ροή ειδήσεων

Ποιά είναι η ναζιστική Οργάνωση ΑΜΕ και πώς λειτουργεί στη Ρόδο…;

Ισχυρό πυρήνα, τα μέλη του οποίου αριθμούν περίπου 50 άτομα, έχει συγκροτήσει στη Ρόδο η Ναζιστική Οργάνωση «Ανένταχτοι Μεάνδριοι Εθνικιστές», που για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους... με την βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Μεσαιωνική πόλη, γράφοντας μάλιστα στο Μνημείο τα αρχικά της οργάνωσης ΑΜΕ.

Η εν λόγω οργάνωση χαρακτηρίζεται από τις πιο σκληρές σε πολιτικό επίπεδο, αφού ακόμα και η Χρυσή Αυγή την θεωρεί εξτρεμιστική και επικίνδυνη. Άλλωστε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής γνωρίζουν πολύ καλά την οργάνωση ΑΜΕ, αφού μέχρι πριν από τρία χρόνια τα μέλη της βρισκόταν στους κόλπους της, αλλά πήραν διαζύγιο λόγω ακριβώς των εξτρεμιστικών θέσεων, αλλά και ενεργειών στις οποίες ήθελαν να προχωρήσουν. Ανάμεσα στις δύο οργανώσεις μαίνεται ένας πόλεμος και όπως λένε οι Χρυσαυγίτες, τους χωρίζει αβυσσαλέο χάος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm, στη ναζιστική οργάνωση μετέχουν δύο απόστρατοι αξιωματικοί που υπηρέτησαν στη Ρόδο. Όμως ιθύνων πολιτικός νους είναι καθηγητής Οικονομικών που τον τελευταίο καιρό κάνει έντονη την παρουσία του με δημόσιες εμφανίσεις σε κεντρικό επίπεδο, υποστηρίζοντας την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Στη Χρυσή Αυγή γνωρίζουν ότι υπάρχει διαθέσιμο χρήμα για τη λειτουργία της ναζιστικής οργάνωσης ΑΜΕ, αλλά δεν μπορούν να προσδιορίσουν από πού προέρχεται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες του Rodosalarm, τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης συχνάζουν σε ιδιωτικό σκοπευτήριο στην ανατολική παραλιακή ζώνη της Ρόδου, όπου ασκούνται στη σκοποβολή. Μεταξύ τους μάλιστα συζητούν για συγκρότηση της οργάνωσης με στρατιωτική δομή, γεγονός το οποίο έχει δημοσιευθεί και στον Αθηναϊκό τύπο στις 5 Νοεμβρίου.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης στη Ρόδο που ακούει στο ψευδώνυμο «Μάνος», οργανώνει πυρήνα και στο νησί της Κω.

Όλα τα παραπάνω είναι υπόψη των αρμοδίων Υπηρεσιών οι οποίες παρακολουθούν από κοντά τις δραστηριότητες της ναζιστικής οργάνωσης, όπως τις παρακολουθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Χρυσή Αυγή η οποία φοβάται προβοκάτσια σε βάρος της.

Ο «Μάνος» έδρασε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, στην εκεί αντίστοιχη ναζιστική οργάνωση, αλλά δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να έρθει στη Ρόδο από όπου και κατάγεται.

Στην ιστοσελίδα τους οι ένθερμοι υποστηρικτές του εθνικοσοσιαλισμού ζητούν «τη δικαίωση του «Περίανδρου», τον οποίον θεωρούν «έναν ζωντανό ήρωα του εθνικισμού και γενικά της ιδέας». Πρόκειται για τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, ο οποίος μέχρι το 1998 ήταν άτυπος «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής και ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά στελέχη της.

Ο «Περίανδρος» καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονική επίθεση κατά των αριστερών φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων το 1998. Όταν βγήκε από τη φυλακή, δημοσίευσε επιστολή, στην οποία γράφει για την «αχαριστία των υπανθρώπων» και τους «ηγετίσκους και τα στελέχη του πατριωτισμού που τον έβγαλαν από τη μέση το 1998», φωτογραφίζοντας την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/11/12 18:05

    Άντε να οργανώνονται οι παρασρατιωτικές ομάδες και στη Ρόδο! Μα καλά, τόσοι στρατόκαυλοι ανεγκέφαλοι πού βρίσκονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/11/12 18:18

    Αυτοί όχι μόνο στρατοκσυλοι είναι και ανεγκέφαλοι άκου εκει σε σκοπευτηριο μέσα του δήμου να εκπεδεουνται οργανώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *