ροή ειδήσεων

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο παρουσιάζει δύο νέα προγράμματα

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού και των νέων σε Ευρωπαϊκά θέματα παρουσιάzει δύο νέα προγράμματα που τρέχουν: το πρώτο για μαθητές 16 - 17 ετών και το δεύτερο για νέους 8 έως 24 ετών...

«2013 Στη Δική σας Ευρώπη, η Δική σας Γνώμη μετράει». Το πρόγραμμα αφορά μαθητές 16 - 17 ετών, από όλα τα σχολεία
της Ε.Ε. και τους καθηγητές τους. Θα θέλατε να πάτε στις Βρυξέλλες για 2 μέρες, να συναντηθείτε με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, να επισκεφθείτε την πόλη και να συμμετάσχετε πραγματικά στην πολιτική συζήτηση που γίνεται στην καρδιά της Ευρώπης; Θα επιλεγεί ένα σχολείο από κάθε μια από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. με κλήρο, στην τύχη και εάν το σχολείο σας είναι το τυχερό σχολείο που θα επιλεγεί, θα βρεθείτε στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσκεκλημένοι της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕESC) για να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα: «Your Europe, Your Say» στις 18 - 20 Απριλίου 2013. Τρεις μαθητές και ένας καθηγητής θα λάβουν μέρος στην προσομοίωση της Συνέλευσης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ζητήσετε από τον καθηγητή σας να συμπληρώσει την σχετική ηλεκτρονική αίτηση πριν τα μεσάνυχτα (ώρα Βρυξελλών) της 30 Νοεμβρίου 2012.
Περισσότερα: eesc.europa.eu.
Θα σας δοθεί η ευκαιρία να συναντήσετε νέους από όλη την Ευρώπη και να ανταλλάξετε απόψεις. Στην προσομοιωμένη συνεδρίαση του προγράμματος αυτού τον Απρίλιο 2012, η απόφαση στην οποία κατέληξαν οι μαθητές για το περιβάλλον παρουσιάστηκε στους αρχηγούς κρατών των +20, στο Συνέδριο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, το καλοκαίρι του 2012. Το 2013 έχει κηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών και η ΕESC είναι το μόνο Ευρωπαϊκό σώμα που αντιπροσωπεύει άμεσα οργανώσεις πολιτών και πιστεύουμε ότι μια ενεργή Ευρωπαϊκή υπηκοότητα είναι πολύ σημαντική για μια υγιή δημοκρατία. Εσείς οι νέοι είσαστε οι μελλοντικοί Ευρωπαίοι πολίτες, αυτοί που στο μέλλον θα παίρνετε τις αποφάσεις γι’ αυτό ενεργοποιηθείτε και δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα σήμερα!!
Ελάτε να παραλάβετε το Νόμπελ Ειρήνης 2012. Συγχαρητήρια! Γνωρίζετε ότι κερδίσατε το περίφημο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης; Φέτος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα 500 εκατομμύρια πολίτες της κέρδισαν το βραβείο αυτό διότι μετέτρεψαν την Ευρώπη από ήπειρο πολέμων σε ήπειρο ειρήνης. Το βραβείο θα απονεμηθεί στο Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, στις 10 Δεκεμβρίου 2012. 4 νέοι Ευρωπαίοι - ίσως εσύ ανάμεσά τους; - θα συνοδεύσουν τους ηγέτες της ΕΕ στην απονομή του βραβείου. Είσαι έτοιμος; Είσαι μεταξύ 8 και 24 ετών; Είσαι πολίτης χώρας της ΕΕ, προσχωρούσας ή υποψήφιας χώρας στην ΕΕ; Πες μας: «Τι σημαίνει για σένα ειρήνη στην Ευρώπη;» Πάρε μολύβι και χαρτί - ή υπολογιστή - και στείλε ένα σχέδιο (εάν είσαι μεταξύ 8 και 12 ετών) ή ένα σύντομο κείμενο το πολύ 120 χαρακτήρων (εάν είσαι μεταξύ 13 και 24) έως τις 25 Νοεμβρίου 2012 (τα μεσάνυχτα, ώρα Βρυξελλών). Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Νεολαία, συνδιοργανωτής με την ΕΕ του διαγωνισμού, θα επιλέξει κατά πρώτον τις 16 καλύτερες συμμετοχές για κάθε ηλικιακή ομάδα (8 - 12, 13 - 17 και 18 - 24) και μια επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις τελικούς νικητές (έναν για κάθε ηλικιακή ομάδα). Οι 16 προεπιλεγείσες συμμετοχές από την κατηγορία 18 - 24 θα κοινοποιηθούν και στο Facebook και θα τεθούν σε ψηφοφορία. Ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους θα προσκληθεί στο Όσλο. Ο νικητής αυτός θα προσκληθεί επίσης στο Στρασβούργο, για μια ειδική εκδήλωση σχετικά με το βραβείο Νόμπελ στις 12 Δεκεμβρίου, όπως και οι 9 επιλαχόντες. Μπορεί να είσαι ένας από τους 4 τυχερούς νέους Ευρωπαίους που θα κερδίσουν ένα ταξίδι στο Όσλο και την αξέχαστη εμπειρία της τελετής απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης!
Κάντε την αίτησή σας: consilium.europa.eu.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σπίτι της Ευρώπης για να σας σταλούν ηλεκτρονικά περισσότερα στοιχεία στο info@houseofeurope-rhodes.eu ή στα εξής τηλέφωνα: Μαριλένα Σωκιανού (πρόεδρος) 22410 92580 και6946686885 και Άννα Χαρίτου (γραμματέας) 22410 95918 και 6946667736.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/11/12 21:43

    Την ευρώπη, τα προγράμματα της, και τα σπίτια της να τα βάλετε εκεί που ξέρετε και χωρίς βαζελίνη. Τα δικά μας παιδιά θα είναι στο σπίτι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ και θα είναι ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. Όλοι οι υπόλοιποι τραχανάδες να πάτε να γα....ργαληθείτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *