ροή ειδήσεων

Σε δημόσια διαβούλευση η παραγωγή πέλλετ

Υπό δημόσια διαβούλευση έχει θέσει το σχέδιο τη μονάδα παραγωγής στερεών βιοκαυσίμων πέλλετ η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας...
Κυθήρων και Αντικυθήρων. Η πρωτοβουλία για τη μονάδα παραγωγής του στερεού καυσίμου ανήκει από κοινού σε φορείς, οργανώσεις αλλά και απλούς πολίτες. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, πεποίθηση της είναι ότι “πέραν της προστασίας και διαφύλαξης της Εγχώριας Περιουσίας, η αναπτυξιακή διάσταση είναι εξόχως σημαντική, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως η σημερινή, όπου ένα μικρό νησί όπως τα Κύθηρα οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, τόσο για υγιείς, βιώσιμες και περιβαλλοντικά ορθές δραστηριότητες, όσο και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη”.

Εφόσον το σχέδιο βρει την επιθυμητή απήχηση, σε δεύτερη φάση θα γίνει εκπόνηση μελετών για την κατασκευή της εργοστασιακής μονάδας αλλά και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση του αδρανούς δασικού πλούτου αλλά και των πρώτων υλών που υπάρχουν στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα. Η Επιτροπή θεωρεί τα πέλλετ ως την “πλέον σύγχρονη και διαρκώς εξελισσόμενη λύση στη θέρμανση, με πολύ χαμηλό κόστος και με σχεδόν μηδενικά απόβλητα καύσης”.

Τα πέλλετ προκύπτουν ύστερα από ειδική επεξεργασία της ύλης που υπάρχει στα δάση (ξερά φύλλα, φερτές ύλες, πευκοβελόνες κτλ) αλλά και μέσω της επιλεκτικής υλοτόμησης σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του έργου, η Επιτροπή αναφέρει πως “αυτή θα μπορούσε να προκύψει μέσα από διάφορες πηγές, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι ΣΔΙΤ, οι πόροι της ΕΕ απευθείας από τις Βρυξέλλες, καθώς και ιδιωτικοί επιχειρηματικοί πόροι”, ενώ αναλαμβάνει το κόστος των απαραίτητων προκαταρκτικών μελετών.
24h.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/11/12 14:41

    Να που πανε τα λεφτα που πληρωνουμε εμεις ολοι οι μαλακες μισθωτοι.Θα δουνε αν εχει απηχηση το εργο και μετα θα παρουν εγκρισεις απο ενα σωρο υπηρεσιες οι οποιες αν δεν ταιστουν μεχρι σκασμου θα καθυστερουν τα εργα.Αφου φανε καλα οι υπηρεσιες θα εκπονηθουν απο ημετερους μελετες επι μελετων για να σκασουν και αυτοι στο φαι.Και αν στο τελος τελειωσουν και ειναι ετοιμοι να αρχισουν τα εργα θα βγουν αυτοι οι οποιοι δεν εφαγαν μαζι με δηθεν περιβαλλοντικες οργανωσεις και θα μπλοκαρουν με ταραχες και τα γνωστα απο την Χαλκιδικη τα εργα με διαφορα προσχηματα οπως καταστροφη του απειρου καλλους περιβαλλοντος κλπ κλπ.Τελικα ολα θα σταματησουν πριν αρχισουν και το μονο που θα απομεινει θα ειναι οι πρησμενες απο το χρημα τσεπες ωρισμενων ημετερων οι οποιοι αρχισαν να ριχνουν και την ιδεα.Παλιο το κολπο και προσοδοφορο.Και στο τελος παλι θα λεμε "μα ποιοι φαγαν τα λεφτα"ή "φερτε πισω τα κλεμμενα" και λοιπες τετοιες μαλακιες.Καλη ορεξη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *