ροή ειδήσεων

Οι Αλβανοί ληστές με τα καλάσνικοφ και τα εκρηκτικά ΤΝΤ


Σπείρα αδίστακτων Αλβανών κακοποιών, με σωρεία ένοπλων ληστειών σε τράπεζες, υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ., ΔΕΗ και χρηματαποστολές στο ενεργητικό της, και «λεία» άνω των 700.000 ευρώ, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ...


Συνολικά εξιχνιάστηκαν οκτώ ένοπλες ληστείες και δύο απόπειρες ληστειών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Αργολίδας, όπου μάλιστα τα μέλη της σπείρας είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει αστυνομικό.

Χθες (29/11) το πρωί συνελήφθησαν σε Βοιωτία και Αττική, μετά από εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή Θηβών, τρία μέλη της σπείρας (δύο Ελληνες, ηλικίας 36 και 25 ετών, και ένας Αλβανός 25 ετών ο οποίος φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα), ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται ακόμη ένας 28χρονος Αλβανός, ο οποίος είναι έγκλειστος στις Φυλακές Ιωαννίνων.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα καλάσνικοφ, τέσσερα πιστόλια, εκρηκτική ύλη TNT, φυσίγγια κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Αλβανοί είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ενώ μετέφεραν βαρύ οπλισμό (πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, πιστόλια και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων) από την Αλβανία. Τότε είχε προφυλακιστεί ο 28χρονος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει την εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2010. Ως «ορμητήριο» χρησιμοποιούσαν περιοχές της Βοιωτίας και «χτυπούσαν» σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, ενώ ερευνάται βάσιμα το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης τους και σε άλλες περιοχές της Επικράτειας.

Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπών τροχοφόρων, απρόκλητης σωματικής βλάβης, και παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών, με την οποίο οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Θηβών.
planet-greece

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *