ροή ειδήσεων

Η Χρυσή Αυγή μπήκε στα σχολεία - Διωγμός νηπιαγωγού για αντεθνική διδασκαλία

Σάλο στην εκπαιδευτική κοινότητα προκαλεί η είδηση πως μια νηπιαγωγός από το Νυδρί Λευκάδας διώκεται κατηγορούμενη για αντεθνική διδασκαλία.
Η μετακίνηση της εκπαιδευτικού έγινε μετά από καταγγελίες γονέων...
οι οποίοι αντέδρασαν στο γεγονός πως κατά τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου καρφιτσώθηκαν στο ταμπλό της ταξης οι σημαίες που ζωγράφισαν οι μικροί μαθητές ανάμεσά τους και η αλβανική.
Η καταγγελία των γονιών έγινε όχι μόνο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία διέταξε ΕΔΕ αλλά και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Μπαρμπαρούση. Μάλιστα η τοπική οργάνωση της Χ.Α δημοσίευσε την επιστολή του γονέα στην επίσημη ιστοσελίδα της στις 29 Οκτωβριου 2012.

Ο γενικός γραμματέας της ΔΟΕ Σταύρος Πετράκης καταγγέλει πως ακριβώς έγιναν τα γεγονότα που οδήγησαν στη μεκίνηση της συναδέλφου του με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου το νηπιαγωγείο του Νυδρίου της Λευκάδας όπως και όλα τα ελληνικά δημόσια σχολεία προετοιμάσαν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις. Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης η συνάδελφος νηπιαγωγός ανέθεσε στους μαθητές της να δημιουργήσουν ζωγραφιές με τη σημαία της πατρίδας τους. Μαθητές που είναι αλβανικής καταγωγής ζωγράφισαν την αλβανική σημαία και τα ελληνόπουλα ζωγράφισαν την ελληνική σημαία. Οπως γίνεται σε κάθε περίπτωση οι ζωγραφιές των παιδιών αναρτήθηκαν στο ταμπλό της τάξης.
Αυτό ενόχλησε κάποιους γονείς μαθητών που έστειλαν επιστολή στη Διεύθυνση Πρωτοβαθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας καταγγέλοντας επί της ουσίας τη νηπιαγωγό για αντεθνική συμπεριφορά γιατί προβάλλει δράσεις που δε τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών. Ταυτόχρονα κάποιοι γονείς έστειλαν επιστολή σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφέροντάς του το περιστατικό. Υπήρξε ανακοίνωση του πολιτικού αυτού κόμματος χωρίς να ξέρει επί της ουσίας τι έχει γίνει.
tlife


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/11/12 15:33

    Kai ti ftaiei h daskala pou to paidaki htan apo thn Alvania kai zwgrafise th shmaia ths patridas tou? Dhladh na karfitswne OLES tis alles shmaies EKTOS apo thn alvanikh? Kanenas den gennietai ratsisths. Katastaseis san kai ayth ma8ainoun sta paidakia to misos kai thn ex8rikothta. Mpravo stous goneis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/11/12 18:55

    Προοδευτικάρα μου εσύ.Πήγαινε σε αλβανικό σχολείο και ζωγράφισε Ελληνική σημαία και ανάρτησέ την στον τοίχο να σε δω με πόσους μώλωπες θα βγεις από μέσα, αν βγεις ζωντανός. Και εμείς υπήρξαμε μετανάστες ως Έλληνες σε άλλες χώρες και δεν μας εμπόδισαν να υψώσουμε την σημαία μας αλλά εμείς δεν απειλούσαμε την εδαφική τους ακεραιότητα (Αμερική,Αυστραλία,Γερμανία,κλπ).Σε έναν αλβανό,σκοπιανό,τούρκο και όποιον άλλον απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν θα του χαϊδέψω τα αυτιά αλλά θα του κόψω τα φτερά πριν προλάβει να πετάξει.Αν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα οι μετανάστες θα πρέπει να μάθουν να ζουν σαν Έλληνες και να σέβονται τις παραδόσεις της Χώρας.Άλλωστε όταν μεγαλώσουν τα παιδιά τους θα έχουν Ελληνικό διαβατήριο και θα θεωρούνται Έλληνες πολίτες και θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.Πως είναι δυνατόν αυτό αν έχουν αλβανική συνείδηση και θεωρούν πατρίδα τους μια άλλη χώρα που μάλιστα απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.Και για να κλείσω, πηγαίνετε να μεταναστεύσετε σε μια άλλη χώρα π.χ. Αυστραλία,Καναδά κλπ να δείτε πως είναι.Για να σε δεχτούν εκεί θα πρέπει να πληρείς κάποιες προϋποθέσεις όπως να ξέρεις την γλώσσα της, την ιστορία της κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/11/12 00:28

      Λες: "Αν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα οι μετανάστες θα πρέπει να μάθουν να ζουν σαν Έλληνες και να σέβονται τις παραδόσεις της Χώρας.Άλλωστε όταν μεγαλώσουν τα παιδιά τους θα έχουν Ελληνικό διαβατήριο και θα θεωρούνται Έλληνες πολίτες". Δηλαδή όπως τότε με τον Οδυσσέα Τσενάι που ήθελε να σηκώσει την ελληνική σημαία και δεν τον αφήσανε επειδή ήταν Αλβανός. Όλα σας φταίνε εσάς τους εθνικιστές!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/11/12 19:06

    Α και για να μην αρχίσουν μερικοί τα περί Χρυσής Αυγής και τέτοιες μ...ίες, δεν ψήφισα Χ.Α. και ούτε πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/11/12 19:20

    Αν αυτό λέγεται "πολιτισμός" και "παιδεία" τότε πολύ λυπάμαι τόσο για τους καταγγέλοντες "πατριωτάρες" γονείς όσο και τον Διευτθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αλήθεια πού είσαταν εσείς οι Πατριώτες Ελληνες όταν φοροκλέβατε, φοροδιαφέυγατε, δεν τηρούσατε τους νόμους, δεν αντιδρούσατε ή συμμετείχατε στα τόσα σκάνδαλα και λαμογιές και τους μαϊμού ανάπηρους και συνταξιούχους του νησιού σας, που είσασταν όταν ο ΓΑΠ σας αποκάλεσε "διεφθαρμένους" και ο Πάγκαλος "μαζί τα φάγαμε", δεν είδα καμία διαμαρτυρία από σας ούτε καταγγελία σε κάποιο φορέα, αλλά δεν είδα να διαμαρτυρηθείτε και για την Ιταλική σημαία που βλέπω εκεί δίπλα στην Αλβανική, που στο κάτω-κάτω οι Ιταλοί εισέβαλαν στην Ελλάδα και όχι οι Αλβανοί. Και σαν να μην έφτανε αυτή η διαπόμπευση της δασκάλας στα μάτια μάλιστα των μαθητών της,την καταγγείλατε και στην Χρυσή Αυγή (αλήθεια μήπως έχετε αρχίσει πολγκρομ κατά των εκπαιδευτικών που δεν διδάσκουν το Griechenland ueber alles?)που "επέτρεψε την ανάρτηση της Αλβανικής σημαίας" που ζωγράφισε ένα παιδάκι της τάξης, τι θέλετε δηλαδή να την κλείσετε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης τύπου Νταχάου, να της στείλετε στο εκτελεστικό απόσπασμα και κατόπιν στα κρεματόρια, γιατί ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ (!!!!!!!!) είμαστε UBER ALLES, της Αρίας φυλής "Πας μη Ελλην Βάρβαρος" που θα πρέπει να καεί στα κρεματόρια.......... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ Ελληνάρες που καταστρέψατε και διαφθείρατε την χώρα σας σε τέτοιο σημείο που είστε δαχτυλοδεικτούμενοι διεθνώς και ξεσπάτε όχι σε μια δασκάλα, αλλά σε ένα παιδάκι που ζωγράφισε την σημαία της πατρίδας του, γιατί επειδή δεν μπορέσατε να χτυπήσετε το παιδάκι, χτυπάτε την δασκάλα του. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. Ορφανίδης Δημήτριος Ρόδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/11/12 23:50

      Είσαι πολύ σωστός, Δημήτρη. Δε θα μπορούσα να τα πω καλύτερα. Μπράβο.

      Διαγραφή
    2. ΓΙΩΡΓΟΣ15/11/12 00:15

      ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΗ!!!!ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ 6:55 ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/11/12 18:08

    Σκατά ρε..Καλά έκανε η Χρυσή αυγή.Κάτι @@@@ σαν και σας θα καταντήσουν την χώρα μας Αλβανία Τουρκία και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο.Θεωρίες του κ@#$#...Εδώ είναι Ελλάδα και όχι αλβανία..Την Αλβανική σημαία να την τοιχοκολλήσει στη χώρα του και όχι εδώ..Αλλά εσείς είστε μαμούχαλοι και δήθεν "ανοιχτόμυαλοι" και μου το παίζετε αντιρατσιστές...Γελοίοι έ γελοίοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *