ροή ειδήσεων

Ούτε ένας από τους καταθέτες του εξωτερικού δεν έκανε συμπληρωματική δήλωση

Μας έχουν όλους γραμμένους.
Τη γάτα με το ποντίκι φαίνεται πως παίζουν η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και οι Έλληνες φορολογούμενοι που εντοπίστηκαν να έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, τις οποίες...



δεν μπορούν να δικαιολογήσουν, αφού παρά τα ειδοποιητήρια κανείς τους δεν έχει υποβάλει συμπληρωματική δήλωση.
Όπως φαίνεται λοιπόν οι 43 φορολογούμενοι που έλαβαν το ειδοποιητήριο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, εδώ και δέκα ημέρες όπως αναφέρουν και τα Νέα, δεν δείχνουν διατεθειμένοι ούτε να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκρυψαν, αλλά κυρίως ούτε να πληρώσουν τους φόρους και τα πρόστιμα που τους αναλογούν.
Την ίδια ώρα ο ελεγκτικός μηχανισμός αντί να τους κυνηγήσει θα στείλει επιπλέον 2.000 ειδοποιητήρια και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο στους υπόλοιπους καταθέτες του εξωτερικού. Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει καθυστερήσει, αφού όχι μόνο βάσει των όσων είχαν εξαγγελθεί έπρεπε να είχαν αποσταλεί τα ειδοποιητήρια, αλλά και κάποιοι από τους καταθέτες του εξωτερικού θα έπρεπε να είχαν ήδη πληρώσει πρόστιμο.
Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών έχει εντοπίσει 17.000 φορολογούμενους οι οποίοι έβγα- λαν στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους 5 δισ. ευρώ τις οποίες δεν μπορούν να καλύψουν στη βάση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους και με το ειδοποιητήριο καλούνται εντός 20 ημερών από τη λήψη του να ενημερώσουν την ειδική εφαρμογή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ. Ωστόσο μέχρι σήμερα συμπληρωματική δήλωση δεν έχει γίνει.
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *