ροή ειδήσεων

"Η Ελλάδα σε μερικούς μήνες θα βρίσκεται πάλι στο ίδιο σημείο - Απλά αγόρασε χρόνο"...

Και πάνω που είχαμε πειστεί από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι "Σωθήκαμε" ότι "Ξεκινάει μια νέα εποχή", ότι "Νενικήκαμεν" με λίγα λόγια μετά την απόφαση του Eurogroup, έρχονται οι ίδιοι οι Γερμανοί αναλυτές και μας λένε...
είτε ότι είναι "Προσωρινή η λύση, απλά μετατέθηκε η τελική λύση (σ.σ.: μανία αυτοί οι Γερμανοί με τις "τελικές λύσεις"...) για μετά τις γερμανικές εκλογές" είτε ότι η Ελλάδα είναι "Βαρέλι δίχως πάτο"!

Και αυτό το τελευταίο δεν το λέει όποιος κι όποιος. Το λέει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (Ifo) Χανς Βέρνερ Ζιν, το οποίο Ifo είναι ο επίσημος σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης σε θέματα οικονομικής πολιτικής

Τάχθηκε υπέρ ενός "πραγματικού κουρέματος" και κατηγόρησε τους Γερμανούς πολιτικούς ότι "καθησυχάζουν τους πολίτες προκειμένου να συνεχίσουν να πληρώνουν".

"Βρισκόμαστε στην πολιτική διαδικασία της σταδιακής ένταξης των δανειακών απαιτήσεων στην κατηγορία του δώρου", δήλωσε ο κ. Ζιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι αντίθετος στο ενδεχόμενο "κουρέματος" του χρέους, αλλά θεωρεί προβληματικό "να τα κάνουμε όλα μέσω της μείωσης των επιτοκίων, αφού το πρόβλημα της Ελλάδας δεν λύνεται έτσι. Η χώρα θέλει ανάπτυξη και όχι μειωμένα επιτόκια".".

Ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να καταστεί ανταγωνιστική, καθώς αυτό θα απαιτούσε μείωση των τιμών των αγαθών κατά 30-40%.

Αναφέρει ακόμη ότι "η πολιτική προσπαθεί να καθησυχάζει", καθώς, όπως λέει, "όταν έχει κανείς την αίσθηση ότι τα πράγματα βαίνουν προς επίλυση, τότε σίγουρα αυξάνονται οι πιθανότητες εκλογής για τα κόμματα που κυριαρχούν".

"Αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη οι πολίτες εδώ θα πιάνονται κορόιδα. Η πραγματικότητα είναι δυστυχώς πολύ διαφορετική από αυτή που μας παρουσιάζουν. Η κρίση σε καμία περίπτωση δεν επιλύθηκε", προσθέτει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου και καταλήγει λέγοντας ότι "Όλα αυτά λέγονται προκειμένου να καθησυχάσουν τους Γερμανούς για να είναι πρόθυμοι να ανοίξουν περαιτέρω το πορτοφόλι τους".

"Με τον τρόπο αυτό κερδίσαμε και πάλι χρόνο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα έχει σωθεί. Καταρχήν θα πρέπει να αποσαφηνιστούν κάποιες λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής. Κατά δεύτερον η Ελλάδα θα πρέπει φυσικά να εκπληρώσει τους όρους τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Είναι υπερβολικό να κάνουμε λόγο για τελική διάσωση", ανέφερε από την πλευρά του μιλώντας στη NB ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank Χόλγκερ Σμίντινγκ.

Όσον αφορά πάντως αυτές τις μελλοντικές υποχρεώσεις της Ελλάδας, ο Χόλγκερ Σμίντινγκ είναι κατηγορηματικός:

"Στο πεδίο των περικοπών η Ελλάδα δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια. Η χώρα κάνει ήδη περικοπές μέχρι τελικής πτώσης. Τα περιθώρια περικοπών έχουν πλέον εξαντληθεί. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε τώρα περισσότερο, είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς εργασίας και να βελτιωθούν οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων.Τότε θα επενδύσουν οι επιχειρήσεις, τότε θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και τότε θα αυξηθούν και τα φορολογικά έσοδα".
defencenet.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *