ροή ειδήσεων

Αισιοδοξία για τον ελληνικό τουρισμό

Ολοταχώς για τα 17 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός το 2013, σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές... όπως άλλωστε επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Μάλιστα, δια στόματος του προέδρου Ανδρέα Ανδρεάδη τονίζεται, ότι ο βασικότερος αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας εκτιμάται ότι το 2013 θα εισφέρει σε αυτήν 11 δισ. ευρώ άμεσα έσοδα. Πάντα με εκτιμήσεις των φορέων του κλάδου, το 2012 τα άμεσα έσοδα που προέκυψαν από τις αφίξεις των 16 εκατομμυρίων τουριστών ανήλθαν στα 10 δισ. ευρώ.

Με νωπή την εικόνα από το πρώτο "επίσημο τεστ" του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM 2012, στο Λονδίνο, ο πρόεδρος των τουριστικών γραφείων της χώρας (HATTA) Γιώργος Τελώνης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η νέα χρονιά μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά ρεκόρ για την ελληνική τουριστική βιομηχανία με αφίξεις που θα φτάσουν τα 17 εκατομμύρια. Όπως είπε, οι κρατήσεις από τη Βρετανία, μιας εκ των σημαντικότερων αγορών για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, κινούνται σε διψήφιο νούμερο, όταν πέρυσι το εξεταζόμενο διάστημα τα νούμερα ήταν αρνητικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κεφαλονιάς Σπύρος Γαλιατσάτος και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), που έδωσε το «παρών» στην έκθεση του Λονδίνου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού και ο ίδιος παρατήρησε την αύξηση στις κρατήσεις από τη βρετανική αγορά, προσέθεσε ότι αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στην αγορά της Σκανδιναβίας, με προφανή τα οφέλη για τα μεγέθη που θα επιτευχθούν το 2013.

Παραμένοντας στις εκτιμήσεις για τη νέα τουριστική χρονιά, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του ΣΕΤΕ, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στάθηκε σε μια βασική παράμετρο για την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών τη νέα χρονιά. Τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας στο δύσκολο, όπως τονίζει, χειμώνα που έρχεται.

"Το Λονδίνο άφησε, ύστερα από καιρό, νότα αισιοδοξίας για αυξημένη κίνηση από την Αγγλία για το 2013. Υπό άλλες συνθήκες, θα μιλούσαμε για μια σημαντική ένδειξη για την εξέλιξη της επόμενης τουριστικής σαιζόν. Όλα θα εξαρτηθούν όμως από το πόσο εξασθενημένες θα βγουν οι τουριστικές επιχειρήσεις και η κοινωνία από τις δοκιμασίες αυτού του ανυπόφορου χειμώνα. Κάποιοι θα κρατήσουν το θετικό μήνυμα, όλοι όμως πρέπει να εργαστούμε, ώστε η θετική ροπή να μεταφραστεί σε θετικό αποτέλεσμα. Κρίνοντας από όσα ακούγονται και γίνονται, κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για επιχειρήσεις και πολίτες ομοίως", τόνισε χαρακτηριστικά.
real.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/11/12 20:01

    17 εκατομμύρια,οι περισσότεροι απένταροι,να τους χαιρόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/11/12 21:10

    οι 17 εκατομμυρια απενταροι οπως λες δεν ερχονται τζαπα ομως και δεν μενουν και στο δρομο αφηνουν καποια χρηματα ειτε πολλα ειτε λιγα ειναι ομως απαραιτητα για εμας που ζουμε σε τουριστικη περιοχη.Λογω αυτων τον απενταρων καποιοι θα μπορουν να βρουν δουλεια οποτε καλο ειναι πριν μιλαμε να σκεφτομαστε ας μαθουμε ολοι επιτελους να χρησιμοποιουμε εστω και λιγο δεν πειραζει το μυαλο μας πιστεψε με ειναι ασφαλες και πρεπει να μπαινει σε λειτουργια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *