣΕ ΥΛΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΥΛΟΠΟΙΟΥΣΕ ΥΛΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΥΟ ΧΕΡΟΥΒΙΜ. ΟΧΙ ΑΠΛΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ. ΤΑ ΧΕΡΟΥΒΙΜ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ 9η ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΦΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
1. ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (κίνηση γαίας περί τον ήλιο) ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΟΧΑΡΤΗ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΠΥΛΩΝ...
2. ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΚΡΟ, ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ - ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΑΤΑ ΑΙΓΑΣ - ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΤΑ ΤΕΡΑΤΟΜΟΡΦΑ ΚΕΡΑΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

3. ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ Ή ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ, ΣΤΗ ΓΗ.

4. ΤΟ ή ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ 'ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ' ΣΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ , ΣΤΗ ΓΗ, ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 7 ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21 -12 -2012 ΘΑ ΕΙΣΕΛΘEΙ ΣΤΗ ΓΗ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7 ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΘΡΑΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔEΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΚΡΙΣΗ.
ΠΑΡΑ ΠΟΜΠΕΣ
(1) Οι ορθόδοξοι χριστιανοί γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει μιάς και οι προφητείες των πατέρων αλλά και η ' Αποκάλυψις του Ιωάννου ' αναφέρουν συγκεκριμένα γεγονότα που δεν έχουν σίγουρα συμβεί ακόμα στον πλανήτη. Γερμανός ειδικός στο θέμα του πολιτισμού των Μάγια, λίγο μετά την ανακάλυψη και δεύτερης προφητείας - αναφοράς στο έτος 2012 σε αρχαιολογικά ευρήματα στο Μεξικό, μιλάει για «παρερμηνεία» και ισχυρίζεται ότι η προφητεία δεν αναφέρεται στο τέλος του κόσμου αλλά για νέα αρχή. Φαίνεται ότι πολλοί αρχαιολόγοι συγκλινουν στο γεγονός ότι τα περί συσχετισμού των προφητειών των Μάγια και της συντέλειας του κόσμου είναι καθαρά ' δυτική άποψη'. Ισως αναφέρονται κοπτικά σις απόψεις του Βατικανού. Να μη μας διαφεύγει ότι ο μέγας διδάσκαλος , Αγιος και προφήτης Πατροκοσμάς ο Αιτωλός είχε πεί : ' Tον Πάπα να καταράσθαι, ότι αυτός θα είναι η αρχή του κακού. ' Το ημερολόγιο των Μάγια αναφέρει σαφώς για κάθοδο από τον ουρανό του θεού Bolon Yokte, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο και τη δημιουργία. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΑΡΧΗ ΠΟΛΕΜΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.

(2) Η προφητεία αναφέρει ότι η κάθοδος θα γινόταν στο τέλος της 13ης περιόδου 400 ετών (τα λεγόμενα «μπακτούν»), δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Κατά τον Σβεν Γκρονεμάγερ (του αυστραλιανού πανεπιστημίου La Trobe) η ερμηνεία του ημερολογίου αφορά στην έναρξη μιας νέας εποχής και όχι στη συντέλεια του κόσμου. ΑΥΤΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ. Περί της 'νέας εποχής' αναδημοσιεύω το παρακάτω κείμενο.
' Πέτρος (ο υποτακτικός, ο μαθητευόμενος μοναχός ) . Γιατί συμβαίνει, σε παρακαλώ και σε αυτά τα τελευταία χρόνια βλέπουν το φως τόσα πολλά σχετικά με τις ψυχές, τα οποια προηγουμένως έμεναν κρυμμένα; Με ξεκάθαρες αποκαλύψεις και φανερώσεις ο μέλλων αιώνας δείχνει να παρουσιάζεται και να διανοίγεται σε μας.
Γρηγόριος ( ο μοναχός ) . Έτσι είναι. Γιατί όσο ο παρών αιώνας πλησιάζει στο τέλος του, τόσο ο μέλλων αιώνας λόγο της εγγύτητας σαν να αγγίζεται ήδη κάπως και διανοίγεται με όλο και πιο έκδηλα σημεία. Και εφόσον σε αυτόν (την εποχή μας) καθόλου δεν βλέπουμε αμοιβαία ο ένας τις σκέψεις του αλλού ενώ σε εκείνον (τη νέα εποχή) διαβάζουμε ο ένας του αλλού την καρδιά, πώς να ονομάσω τον αιώνα αυτόν (την παρούσα εποχή ) εκτός από νύχτα, και πως τον μέλλοντα εκτός από ημέρα; Αλλά κατά τον ίδιο τρόπο που τελειώνει η νύχτα και αρχίζει να ανατέλλει η μέρα πριν την ανατολή του ηλίου κατά κάποιο τρόπο ανακατεύονται μαζί τι σκοτάδι και το φως, έως ότου τα υπολείμματα της νύχτας που φεύγει να μεταλλαγούν εντελώς σε φως της ημέρας που έρχεται, έτσι και το τέλος αυτού του κόσμου αναμιγνύεται με την αρχή του μέλλοντος αιώνα, και το ίδιο το σκοτάδι των υπολειμμάτων του φωταγωγείτε ήδη από την κάποια σύμμειξη με τον κόσμο των πνευμάτων. Και από αυτά που είναι εκείνου του κόσμου ήδη πολλά διακρίνουμε, αλλά ακόμα δεν τα αναγνωρίζουμε τελείως, γιατί είναι σαν να βλέπουμε το θολό είδωλο τους μπροστά στον ήλιο σε κάποια χαραυγή του νου μας.'

('ΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ - ΒΙΟΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΣΚΗΤΩΝ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΛΙ «ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» ΑΓΙΑ 'ΑΝΝΑ - 'ΑΓΙΟ ΌΡΟΣ)

(3) Τ ο 2012 θα έχουν περάσει περίπου 25.800 χρόνια από την τελευταία φορά που το χειμερινό ηλιοστάσιο «έπεσε» πάνω σε αυτό που οι Μάγια αποκαλούσαν Σκοτεινό Ρήγμα. Εδώ οφείλουμε να αναφερθούμε βάβαια στν «Μέγα Ενιαυτό» , του Ηράκλειτου, ο οποίος και προσδιόρισε τη διάρκειά του ίση με 10.800 έτη, ο οποίος θεωρείτο περιοδικός κύκλος στο τέλος του οποίου οι αστρονόμοι πίστευαν ότι το Σύμπαν θα καταστρεφόταν εξαιτίας μεγάλου πύρινου Κατακλυσμού, από τον οποίον θα αναφλεγόταν για να αναδημιουργηθεί στη συνέχεια και να επαναζήσει νέα περίοδο Μεγάλου Ενιαυτού, μετά το τέλος του οποίου θα γινόταν νέα καταστροφή, και πάλι νέα αναδημιουργία. Η δοξασία αυτή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και αστρονόμων συμπίπτει με τις ανατολικές φιλοσοφικές θεωρίες για την αιώνια ανακύκληση ή για την αιώνια επιστροφή, τις οποίες ασπάστηκαν και υποστήριξαν εκπρόσωποι των νεοτέρων φιλοσοφικών ρευμάτων. Μερικοί υποστήριξαν ότι ο Μέγας Ενιαυτός έχει περίοδο ίση με 25.796 έτη, ταυτόσημη δηλαδή με την περίοδο της γήινης μετάπτωσης ! Ο Αρίσταρχος ο Σάμιος (320-250 π.Χ.) αναφέρει τον Μεγάλο Ενιαυτό ίσον με 2.484 έτη.

(4)

Aπόκρυψη από τους ανθρώπους της ταυτότητος του θεού ή θεών.

Tακτική των 9 αληθειών και του ενός ψέματος σε κάθε θέμα - γεγονός.

O σαρκασμός των θεών - δαιμόνων κατά του ανθρώπου. Σαρκασμός που προέρχεται από το ότι οι άνθρωποι θα κληθούν να τους αντικαταστήσουν (το τάγμα των δαιμόνων) συνδυαζόμενο με την αδυναμία των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που μόνο ο νούς διαβλέπει και ορά. Οι δαίμονες έχουν νου και ορούν.

H διδαχή των ανθρώπων από τους δαίμονες - δασκάλους αυτών των πραγμάτων που οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν για να μην ...ξέρουν την 'λλη Θεία (αλήθεια) κατάσταση. Την πραγματικότητα. Τον ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ και την ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ' Γνώσεσθαι την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς.. ' Ιησούς Χριστός



Εικόνα 7 . Από τοιχογραφία - παράσταση των Μάγια. Η σκηνή του Παραδείσου, με το Δένδρο του παραδείσου , τον όφι - διάβολο, να τυλίγεται γύρω από αυτό, το διάβολο να μιλά με την Εύα (δεξιά παράσταση ) και τον Αδάμ (κάτω - ανάποδα σε εμάς) και στο κέντρο , το 'θεό΄ με τους κεραυνούς ανά χείρας. Ο Δίας - διάβολος...

Παραθέτω παρακάτω μια συνταρακτική εικόνα από ναό στο Λάος. Πρώην Ταυλάνδη. Δεν είναι χριστιανοί... Δεν είναι Ιουδαίοι...



Εικόνα 8. Αριστερά. Η σκηνή της εξόδου των 2 'πρωτοπλάστων' από τον Παράδεισο. Πάνω τους 2 άγγελοι. Φέρουν φωτοστέφανο. και κρατούν ΚΡΙΝΟ (ΚΡΙΝΟ = ΚΡΙΝΩ = ΚΡΙΣΙΣ ΘΕΟΥ...). Στα ωτία τους είναι κρεμασμένη η ΚΑΡΔΙΑ των ανθρώπων. Να προσεχθούν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τα ΩΤΙΑ ('αυτιά') των αγγέλων - ανθρώπων. Στο κέντρο. Το άρσεν και θήλυ (1ο κεφάλαιο της ΓΕΝΝΕΣΗΣ - Π.ΔΙΑΘΗΚΗ) στον Παράδεισο. Η πρώτη 'δημιουργία'. 'Αρσεν και θήλυ ποιήσωμεν αυτούς... Να προσεχθούν και εδώ τα ωτία (αυτιά). Είναι μη ανθρώπινα, δαιμονικά και μυτερά... Και φέρουν 'ενεργειακό' κράνος. ΜΕ 7 ΔΙΑΓΡΑΜΙΣΕΙΣ. ΤΑ 7 ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Με την Λίλιθ ή Λίλ των μουσουλμάνων ή πόρνη της Βαβυλώνος για τους χριστιανούς, διασταυρώθηκαν μάλλον ΕΛΟΧΗΜ και νεφελήμκαι δημιουργήθηκε το είδος των πνευματικών νεφελήμ - βρυκολάκων. Η 'μαύρη βίβλος των Mπαχωμέθ' τα εξηγεί λεπτομερώς. Η σκηνή είναι σαφής. Η Λίλιθ ερωτοτροπούσα... Δεξιά. Οι άνθρωποι στις φλόγες της κόλασης. Πάνω τους ένας δαίμονας ... Το ενεργειακό κράνος του και τα ωτία του τον προδίδουν σαφώς.. Δεν είναι άγγελος... Σε όλες τις 'θρησκείες' (διδαχές των απανταχού νεφελήμ, δηλαδή που εμφανίζονταν σα 'θεοί' στους ανθρώπους...) υπάρχουν παρόμοιες εικόνες και τέμπλα... Οι ' σταυροφορίες' και το Βατικανό δεν μπόρεσαν να τα 'συλλέξουν' όλα... Η Θεία Οικονομία υπάρχει και δρα. Οσοι ερευνούν και αιτούν, ευρίσκουν... όσοι κρούουν τους ανοίγεται η θύρα... Ο λόγος της ύπαρξης του συμβόλου των ΩΤΙΩΝ και των ΘΥΡΩΝ, αυτός είναι...

(5) Ο ΜΕΓΑΣ 'ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ - ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ' ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΕΒΑΖΕ ΠΑΝΤΑ 'ΙΔΕΕΣ' ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ . ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΤΕ...

Εδώ θα συνιστούσα μιά προσεκτική ανάγνωση των 4 χοανών στις οποίεσ μετέβαιναν οι ψυχές των ανθρώπων, στο Βιβλίο του Προφήτη Ενώχ . Προσοχή !!!. Αυτά συμβαίνουν πολλά χρόνια προ ελεύσεως Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ο ιησούς Χριστός απελευθέρωσε τις ψυχές των ανθρώπων από την αιχμαλωσία του Αδη (κάτω αριστερά , 'καλλιτεχνική' απεικόνιση). Συνδυασμένη γνώση είναι η καλλίτερη γνώση. 'ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ'. ΘΕΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ και προτροπή ομού ... Μάλλον σε αυτό το σκοτεινό 'ρήγμα' του Γ + άλλα + αξία ΜΑΣ... (νομίζω ότι η λέξη 'μιλάει΄ από μόνη της . Το ιδεόγραμμα 'Γ' είναι τα πτωτικά ύδατα της γέννεσης - προσωπική μου άποψη - και σε κάθε περίπτωση η ΠΤΩΣΗ πνευμάτων στην ύλη απο την ουράνια τάξη ή απλά ουρανό. ΓΑΛΑΞΙΑΣ, είναι ο υλικός κόσμος. Εκεί που πέσαμε μαζί με τα ' άλλα' (εδω έχουν ξεπέσει και οι δαίμονες , το 1ο τάγμα αγγέλων και ο διάβολος) με την αξία (αυτεξούσιο που ο ΘΕΟΣ μας έδωσε) μας. Στη μεσαία εικόνα απεικόνιση του οράματος του προφήτη Ιεζεκιήλ . Δεξιά , ο ' ακοίμητος σκώληξ ' , ο ΑΔΗΣ. Απεικονίζεται σαν φίδι ( ΟΦΙΣ ). Ο όφις 'ρουφάει ' τα θύματά του. Έχει είσοδο (στόμα) αλλά καμία έξοδο. Ερπει, δηλαδή είναι στον υλικό κόσμο. Δεν θεώνεται ποτέ. Η παράσταση του ΑΔΗ ταιριάζει απόλυτα με χωροχρονική τρύπα και το Σκοτεινό Ρήγμα του Γαλαξία μας ... ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ. Ο ΑΔΗΣ ΔΕ 'ΜΑΣΑΕΙ' ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ. ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ.

Επομένως ' ΦΙΔΙ ' δεν είναι ο ΑΔΗΣ. Η παρομοίωση με ζώο , γίνεται για να καταλάβει ο πτωτικός άνθρωπος ότι είναι ενεργειακή ζώνη - ζωντανή κατάσταση. ΕΙΝΑΙ . ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ - ΦΥΛΑΚΗΣ ΨΥΧΩΝ.



Εικόνα 9. Αριστερά η κόλαση. Στη μεσαία εικόνα απεικόνιση του οράματος του προφήτη Ιεζεκιήλ . Κάτω δεξιά , ο ' ακοίμητος σκώληξ ' , ο ΑΔΗΣ. Απεικονίζεται σαν φίδι ( ΟΦΙΣ ). Στη δεξιά εικόνα υπάρχει η εικόνα της ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ. Ο ΘΕΟΣ ' ΑΝΑΣΥΡΕΙ - ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ' ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ (ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ? ) ΑΔΗ.

κατά + λαμβάνω = ο τρόπος που λαμβάνω την πληροφορία στον υλικό κόασμα.

Ομοίως : ΑΝΤΙ - ΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ. να προσεχθεί ότι εδώ το ρήμα είναι παθητικό...

Περί πνευματικού κόσμου (με τον οφθαλμό της ψυχής, το ΝΟΥ ) χρησιμοποιείται το ρήμα ΟΙΔΑ = γνωρίζω.

Ο ΚΥΡΙΟΣ Είπε στους Φαρισαίους (EYAΓΓΕΛIA) : 'Τον πατέρα μου ΟΥ οιδασι ΟΥ ΕΜΟΙ ΓΙΓΝΩΣΚΕΤΑΙ ..' Χρησιμοποιεί Ο ΚΥΡΙΟΣ δύο διαφορετικά ρήματα στην ίδια φράση...

μετάφραση : Toν Πατέρα Μου ( Θεό ) δεν είδατε ποτέ - ( γιατί μόνο με το νου 'αναγνωρίζεται' Ο ΘΕΟΣ) - ούτε εμένα - με τα μάτια τα υλικά - μπορείτε να με αναγνωρίσετε και να με καταλάβετε.

Στα λεξικά το ΟΙΔΑ και το ΓΙΓΝΩΣΚΩ ... έχουν την ίδια ερμηνεία. ΓΝΩΡΙΖΩ. Αλλά φυσικά η Ελληνική γλώσσα δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΛΕΞΗ ή νόημα...

ΟΙΔΑ = ορώ με τα μάτια της ψυχής, τον νού, δηλαδή βλέπω στην άυλη διάσταση, αυτή των πνευμάτων και του ουρανού = είμαι διορατικός..'

(6) ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ 'Χ' ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΡΓΟΝΙΟ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ 'Χ' ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ (παρακάτω εικόνα)



Εικόνα 10. Χαρακτηριστική ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ (Ι.Μ. Νταού Πεντέλης). Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, φέρων το σύμβολο του ΟΥΡΑΝΟΥ (Η ΛΕΥΚΗ ΣΦΑΙΡΑ) επί χειρός , που στο εσωτερικό της (υλικός κόσμος) περιέχει το ιδεόγραμμα - ενυπάρχει ανενεργό στη σβυσμένη μνήμη των ανθρώπων λόγω της πτώσεως. Ενεργοποειείται δια της προς- ευχής στον ΠΑΤΕΡΑ μας ΘΕΟ .'ΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΟΘΕΙΣΕΤΑΙ', 'ΚΡΟΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΗΣΕΤΑΙ'. ΒΙΑΣΑΣΘΑΙ ΚΑΙ ΔΟΘΗΣΕΤΑΙ' - 'Χ' συμβολίζον την σφραγίδα-απαγόρευσιν. Πάνω του το ιδεόγραμμα 'Ω' συμβολίζων την ΠΥΛΗΝ ('Ο' μέγα) του ουρανού , την μεγάλην που έκλεισε με την εκούσια αποχώρηση των ανθρώπων από εκεί. Ολο μαζι το σχήμα μας λέει ότι η πύλη του Ουρανού έχει σφραγισθεί για τους ανθρώπους.

(7) ΓΟΡΓΟΝΙΟ

Τα Γοργόνια (βρυκόλακες) στην Ελληνική μυθολογία είναι οι Νεφελίμ ή Εγρήγοροι της Π.Διαθήκης. Eις το Βιβλίο του προφήτη ΕΝΩΧ (Π.ΔΙΑΘΗΚΗ) υπάρχει σαφής αναφορά σε κάποια όντα με το όνομα ΕΛΟΧΙΜ ή ΕΓΡΗΓΟΡΟΙ αλλά και ΝΕΦΕΛΙΜ. Δεν είναι εύκολο να αποφανθεί κανείς περί του ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΕΛΟΧΙΜ. Οι Nεφελήμ ήταν γεννήματα ΕΛΟΧΙΜ και θνητών γυναικών, όπως μας λένε οι απόγονοί μας διά στόματος Σωκράτους αλλά και η Εβραική ιστορία, δια στόματος του Προφήτου ΕΝΩΧ. Παραθέσω τους συγκεκριμένους στοίχους από το βιβλίο του ΕΝΩΧ.

και Chapter 19.

1. Και ειπεν μοι Ουριηλ· Ενθαδε οι μιγεντες αγγελοι ταις γυναιξιν στησονται, και τα πνευματα αυτων πολυμορφα γενομενα λυμαινεται τους ανθρωπους και πλανησει αυτους επιθυειν τοις δαιμονιοις μεχρι της μεγαλης κρισεως, εν η κριθησονται εις αποτελειωσιν. και αι γυναικες αυτων των παραβαντων αγγελων εις σειρηνας γενησονται. καγω Ενωχ ιδον τα θεωρηματα μονος, τα περατα παντων, και ου μη ιδη ουδε εις ανθρωπων ως εγω ιδον. Υπάρχει καταγεγραμένο στην Π.Διαθήκη ότι οι άνθρωποι αρχικά ζούσαν 1000 χρόνια. Ο Μαθουσάλας είναι υπαρκτή αναφορά. Κάποια στιγμή όμως, αναφέρει η Π.Διαθήκη ότι : EIΣΗΛΘΕΝ TO KAKO ΣTOYΣANΘΡΩΠΟΥΣ και ο θεός μείωσε το προσδόκιμον της ζωής στα 60 χρόνια περίπου. H αναφορά είναι σαφής ότι έγινε κάποια επιμιξία γυναικών ανθρώπων με δαίμονες. Ή με τους Ελοχίμ , αν οι Ελοχίμ δεν είναι δαίμονες. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΕΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
(8) Σφίγγες
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΙ 2 ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ, ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΔEIΚΝYΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΚΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ. (ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑ). ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΣΦΙΓΓΕΣ ΣΥΜΠΕΠΛΕΓΜΕΝΕΣ.




Εικόνα 11. Φωτογραφίες από το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών. Το υποτιθέμενο προπύργιο των Γραμμάτων του Ελληνισμού. Επάνω αριστερά και δεξιά , Σφίγξ που φέρεται σε στάση υποταγής (όπως ο σκύλος στον άνθρωπο ). Στο κέντρο. Στην κορυφή του ίδιου κτιρίου, η διπλή σφίγξ με μία κεφαλή. Σε άλλο κτίριο των Αθηνών - δημόσιο- σφίγγες φρουροί... Το φαινόμενο των δαιμόνων που 'φρουρούν' ή καραδοκούν πάνω σε κτίρια είναι καθολικό στην 'χριστιανική' Ευρώπη του μεσαίωνα και του Πάπα. Να μη μας προκαλεί εντύπωση. Σε Γαλλία και Πορτογαλία ειδικά ... (9) ΙΑΝΟΣ

Ο Ιανός είναι ένας από τους παλαιότερους θεούς των Ρωμαίων. Στην ετρουσκική μυθολογία, αντιστοιχεί με το θεό Aνι (άνοι - γμα ;)

Απεικονιζόταν με δύο πρόσωπα και αποκαλείτο Janus bifrons, δηλαδή διπρόσωπος Ιανός.



Εικόνα 12 Αριστερά προτομή του διπρόσωπου Ιανού από το Μουσείο Βατικανού και δεξιά νόμισμα που απεικονίζει το δαφνοστεφή Ιανό

Ήταν ο θεός όλων των ενάρξεων και των μεταβάσεων. Απεικονίζονταν συνήθως σε σημεία διαβάσεων, όπως είναι οι θύρες, οι πύλες και οι γέφυρες. Αυτές οι παραστάσεις βέβαια απεικονίζονται(παρακάτω εικόνα) και στο σημερινό νόμισμα, το ΕΥΡΩ. Συν + πτωση ?


Eικόνα 13 Γέφυρες και 'περάσματα' με νόημα, στο 'ενιαίο' νόμισμα ΕΥΡΩ.

Κατά τη διάρκεια των θυσιών το πρώτο μέρος της προσφοράς αφιερωνόταν πάντα στον Ιανό και κατονομαζόταν πρώτος σε κάθε κατάλογο θεοτήτων.

Η πρώτη ημέρα του έτους, η έναρξη της νέας χρονιάς και ο Ιανουάριος ήταν αφιερωμένος σε αυτή τη θεότητα, υποδεικνύοντας παράλληλα και τη σημασία της για τον ημερολογιακό λατρευτικό κύκλο των Ρωμαίων. Επομένως ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ οφείλει στον διπρόσωπο θεό την ονομασία του.

Προς τιμή του ήταν αφιερωμένοι αρκετοί ναοί στη Ρώμη. Ο διασημότερος όλων ήταν εκείνος που βρισκόταν Forum Romanum και οι πύλες του ήταν ανοικτές σε περίοδο πολέμου και κλειστές σε περίοδο ειρήνης.

Στο ρόλο του ως Φύλακα των Εισόδων και των Εξόδων, κρύβεται ίσως το θεμέλιο της πεποίθησης ότι ο συγκεκριμένος θεός αντιπροσώπευε τις ενάρξεις. Διαβαίνει κανείς μια πύλη, μια πόρτα ή μια γέφυρα, προκειμένου να βρεθεί σε ένα νέο τόπο, οριοθετημένο τεχνητά ή φυσικά. Είναι προφανής σύνδεση του ονόματός του με την ετρουσκική λέξη jauna, που σημαίνει θύρα.

Η λέξη έναρξη ούτως ή άλλως υπονοεί και τη μετάβαση από μια πρότερη κατάσταση ύπαρξης.

Θα μου επιτραπεί εδώ να κάνω μία παρέμβαση στην όμορφη ιστοριούλα για κοινούς θνητούς.

ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΕΝΑΥΣΜΑ: ΙΑΝΟS -> ΕΝΑΡΞΗ - > ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

SΟΝΑΙ -> METABAΣH -> ΥΛΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

EΠΙΣΗΣ ΑΝΑΛΥΩ : ΙΑΝΟS - > Ι + ΝΑΟS ως και I + NΟΑS

Tι παριστά το ιδεόγραμμα 'I' ? TH METABAΣH. TON IΣTO που 'κατεβάζει' το πνεύμα από τον ΟΥΡΑΝΟ στην ύλη - ΓΑΙΑ.

Αλλως τη διαπερατή γραμμή - κατάσταση μετάβασης από το πνεύμα στην ύλη.

Να το θέσω και αλλιώς. Το ΔΕΝΔΡΟ της σοφίας το τοποθετημένο εν τω μέσω του Παραδείσου.

Αυτό που είναι πάνω από την επιφάνεια της γής, κορμός + κλαριά είναι ο πνευματικός κόσμος. Αυτό που είναι υποκάτω της γής (ρίζες) είναι ο υλικός κόσμος.

ΔΕΝ - ΔΡΩ. Η εντο0λή του ΘΕΟΥ στους πρωτόπλαστους. ΜΗ ΑΠΟΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΘΑΝΑΤΩ ΑΠΟΘΑΝΕΙΤΕ. και αυτοί έδρασαν.

Για να ..αναπαραχθούν σε υλικό φορέα. Να κάνουν ..απογόνους.

Ο ένας μύθος αναφέρει ότι ο Ιανός ήταν θνητός που έφθασε στο ΛΑΤΙΟ ( = ΛΑΣ = ΠΕΤΡΑ = ΥΛΗ , στη Δωρική ) από τη Θεσσαλία (Θατταλία -> ΘΕΤΩ + ΑΛΛΟΙ = ΑΥΤΉ Η ΓΗ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ - ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΕΘΕΣΑΝ.) και ότι τον υποδέχθηκε η Καμέση. Το ζευγάρι παντρεύτηκε, μοίρασε το βασίλειο και απέκτησε αρκετούς απογόνους, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται ο Τίβερης, ο ποτάμιος θεός. Μετά το θάνατο της Καμέσης, Ο Ιανός έγινε ο μοναδικός κυβερνήτης του τόπου και έφτιαξε ένα ιερό που υπενθύμιζε την απομάκρυνση του Κρόνου από τον Δία.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 'ΔΙΑΣ' ? Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑ , Ο 'ΚΡΟΝΟΣ' ?

Ο ΘΕΟΣ , Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η 'ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ' ?

Η ΑΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ 1ου ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

ΠΟΥ 'ΕΠΕΣΑΝ' ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ?

ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ.

ΠΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ?

ΤΟΥΣ ΕΞΕΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ (ΤΑ ΑΛΛΑ 8 ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΓΓΕΛΩΝ), ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ (παρακάτω απεικονίζεται σε γνωστό πίνακα).

ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΝΑΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ? ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΚΠΕΣΟΝ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΤΑΓΜΑ . ΟΣΟΙ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ 'ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ' ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΗ.

ΟΣΟΙ ΔΕΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΛΗΦΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΞΑΣΟΥΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΣΑΡΚΑ, ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΞΑΖΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.

ΕΙΜΑΣΤΕ (ΚΛΗΤΟΙ) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ (ΕΚΛΕΚΤΟΙ) ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ .

Ως πρώτος βασιλέας του ΛΑΤΙΟΥ ο Ιανός εγκαθίδρυσε μια περίοδο ειρήνης, τιμιότητας και ευημερίας για το λαό του, μια περίοδο γνωστή και ως Χρυσή Εποχή. Εισήγαγε την οικονομία, την καλλιέργεια και τους νόμους.

Ο θεός ΙΑΝΟΣ 'σφράγιζε' με την παρουσία της τις περισσότερες πύλες της πόλης και εικονογραφικά διακόσμησε αρκετά νομίσματα της δημοκρατικής και της αυτοκρατορικής περιόδου. Δεδομένου του ρόλου του ως φύλακα των Πυλών και της θέσης του ως θεού των Ενάρξεων, είναι φανερό ότι ο Ιανός έπαιζε ένα σημαντικό ρόλο τόσο στον ρωμαϊκό μύθο, όσο και στη ρωμαϊκή θρησκεία. ΔΕΝ ανήκει ΟΜΩΣ στο κύριο πάνθεο ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΘΕΩΝ.

ΓΙΑΤΙ ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ! ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗ 'ΡΩΜΗ' ( = ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑ) . ΤΟΥΣ ΗΜΙΘΕΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΙΧΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.

ΤΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ. ΛΑΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΩΝ = ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ.

ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΕΝΝΟΥΣΑΝ ΤΕΡΑΤΟΜΟΡΦΑ ΟΝΤΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΓΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ. Ο ΚΑΙΑΔΑΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙΑΔΑ ΤΟΥΣ.

Εκτός από το έτος και τον πρώτο μήνα, τον επικαλούνταν και στην αρχή κάθε νέας ημέρας ενώ συχνά του τον αποκαλούσαν Αχθοφόρο του Ουρανού.

Ο Ιανός δεν έχει αντίστοιχό του στη μυθολογία των Ελλήνων.

ΓΙΑΤΙ ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ !

Οι αρχαιότεροι κατάλογοι θεοτήτων συνήθως ξεκινούσαν με το όνομά του και έφερε το επίθετο divom deus, που σημαίνει «ο θεός των θεών».

Ο πιο γνωστός ναός του Ιανού , αυτός στο Argiletum είχε δύο πύλες. Τα δάχτυλα των χεριών του ήταν τοποθετημένα σε παράξενες θέσεις.

ΠΑΡΑΡΤΗΡΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ (ΣΕ ΓΑΛΑΖΙΟ ΚΥΚΛΟ) ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΝΙΟΥ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ 'ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ' ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΡΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΠΑΚΕΣ. ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΝΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.

Ο Ιανός έχει επίσης έναν ναό στη Ρώμη με διπλές πύλες, τις οποίες αποκαλούν πύλες του πολέμου. Τούτο γιατί ο ναός είναι πάντα ανοικτός εν καιρώ πολέμου, αλλά κλείνει σαν έλθει η ειρήνη.

Η πύλη κλειδώθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 29, μετά τη νίκη του Αυγούστου επί του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας.

Και το φθινόπωρο του 25, όταν υποτάχθηκαν οι Ισπανοί Κανταβριανοί.

Ο χριστιανός συγγραφέας Ορόσιος αναφέρει ότι οι πύλες του Ιανού κλείστηκαν για τρίτη φορά το 1 π.X., και έμειναν κλειστές για δώδεκα ολόκληρα χρόνια (Ιστορία του κόσμου ενάντια στους παγανιστές, 6.22).

Κατ' άλλους (Βιργίλιος) οι πύλες έκλειναν για να κρατήσουν φυλακισμένο τον πόλεμο. Όμως, οι σύγχρονοι του Βιργίλιου, ο Οβίδιος και ο Οράτιος αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο: Η Ειρήνη είναι εκείνη πουφυλακίζεται στο ναό για να μη διαφύγει.

Για να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο σύνθετα, ο Αύγουστος έχτισε εκεί ένα βωμό της Ειρήνης. Μετά τη νίκη του στρατηγού Corbulo επί των Παρθών επί Νέρωνα, ο αυτοκράτορας έκλεισε τις πύλες το 66 και χαράχθηκαν νέα νομίσματα. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΕΤΟΣ.66 !!!

(10) ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ '8'

Το '8' ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ - ΑΝΩ '0' - ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ - ΕΠΑΝΑΘΕΩΣΗ - ΚΑΤΩ '0'.



ΚΑΙ Εικόνα 14. ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΘΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΔΕΣ ΤΕ ΤΟ ΟΛΟ ΜΑΖΙ. ΤΟ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ '8' ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 'Ο' ΚΑΙ 'Ω' . Ο-ΜΙΚΡΟΝ και Ο-ΜΕΓΑλο. Ο-Κ-Τ-Ω. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ Κ-ακό αλλά και το Τέλος. ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η 'ΔΙΑ-ΔΡΟΜΗ' , Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.



Εικόνα 15. ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ , ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 3 ΦΟΡΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ..

OI 8 HΛIOI EINAI TO ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΜΟΥ www.geoment.e-e-e.gr

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡ - ΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ - ΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ) ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΚΤΑΚΤΙΝΗ ΠΥΛΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ... ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΚΤΑΚΤΙΝΗ ΠΥΛΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

ΑΡΑΓΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ 'ΨΑΡΑΔΕΣ' (ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ) ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ή ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ 'ΜΕΤΑ' ? ΛΕΩ ΤΩΡΑ Ο ΑΦΕΛΗΣ.... ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚΤΑΚΤΙΝΗ Η ΠΥΛΗ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΠΕΡΝΑ 8 ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΦΑΙΡΕΣ.



Εικόνα 16. Η ανάληψη ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ των ανθρώπινων ψυχών

(11) ΠΕΡΙ ΤΩΝ 8 ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ



Εικόνα 17. ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ 8 ΣΦΑΙΡΩΝ - ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ - ΕΠΙΠΕΔΩΝ




Εικόνα 18. ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 9 ΕΠΙΠΕΔΑ - ΣΦΑΙΡΕΣ (16)

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΟΙΗΘΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΩΣΙΝ (ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΣ ) ΗΜΩΝ (ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ) .

ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ 1ο ΑΠΟ ΤΑ 9 ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΓΓΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΠΕΣΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ -1- (ΟΥ ΡΑ ΝΟΣ = εκεί που απαγορεύεται - με την ενοια τησ γαλήνης - ακινησίας του νου - ΡΑ = να ρέει , ο ΝΟΥΣ ) ΑΠΕΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΡΥΘΡΗ ΓΡΑΜΜΗ. ΔΙΑΠΕΡΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ, ΓΗ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΟΠΥΛΗΣ (ΜΠΑΜΠΙ ΛΟΥ = ΜΠΑΜΠΥΛΟΝ = ΒΑΒΥΛΩΝ) ΤΗΣ ΧΡΟΝΟΠΥΛΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΩΠΑΤΩΡΙΚΟΥ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΟΣ. -9-



Εικόνα 19. ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ - ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ή ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΤΕΜΠΛΟ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑΩΝ.. ΕΚΕΙ ΜΕΤΑ - ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝ (ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑ , ΤΗ ΘΕΩΣΗ) ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (ΘΕΩΣΗ ή ΕΠΑΝΑΘΕΩΣΗ) , ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟ ΤΟΥ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ.



Εικόνα 20. ΤΟ 'ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΟ' ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΟΣΩΝ (ΚΛΗΤΩΝ) ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΚΑΡΙΟΙ ή ΜΑΚΑΡΕΣ (ΕΚΛΕΚΤΟΙ) ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ 'S' OΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΝΩ... ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΙΧΝΩ ΜΙΑ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΟΣ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ή ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.

ΔΕΣΤΕ ΑΠΛΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΕ ΤΙΣ. ΤΑ ΣΥΝ - ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ '8' , ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΥΦΟΣ ΠΟΘΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑΛΕΓΑ... ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ - ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

(12) Ιωάννου Αποκάλυψις κ:7 : Και οταν τελεσθη τα χίλια ετη, λυθήσεται ο Σατανας εκ της φυλακης αυτου, 8 και εξελεύσεται πλανησαι τα εθνη τα εν ταις τέσσαρσιν γωνίαις της γης, τον Γωγ και Μαγώγ, συναγαγειν αυτους εις τον πόλεμον, ων ο αριθμος αυτων ως η αμμος της θαλάσσης. 9 και ανέβησαν (ΑΠΌ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΙ ΓΩΓ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ? ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝ ΤΗΣ.. ΟΙ 'ΑΤΑΝΤΕΣ' ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΓΗ... ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΣΤΗΝ "ΚΟΙΛΗ ΓΗ". ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΤΑΡΤΑΡΑ.. ) επι το πλάτος της γης και εκύκλευσαν την παρεμβολην των αγίων και την πόλιν την ηγαπημένην. και κατέβη πυρ εκ του ουρανου και κατέφαγεν αυτούς. 10 και ο διάβολος ο πλανων αυτους εβλήθη εις την λίμνην του πυρος και θείου, οπου και το θηρίον και ο ψευδοπροφήτης, και βασανισθήσονται ημέρας και νυκτος εις τους αιωνας των αιώνων. "

(13) Προφητεία του Oσίου Ανδρέα του κατά Θεόν Σαλού : '... Eν εκείνω γαρ τω καιρώ αποφράξει ο ΘΕΟΣ τας πύλας και εξελεύσονται οι 72 βασιλείς μετά του λαού αυτών τα λεγόμενα ρυπαρά έθνη , σάρκας ζώντων ανθρώπων εσθιόντες και αίμα πίνοντες... '

(14) Προς Φιλιππισίους επιστολή , 2,10 : Είτα το τέλος όταν παραδώ ... παν γόνυ κάμψει επουρανίων και επιγείων και ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΩΝ...

(15) ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 'ΑΓΓΕΛΟΙ' ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ

Eις το Βιβλίο του προφήτη ΕΝΩΧ (Π.ΔΙΑΘΗΚΗ) υπάρχει σαφής αναφορά σε κάποια όντα με το όνομα ΕΛΟΧΙΜ ή ΕΓΡΗΓΟΡΟΙ αλλά και ΝΕΦΕΛΙΜ. Δεν είναι εύκολο να αποφανθεί κανείς περί του ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΕΛΟΧΙΜ. Οι Nεφελήμ ήταν γεννήματα ΕΛΟΧΙΜ και θνητών γυναικών, όπως μας λένε οι απόγονοί μας διά στόματος Σωκράτους αλλά και η Εβραική ιστορία, δια στόματος του Προφήτου ΕΝΩΧ. Υπάρχουν πολλά αδιευκρίνιστα σημεία (ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΟ Ο ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ' ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ' ) Θα παραθέσω κάποιους στοίχους από το βιβλίο του ΕΝΩΧ.

και ... επεκεινα του χασματος τουτου ιδον τοπον οπου ουδε στερεωμα ουρανου επανω, ουτε γη η τεθεμελιωμενη υποκατω αυτου ουτε υδωρ ην υπο αυτω ουτε πετεινον, αλλα τοπος εν ερημος και φοβερος.

13. εκει ιδον επτα αστερας ως ορη μεγαλα καιομενα, περι ων πυνθανομενω μοι.

14. ειπεν ο αγγελος· Ουτος εστιν ο τοπος το τελος του ουρανου και γης δεσμωτηριον τουτο εγενετο τοις αστεροις και ταις δυναμεσιν του ουρανου.

15. και οι αστερες οι κυλιομενοι εν τω πυρι, ουτοι εισιν οι παραβαντες προσταγμα Κυριου εν αρχη της ανατολης αυτων οτι τοπος εξω του ουρανου κενος εστιν, οτι ουκ εξηλθαν εν τοις καιροις αυτων. και οργισθη αυτοις και εδησεν αυτους μεχρι καιρου τελειωσεως αυτων αμαρτιας αυτων, ενιαυτων μυριων.
Chapter 19.

1. Και ειπεν μοι Ουριηλ· Ενθαδε οι μιγεντες αγγελοι ταις γυναιξιν στησονται, και τα πνευματα αυτων πολυμορφα γενομενα λυμαινεται τους ανθρωπους και πλανησει αυτους επιθυειν τοις δαιμονιοις μεχρι της μεγαλης κρισεως, εν η κριθησονται εις αποτελειωσιν. και αι γυναικες αυτων των παραβαντων αγγελων εις σειρηνας γενησονται. καγω Ενωχ ιδον τα θεωρηματα μονος, τα περατα παντων, και ου μη ιδη ουδε εις ανθρωπων ως εγω ιδον.
Chapter 20.

1. Αγγελοι των δυναμεων·

2. Ουριηλ, ο εις των αγιων αγγελων ο επι του κοσμου και του ταρταρου.

3. Ραφαηλ, ο εις των αγιων αγγελων ο επι των πνευματων των ανθρωπων.

4. Ραγουηλ, ο εις των αγιων αγγελων ο εκδικων τον κοσμον των φωστηρων.

5. Μιχαηλ, ο εις των αγιων αγγελων ο επι των του λαου αγαθων τεταγμενος και επι τω χαω.

6. Σαριηλ, ο εις των αγιων αγγελων ο επι των πνευματων οιτινες επι τω πνευματι αμαρτανουσιν.

7. Γαβριηλ, ο εις των αγιων αγγελων ο επι του παραδεισου και των δρακοντων και χερουβειν.

8. Ρεμιηλ, ο εις των αγιων αγγελων ον εταξεν ο θεος επι των ανισταμενων. Ονοματα ζ αρχαγγελων.
Chapter 21.

1. Και εφωδευσα εως της ακατασκευαστου.

2. κακει εθεασαμην εργον φοβερον εωρακα ουτε ουρανου επανω, ουτε γην τεθεαμαι τεθεμελιωμενην, αλλα τοπον ακατασκευαστον και φοβερον.

3. και εκει τεθεαμαι επτα των αστερων του ουρανου δεδεμενους και ερριμμενους εν αυτω, ομοιους ορεσιν μεγαλοις και εν πυρι καιομενους.

4. τοτε ειπον· Δια ποιαν αιτιαν επεδεθησαν, και δια τι ωδε εριφησαν.

5. τοτε ειπεν· μοι Ουριηλ, ο εις των αγγελων ος μετ εμου ην και αυτος ηγειτο αυτων, και ειπεν· Μοι Ενωχ, περι τινος ερωτας, η περι τινος την αληθειαν φιλοσπουδεις. ουτοι εισιν των αστερων του ουρανου οι παραβαντες την επιταγην του κυριου, και εδεθησαν ωδε μεχρι του πληρωσαι μυρια ετη, τον χρονον των αμαρτηματων αυτων. κακειθεν εφωδευσα εις αλλον τοπον τουτου φοβερωτερον, και τεθεαμαι εργα φοβερωτερα, πυρ μεγα εκει καιομενον και φλεγομενον, και διακοπην ειχεν ο τοπος εως της αβυσσου, πληρης στυλων πυρος μεγαλου καταφερομενων ουτε μετρον ουτε πλατος ηδυνηθην ιδειν ουδε εικασαι.

Θεωρώ πολύ πιθανόν αυτοί οι καιόμενοι άγγελοι, να είναι οι 7 άγγελοι της αποκαλύψεως. Προσέξτε τα στοιχεία. Θα καίγονται για μύρια έτη, δηλαδή 10.000 χρόνια. Ο ΑΔΑΜ , δηλαδή ο νέος άνθρωπος, ο νέος ΙΣΡΑΗΛ , εμείς, έχουμε 7.500 χρόνια ζωής. Υπάρχει καταγεγραμένο στην Π.Διαθήκη ότι οι άνθρωποι αρχικά ζούσαν 1000 χρόνια. Ο Μαθουσάλας είναι υπαρκτή αναφορά. Κάποια στιγμή όμως, αναφέρει η Π.Διαθήκη ότι : EIΣΗΛΘΕΝ TO KAKO ΣTOYΣ ANΘΡΩΠΟΥΣ και ο θεός μείωσε το προσδόκιμον της ζωής στα 60 χρόνια περίπου. H αναφορά είναι σαφής ότι έγινε κάποια επιμιξία γυναικών ανθρώπων με δαίμονες. Ή με τους Ελοχίμ , αν οι Ελοχίμ δεν είναι δαίμονες. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΕΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΥ 2500 ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΔΑΜ. Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ - ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΙΞΙΑ - ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ 21 -12 Ν-2012...

(16) ΤΑ 7 ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ

TO ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Η ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΄ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Εκεί στη Σκήτη της Μικρής Αγίας ΄Αννης, περί τα τέλη του 15ου αιώνα, ζήσανε δυο μεγάλοι φωστήρες και πνευματικοί Πατέρες, ο άγιος Διονύσιος ΄ο Ρήτωρ΄ και ο υποτακτικός του άγιος Μητροφάνης ο πνευματικός.

α) Ό άγιος Διονύσιος ήταν ιερομόναχος, ρήτωρ, διδάσκαλος και πνευματικός από την ιερά Μονή του Στουδίου προερχόμενος, δεν εχομε πολλά στοιχεία για την καταγωγή του, ούτε γνωρίζομε πότε ήρθε στο ΄Αγιον ΄Ορος, μόνο ξέρομε πώς ήταν νηπτικός Πατήρ, πλήρης χάριτος θεού, ποδηγέτης του ασκητισμού, διότι είναι σχεδόν οι πρώτοι με τον υποτακτικό του πού κατοίκησαν στην περιοχή αυτή της Μικρής 'γιάννας και ότι εκοιμήθη το έτος 1606, που όμως εκοιμήθη, μας είναι άγνωστο.

β) Ό άγιος Μητροφάνης ήταν, όπως είπαμε, ενάρετος απλός και σοφός πνευματικός και επειδή στα ζοφερά χρόνια της Τουρκοκρατίας, οι χριστιανοί σ΄ όλη την Ελλάδα υπέφεραν πολλά δεινά, από την περιφέρεια της Χαλκιδικής, κατά καιρούς οι προύχοντες, ζητούσαν από τον ΄Πρώτο΄ του Αγίου ΄Όρους να τους στείλουν ένα δυνατό, ενάρετο και διακριτικό πνευματικό έξομολόγο, για να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους χριστιανούς.

Ό ΄Πρώτος΄ του Αγίου ΄Ορους, πιεζόμενος συχνά από όλα σχεδόν τα χωριά της Χαλκιδικής, και μη γνωρίζων τι να κάμει, ζήτησε τη γνώμη και συμβουλή για την προκειμένη περίπτωση του άγιου Διονυσίου του Ρήτορος, ο Όποιος ασκήτευε στο σπήλαιο του, στην έρημο του ΄'θωνα και του Οποίου ή ασκητική μορφή και φήμη αγίου ήταν διάχυτη σ* όλο το ΄Αγιον ΄Ορος.

Ό άγιος Διονύσιος, επειδή γνώριζε την πνευματική δύναμη, κατάρτιση και διακριτικότητα του μαθητού και συνασκητου του, αγίου Μητροφάνη, υπέδειξε στον ΄Πρώτο΄ του ΄Ορους, σαν πιο κατάλληλο, για τη διακονία αυτή, να στείλει τον άγιο Μητροφάνη, ο όσιος με προθυμία δέχτηκε και με τη χάρη και θεία δύναμη πού ήταν προικισμένος, από τον Πανάγαθο θεό, πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες και βοήθησε πολύ τους χριστιανούς σ1 ολόκληρη τη Χαλκιδική.

Κέντρο της παραμονής του, είχε τον ΄Ισβορο, πού σήμερα λέγεται Στρατώνι, και το ονομάζει ο άγιος Μητροφάνης ΄Χωράν μεγάλη ν΄.

Κατά το διάστημα της ιεράς αυτής αποστολής και ευαγγελικής περιοδείας του, ενήργησαν ο θεός΄ πολλά σημεία και θαύματα.

΄Ένα απ' αυτά είναι και ή φοβερή Οπτασία, ενός ευλαβούς χωρικού εκεί Δημητρίου, την οποία ο ίδιος έγραψε στην καθαρεύουσα, κατόπιν εντολής και προτροπής, του Γέροντος του αγίου Διονυσίου. Εδώ όμως, για να γίνει περισσότερο καταληπτή, αποδίδεται σε ελεύθερο νόημα, περιληπτικά στην καθομιλούμενη γλώσσα:

΄Στην κωμόπολη ΄Ισδορο, κοντά στα σημερινά Μεταλλεία του Μποδοσάκη, το έτος 1520 ζούσε ευσεβής χριστιανός, με το όνομα Δημήτριος, ο όποιος εργάζονταν στα Μεταλλεία, για να συντηρεί την οικογένειά του. Από τα μέλη της οικογένειας του, είχε απομείνει, ή γυναίκα του και ένα αγοράκι, πού στα δώδεκα του χρόνια πέθανε κι αυτό, όπως κι αλλά τρία που του είχαν πεθάνει πρωτύτερα.

Το αγοράκι αυτό, σαν μονάκριβο πού τους είχε μείνει, επειδή ήταν πολύ φρόνιμο, συνετό και υπάκουο, το αγαπούσαν πολύ, ο πατέρας και ή μητέρα του. 'λλα ο Πανάγαθος θεός, πού έχει την εξουσία της ζωής και του θανάτου, τα κριματα του Όποιου είναι ανεξιχνίαστη άβυσσος, θέλησε να πάρει πρόωρα την ψυχή του, έπεσε βαρεία άρρωστο και σε δεκαπέντε μέρες πέθανε.

Τούτο λύπησε πολύ τους γονείς του παιδιού, πού έκλαιγαν απαρηγόρητα, περισσότερο δε ο πατέρας του Δημήτριος, ο όποιος από την πολλή θλίψη έπεσε στο κρεβάτι άρρωστος και δεν ήθελε ούτε να φάει ούτε να πιει τίποτε επί δεκαπέντε μέρες.

Στην κατάσταση αύτη βρισκόμενος, ο Δημήτριος, τη δέκατη πέμπτη μέρα λιποθύμησε και φαινόταν σαν να πέθανε. Τότε ή γυναίκα του και ή πεθερά του, πού βρίσκονταν κι αυτή στο σπίτι τους άρχισαν τους θρήνους, οδυρμούς και αναστεναγμούς τόσο, που μαζεύτηκαν όλοι οι γείτονες και συγγενείς τους κι έκλαιγαν κι αυτοί απαρηγόρητα το θάνατο του Δημήτρη, και κατά τη συνήθεια του κόσμου, άρχισαν να ετοιμάζουν τα κόλλυβα, θυμιάματα, κεριά και ότι άλλο θεωρείται απαραίτητο για την κηδεία και την ταφή. Εκεί όμως, που κατά την τάξη τον άλλαζαν, παρατήρησαν, πώς τα μεν άκρα -χέρια και πόδια- και όλο το κορμί ήταν νεκρωμένα και κρύα, κοντά δε στο στέρνο και την καρδιά ήταν ακόμη ζεστός και ο σφυγμός διετηρειτο πολύ αραιός κι αδύνατος, πλην όμως δεν είχε σταματήσει τελείως και γι΄ αυτό αποφάσισαν να μην τον θάψουν, αν δεν νεκρωθεί όλο το σώμα.

Πέρασαν πολλές ώρες, ήρθαν τα μεσάνυχτα και ή κατάσταση του Δημήτρη εξακολουθούσε να παραμένει ή ίδια. Τότε όλοι νύσταξαν κι αποσύρθηκαν λίγο ν' αναπαυθούν.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, ο Δημήτρης, αναστέναξε βαθιά κι ανασηκώθηκε στο κρεβάτι. Εκείνοι που τον παράστεκαν, βεβαρημένοι από τη νύστα, σαν άκουσαν τον αναστεναγμό ξύπνησαν και είδαν το Δημήτρη να ζωντανεύει, θαύμασαν κι χάρηκαν όλοι τους και πιο πολύ ή γυναίκα και ή πεθερά του, οι όποιες τον ρώταγαν να τους ειπεί το τι συνέβη. Ό Δημήτρης καθιστός στο κρεβάτι, έβαλε το χέρι στο μέτωπο του κι έβλεπε κάτω, ήταν πολύ σκεφτικός, φαινόταν αφηρημένος και τρεις μέρες δεν έτρωγε, δεν έπινε και δε μίλαγε σε κανέναν. Ή γυναίκα του, είδε από το σπίτι έξω στο δρόμο παιδιά, συνομήλικα με το δικό της, να παίζουν, θυμήθηκε το παιδί της κι άρχισε να κλαίει απαρηγόρητα κ αϊ να χύνει πικρά δάκρυα. Τότε Ο Δημήτρης, σαν είδε τη γυναίκα του να κλαίει, έλυσε τη σιωπή του και της είπε: ΄Γιατί κλαις και κόπτεσαι γυναίκα μου χωρίς να ξέρεις τι κάνεις και τι λες; Το παιδί μας δεν πέθανε όπως νόμιζα με πριν, ούτε αφανίστηκε ούτε σάπισε στον τάφο, άλλα ζει και ει-ναι σε τόπο λαμπρό, φωτεινό, ψηλό και ωραίο, σε φως πού δε λέγεται, δε μοιάζει ούτε παριστάνεται με τα φώτα του κόσμου τούτου. Μακάρι ν΄ αξιωθούμε να πάμε κι εμείς στο μέρος εκείνο πού είναι τα παιδιά μας, να ζούμε κι εμείς τη μακαριά εκείνη ζωή, στην Οποία δεν υπάρχει θλίψη, πόνος και αναστεναγμός, άλλα είναι φως το αιώνιο και ζωή χωρίς αρχή και τέλος , ατελεύτητη.

Ή γυναίκα του, από τη πολλή θλίψη, δεν έδωσε προσοχή στα λόγια αυτά του συζύγου της, αλλά ή γριά μάνα της, σαν άκουσε τα λόγια αυτά, ρώτησε το γαμπρό της λέγουσα: ΄Παιδί μου, Δημήτρη, πώς γνωρίζεις ότι ζει το παιδί σου και βρίσκεται στη μακάρια, όπως λες, ζωή;΄ Κι ο Δημήτρης, στην πεθερά του, είπε: ΄Είδα εγώ με τα μάτια μου σε ποίοι χαρούμενο και φωτεινό τόπο βρίσκονται τα παιδιά μας!΄ ΄Πες μου, Δημήτρη, σε παρακαλώ, εξακολούθησε να λέγει με αγωνία ή γριά, εκείνα που είδες και άκουσες και μη μας κρύψεις τίποτα΄.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΟΠΤΑΣΙΑ

΄΄Όταν κειτόμουν στο κρεβάτι άρρωστος, σε μια στιγμή, βλέπω μπάστα μου ένα λαμπροφορεμένο άντρα, πού Έμοιαζε με αστραπή, το κάλλος και ή ομορφιά του είναι απερίγραπτη. Τα φορέματα του χρυσουφαντα και ποικιλόχρωμα, ακτινοβολούσαν από λαμπρότητα, θείο φωτισμό και χάρη πού σου φέρνει ουράνια γαλήνη και χαρά.

΄Από τη στιγμή πού τον είδα, κάθε σκέψη και νόημα, για τα πράγματα της ζωής αυτής, χάθηκαν από το μυαλό μου και τη θύμηση μου, και προσηλώθηκα εξ ολοκλήρου σ΄ αυτόν.

Εκεί πού ήμουν αφοσιωμένος στη θεωρία του, μου φάνηκε πώς χωρίστηκα από τα ανθρώπινα και βρέθηκα στην αγκαλιά του, με πήρε και πετάξαμε μαζί στους ουρανούς. ΄Όταν ανεβαίναμε μου φάνηκε πώςπεράσαμε επτά κύκλους ουρανών. Οι κύκλοι αυτοί φαίνονταν από κάτω προς τα άνω έως ότου τους περάσαμε όλους. ( ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 7 ΕΠΙΠΕΔΑ -ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ )

΄Ανεβαίνοντας συναντούσαμε φως με ομίχλη, όταν φτάσαμε ψηλότερα είδα φως λαμπρότερο και γη ωραία και θαυμαστή, ομαλή και καθαρή με φώτα και παντός είδους ανθισμένα δέντρα, των Οποίων την ευωδιά και το κάλλος δεν μπορεί ανθρώπινη γλώσσα να διηγηθεί. ( 7ο ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ 8 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ )

΄΄Όταν περάσαμε την ωραία εκείνη γη, βρεθήκαμε μπροστά σε δυο σιδερένιες και καλά σφραγισμένες πόρτες. Στην δεξιά πόρτα φύλαγαν ωραίοι λευκοφόροι νέοι και την αριστερή τη φύλαγαν άνδρες μαύροι με φοβερή όψη. Σαν φτάσαμε μπροστά στις πόρτες εκείνες, Ο συνοδός μου ΄'γγελος, μου είπε σκύψε σύντομα και προσκύνησε, κι εγώ αμέσως έσκυψα και προσκύνησα. Σκυφτός καθώς ήμουνα στη γη, άκουσα ναρχεται από μακριά φωνή και να λέγει: ΄τι έφερες αυτόν εδώ; Δεν σοι ειπόν να φέρεις τούτον, αλλά τον γείτονα του Νικόλαο, αυτός δε, έχει να ζήσει ακόμη επί της γης΄.

΄Μετά από τη φωνή αυτή, ο Οδηγός μου με σήκωσε κι αμέσως με πήρε και πήγαμε κατά ανατολάς, προχωρήσαμε και βρεθήκαμε σε ανθισμένη και απέραντη πεδιάδα, με πολύ ωραία δέντρα διαφόρων κατηγοριών.

΄Στον ίσκιο κάθε δέντρου, κάθονταν κι από ένας άνθρωπος, οι δε άνθρωποι εκείνοι ήταν όλοι μιας ηλικίας, αλλά τα πρόσωπα τους, άλλων ήσαν λαμπρά και ωραία κι ακτινοβολούσαν από χαρά, όλων τα πρόσωπα ήσαν στυγνά και λίγο μαύρα, και άλλων κατάμαυρα και σκοτεινά, κι 0 καθένας άπ' αυτούς είχε φανερά τα σημεία των πράξεων τους, είτε καλά είτε κακά, κι άπ' αυτά φαίνονταν καθαρά σε όλους τα έργα πού κάνανε στη ζωή αύτη, κι γνώριζε ο ένας τον άλλον.

΄΄Όταν διαβαίναμε την ωραία εκείνη πεδιάδα, κοίταζα δεξιά κι αριστερά, είδα πολλούς, πού τους γνώριζα στη ζωή αυτή και οι όποιοι έχουν πεθάνει από πολύν καιρό. Επίσης γνώρισα πολλές γυναίκες. Είδα κει και μια γνωστή γυναίκα πόρνη, πού από την εξωτερική εμφάνιση διακρινόταν ή ζωή της πού έκανε δω στη γη. Είδα κι άλλους πολλούς κακοποιούς, που στη ζωή αύτη είχαν καταδικαστεί σε κρεμάλα, κι άλλους πού έκαναν διάφορες αμαρτίες, να χουν φανερά τα σημεία των κακών πράξεων τους, όπως διακρίνονταν και τα καλά έργα. Είδα επίσης και πολλούς φίλους και συγγενείς μας να βρίσκονται στον τόπο εκείνον.

΄Κει πού βαδίζαμε, με το συνοδό μου ΄'γγελο, στην ωραία κι ανθοστολισμένη εκείνη πεδιάδα, καθώς παρατηρούσα τα ωραία τοπία, τα δροσερά λιβάδια, τα πανύψηλα δέντρα, κι άλλα ωραία και απερίγραπτα πράγματα, είδα να κάθονται τέσσερα Λάμπρο-φορεμένα παιδάκια πολύ όμορφα πού λάμπα σαν τον ήλιο. Στάθηκα και θαύμαζα τα ωραία εκείνα μέρη και κοίταζα αχόρταγα τα όμορφα εκείνα παιδάκια. Ό συνοδός μου ΄'γγελος τότε μου είπε: ΄Αδελφέ, γνωρίζεις αυτά τα ωραία παιδάκια; Μήπως ξέρεις τίνος είναι;΄ Τότε πήγα πιο κοντά, κοίταξα με προσοχή και είδα ότι τα παιδιά εκείνα ήταν τα δικά μας. Είδα τα τρία πού μας είχαν από χρόνια πεθάνει και το τελευταίο δωδεκάχρονο να το έχουν στη μέση. Στον ΄'γγελο είπα: ΄Ναι, κύριε μου, πολύ καλά τα γνωρίζω, είναι τα παιδιά τα δικά μου΄. Ή χαρά μου ήταν απερίγραπτη πού γνώρισα και είδα τα παιδιά μας να είναι σε τόση χαρά δόξα και λαμπρότητα. Παρακάλεσα τον οδηγό μου ΄'γγελο, να μου επιτρέψει να μείνω κι εγώ εκεί κοντά στα παιδιά μου για πάντα, να αισθάνομαι τη χαρά τους και να μην τα αποχωριστώ ποτέ! Κι ο ΄'γγελος μου αποκρίθηκε πώς δεν ήρθε ακόμη ο καιρός για να μείνεις κι εσύ εδώ και με πήρε αμέσως από τον τόπο εκείνον.

΄΄Όταν φεύγαμε, από την ωραία εκείνη πεδιάδα με το ευώδη άνθη, τον ουράνιο φωτισμό και την αιώνια λαμπρότητα, ρώτησα το συνοδό μου: ΄Κύριε μου, τούτος ο ωραίος τόπος, είναι ο λεγόμενος Παράδεισος του θεού ή βασιλεία των ουρανών;΄ Εκείνος είπε: ΄Αυτός ο τόπος, ούτε ο Παράδεισος, ούτε ή βασιλεία των ουρανών είναι, αλλά είναι αυτό που λέγει ή αγία Γραφή, ή γη των ΄Πραέων΄ και ο τόπος της αναπαύσεως των ψυχών των δικαίων και ορθοδόξων χριστιανών, τον οποίον ώρισεν ο Πανάγαθος θεός, να αναπαύονται οι ψυχές ως την ήμερα της ΄Δευτέρας του Χρίστου παρουσίας΄, του Κυρίου ημών 'Ιησού Χρίστου, του Δίκαιου Κριτή, πού θα 'ρθει να κρίνει τον κόσμο και να αποδώσει στον καθένα κατά τις πράξεις και τα έργα πού έχει κάνει. Ή δε βασιλεία των ουρανών και τα αιώνια αγαθά, πού θα απολαύσουν οι Δίκαιοι, όπως και τα αιώνια κολαστήρια και οι τιμωρίες πού είναι γι1 αυτούς, πού δεν πίστεψαν στο Χριστό και τους αμετανόητους αμαρτωλούς, είναι εκεί πού είδες τις δυο κλεισμένες και σφραγισμένες πόρτες, τη χρυσή και λαμπρή πόρτα, πού Οδηγεί στη βασιλεία του θεού

και τη σιδερένια και φλογερή, πού οδηγεί στην Κόλαση, πού είναι φτιαγμένη για τους δαίμονες και τα όργανα τους, πού είναι- όλοι οι κακοί και αμετανόητοι άνθρωποι΄.

΄Τότε ρώτησα τον ΄'γγελο: ΄Τώρα, Κύριε μου, ποίοι είναι στη βασιλεία των ουρανών, και ποίοι είναι στην Κόλαση;΄ Κι εκείνος μου απεκκριθεί : ΄Τώρα κανένας δεν έχει πάει στη Βασιλεία των ουρανών, ούτε στην Κόλαση, αλλά οι μεν Δίκαιοι απολαμβάνουν μέρος από τα αιώνια αγαθά, στο διορισμένο από το θεό τόπο και οι αμαρτωλοί πάλι, μέρος από τις τιμωρίες υφίστανται, και όπως είπαμε, οι Δίκαιοι και οι Αμαρτωλοί την τέλεια απολαβή των αιωνίων αγαθών ή των αιωνίων τιμωριών θα πάρουν μετά την Δεύτερη ένδοξη του Κυρίου Παρουσία, πού θα γίνει τότε, ή αιώνια πληρωμή ή αιώνια καταδίκη.

΄Οι ψυχές όμως των μεγάλων Αγίων, εξακολούθησε να μου λέγει ο οδηγός μου, από τώρα βρίσκονται σε πολύ ψηλότερο, ωραιότερο και φωτεινότερο τόπο από τούτον εδώ,( ΤΟ 8ο ΕΠΙΠΕΔΟ εκτός αυτό τησ ΥΛΗΣ - ΓΗΣ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ 9 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ) εκεί πού είναι μεγάλο και πολύ λαμπρότερο φως, από το όποιο φως, έρχονται εδώ οι ακτίνες και λαμπηδόνες, πού φωτίζουν τον τόπο τούτον΄.

΄΄Όταν είπε αυτά, ο οδηγός μου ΄'γγελος, ξεκινήσαμε να πάμε κατά το Νοτιά, βγήκαμε από το φωτεινό και λαμπρό εκείνο μέρος και φτάσαμε σε σκοτεινό και καλυμμένο από μούχλα και σαπίλα τόπο, από τον όποιον έβγαινε πολύ βρώμα και δυσωδία. Εκεί είδαμε πολύ πλήθος ανθρώπων, πού είχανε ηλιοκαμένοι και πολύ λυπημένη όψη. Ρώτησα, τι άνθρωποι είναι αυτοί πού βρίσκονται εδώ μέσα; Κι αυτός μου είπε:΄Αυτοί πού βλέπεις εδώ, είναι οι Εβραίοι πού δεν πίστεψαν στο Δεσπότη Χριστό΄.

΄Προχωρήσαμε πιο πέρα. Εκεί βρήκαμε πιο σκοτεινό και βρωμερότερο μέρος, είχε μέσα κι αυτό πλήθος πολύ λάου, πού φαίνονταν σαν μικροί άνθρωπίσκοι, σαν μικρά παιδιά και σκουλήκια, πού κυλιόντουσαν μέσα σε λάσπη από κοπριά. Ρώτησα τον οδηγό μου γι αυτούς και μου είπε, πώς αυτοί είναι οι Τούρκοι και άπιστοι ΄Αγαρηνοί, και όλοι οι αιρετικοί και κακόδοξοι άνθρωποι. Εκεί γνώρισα και πολλούς από τους Αθίγγανους -Γύφτους- πού τους ήξερα από τη ζωή αυτή κι είχανε τα πρόσωπα τους πολύ μελανά.

΄΄Όταν βγήκαμε άπ' εκεί, γυρίσαμε κι άλλους τέτοιους σκοτεινούς και βρωμερούς τόπους, γεμάτους από ανθρώπους κάθε θρησκείας, κάθε αιρέσεως, άθεους, ειδωλολάτρες και λαούς αού διάφορα έθνη. Σε ερώτηση μου αν αυτή είναι ή Κόλαση, ο Οδηγός μου είπε : ΄Όπως και πρωτύτερα σου είπα αυτά πού είδες, δεν είναι ούτε ή Κόλαση, ούτε ο Παράδεισος, αλλά όλα αυτά είναι προσωρινά μέχρι τη δεύτερη του Χρίστου Παρουσία. Πρέπει να ξέρεις και τούτο, πώς ή Κόλαση είναι μία, άλλα τα βάσανα και οι τιμωρίες είναι πολλές και διάφορες, όπως και ή Βασιλεία των ουρανών είναι μία, αλλά έχει κι αυτή διαφορά στις κατοικίες και τις απολαύσεις για τους Δικαίους, ανάλογα με τις αρετές και την προσφορά της θυσίας του καθενός στη ζωή τούτη, όπως λέγει κι ο Δεσπότης Χριστός στο Ιερό ευαγγέλιο Του: ΄Εν τη οικία του1πατρός μου μοναί πολλαί εισιν΄ (΄Ιωάν. ΙΔ' 2).

΄Εκεί πού ο οδηγός μου έλεγε αυτά, άκουσα άρχεται από κάτω βαθιά τρομακτική και βροντερή φωνή βρυχώμενου δράκοντα και αγρίου θεριού, και να βγαίνει βρώμα και δυσωδία ανυπόφορη. Από τη φωνή αυτή τραβήχτηκα και τρόμαξα τόσο, πού προσπάθησα να κρυφτώ στην αγκαλιά του φύλακα συνόδου μου και τρέμων από το φόβο μου, τον ρώτησα; ΄Τί φωνή είναι αυτή, Κύριε μου και ή πολλή αυτή βρώμα πουθε έρχεται;΄ Και κείνος μου είπε: ΄Αυτός πού φωνάζει και βρυχιέται είναι ο παμφάγος ΄'δης, ο όποιος δέχεται όλους τους άπιστους και περιφρονητές αμαρτωλούς κατ΄ εξακολούθηση, πού δεν πίστεψαν στο Χριστό και δε μετανοήσαν ποτέ για ότι κακό έκαναν ατή ζωή τους. ΄Οποίος απ΄ αυτούς πεθάνει, περνάει από τον ΄'δη, ο όποιος τους ξερνάει, στους τόπους της καταδίκης πού είδες και δε χορταίνει ποτέ΄.

΄Αμέσως άκουσα άλλη φωνή ποϋρχονταν από ψηλά και έλεγε: ΄Τι φωνάζεις, τι κλαις και στενοχωριέσαι; Περίμενε λίγο και θα χορτάσεις από ανάξιους ιερείς, αρχιερείς, επίσκοπους και μοναχούς, δόκιμους και χριστιανούς αμελείς και περιφρονητές στην καλοσύνη και πρόθυμους για το κακά΄.

΄Και κει πού ή φοβερή αυτή φωνή σφύριζε ακόμη στα αυτιά μου, βρέθηκα αμέσως στο σπίτι μου, είδα το σώμα μου νεκρό, άσχημο και παγωμένο, δεν ήθελα να μπω μέσα σ' αυτό, αλλά ο οδηγάς μου μ΄ έβαλε με το ζόρι χωρίς να θέλω να μπω μέσα, κι αισθάνθηκα δριμύ πόνο και να σαλεύουν όλα τα νεύρα, οι αρθρώσεις και τα κοκάλα΄.

Ή γυναίκα του Δημήτρη και ή πεθερά του( άμα άκουσαν αυτά, έμειναν κατάπληκτες και διηγούμενες αυτά, άπα στόμα σε στόμα διαδόθηκαν όχι μόνο στον ΄Ισβορο, αλλά και σ' όλη τη Χαλκιδική. Τούτο έφτασε και στα αυτιά του αγίου Μητροφάνη, ο όποιος πήγε στο σπίτι του Δημήτρη, από τον όποιον βεβαιώθηκε για την αλήθεια της θείας αυτής οπτασίας, την οποίαν ο Δημήτρης επανέλαβε και διηγήθηκε στον ΄'γιο δυο και τρεις φορές, ακριβώς όπως μας την περιέγραψαν ο ίδιος, ο άγιος Μητροφάνης.

Ή οπτασία αυτή του Δημήτρη, βεβαιώθηκε κι από το γεγονός, πού ακολούθησε, γιατί όταν άκουσε τη θεία εκείνη φωνή, πού λέγε στον οδηγό του ΄'γγελο;

΄Δεν σου ειπόν να φέρεις αυτόν, αλλά το γείτονα του Νικόλαο΄, τούτο πραγματοποιήθηκε, γιατί δυο μέρες μετά την οπτασία, πού είδε ο Δημήτρης, ο γείτονας του Νικόλαος καίτοι ήταν πολύ καλά στην υγεία του, ξάφνου χωρίς νάχει καμιά αρρώστια πέθανε και τις ετοιμασίες πού είχαν για την κηδεία του Δημήτρη, τις χρησιμοποίησαν για την ταφή του Νικολάου.

Μερικοί αρχιερείς και ιερείς, από φθόνο του διαβόλου, κινήθηκαν να διασύρουν την Οπτασία αυτή σαν ψεύτικη, προσπάθησαν να σπείρουν απιστία και αμφιβολία, με τη δικαιολογία, ότι, ή φωνή πού άκουσε, ο Δημήτρης, άνωθεν να λέγει στον ΄'δη, έτι θα χορτάσει από αρχιερείς, ιερείς και μοναχούς αμελείς και ράθυμους, προς τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα τους και ότι δεν θα έπρεπε να λέγει γι1 αυτούς, αλλά να έλεγε, πώς θα γεμίσει από άπιστους, ασεβείς και αμαρτωλούς, αν ήταν αληθινή!

Ταλαίπωροι άνθρωποι, σ΄ οποία τάξη κι αν ανήκετε, οποίο βαθμό και αξίωμα φέρετε, γιατί ΄προφασίζεστε προφάσεις εν αμαρτίαις΄;

΄Σκληροτράχηλοι και απερίτμητοι τη καρδία, ίνα τι αγαπάτε ματαιότητα και ζητείτε ψευδός;΄ ΄Πώς θέλετε ο καθένας σας να δικαιολογείστε και να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας΄;

Αυτά είπε προς αυτούς, ο άγιος Μητροφάνης, και επιπροσθέτως έλεγε: ΄Αδελφοί, εμείς οι κληρικοί, πού ταχθήκαμε να υπηρετούμε την Κύριο, να γνωρίζουμε καλά, πώς πρέπει να είμαστε τύπος και υπόδειγμα ενάρετης ζωής, να είμαστε φως και Οδηγοί στους ανθρώπους, όπως λέγει και ο Κύριος μας: ΄Υμείς εσταί το φως του κόσμου, υμείς εσταί το άλας της γης΄ (Μάτι. Ε' 13, 14) και ως τοιούτοι θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να χύνομε περισσότερο φως και όχι να συσκοτίζομε πιο πολύ τα απλά και θεια αυτά πράγματα, πού ο θεός αποκαλύπτει στους πιστούς, για να διορθωθούμε και να διορθώσουμε και τον κόσμο, πού έχει σκοτάδι και άγνοια μεγάλη, του θείου νόμου και των εντολών του θεού.

΄Αντί, με τα καλά μας λόγια, με τα καλά μας έργα και την καθαρή πολιτεία της ζωής μας να γινόμαστε το καλό παράδειγμα, να φανοί> με άξιοι εργάτες της κλήσεως μας και καλοί οικονόμοι να μεταδίδουμε τη χάρη, πού από το θεό μας δόθηκε, εμείς γινόμαστε προσκόμματα του κάλου, αιτία σκανδάλου και κακό παράδειγμα, στους πιστούς με την απιστία και την αμφιβολία πού μεταδίδουμε στον πιστό και απλό λαό και με τον τρόπο αυτόν βλάπτουμε τις ψυχές τους, για τις όποιες, ο Χριστός, επάνω στο Σταυρό, θυσιάστηκε και παρέδωσε την ψυχή του λύτρον αντί πολλών΄.

Αντί να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ωφελήσομε τον πλησίον μας, εμείς με κάθε τρόπο τον βλάπτομε, με το να λέμε-και να διαδίδομε πώς οι Οπτασίες αυτές και αποκαλύψεις, οι όποιες μας φέρνουν σε αίσθηση, σε φόβο θεού, σε μετάνοια και επίγνωση του εαυτού μας, να λέμε δεν είναι αληθινές; Δεν είναι πραγματικές; Μήπως γιατί αποκαλύπτουν τα κακά έργα του καθενός; Και φανερώνουν τις τιμωρίες που μας περιμένουν;

΄Η την δίκαιη αντιμισθία και ανταμοιβή πού θα λάβουν από τον Δίκαιο Κριτή εκείνοι πού εργάστηκαν το καλό και την αρετή;

Πρέπει να ξέρουμε πώς οποίοι κι αν είναι αυτοί, απλοί άνθρωποι, ή ιερείς, αρχιερείς, Πατριάρχες, Βασιλείς, Στρατηγοί ή Στρατιώτες, όλοι όμοια και δίκαια θα κριθούν, από τον απροσωπόληπτο Κριτή, το θεό. Και συνέχισε ο άγιος Μητροφάνης, να διδάσκει και να λέγει στο λαό: ΄΄Ας ξυπνήσομε, αδελφοί, ας έλθομε στον εαυτό μας όσον είναι ακόμη καιρός, γιατί το κουδούνι του κινδύνου, για τον καθένα μας, κάθε λίγο κτυπάει, δεν ξέρουμε πότε το τέλος και σε μας θα έλθει.

΄Ας προσπαθήσουμε να μιμηθούμε τους καλούς ιερείς, αρχιερείς, μοναχούς και όλους εκείνους τους καλούς χριστιανούς, οι όποιοι εργάζονται το καλό, την αρετή και τη δικαιοσύνη, για να γίνουμε κι εμείς φώτα σωστικά, παραδείγματα αρετής και καλοσύνης στους πιστούς αδελφούς μας, 6πως μας παραγγέλλει ο Κύριος λέγων: ΄Ούτω λαμψάτω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως εϊδωσιν υμών τα καλά έργα και δοξάσωσι τον πατέρα υμών τον εν τοις ούρανοις΄ (Ματθ. Ε' 16) για να λάβομε κι εμείς τη δίκαιη ανταμοιβή και να ζήσομε αιώνια με το θεού στη βασιλεία των ουρανών. Αμήν΄.

΄'γνωστο επίσης σε μας είναι, που κοιμήθηκαν οι άγιοι Πατέρες αυτοί, Διονύσιος ο ρήτωρ και Μητροφάνης και μέχρι σήμερα δε βρέθηκαν τα αγία Λείψανα τους.

Επί των ήμερων μας το έτος 1956, ο ευλαβέστατος υμνογράφος της Μεγάλης του Χρίστου Εκκλησίας Γέρων Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης, με την επίσης ευλαβέστατη συνοδεία του, με πολλούς κόπους και πόνους, κατόπιν εμφανίσεως και αποκαλύψεως των αγίων αυτών, κατόρθωσε να καθαρίσει το σπήλαιο εντός του οποίου έφτιαξε ωραία εκκλησία στο όνομα τους εκεί πού πέρασαν οι όσιοι Διονύσιος και Μητροφάνης την ασκητική ζωή.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

http://www.otherside.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/11/12 09:40

    Τι πίνεις;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/11/12 12:02

    τα περισσοτερα απο αυτα ειναι εντελος ανακριβη. κριμα η μια ωρα που εφαγα για να το διαβασω. Μαλιστα σε καποια σημεια απο αυτα που αναφερει ο συγγραφεας ειναι επιεικεστατα σαχλαμαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/11/12 13:10

    ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ,

    ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΝΩΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ,
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/11/12 14:33

    Λιγη αληθεια διεστρεβλωμενη με ψεμα = Ψεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/11/12 14:35

    Λιγη αληθεια διεστρεβλωμενη με ψεμα = Πλανη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/12/12 01:38

    12/05/1983 1:35 corfu
    poli kalo mpravo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *