ροή ειδήσεων

Εταιρίες "πυραμίδα" μια σύγχρονη απάτη...

Ο Charles Ponzi ήταν ένας Αμερικανός απατεώνας, ιταλικής καταγωγής. Τον Ιούνιο του 1919 κατόρθωσε να πείσει μερικούς να του εμπιστευτούν τα χρήματά τους υπό την μορφή επένδυσης, με την προϋπόθεση ότι θα τους τα επέστρεφε σε 45-90 μέρες προσαυξημένα κατά 50%.... Για να προωθήσει το σχήμα αυτό, δημιούργησε μια εταιρία, την «Securities Exchange Company». Ο Ponzi πράγματι τον πρώτο καιρό, πλήρωνε μέχρι το τελευταίο δολάριο, ότι είχε υποσχεθεί. Όπως ήταν φυσικό, το νέο αυτό, του γρήγορου κι εύκολου χρήματος, διαδόθηκε αστραπιαία. Τον Φεβρουάριο του 1920, ο Ponzi είχε καταφέρει να συγκεντρώσει, το τεράστιο ποσό για εκείνη την εποχή, των 5.000$. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, είχε φτάσει τα 420.000$ κι από τον Ιούλιο, άρχισε πλέον να μετράει εκατομμύρια.

Η «συνταγή» της επιτυχίας του, βασίζονταν σε κάτι πολύ απλό… Με τα χρήματα των τελευταίων στη σειρά «επενδυτών» πλήρωνε τους πρώτους κ.ο.κ.Το ίδιο διάστημα όμως αρχίζουν και τα πρώτα «ερευνητικά» δημοσιεύματα του τύπου για το φαινόμενο Ponzi που αργότερα θα επιφέρουν και την επίσημη έρευνα εκ μέρους του κράτους. Οι «επενδυτές» αρχίζουν τότε και πανικοβάλλονται. Σπεύδουν όλοι να πάρουν τα χρήματά τους. Ο Ponzi προσπαθώντας να διατηρήσει την αξιοπιστία του, πληρώνει μέσα σε 3 μέρες 2 εκατομμύρια δολάρια στους «επενδυτές» που συνωστίζονταν στους δρόμους, έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του. Αρκετοί, βλέποντας ότι ο Ponzi πληρώνει ακόμα χωρίς πρόβλημα, αλλάζουν γνώμη και δεν παίρνουν τα χρήματά τους.

Το σχήμα Ponzi τελικά κατέρρευσε τον Αύγουστο και ο ίδιος ο Ponzi συλλαμβάνεται, καταδικάζεται και φυλακίζεται. Συνολικά, μέσω της απάτης του, συγκέντρωσε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια από σχεδόν 17.000 «επενδυτές» οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται.

Έκτοτε, τα σχήματα Πόντσι πήραν διάφορες μορφές και βρήκαν το πιο πρόσφορο έδαφος στο διαδίκτυο μέσα από τα λεγόμενα HYIP (High Yield Investement Programms), ή επί το ελληνικότερον «Επενδυτικά Προγράμματα Υψηλής Απόδοσης».

Ο τρόπος λειτουργίας των HYIP είναι πανομοιότυπος με της «εταιρίας» του Πόντσι, μόνο που «προσφέρονται» πλέον μεγαλύτερες «αποδόσεις» (ακόμη και πάνω από 1000%) και για πολύ λιγότερες μέρες (ακόμη και ώρες). Οι δε καταθέσεις και «πληρωμές» γίνονται γρήγορα κι αυτόματα μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, ο «επενδυτής» κερδίζει προμήθεια αν καταφέρει και εγγράψει κι άλλα μέλη στο πρόγραμμα.

Αν και πολλοί γνωρίζουν ότι τα HYIP είναι «πυραμίδες», εντούτοις συμμετέχουν, ελπίζοντας ότι θα είναι από τους πρώτους που θα μπουν στο «πρόγραμμα» και ο διαχειριστής δεν θα «εξαφανιστεί» σύντομα με τα δικά τους χρήματα. Ωστόσο, υπάρχουν και οι ανυποψίαστοι που πιστεύουν ότι βρήκαν την λύση για το εύκολο χρήμα. Τα HYIP Είναι ο ορισμός της διαδικτυακής πυραμίδας και ο «Δούρειος Ίππος» των απατεώνων που θα εξαφανιστούν αργά ή γρήγορα με τα χρήματα των «επενδυτών».

Μια άλλη παραλλαγή των HYIP είναι τα λεγόμενα Autosurfs προγράμματα που απαιτούν «συνδρομή» (υπάρχουν και τα «δωρεάν», αλλά κι αυτά απάτη είναι). Σε αυτά τα προγράμματα, ο χρήστης καταθέτει ένα ποσό με την προοπτική να το ξαναπάρει σύντομα προσαυξημένο, όπως και στα HYIP. Μόνο που εδώ, ο χρήστης θα πρέπει να «δουλέψει» και λίγο. Παρακολουθεί λοιπόν καθημερινά έναν συγκεκριμένο αριθμό διαφημίσεων. Έχει έτσι την ψευδαίσθηση, ότι «ιδρώνει» για να βγάλει το κέρδος του. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με των HYIP. Αργά ή γρήγορα οι ιδιοκτήτες των Autosurfs, «κατεβάζουν» τις ιστοσελίδες τους και εξαφανίζονται με όσα χρήματα πρόλαβαν να μαζέψουν.

Ένα Autosurf που είχε κάνει πάταγο το 2005-2006, ήταν το 12DailyPro της Charis F. Johnson στις ΗΠΑ. Μέσα σε 9 μήνες και μέσω του Autosurf που είχε δημιουργήσει, είχε συγκεντρώσει και μεταφέρει στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό, περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια (χρήματα «επενδυτών» φυσικά), ενώ το συνολικό ποσό που διακινήθηκε μέσω της 12DailyPro εκτιμάται στα 2 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια άλλη και πολύ γνωστή μορφή πυραμίδας, είναι τα γνωστά MLM. Αν κι εδώ δεν μπορούμε να μιλήσουμε για 100% απάτη, εν τούτοις ο νομιμοφανής τρόπος που λειτουργούν τα MLM προδίδει αρκετές φορές εκμετάλλευση.

Τι είναι μία «πυραμίδα»;
Μία πυραμίδα (ή αεροπλανάκι, επιχείρηση οργάνωσης δικτύων καταναλωτών, επιχείρηση πολυεπίπεδου marketing, επιχείρηση δικτυακού marketing) είναι ένα απατηλό σύστημα για να βγάζει κανείς χρήματα, το οποίο απαιτεί ένα ατελείωτο ρεύμα στρατολογημένων μελών για την επιτυχία. οι συμμετέχοντες:

α) δίνουν χρήματα σʼ εκείνους που τους στρατολόγησαν και
β) στρατολογούν νέα μέλη για να τους πάρουν χρήματα.

Η όλη απάτη καλύπτεται με μία «επιχειρηματική ευκαιρία» από μία «μεγάλη πολυεθνική» η οποία ποτέ δεν κατονομάζεται και δηλώνει ότι απλά 8έλει να προωθήσει κάποια προϊόντα και τίποτε άλλο (ισχυρίζονται ότι δεν είναι ούτε πλασιέ ούτε telemarketing). Τα ποσά που υπόσχεται η ευκαιρία αυτή είναι από μόνα τους ύποπτα.


Μία πυραμίδα λέγεται έτσι επειδή το όλο σύστημα απεικονίζεται σαν ένα τρισδιάστατο τρίγωνο. Αν μία πυραμίδα ξεκινούσε από έναν άνθρωπο στην κορυφή με απλά 10 άτομα κάτω του (οι οποίοι λέγονται downlines), και 100 κάτω τους, και 1000 κάτω τους κλπ. η πυραμίδα θα απασχολούσε όλους τους ανθρώπους στη γη σε μόνο 10 στρώματα μʼ ένα μόνον απατεώνα στην κορυφή. Ένα διάγραμμα θα μας βοηθούσε να το δούμε αυτό:



Για να δούμε τα βασικά συστατικά ενός MLM (πρόγραμμα πολυεπίπεδου marketing) :

Επιχειρηματική Ιδέα - Είναι το περίφημο «κόλπο» που θα σας πετάξει για δόλωμα ο αντιπρόσωπος, με σοβαρότητα, καθώς θα μιλάτε για κάτι αδιάφορο. Αν έχετε μηχανή θα σας ρωτήσει «Τι μηχανή έχεις;» και αφού του απαντήσετε θα σας πει «πως θα σου φαινόταν αν του χρόνου μπορούσες να έχεις την πιο ακριβή BMW»; Εσείς θʼ αναρωτηθείτε «Μα πως;» και θα σας πετάξει την «Ιδέα]. Το ψάρεμα του υποψήφιου για να εντοπιστούν οι ανάγκες ή επιθυμίες στις οποίες θα δοθεί σαν λύση το MLM είναι κλασική περίπτωση. Είτε ψάχνετε για δουλειά, λεφτά, αμάξι, μηχανή, σπίτι, κότερο, η επιχειρηματική ιδέα είναι ο ιδανικός τρόπος να τα αποκτήσετε. Η πιο σωστά να βοηθήσετε τους «από πάνω» να τα αποκτήσουν…
Εγγραφή επί πληρωμή στο πρόγραμμα - Ώστε σας προσέλαβαν να πουλάτε προϊόντα και πρέπει να πληρώσετε εγγραφή; Αν τα προϊόντα έχουν κάποια, οποιαδήποτε έστω, αξία η εταιρεία πρέπει να βγάζει τα λεφτά της από πωλήσεις αυτών των προϊόντων. Ή μήπως τα βγάζει από εσάς;
Υλικό προώθησης πωλήσεων - Πολλά προγράμματα MLM έχουν υποαπάτες μέσα στις απάτες που τα ίδια είναι. Αυτά είναι τα distributor kits με διαφημιστικό υλικό, κασέτες, βιντεοκασέτες και βιβλία σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο που πρέπει να πλασάρεται. Για σκεφτείτε το λίγο. Μία εταιρεία θέλει να πουλήσετε τα προϊόντα της κι εσείς πληρώνετε το διαφημιστικό τους υλικό; Όταν προσθέσετε και τα τεράστια κέρδη που οι top dogs στην κορυφή της πυραμίδας βγάζουν από πωλήσεις τέτοιων kits τότε κάτι βρωμάει. Αλλά βέβαια αυτό είναι ένα νέο είδος οικονομίας κι εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Κρίμα…
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια - Άλλος ένας ωραίος τρόπος αρμέγματος των θυμάτων είναι τα «εκπαιδευτικά σεμινάρια» που οργανώνονται από πολλά MLMs για να «εκπαιδεύσουν» τους αντιπροσώπους τους σχετικά με τις πωλήσεις. Δεν γίνεται σχεδόν καθόλου πραγματική εξάσκηση, απλά χοντρά λόγια για το πως θα πλουτίσουν όλοι στο μέλλον, και γενικολογίες για να κρατάνε το ηθικό ψηλά. Πολλοί MLMers υποστηρίζουν ότι είναι ένα είδος εκπαίδευσης χρήσιμο και πρακτικό (γι αυτό και δικαιολογούνται τα ποσά που δίνουν τα μέλη για να συμμετάσχουν). Τολμούν επίσης να συγκρίνουν τον κάθε απατεώνα που φέρνουν να μιλήσει εκεί με σοβαρούς επιστήμονες οι οποίοι πηγαίνουν σε συνέδρια (και πρέπει ανάλογα να πληρώνονται). Υποτίθεται ότι είναι προαιρετικά αλλά ξέρουμε καλά πόσες επιλογές αφήνουν οι από πάνω στα μέλη που διστάζουν («είναι 100% προαιρετικά αλλά και 100% απαραίτητα», «είναι προαιρετικά, όπως κι η επιτυχία»). Αυτά τα φοβερά και τρομερά σεμινάρια που είναι τόσο χρήσιμα για τις πωλήσεις των προϊόντων γιατί να τα πληρώνει κανείς από την τσέπη του ενώ θα έπρεπε να το κάνει η ίδια η εταιρεία για το προσωπικό της;
Μόνο τα άτομα στην κορυφή κερδίζουν λεφτά - Όου γιες, εκείνοι στα πρώτα δύο επίπεδα είναι πάμπλουτοι, όντως οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα, έχουν ιδιωτικά jets, πάνε κρουαζιέρες. Οι φωτογραφίες τους σε επαύλεις και μπροστά από κότερα είναι αληθινές. Ξέρετε γιατί; Γιατί τρώνε λεφτά από όλους τους υπόλοιπους από κάτω οι οποίοι έχουν να επιδείξουν μόνο τεράστια χρέη. Από κάπου πρέπει να έρχονται όλα αυτά τα κέρδη κι ένα κλασικό ψέμα που θα σας πούνε είναι «μπες τώρα που είναι νωρίς για να έχεις τεράστια κέρδη μετά που όλοι θʼακολουθήσουν» ή «γίνεται χαμός, όλοι μπαίνουν, εσύ τι θα κάνεις;» για να σας εξαναγκάσουν να μπείτε τώρα, χωρίς πολλή σκέψη, κι ας έχουν οι μεγαλύτερες τέτοιες εταιρείες εδώ και αρκετά χρόνια στάσιμο πληθυσμό.
Το ποσοστό παραίτησης από τα MLM είναι τεράστιο - Οι περισσότεροι (και οι πιο τυχεροί) τα παρατάνε αμέσως αφού διαπιστώσουν ότι δεν πάει μακρυά. Από τους εναπομείναντες που θα το πολεμήσουν, οι ανώτεροί τους θα τους πουν ότι είναι οι «επιτυχημένοι», οι «εκλεκτοί», οι «πραγματικοί στρατιώτες» δηλαδή πέτυχαν να εξαπατήσουν άλλους οι οποίοι πιθανόν να ξοδέψουν μερικά λεφτά και μετά να παραιτηθούν. Οι οργανωτές τέτοιων schemes γνωρίζουν τις πιθανότητες και τα ποσοστά και ακόμη κι αν κάποιος καταφέρνει να φέρει απίστευτα πολύ κόσμο μέσα στο κόλπο τα κέρδη που έχουν αυτοί είναι πολύ περισσότερα.
Πίστη! - Οι οργανωτές MLM προγραμμάτων λένε στους αντιπροσώπους/διανομείς ότι πρέπει να πιστέψουν στο πρόγραμμα. Σε μία προσπάθεια εξάλειψης κριτικής σκέψης και πλύσης εγκεφάλου, το θύμα πρέπει να πιστέψει ότι είναι μέρος των εκλεκτών που θα γίνουν σύντομα πλούσιοι. Αυτό το σύντομα βέβαια αργεί κάπως αλλά «πιστέψτε»! Πολλοί διανομείς είναι τόσο απόλυτοι και πιστεύουν στο δίκαιο του MLM τους ούτως ώστε πιστεύουν πραγματικά τα ψέμματα που λένε για τα προϊόντα τους. Αυτό δεν τα κάνει λιγότερο ψέμματα. Επίσης είναι ενδεικτικό ότι όταν κάποιος εγκαταλείπει το MLM ξαναγυρίζει στα προϊόντα λιανικής κι εγκαταλείπει όλα εκείνα τα μοναδικά προϊόντα που πουλούσε με τόσο ζήλο. Γιατί άραγε;
Downline - Όταν κάποιος μπαίνει σʼένα MLM του υπόσχονται ότι αν είναι «επιτυχημένος» (στην εξαπάτηση άλλων) θα δημιουργήσει μία μεγάλη ακολουθία μελών οι οποίοι θα στρατολογούν κι άλλους συνεχώς. Η ακολουθία αυτή από επίπεδα μελών λέγεται downline και υποτίθεται ότι αν κάποιος ακολουθεί το σύστημα που του υπαγορεύει εκείνος που τον έγραψε (ο οποίος λέγεται upline ή ανάδοχος) σύντομα θα χτίσει ένα τεράστιο downline που θα του αποφέρει τεράστια κέρδη. Η υπόσχεση αυτή είναι εντελώς απατηλή και όπως είδαμε παραπάνω βρίσκει πολλούς περιορισμούς. Ακόμη κι αν κάποιος πετύχει να εξαπατήσει πολύ κόσμο το μόνο που κερδίζει είναι όλο περισσότερη εργασία (να κρατάει κανείς κόσμο μέσα σε μία απάτη χωρίς κέρδος θέλει πολύ δουλειά κι επιμονή) και λίγα μικροπρόθεσμα κέρδη μέχρι να τα παρατήσει αφού μετά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να συντηρήσει ένα downline καθώς μέλη φεύγουν από παντού και νέα πρέπει να προστεθούν.
Αγορά προϊόντων από τους ίδιους τους διανομείς - Πολλοί διανομείς αναγκάζονται νʼ αγοράζουν οι ίδιοι προϊόντα καθώς δεν καταφέρνουν να πουλήσουν αρκετά σε άλλους. Μαζικές πωλήσεις είναι σημείο επιτυχίας για τους άλλους και οι νέοι διανομείς συχνά αγοράζουν τεράστιες ποσότητες για νʼ ανέβουν στο επόμενο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα MLMs στα οποία κάποιος μπορεί να εξαγοράσει την άνοδό του σʼ επόμενο επίπεδο. Το μόνο που μένει είναι μεγάλες ποσότητες φτηνιάρικων προϊόντων κι ένα χρέος από τις αγορές.
Προσποιητή επιτυχία - Η αγορά προϊόντων από τους ίδιους τους διανομείς είναι ένας μόνο τρόπος προβολής ανύπαρκτης επιτυχίας. Για να πείσετε τα υποψήφια θύματα πρέπει να πείτε πολλά ψέμματα για δήθεν υψηλές απολαβές, να ξοδεύετε πολλά λεφτά για να δίνετε την εντύπωση ότι έχετε πετύχει. Πολλοί δεν έχουν χρήματα για πέταμα κι όμως δανείζονται για να δώσουν την εντύπωση επιτυχημένου, συνήθως από προτροπές των uplines τους οι οποίοι τους διαβεβαιώνουν ότι τα πλούτη δεν αργούν να έρθουν. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι τα πλούτη δεν έρχονται ποτέ και αφού κάποιοι τα παρατάνε, τους μένουν μόνο χρέη. Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες για επιτυχημένους αντιπροσώπους οι οποίοι οδηγούσαν Mercedes και BMW αλλά μετά δεν είχαν λεφτά να φάνε, να πιουν ένα καφέ ή να πληρώσουν νοίκι, λογαριασμούς και τη δόση για τη Mercedes.
Επιτυχημένοι - Αυτοί είναι οι «θεοί» του MLM οι οποίοι έρχονται από έξω και μας μιλάνε σε συγκεντρώσεις για το πως έγιναν πάμπλουτοι από το x MLM. Αυτοί πολλές φορές είναι επαγγελματίες απατεώνες και βγάζουν λεφτά μόνο και μόνο από τέτοιες εμφανίσεις και ομιλίες κι επίσης εμφανίζονται σε περισσότερα από ένα MLMs και λένε την ίδια ιστορία. Ο σκοπός τους είναι να έρθουν, να πουλήσουν ψεύτικες ιστορίες και να ψήσουν νέα μέλη. Μην τους πιστεύετε, μην περιμένετε να γίνετε «πλούσιοι» σαν κι αυτούς και ρωτήστε τους για τις δόσεις της αμαξάρας που χρωστάνε ακόμη. Το κόλπο είναι παλιό, να βάζεις έναν μιλημένο να το παίζει επιτυχημένος (ακόμη και οι παπατζήδες το έκαναν).
Διασημότητες - Πολλά MLMs θα σας πουν ότι «ο τάδε celebrity μόλις μπήκε στο πρόγραμμα» για να φανούν αξιόπιστα. Ο celebrity αυτός όμως δεν έβγαλε τα λεφτά του στο MLM αυτό - ούτε κι εσείς.
Άρνηση κριτικής - Αν δείτε το τάδε MLM να παρουσιάζεται αρνητικά σʼ ένα website ή δημοσιογραφική εκπομπή ή ακόμη και συζήτηση και το αναφέρετε σʼ ένα αντιπρόσωπο τότε έχει έτοιμες τις απαντήσεις. «Προσπαθούν να μειώσουν τις καλές ευκαιρίες», «συνομωτούν εναντίον των πραγματικά κερδοφόρων εταιρειών γιατί αυτές είναι το μέλλον», «δεν καταλαβαίνουν τη νέα οικονομία και αντιστέκονται», «είναι αποτυχημένοι ενώ εμείς είμαστε νικητές και μας ζηλεύουν», «μην ακούς τους χαμένους, μόνο τους νικητές» κλπ. Η συμβουλή τους είναι «να μην τους ακούμε γιατί φέρνουν αρνητικές σκέψεις και μας στερούν από τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους σκοπούς μας». Όταν κάποιος προσπαθεί να σας πουλήσει ένα MLM και πείτε «α, κι άλλο MLM;» θα σας ρωτήσει «Γιατί; Τι ξέρεις για το x MLM;» για να δει πόσα ξέρετε σχετικά με το MLM του και πως θα σας το πουλήσει. Πολλοί θʼ αρνηθούν μέχρι εσχάτων ότι όλα αυτά που λέμε ισχύουν και θα σας γεμίσουν με ψεύτικες υποσχέσεις και «στοιχεία» που τους πάσαραν από πάνω. Ένα πράγμα προσέξτε: μείνετε ανοιχτοί σε κριτική και αξιολογήστε αντικειμενικά ότι σας λένε υπέρ ή κατά των MLM. Το ότι σας λέει κάποιος ότι πχ. το MLM διδάσκεται στο Harvard δεν σημαίνει ότι είναι αυτόματα αλήθεια. Στείλτε ένα e-mail στο Harvard και δείτε μόνοι σας.Στο συγκεκριμένο σημείο και αφού έχω φτάσει στο τέλος θα ήθελα να θερμοπαρακαλέσω τους ανθρώπους εκεί έξω οι οποίοι "ασχολούνται" με τέτοιου είδους πράγματα.
Μην μπερδεύετε τον όρο Marketing με ... αυτό που κάνετε. Απλά θα αναφέρω ότι κάποιοι , μπερδεύουν τις οικονομικές έννοιες “Πυραμίδα με Δικτυακό Marketing“.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για συνθήκες Πυραμίδας μέσα στο WFDSA ( Παγκόσμια Ομοσπονδία Οργανισμών Απευθείας Πώλησης η του Ευρωπαικού ( FEDSA ) η του Ελληνικού ( DSA )
Απλά πιο κάτω αναφέρω απλά και κατανοητά τον ορισμό του Marketing.

Το μάρκετινγκ (marketing) συνίσταται στην οργανωμένη προσπάθεια μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού να ικανοποιήσει τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες των καταναλωτών. Προσπαθεί δηλαδή, με κύριο εργαλείο την έρευνα αγοράς, να αντιστοιχίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παράγει με τον πελάτη-στόχο που τα χρειάζεται ή τα επιθυμεί, ή ακόμα καλύτερα αφού κατανοήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, να κατασκευάσει τα αντίστοιχα προϊόντα / υπηρεσίες με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που ο πελάτης επιθυμεί, να του τα γνωστοποιήσει διαφήμιση και προώθηση), να τα καταστήσει διαθέσιμα μέσα από τα κανάλια διανομής (τα μαγαζιά και οι τοποθεσίες που αυτά είναι διαθέσιμα) στην τιμή που θα πρέπει αυτά να πωλούνται.

Ο βασικός στόχος του μάρκετινγκ, ειδικότερα όσον αφορά τα καταναλωτικά αγαθά, δηλαδή αυτά που απευθύνονται στους τελικούς καταναλωτές (και όχι σε άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, οπότε και γίνεται λόγος για βιομηχανικά προϊόντα/ υπηρεσίες) είναι οι επαναλαμβανόμενες πωλήσεις.

Ειδικότερα τα στελέχη μάρκετινγκ μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού προσπαθούν να δημιουργήσουν μία μακροχρόνια σχέση με τον πελάτη προσφέροντας υψηλή αξία στα προϊόντα τους, αξία υψηλότερη από τα αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού. Μέσα από την υψηλότερη αυτή αξία επιτυγχάνεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης, δηλαδή η υπεροχή της ίδιας και των προϊόντων της έναντι του ανταγωνισμού. Όλα τα παραπάνω με τη σειρά τους οδηγούν σε πιστότητα των πελατών και τελικά σε επαναλαμβανόμενες πωλήσεις των προϊόντων / υπηρεσιών της επιχείρησης.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Πηγή: katohika.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/11/12 10:44

    ΚΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΑΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ, ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ....ΚΑΤΙ ΤΕΤΕΙΟ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΣΙΠΗΣΑ.... ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟ, ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΙΝΩ ΜΕΛΟΣ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/12 14:46

    Ας το δουν οι κυριοι εδω στον Αρχαγγελο που εχουν τρελλαθει με την πειραμιδα,και κανουν ακομα και επιδειξη της πειραμιδας σε γνωστες καφετεριες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/11/12 20:15

      Πηγαν και στ'Αφαντου εμαθα,
      Και έπεσε και λίγο ξυλο.
      Μάλλον απο αυτούς που χάσανε τα λεφτά τους.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/11/12 20:10

    Κάθε μέρα λέμε τα ιδια.Ρε παιδιά!!!
    Ποτέ θα καταλάβετε ότι είναι απάτη όλα αυτα!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/11/12 20:51

    Αγαπητοί φίλοι είμαι ένας απο αυτούς που έβαλα λεφτά και τα έχασα.
    Προτείνω Δευτέρα πρωί να πάμε στον εισαγελεα...
    Να δούμε τι να κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. em, giauto molis akouso apo gnostous kati eteries kanoun etsi kanoun alliws pame, strivo k lew a variemai i to ksekovo k lew oxi... k i lehman brothers etsi epese k plironi oooooooooooooooooolos o ditikos kosmos olo auto to tsunami....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/11/12 10:37

    tha pesi polu ksilo tha deite....liges meres ipomoni idika se arxagelo kai afantou pou xosane kosmo sto louki kai ine etoimoi na tous vroune pioi itan aftoi kai eki na deis ksilo....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/11/12 14:39

    Ηδη πεσανε κατι ψηλες.
    αλλα νομιζω οτι τους δωσανε
    τα λεφτα τους πισω και την γλυτωσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/11/12 14:41

    παιδια σαπηνετε τους στο ξυλο,
    τους αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/11/12 15:38

    epidi logo epoxon ginonte polla ego eime sti mesi k den ksero ti na kano....dimosieysate ena arthro pou den exei pigi giati to sait pou anagrafete den douleui....ego logo anergias skeftome na asxolitho me to dixtiako marketing h mlm...diavasa to arthroa ayto alla de mou lei k kati giati diavazo alla pou eine pio sigekrimena k apo egires piges...paradeigma opos to pio kato... http://www.gemstudents.com/faguestions.php
    pisteyo pos se periodous anergias opos ego pou eime 1 xrono xoris doulia den mou dinete alli epilogi to na mi to kano ayto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Onomazome giorgps pastelis ime apo thessaloniki vlepis apantao eponima kai oxi anonima opos kanoun oli edo masa gia otidipote pliroforia thes pate 6909404303

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος28/11/12 15:43

    SIMFONO ME TO PARAPANO K EPISIS ENA ARTHRO K MALISTA YPOGEGRAMENO KSEKATHARIZEI TA PRAGMATA

    http://www.voila.gr/voila/entry/48-η-σχεση-δικτυακου-marketing-και-πυραμιδασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος28/11/12 16:16

    Δικτυακό Μάρκετινγκ (MLM)
    Το MLM (Multi-level Marketing) ή γνωστό ακόμα και ως δικτυακό μάρκετινγκ, είναι σύστημα για εμπόρευμα προϊόντων ή/και επιχειρήσεων μέσω δικτυού διανομέων.

    Ένα πρόγραμμα δικτυακού μάρκετινγκ δουλεύει με πουλήσεις και στρατολόγηση. Δηλαδή ένας διανομέας βρίσκει πελάτες και βρίσκει άτομα τα οποία τα εκπαιδεύει πώς να βρίσκουν πελάτες.

    Η εταιρία MLM δίνει την ευκαιρία να γίνεις μέλος της και να διανομείς τα προϊόντα ή/και της υπηρεσίες της προσφέροντας σου υποστήριξη και εκπαίδευση. Ος μέλος μιας εταιρίας δικτυακού μάρκετινγκ, κερδίζεις ένα άμεσο εισόδημα από τις πουλήσεις που κάνεις εσύ ο ίδιος. Εκτός από αυτό, η εταιρία σου δίνει ένα ποσοστό από τις πουλήσεις των δικών σου διανομέων (τα άτομα που έχεις εκπαίδευση).

    Δυστυχώς δεν είναι κάθε εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ νόμιμη. Υπάρχουν και οι ‘πυραμίδες’. Είναι δύσκολο για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει μια τέτοια επιχείρηση αλλά δεν γνωρίζει τις ‘παγίδες’ που μπορεί να κρύβει.

    Όπως και οι εταιρίες του δικτυακού μάρκετινγκ, οι πυραμίδες εξαρτώνται από την στρατολόγηση ατόμων για να γίνουν διανομές των προϊόντων/τις υπηρεσίες της. Και επίσης, δίνει την ευκαιρία να κάνεις εισόδημα στρατολογώντας άλλα άτομα.

    Η διαφορά μεταξύ εταιρίες δικτυακού μάρκετινγκ και πυραμίδας είναι ότι το δικτυακό μάρκετινγκ είναι νόμιμο – δίνει σημασία περισσότερο στα προϊόντα/στις υπηρεσίες οποίους προσφέρει, ενώ οι πυραμίδες δίνουν περισσότερη σημασία στα χρήματα. Δηλαδή, ο στόχος της MLM εταιρία είναι να γνωστοποιήσει τα προϊόντα/τις υπηρεσίες της, ενώ οι πυραμίδες στοχεύουν μόνο να πάρουν τα λεφτά σου (όταν γραφτείς σαν διανομέας τους) και να χρησιμοποιούν εσένα, εγγράφοντας άλλα άτομα.

    Η θεωρία της εταιρίας δικτυακού μάρκετινγκ είναι: όσο πιο μεγάλο είναι το δίκτυο διανομέων, τόσο περισσότερα προϊόντα/υπηρεσίες θα μπορούμε να γνωστοποιήσουμε στο κόσμο.

    Δηλαδή η διαφορά μεταξύ δικτυακού μάρκετινγκ και πυραμίδες είναι η εστία. Οι πυραμίδες εστιάζουν στο κέρδος εγγράφοντας άτομα, ενώ το δικτυακό μάρκετινγκ εγγράφει άτομα εστιάζοντας στα προϊόντα/τις υπηρεσίες.

    Τέλος, για να καταλάβετε το στόχο της εταιρίας, διαβάστε το επιχειρηματικό και/ή το μάρκετινγκ πλαν της εταιρίας. Μιλήστε με άλλα άτομα που έχουν εμπειρία με την συγκεκριμένη εταιρία δικτυακού μάρκετινγκ για τα προϊόντα/τις υπηρεσίες της, ώστε να μάθετε αν αυτά στ’ αλήθεια έχουν πουληθεί και αν έχουν καλή ποιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος28/11/12 17:29

    min paraplanite ton kosmo gia na tou fate lefta..apateones oi piramides ine megali apati

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος29/11/12 08:55

    pesta.....pesta...apateones kleftes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος29/11/12 19:27

    http://www.youtube.com/watch?v=aqxlxcVUZgA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/12/12 11:01

    Epeidi diavazw ta sxolia sas k pragmatika me edupwsiazei h sigourias sas, to diktuako marketing einai pleon mathima se sxoleio se Ameriki , exei kanei tous perisoterous aplous anthropous oikonomika aneksarthtous k uparxoun para polla vivlia sto diktuako marketing ta opoia sas sumvouleuw na diavasete.ta diaforetika pragmata fernoun diaforetika apotelesmata! Alliws trexte suntagma me tous upoloipous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/13 05:10

      λολ
      είσαι απλά γελοίος..

      Σε ποιο "σχολείο σε Αμερική" έχει γίνει μάθημα? (και γιατί μας ενδιαφέρει?)

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/3/13 11:44

      Den prokeite pote na anaptiseis..
      provato :D apla giati exases ta lefta sou pleon k vlepeis oti egrafes malakies :D

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/4/13 16:25

      πες μας το σχολείο ή το πανεπιστήμιο που διδάσκεται το δικτυακό μάρκετινγκ (σικ) όπως το αναφέρει το άρθρο . Γιατί προφανώς βαλτός απο τα αφεντικά σου ανεβάζεις σχόλια χωρίς να ξέρεις τι λες . Το διαδικυτακό μάρκετινγκ είναι ένας τρόπος να διαφημίζεσαι μέσω ιντερνετ και παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Πυραμιδικές πρακτικές όμως δεν δισάσκονται πουθενά ...άντε με τις υγειές σου τώρα και κράτα κανα 50αρικο στην άκρη να χεις να πληρώσεις τα παράβολα για τα νοσήλεια σε κανα ψυχιατρείο μόλις καταλάβεις οτι είσαι παντελώς μπατίρης ...........

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος29/4/13 14:05

      Οι στόκοι έχουν μπερδέψει το δικτυακό μάρκετινγκ με το διαδικτυακό μάρκετινγκ χαχαχαχ

      Διαγραφή
  16. einai nomimi etaireia me afm stin ellada.einai mesa dikastes dikigoroi astinomikoi ktl anthropoi pou den tha RISKARAN TIN KARIERA TOUS gia 300 euro.iparxoun 2 paketa kai to touristiko kai to bussiness.mporeis na grafteis mono sto ena opio thes.prosopika eimai touristikos praktoras,melos tis kai exo bgalei kai lefta.emena me simferei kai logo douleias giati vrisko ta pio ftina eisitiria me megaliteri promithia.anadixtike 2 xronia seri i pio ftini etaireia se on line kratiseis me to vraveio magellan awards.den einai mono i sistasi melon,apla ayto dinei ta perissotera xrimata.min lete blakeies an den gnorizete ti paizei.oloi eseis oi anonimoi pou katigoreite giati den to psaxnetai ligo?kai giati den vazetai onomateponimo na fate mia minisi ap tous dikigorous tis etaireias kai na trexete kai na mi ftanete?kai ante meta na apodiksete oti einai apati....ti na po...mia ereuna aden vlaptei alla exoume mathei ekso ap to xoro na leme oti na nai.rotiste kapion pou exei bgalei lefta kai einai petiximenos apo ayto,exei allaksei zoes to vlepo stous filous mou,fraga bonus taksidia bmw.einai kati protoporiako kai kalo.mi to kanete alla min katigorite,to idio ekana ospou eida tin parousiasi.eilikrina mesa ap ti kardia mou deite to.se ligo tha ginei san to facebook tha einai parakseno na min eisai mesa se ayto.kai den einai ipoxreotiko ksanaleo na bazeis meli,exei 2 paketa.aksizei ta lefta tou gia mena to kano part time opote exo xrono kai na sas po to kalitero?milas gia taksidia den poulas proionta oute exeis katalogo me times.oloi xreiazomaste diakopes as tis kanoume toulaxiston opote mporoume pio ftina.an einai ta 300e to thrma olo ok ti na po?xrostame stis trapezes xiliarika ayto mas peirakse!!kai an douleuei?
    ARGIRIS D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/3/13 16:40

      Αυτό που έχετε πάθει λέγετε πλύση εγκεφάλου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/3/13 15:26

      na mpw sthn wv..h oxi..apanta se parakalw....

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος27/2/13 18:43

    Ε βεβαια, το μονο που ενδιαφερει τον ελληνα ειναι το ευκολο χρημα, η επιδειξη αυτου, η πολυτελεια και η χλιδη... αντε ρε ζωα ορθια που καθεστε κ ασχολειστε με παπατζιλικια αντι να πατε να ανοιξετε κανα βιβλιο να ξεστραβωθειτε. κ νομιζετε κιολας οτι ειστε κ πρωτοποροι.. τι να πω ρε πουστη μου... ειμαστε αξιοι της μοιρας μας τελικα ολοι.... θα χαρω τοσο πολυ ολοι εσεις που εχετε μπει σε αυτη τη διαδικασια στο τελος να βρεθειτε ξεβρακωτοι. μονο και μονο επειδη το παιζετε επιχειρηματιες και παμπλουτοι. μακαρι να αποτυχει ολο αυτο. σας το ευχομαι απο καρδιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος7/3/13 02:39

    pws re hlithie tha vrethw ksevrakwtos an exw dwsei 280 eyro kai exw hdh vgalei 480? mou to ekshgeis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/3/13 16:43

      Στην αρχή στα δίνουνε και μετά σε γδύνουν

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος10/3/13 14:50

    καλό είναι ο καθένας να λέει τη γνώμη του. Ασχολούμαι με το δικτυακό μάρκετινγκ τα τελευταία 6 χρόνια και έχω καταφέρει πολλά. Το δικτυακό μάρκετινγκ δεν είναι κάτι ξένο αλλά υπάρχει στη καθημερινότητα μας. Πόσοι από εσάς αγοράζοντας ένα προϊόν από ένα μάρκετ και μένοντας ευχαριστημένοι το προτείνατε σε ένα φίλο σας; Όλοι το κάνουμε αυτό αλλά τέλος του μήνα δεν έρχεται ούτε ο Μαρινόπουλος ούτε κανένα Hondos Center να μας επιστρέψει κάποια χρήματα γιατί από τον ενθουσιασμό μας και μόνο του φέραμε πελάτες δηλαδή χρήματα. Έτσι δουλεύει το δικτυακό μάρκετινγκ. Τώρα να τονίσω ότι υπάρχουν και εταιρείες που είναι κακό για τον άνθρωπο αλλά και για το κράτος. Πριν ξεκινήσετε σε μια εταιρία θα ρωτάτε πρώτα αν η εταιρία εδρεύει στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία αυτή έχει επενδύσει μέσα στην Ελλάδα και έχει ελληνικό αφμ και φορολογείτε νόμιμα. Προσοχή η εταιρία να υπάρχει με γραφεία στην Ελλάδα και όχι μόνο μέσω συνεργατών της. Μία εταιρία που πληρώνει από μία άλλη χώρα όπως Ολλανδία, Αμερική κτλ δεν είναι μία εταιρία που θα μείνει στην Ελλάδα αλλά έχει έρθει ευκαιριακά και ότι προλάβει να αρπάξει.
    Όταν ξεκινάτε σε μια εταιρία υπάρχει κάποιο κόστος εγγραφής. Αναρωτηθείτε τι παίρνετε με αυτό το πακέτο και να ρωτήσετε αν αυτός που σας προτείνει κερδίζει από την εγράφη. Επίσης αν υπάρχει κάποια συνδρομή μηνιαία ή ετήσια. Αν ναι σημάνει πως δεν υπάρχει προϊόν προς κατανάλωση και πώληση και πληρώνετε αέρα. Πάντα συνεργάζομαι με εταιρίες που έχουν και διακινούν προϊόν. Και όχι αερολογίες και υπηρεσίες και καλά.
    Επίσης αν εγώ προτείνω ένα άτομο στην εταιρία και αυτό κάνει παράδειγμα ένα τζίρο 400 ευρώ το άτομο αυτό θα κερδίσει 192 ευρώ ενώ εγώ μόλις 60. Άρα το άτομο αυτό θα βγάλει περισσότερα από την παραγωγή του. Ένα αξιοκρατικό σύστημα Κάτι που δεν υπάρχει στις δουλειές που κάνετε έξω. Πυραμίδα είναι μόνο σχηματικά παρολαυτα ο κάτω μπορεί να φτάσει τον επάνω (όχι σε όλες τις εταιρίες). Αντίθετα πάρτε παράδειγμα μια τράπεζα. Ξεκινάει από τον διευθυντή και τελειώνει στον τελευταίο υπάλληλο που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει η κορυφή της πυραμίδας αυτής.
    Προσοχή! Απάτες υπάρχουν όπως και ευκαιρίες με αξιοκρατικά συστήματα πληρωμών-αμοιβών.
    Μη παραμυθιάζεστε και δείτε ρεαλιστικά τα πράγματα.
    Φιλικά και στη διάθεση σας
    6947813551-6980805818

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος13/3/13 00:33

    Και μία ερώτηση προς προβληματισμό.
    Στην επιχείρηση την οποία εργάζεστε εσείς, που είσαστε στην βάση της επιχείρησης, κερδίζετε περισσότερα χρήματα από τον προϊσταμένό σας ή από το αφεντικό σας; Ουπς! Πυραμίδα;
    Πόσα εκατομμύρια είναι οι εργαζόμενοι και πόσα είναι τα αφεντικά και οι προϊστάμενοι σε όλον τον κόσμο; Κάνε σε παρακαλώ και αυτόν τον υπολογισμό αφού σου αρέσουν τόσο οι μαθηματικοί υπολογισμοί. Πραγματικά θέλω πολύ να ακούσω και αυτήν την ανάλυση, και θα ήθελα να ακούσω και το πόσο δίκαια και αξιοκρατικά μοιράζονται τα χρήματα στους πολίτες μέσα σε μία επιχείρηση, σε ένα κράτος κ.α. αλλα και διακρατικά (βλ. ψαλίδα Δύσης και χώρες τρίτου κόσμου). Εάν μπορείς σε παρακαλώ πολύ κάνε και αυτές τις αναλύσεις για να δούμε πόσοι είναι αυτοί που κερδίζουν περισσότερα χρήματα σε αυτόν τον κόσμο (εργοδότες, διευθυντές, προϊστάμενοι κ.α.), και πόσοι είναι αυτοί στων οποίων την πλάτη τα κερδίζουν (εργαζόμενοι). Ουπς; Κάτι μου θυμίζει αυτή η αναλογία… Μια λεξούλα μαγική, πολυφορεμένη και ίσως και λίγο παρεξηγημένη… Μία λεξουλα μάλλον με πάρα πολλές ερμηνείες αναλόγως την οπτική γωνία του παρατηρητή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/13 05:15

      απ τις κλασικές απαντήσεις των πυραμίδων..

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος16/3/13 11:05

    kala varieme na apanthsw ston apo panw alla tha pw mono ena h pragmatikothta exei thn antikeimenikh kai thn ypokeimenikh ths katagrafh osoi theloun na kerdisoun apo ayto katafeygoun sthn deyterh epilogh.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος21/3/13 21:05

    φιλε μου chris....
    Να σε ρωτησω κατι , τα ναρκωτικα οταν τα περνεις κοιτας καθολου την ημερομηνια ληξεως ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος24/3/13 22:32

    Πέρα από το προφανές ότι λεφτά βγάζουν ελάχιστοι, μέχρι και οι αρχηγοί της ομάδας μου έβγαζαν ελάχιστα ακόμα κάτω και από το βασικό μισθό, το μεγάλο πρόβλημα είναι τα άτομα που φεύγουν... αν δηλαδή ανήκεις στην κατηγορία των 1/6 που θα βγάλει κάποια χρήματα στην αρχή και ίσως θα πιάσει και κάποια βαθμίδα, τα άτομά σου θα αρχίσουν μετά από λίγο καιρό να φεύγουν , τουλάχιστον οι περισσότεροι ( 8/10 και λίγοι λέω ) και εσύ θα χάσεις τη βαθμίδα σου και θα πρέπει να ξαναχτίσεις την ομάδα σου από την αρχή, αν σου έχουν μείνει άτομα για να το προτείνεις ... φυσικά αυτήν τη μικρή λεπτομέρεια δεν την αναφέρουν στην παρουσίαση. Ελπίζω τουλάχιστον όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μα μην έχουν πετάξει τα ελάχιστα λεφτά που έβγαλαν σε κάποιο training... ΜΟΝΟ το 0.04% κερδίζει πραγματικά....Και επίσης όσο πιο ψηλά φτάσεις τόσο περισσότερη δουλειά θα έχεις για να διατηρήσεις μια ομάδα που μπάζει από παντού.....Και αυτοί που φτάνουν τελικά ψηλά είναι λαμόγια του κερατά γιατί δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις τι κάνεις και πως βγάζεις λεφτά εσύ και η εταιρεία μετά από το πρώτο δίμηνο και πολύ λέω εκτός αν είσαι στόκος οπότε μάλλον έτσι κι αλλιώς δεν θα τα πας καλά... Όλοι όσοι σε προσελκύουν και ξέρουν τι παίζει το κάνουν γνωρίζοντας μέσα τους ότι θα σε πετάξουν στην παγίδα για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω ή και να βγάλουν κιόλας ( ελάχιστοι - leaders ) εκτός πια και αν τους έχουν κάνει ολική πλύση εγκεφάλου !!!!

    'Όσο για τα ταξίδια σχεδόν κανείς δεν πάει πέρα από τους leaders και όσοι πάνε( από όσους ήξερα τουλάχιστον ), πάνε συνήθως σε κάποιο ταξίδι συνδυασμένο με training στο οποίο θα δώσουν 600-1400 ευρώ συνολικά για να μάθουν στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου πως θα χειρίζονται τα υποψήφια θύματά τους και πως θα τους κάνουν πλύση εγκεφάλου για να μπουν, ενώ στο δεύτερο μέρος κάνουν στους ίδιους πλύση εγκεφάλου πουλώντας τους ψεύτικες ελπίδες για τα λεφτά και την καλή ζωή που ΘΑ έρθουν για ένα δήθεν όνειρο και φυσικά προτρέποντάς τους να πνίξουν κάθε ίχνος λογικής και κριτικής σκέψης μέσα τους βαφτίζοντάς τα ως ΄΄αρνητισμό΄΄ με τον οποίο δεν θα πάνε μπροστά και κάνοντάς τους να χορεύουν και να χειροκροτούν κατενθουσιασμένοι και με πολύ positive energy τον κάθε παπάρα μεγαλοειδήμων της εταιρείας ότι παπαριά και αν τους πει... Μόνο positive energy και κοιτάω μπροστά και ότι πει η εταιρεία.... μπεεεεεεεε
    Α επίσης στα ταξίδια που πάνε μην νομίζεται ότι δεν ασχολούνται με την wv και χαλαρώνουν.... no no no... άλλο οι pics στο fb για να βλέπουν τα υποψήφια θύματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος24/3/13 22:32

    Τώρα όσο για σένα που τα διαβάζεις αυτά και σκέφτεσαι να μπείς στην wv ένα θα σου πω.... ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    Και τώρα εσύ που τα διαβάζεις και είσαι στην wv και προσπαθείς ξέρω ότι μάλλον θα λες ότι είμαι ένας loser ( ή πιθανόν να λες ότι είμαι και ταξιδιωτικός πράκτορας !!!!!!! ) γιατί έτσι σε έχουν μάθει να σκέφτεσαι και όπως ξέρουμε και οι δύο απαγορεύεται να έχεις ''αρνητισμό'' στην wv.... Ένα μονάχα θα σου πω.... Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα 'ρθεις...... ελπίζω μόνο το μυαλό να κατέβει γρήγορα και να μην χάσεις πολλά χρήματα, χρόνο, φίλους και στο τέλος την ζωή σου την ίδια σε αυτήν την ανήθικη και ληστρική εταιρεία......( μέσα σου μάλλον θα ξέρεις ποια είναι η αλήθεια.... )

    Αυτά είχα να πω για αυτήν την ανήθικη ( και όχι παράνομη δυστυχώς....) εταιρεία που στην αρχή σου τάζει την ζωή που θα ήθελες να ζούσες, σε μαθαίνει πως να εξαπατάς φίλους και συγγενείς, σου κάνει πλύση εγκεφάλου και σε αποξενώνει από τον πραγματικό κόσμο και σε κρατάει δέσμιο για να σου ρουφήξει παρασιτικά μέχρι και το τελευταίο ευρώ από το πορτοφόλι σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος26/3/13 13:29

    Μία από τις αμέτρητες πυραμίδες, που βρίσκουν εύκολα θύματα και λόγω της οικονομικής κρίσης. Όσο υπάρχουν πρόβατα θα υπάρχουν και λύκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος29/3/13 15:12

    Νομιζω πως εχεις δικιο. Κι εμενα μου μιλησαν και κατι δεν μου πηγαινε καλα.Εχω κανει πωλητης σε ασφαλιστικη εταιρια και εχω δει απειρα σεμιναρια.Εδω δεν υπαρχει προιον. Το προιον ειναι τα μελη. Αλλωστε οι υποτιθεμενες προσφορες στα ταξιδια δεν ειναι τιποτα σπουδαιο.Υπαρχουν και φθηνοτερα αν σκεφτεις οτι εκτος της προσφορας δινεις 40 το μηνα και εχεις επιπλεον και τα εξοδα εισιτηριων φαγητου μετακινησης κ.λ.π Αρα για ποια προσφορα μιλαμε;Επισης δεν μπορω να διανοηθω πως ενα εντιμο ατομο θα ηθελε να πλουτισει σε βαρος φιλου και γνωστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος5/4/13 18:31

    Ο ανώνυμος που έγραψε στις 24-3-13 με τα πολλά post ηταν απολυτα κατατοπιστικός κ τον ευχαριστώ. Σε αυτην την εταιρία έχει μπλέξει ΔΥΣΤΥΧΩΣ συγγενικό μου πρόσωπο...Ακομα δεν έχει κανει g-6 ....ωστόσο προσπαθω να το αποτρέψω, να το αφησει όλο αυτό το παραμυθι ,αλλά δεν τα καταφέρνω....Εσυ φίλε ανώνυμε των σχολίων 24-3-2013 τι μου προτείνεις????? Μιλάμε για κανονική πλύση εγκεφάλου....φοβάμαι πώς θα χαλάσουν οι σχέσεις μου με το άτομο αυτό γι αυτην την κωλοεταιρία....! HELLLLP ME PLEASE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος8/4/13 05:44

    ε ρεεε προβαταααα....το συγγενικο σου προσωπο δεν μπορει να βαλει ατομα η εταιρια τι σου φταει???ποτε δεν υποσχεθηκε λεφτα εαν δεν το δουλεψεις..αν ηταν τοσο ευκολο ολοι μεσα θα ηταν..αλλα μαθατε ολοι να τα ιχνετε αλλου και οχι στον εαυτο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος8/4/13 05:51

    αποδειξε μου οτι ειναι απατη ρε μεγαλε...υπαρχει καποιος ο οποιος εχει κερδισει λεφτα και τα εχει χασει??ΟΧΙ ΦΙΛΑΚΙΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος8/4/13 21:19

    Παιδια εγω ξεκινησα σε εταιρεια δικτυακου μαρκετινγκ για πρωτη φορα στη ζωη μου πριν απο 7 μηνες..Ηδη εχω κερδισει 5.400 ευρω...Στην αρχη ημουν και εγω επιφυλακτικος ,αλλα το θεμα ειναι οτι αν ασχοληθεις θα βγαλεις χρηματα..Δε θα πω ποια εταιρεια ειναι για ευνοητους λογους(διαφημιση)αλλα οποιος θελει μπορει να επικοινωνησει μαζι μου και να του πω και ποια εταιρεια ειναι και να του δειξω και την κινηση των λογαριασμων μου να πειστει...Σαφως και ακουγονται πολλα ομως εγω προσωπικα συμμετειχα μετα απο παροτρυνση συναδελφου μου ο οποιος μου ειχε δειξει το δικο του βιβλιαριο τραπεζης και εν τελει βγαινω οφελημενος και διολου μετανιωμενος..Και σημειωστε πως ειμαι δημοσιος υπαλληλος και οχι ανεργος για να το εχω ως κυρια απασχοληση..Για οποιον πραγματικα ενδιαφερεται μπορει να επικοινωνησει μαζι μου στο IRINAKIPOLI@HOTMAIL.COM
    Και τελος να σας αναφερω οτι δεν εχει να κανει με πωλησεις και επιτευξη στοχων καιπληρωμης συνδρομων κατι το οποιο και ειχα θεση και εγω ως βασικη προυποθεση για να ξεκινησω...Φιλικα και καλοπροαιρετα Χαρης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. nomizw an ksegrafteis mesa se 14 meres ta pairneis pisw!rwta ton h mallon twra kai kapoion allon kai kala plhroforiaka gt alliws den tha sou poune!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος9/4/13 23:15

    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..ΚΑΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ!
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ ΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ??Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΛΕΦΤΑ !ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ..ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ!ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος13/4/13 01:16

    anwnumi kali epilogi zeise sti mizeria sou epeidi ena anwnyno blog leei oti na nai....you should be hereeeee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος18/4/13 20:42

    re paidia ti paizei me herbalife?? me pairnoyn synexeia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νόμιμη στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.Είχα ασχοληθεί, πολύ ωραία τα προϊόντα της αλλά ακριβά.Το μόνο που θέλει προσοχή είναι η επιλογή του σπόνσορα γιατί αυτός είναι που φταίει σε μια εταιρία και όχι η ίδια.

      Διαγραφή
  35. Ανώνυμος20/4/13 15:31

    sugxarhthria ston anwnumo pou egrapse stis 24/3/13 ..oxi mono gia thn apopsi tou alla opws proanaferthike gia thn katatopistikothta tou.. antras eisai anwnume? :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος20/4/13 20:35

    Σε περιόδους γενικευμένης οικονομικής δυσκολίας, οι άνθρωποι που βλέπουν το εισόδημά τους να χάνεται ή να μειώνεται επιζητούν περισσότερο το λεγόμενο «εύκολο» κέρδος. Η ελπίδα πως μπορούμε να επαναφέρουμε σε ατομικό επίπεδο την σχετική ευημερία που ζούσαμε μέχρι πρόσφατα ενυπάρχει στον καθένα μας. Ίσως ακόμη ελπίζουμε σε κάτι ακόμη καλύτερο. Στις περιόδους αυτές, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, ανθίζει ο τζόγος. Μαζί του ανθίζουν και τα «νόμιμα» ενεχυροδανειστήρια. Με την ελπίδα να κερδίσουμε πολλά και εύκολα, χάνουμε και τα λίγα που με πολύ δυσκολία αποκτάμε.


    Πέρα όμως από τις γνωστές τραγωδίες που προκαλεί ο «νόμιμος» τζόγος, πολλές επίσης «νόμιμες» ευκαιρίες μας κτυπούν την πόρτα και πατούν στην ανάγκη μας να επαναφέρουμε την χαμένη μας καλοπέραση.

    Η ιδέα τους είναι πολύ απλή. Εσύ μου δίνεις 275€ αρχικά και 40€ κάθε μήνα κι εγώ σου δίνω την υπόσχεση ότι θα σταματήσεις να με πληρώνεις αν μπορέσεις να πείσεις ακόμη τέσσερις να μου δώσουν 275€ μπροστά και 40€ το μήνα! Όχι δεν κατάλαβες λάθος. Θα με πληρώνεις εσύ εκτός κι αν βρεις τέσσερις άλλους να με πληρώνουν!

    Αν βρεις και πείσεις άλλους δύο τότε θα σου δώσω πίσω και τα χρήματά σου. Επιπλέον σου πλασάρω μισοτιμής κάτι που δεν θα μπορούσες να το αγοράσεις ακόμη κι αν σου έκανα έκπτωση 90% και το καλύτερο, αν καταφέρεις να πειστούν 60 άτομα να μου δώσουν 275€ και 40€ κάθε μήνα τότε κι εγώ θα σε ανταμείψω με προαγωγή και θα σου πληρώνω κι ένα μηνιάτικο!

    Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

    1. Πλήρωσε 275€ και 40€ το μήνα.

    2. Βρες 4 x275 = 1.100€ για να μην πληρώνεις 40€ κάθε μήνα.

    3. Βρες 6 x275 = 1.650€ για να σου δώσω πίσω τα πρώτα 275€.

    4. Έπειτα για κάθε 275€ που μου βρίσκεις θα σου δίνω 20€ και

    5. αν καταφέρεις να βγάλω 60 x275 = 16.500€ θα πάρεις 60 x 20 = 1200€ και από τα 60 x 40 = 2.400€ το μήνα που θα βγάζω χάρη σε σένα, θα σου δίνω ας πούμε 400€ το μήνα.

    Σε περιόδους γενικευμένης οικονομικής δυσκολίας, οι άνθρωποι που βλέπουν το εισόδημά τους να χάνεται ή να μειώνεται επιζητούν περισσότερο το λεγόμενο «εύκολο» κέρδος. Η ελπίδα πως μπορούμε να επαναφέρουμε σε ατομικό επίπεδο την σχετική ευημερία που ζούσαμε μέχρι πρόσφατα ενυπάρχει στον καθένα μας. Ίσως ακόμη ελπίζουμε σε κάτι ακόμη καλύτερο. Στις περιόδους αυτές, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα, ανθίζει ο τζόγος. Μαζί του ανθίζουν και τα «νόμιμα» ενεχυροδανειστήρια. Με την ελπίδα να κερδίσουμε πολλά και εύκολα, χάνουμε και τα λίγα που με πολύ δυσκολία αποκτάμε.


    Πέρα όμως από τις γνωστές τραγωδίες που προκαλεί ο «νόμιμος» τζόγος, πολλές επίσης «νόμιμες» ευκαιρίες μας κτυπούν την πόρτα και πατούν στην ανάγκη μας να επαναφέρουμε την χαμένη μας καλοπέραση.

    Η ιδέα τους είναι πολύ απλή. Εσύ μου δίνεις 275€ αρχικά και 40€ κάθε μήνα κι εγώ σου δίνω την υπόσχεση ότι θα σταματήσεις να με πληρώνεις αν μπορέσεις να πείσεις ακόμη τέσσερις να μου δώσουν 275€ μπροστά και 40€ το μήνα! Όχι δεν κατάλαβες λάθος. Θα με πληρώνεις εσύ εκτός κι αν βρεις τέσσερις άλλους να με πληρώνουν!

    Αν βρεις και πείσεις άλλους δύο τότε θα σου δώσω πίσω και τα χρήματά σου. Επιπλέον σου πλασάρω μισοτιμής κάτι που δεν θα μπορούσες να το αγοράσεις ακόμη κι αν σου έκανα έκπτωση 90% και το καλύτερο, αν καταφέρεις να πειστούν 60 άτομα να μου δώσουν 275€ και 40€ κάθε μήνα τότε κι εγώ θα σε ανταμείψω με προαγωγή και θα σου πληρώνω κι ένα μηνιάτικο!

    Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

    1. Πλήρωσε 275€ και 40€ το μήνα.

    2. Βρες 4 x275 = 1.100€ για να μην πληρώνεις 40€ κάθε μήνα.

    3. Βρες 6 x275 = 1.650€ για να σου δώσω πίσω τα πρώτα 275€.

    4. Έπειτα για κάθε 275€ που μου βρίσκεις θα σου δίνω 20€ και

    5. αν καταφέρεις να βγάλω 60 x275 = 16.500€ θα πάρεις 60 x 20 = 1200€ και από τα 60 x 40 = 2.400€ το μήνα που θα βγάζω χάρη σε σένα, θα σου δίνω ας πούμε 400€ το μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος20/4/13 20:37

    Και ποια θα είναι τα άτομα που θα πείσεις; Ξεκίνα από την οικογένειά σου, από τους φίλους σου, από τον κοινωνικό σου περίγυρο. Μίλησε στον λογιστή σου, στον μανάβη σου, στον οποιονδήποτε. Όσους περισσότερους βάλεις να με πληρώνουν, τόσαπερισσότερα θα σου δίνω κι εσένα. Και μην ανησυχείς, θα σου μάθω εγώ πώς να τους μιλήσεις.

    Απλό και πετυχημένο θα σου πουν. Θα σε προειδοποιήσουν πως θα ανταμειφθείς μόνο, αν εσύ το καταφέρεις και θα σε ενημερώσουν πως υπάρχουν άνθρωποι που κερδίζουν πολλά χρήματα κάθε μήνα από αυτή την ιστορία σε πολλές χώρες του κόσμου.

    Αυτό που δεν σου λένε όμως είναι ότι τα όποια χρήματα κερδίσεις τα παίρνεις από αυτόν που στρατολογείς από κάτω σου κι όχι από την εταιρεία, ότι για κάθε έναν που στρατολογείς αυτοί κερδίζουν πολλά περισσότερα από όσα σου δίνουν, ότι τελικά μόνο ένα μικρό ποσοστό που βρίσκεται στην κορυφή κερδίζει πραγματικά ενώ όλοι οι υπόλοιποι κερδίζουν ελάχιστα ή χάνουν, ότι η πολυτέλεια που σου δείχνουν και που ονειρεύεσαι είναι αποτέλεσμα εκμετάλλευσης, ότι αν δεν υπάρχουν συνέχεια κάποιοι τελευταίοι για να πληρώνουν, τότε κανείς από τους από πάνω δεν θα μπορεί να πληρωθεί, ότι θα προσπαθήσουν με ζήλο να σε μεταπείσουν, αν θελήσεις να αποσυρθείς, ότι το ίδιο σύστημα που σου πλασάρουν εμφανίστηκε και εξαπάτησε πολύν κόσμο σε άλλες χώρες με παρόμοια οικονομική κατάσταση.
    Για παράδειγμα, κάπως έτσι δούλεψαν για ένα διάστημα οι «παρατράπεζες» της Αλβανίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας την δεκαετία του ’90. Υποσχέσεις μεγάλων κερδών που βασιζόταν στην ασταμάτητη στρατολόγηση νέων πελατών. Αυτό όμως ήταν πραγματικά ανέφικτο, έτσι γρήγορα αποκαλύφθηκε η «νόμιμη» εξαπάτηση των πελατών και η φούσκα έσκασε. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν οικονομίες σκληρής και πολύχρονης εργασίας λόγω την αναστολής των πληρωμών από τις εν λόγω εταιρείες.

    Πώς να αποφύγεις κάτι παρόμοιο; Ακολουθούν οι οδηγίες της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

    1. Να αποφεύγετε κάθε πρόγραμμα που προσφέρει προμήθεια για τη στρατολόγηση νέων διανομέων του ίδιου προγράμματος.

    2. Να προσέχετε τα προγράμματα που σας ζητούν να ξοδέψετε χρήματα σε ακριβό εξοπλισμό.

    3. Να είσαστε επιφυλακτικοί με προγράμματα που σας υπόσχονται κέρδη από τη στρατολόγηση νέων μελών, και όχι από τις πωλήσεις που κάνετε ο ίδιος.

    4. Να είσαστε επιφυλακτικοί όταν σας υπόσχονται υπερβολικές αποδόσεις και όταν σας μιλούν για "θαυματουργά" προϊόντα.

    5. Να ερευνάτε τις υποτιθέμενες προδιαγραφές των προϊόντων. Μπορεί να έχουν "κατασκευαστεί" από αυτόν που τα προωθεί.

    6. Να μην πληρώνετε και να μην υπογράφετε συμβόλαια κάτω από πιεστικές συνθήκες.

    7. Να απευθύνεστε στο γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα.

    Στην Ελλάδα μπορείς να απευθυνθείς στο Υπουργείο Εμπορίου, Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή (210 – 38.22.155) και σε οργανώσεις προστασίας καταναλωτών, όπως η ΕΚΠΟΙΖΩ (210 - 33.04.444).

    Ξανασκέψου, λοιπόν, πριν δεχτείς την «προσφορά» τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος25/4/13 02:52

    http://holyourfriend.hol.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος25/4/13 21:17

    opoios pisteyeis pos i eteries mlm einai pyramides einai vathia gelasmenos,opote an exei kapoio parapono pou na stekei as prospathisi na kanei kataggelia stin dioksi oikonomikou egglimatos. ekei tha fanei an einai i oxi nomimi i kathe eteria kai oxi na leei to makri kai to konto tou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος25/4/13 21:20

    ayti i pyramida pou lete tha gemisi olokliro stadio to kalokeri giayto ksipniste kai anikste ta miala sas!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/4/13 21:32

      ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ.

      Διαγραφή
  41. Ανώνυμος1/5/13 13:21

    Έχει (και) γέλιο πάντως η όλη υπόθεση. Εμένα μου έκανε παρουσίαση ένας 55άρης και μου έλεγε ατάκες τύπου "θα κυνηγήσω τα όνειρά μου", "θα τινάξω το σύστημα στον αέρα", "πάω για κάτι πολύ μεγάλο", "έκλεισα τα βιβλία μου και ασχολούμαι μόνο με αυτό", μιλούσε με μια απαξίωση για τη δουλειά και είπε και το κορυφαίο "εγώ έχω σκοπό σε 2 χρόνια να πάρω Ferrari"...εκεί με αποτελείωσε!!
    Εν τω μεταξύ μου έδειχνε και κάτι τύπους μπροστά από BMW και μου έλεγε για τον καθένα, αυτός είχε 1 παιδί, η γυναίκα έγκυος και έχασε και τη δουλειά του, ο άλλος ήταν χρεωμένος μέχρι το λαιμό κτλ, δηλ. του λέω πρέπει να είσαι απελπισμένος για να μπεις εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. to diktiako marketing einai enas tropos proothisis proionton xoris mesazontes. ego eimai se mia etaireia tetoia me kala proionta px to eponymo aroma to agorazo se timi synergati 15 euro eno i timi lianikis einai 22 ton 50ml eno stin agora exei 80 afto to aroma

      Διαγραφή
  42. Ανώνυμος7/5/13 21:28

    νομιζω οτι δεν πρεπει να τα τσουβαλιαζουμε ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος7/5/13 21:57

    Εγώ ασχολούμαι με μια τέτοιου είδους εταιρία και βγάζω 200 με 300 ευρώ σαν έξτρα εισόδημα χωρίς κανένα ρίσκο!!! Ούτε συνδρομή πληρώνω ούτε κάποιο αξιόλογο πόσο εχω δώσει ούτε χρήματα επενδυω... Δεν ρισκαρω τίποτα!!!!! Και γιατί να μην προτείνω και σε δικά μου άτομα να έχουν ένα έξτρα εισόδημα;;; Η μήπως πρέπει να σκεφτώ ότι αυτος που με έβαλε (που στο κάτω κάτω μου εδωσε ευκαιρία για έξτρα εισόδημα ) θα βγάλει παραπάνω;;; Καλα κάνει εμένα με ενδιαφέρει το ότι εγώ εχω μια δεύτερη απασχόληση χωρίς δέσμευση χωρίς πίεση !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος23/5/13 13:43

    Επειδή το ψάχνω κι εγώ τώρα τελευταία (με ενημέρωσε άτομο που δε φαίνεται να θέλει να με χρησιμοποιήσει για κάτι τέτοιο, ίσα ίσα έχει βάλει μέσα και συγγενείς του) θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει. Μια συγκεκριμένη εταιρεία απο αυτές συνεργάζεται και με επώνυμες εταιρείες ταξιδιών που δεν μπορώ να αναφέρω ονομαστικά. Αλλά αυτό δεν δίνει ένα κύρος στην εταιρεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλό είναι ο καθένας να λέει τη γνώμη του. Ασχολούμαι με το δικτυακό μάρκετινγκ τα τελευταία 6 χρόνια και έχω καταφέρει πολλά. Το δικτυακό μάρκετινγκ δεν είναι κάτι ξένο αλλά υπάρχει στη καθημερινότητα μας. Πόσοι από εσάς αγοράζοντας ένα προϊόν από ένα μάρκετ και μένοντας ευχαριστημένοι το προτείνατε σε ένα φίλο σας; Όλοι το κάνουμε αυτό αλλά τέλος του μήνα δεν έρχεται ούτε ο Μαρινόπουλος ούτε κανένα Hondos Center να μας επιστρέψει κάποια χρήματα γιατί από τον ενθουσιασμό μας και μόνο του φέραμε πελάτες δηλαδή χρήματα. Έτσι δουλεύει το δικτυακό μάρκετινγκ. Τώρα να τονίσω ότι υπάρχουν και εταιρείες που είναι κακό για τον άνθρωπο αλλά και για το κράτος. Πριν ξεκινήσετε σε μια εταιρία θα ρωτάτε πρώτα αν η εταιρία εδρεύει στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία αυτή έχει επενδύσει μέσα στην Ελλάδα και έχει ελληνικό αφμ και φορολογείτε νόμιμα. Προσοχή η εταιρία να υπάρχει με γραφεία στην Ελλάδα και όχι μόνο μέσω συνεργατών της. Μία εταιρία που πληρώνει από μία άλλη χώρα όπως Ολλανδία, Αμερική κτλ δεν είναι μία εταιρία που θα μείνει στην Ελλάδα αλλά έχει έρθει ευκαιριακά και ότι προλάβει να αρπάξει.
    Όταν ξεκινάτε σε μια εταιρία υπάρχει κάποιο κόστος εγγραφής. Αναρωτηθείτε τι παίρνετε με αυτό το πακέτο και να ρωτήσετε αν αυτός που σας προτείνει κερδίζει από την εγράφη. Επίσης αν υπάρχει κάποια συνδρομή μηνιαία ή ετήσια. Αν ναι σημάνει πως δεν υπάρχει προϊόν προς κατανάλωση και πώληση και πληρώνετε αέρα. Πάντα συνεργάζομαι με εταιρίες που έχουν και διακινούν προϊόν. Και όχι αερολογίες και υπηρεσίες και καλά.
    Επίσης αν εγώ προτείνω ένα άτομο στην εταιρία και αυτό κάνει παράδειγμα ένα τζίρο 400 ευρώ το άτομο αυτό θα κερδίσει 192 ευρώ ενώ εγώ μόλις 60. Άρα το άτομο αυτό θα βγάλει περισσότερα από την παραγωγή του. Ένα αξιοκρατικό σύστημα Κάτι που δεν υπάρχει στις δουλειές που κάνετε έξω. Πυραμίδα είναι μόνο σχηματικά παρολαυτα ο κάτω μπορεί να φτάσει τον επάνω (όχι σε όλες τις εταιρίες). Αντίθετα πάρτε παράδειγμα μια τράπεζα. Ξεκινάει από τον διευθυντή και τελειώνει στον τελευταίο υπάλληλο που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει η κορυφή της πυραμίδας αυτής.
    Προσοχή! Απάτες υπάρχουν όπως και ευκαιρίες με αξιοκρατικά συστήματα πληρωμών-αμοιβών.
    Μη παραμυθιάζεστε και δείτε ρεαλιστικά τα πράγματα.
    Φιλικά και στη διάθεση σας
    6947813551-6980805818

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος16/3/14 10:35

    όλα ακούγονται πολύ ωραία!!!
    Αλλά εγώ όσους γνωρίζω είναι ήδη μέσα.(από φίλους εννοώ)
    Αναγκαστικά τώρα πληρώνω συνδρομή 50 ευρώ τον μήνα....
    Άρα αυτοί που θα είναι τελευταίοι θα αναγκαστούν να βγουν....... Και πάει λέγοντας ο ένας μετά τον άλλων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος23/3/16 11:40

    Το mlm Κόρντισεπς έχει τα θετικά του mlm και των πωλήσεων, χωρις τα μειονεκτήματα του.

    Για παράδειγμα:
    - δεν απαιτείται κόστος εγγραφής
    - δεν απαιτείται μηνιαία εισφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *