ροή ειδήσεων

«Αφανίζετε τον Ελληνα ναυτικό»

Επιστολή-φωτιά έστειλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού με αφορμή την αύξηση κατά δύο χρόνια του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ναυτικών... αλλά και την αύξηση της φορολόγησή τους. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη, στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, στον υπουργό Οικονομικών Γ Στουρνάρα και σε όλους τους βουλευτές.

Στην επιστολή η ΠΕΠΕΝ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με το Μνημόνιο 3 εξαπάτησε τη ναυτική οικογένεια και προειδοποιεί ότι η κατάσταση, εάν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα είναι ανεξέλεγκτη. Στο κείμενο της Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού επισημαίνονται μεταξύ άλλων: «Σε αντίθεση με το προσχέδιο νόμου και τις διαβεβαιώσεις που μας είχατε δώσει πως δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των Ελλήνων ναυτικών.

Στα κρυφά, για άγνωστο λόγο, την τελευταία στιγμή πριν την ψήφιση, με τροπολογία, το αλλάξατε εξισώνοντας την ιδιομορφία του ναυτικού επαγγέλματος με άλλα της ξηράς. Αραγε, θα μπορούσε κάποιος από εσάς που παίρνετε αυτές τις αποφάσεις να ασκήσει το ναυτικό επάγγελμα, έστω και για έναν χρόνο, βιώνοντας τόσους κινδύνους, αντιξοότητες και μοναξιά που αντιμετωπίζει ένας ναυτικός.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, προτίθεστε να αυξήσετε τη φορολογία των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι λόγω της φύσεως της εργασίας τους φορολογούνται με ειδικό τρόπο φορολόγησης».

Και η επιστολή καταλήγει: «Το μόνο που θα επιτύχετε είναι ο αφανισμός του Ελληνα ναυτικού και το οριστικό τέλος της ελληνικής ναυτιλίας, κάτι που ενδεχομένως να το επιδιώκουν πολλοί. Προφανώς η ευθύνη σας θα είναι ιστορική. Γιατί, αν τελικά υλοποιηθούν τα πιο πάνω, θα είσαστε αυτοί που θα σβήσουν 10.000 χρόνια ναυτικής ιστορίας των Ελλήνων και θα επιφέρουν τη διάλυση της μοναδικής και παγκοσμίως γνωστής βαριάς βιομηχανίας που διαθέτει η χώρα μας.

Επιτέλους δώστε λύσεις στις αδικίες που γίνονται σε βάρος των ναυτικών, γιατί πολύ φοβάμαι ότι, σε λίγο καιρό, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη, αφού καταπατούνται κεκτημένα τα οποία έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα.

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που γίνεται σε βάρος μας με τον Ν. 4093/12-11-2012 και του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ο οποίος, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, αλλάζει τα πάντα σε κάθε ναυτική οικογένεια».

Νίκος Ελευθερόγλου
dimokratianews.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *