ροή ειδήσεων

"Βουλιάζει" το Σύνταγμα από κόσμο - Ζωντανή σύνδεση

Φρούριο θυμίζει αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας με τα κάγκελα να υψώνονται περιμετρικά της Βουλής. Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από...

...το κέντρο και πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθέι στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιείται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο 3.

Ο φράχτης στήθηκε έξω από τη Βουλή, η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος έχει απαγορευτεί, ενώ στο κέντρο της Αθήνας έχουν κατέβει ήδη 60.000 διαδηλωτές. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι οι πολίτες ανταποκρίθηκαν αυτή τη φορά στο κάλεσμα των συνδικάτων και συγκεντρώνονται μαζικά στο Σύνταγμα. Υπενθυμίζεται ότι το Μετρό άρχισε τη λειτουργία του από τις 3 το μεσημέρι για να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται η πορεία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Οι δύο πορείες αναμένεται να «ενωθούν» έξω από τη Βουλή. Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε προληπτικούς ελέγχους σε πολίτες που έφεραν ύποπτα σακίδια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 10 προσαγωγές πολιτών, ανάμεσά τους και ένας δημοσιογράφος.

Για λόγους ασφαλείας, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη. Κλειστοί, επίσης, θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

«Φρούριο» η πλατεία Συντάγματος

Υπό τον φόβο εκτεταμένων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας η ΕΛ.ΑΣ. κατά την ψήφιση των μέτρων η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε «απόρθητο φρούριο» το κέντρο της Αθήνας.

Επί ποδός βρίσκονται 6.000 αστυνομικοί για το μεγάλο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκαν πάντως και οι τελευταίες λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου προσπαθώντας να προβλέψουν και την τελευταία παράμετρο για τυχόν επεισόδια καθώς οι κινητοποιήσεις είναι ογκώδεις και υπάρχουν φόβοι για περικύκλωση της Βουλής από πολίτες.

Η Αστυνομία «βαδίζοντας στα σίγουρα» έχοντας ως μπροσούρα τον σχεδιασμό για την επίσκεψη της ʽΑνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα έχει βγάλει στην πλατεία Συντάγματος, το υδροφόρο «Αίαντας, ενώ ο σιδερένιος φράχτης τοποθετήθηκε νωρίτερα έξω από τη Βουλή καθώς και κιγκλιδώματα περιμετρικά του Συντάγματος.

Αν και η Αστυνομία προσβλέπει σε περιορισμένη χημικών αν αυτό χρειαστεί, άνδρες σχεδόν όλων των μονάδων θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί των ΜΑΤ, άνδρες των ΥΜΕΤ, ομάδες Δίας ακόμα και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής θα είναι σε ετοιμότητα να εκτελέσουν εντολές.

Ειδικά για τις νυχτερινές ώρες η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει ενισχύσεις από τμήματα της επαρχίας.

Δείτε live εικόνα από την πλατεία Συντάγματος:


Live video by Ustream
Πηγή: newpost.gr




parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *