ροή ειδήσεων

Θετική εξέλιξη στη Ρόδο με το αεροδρόμιο Μαριτσών

Ένα "νεκρό" αεροδρόμιο, το οποίο δεν είχε καμία χρήση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το κρατούσε κλειδαμπαρωμένο, αυτό των Μαριτσών στη Ρόδο, ανοίγει σε εμπορικές χρήσεις... καθώς η εταιρία παροχής εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων Jetstream, που εδρεύει στην Αθήνα στον αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος και φέρεται να ανήκει σε εταιρία με βάση το Ντουμπάϊ, κατάφερε να εξασφαλίσει άδειες για παραχώρηση μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες με σημαντικές επενδύσεις, αφού κατά τη γνωστή τακτική του ελληνικού κράτους έχουν ...ρημάξει, θα ανακαινιστούν και θα φιλοξενήσουν τις σχετικές σχολές.
Βέβαια, κατά το ...ελληνικό πρότυπο, οι γειτονικές πρώην κοινότητες που έπρεπε να γνωμοδοτήσουν, γνωμοδότησαν θετικά με μια σειρά από όρους.
Κορυφαίος όρος, αυτός που απαγορεύει (!!!) στην εταιρία να αποκτήσει άλλα εκπαιδευτικά αεροσκάφη στο διηνεκές...
Κατά τα λοιπά όμως ζητούν αντισταθμιστικά έργα, λες και δεν είναι αρκετό ότι γίνεται μια επένδυση στην περιοχή και σε μια τέτοια περίοδο και βέβαια να προσληφθούν κάτοικοι της περιοχής.
Αναρωτιέμαι μάλλον ρητορικά αν γινόταν μια τέτοια επένδυση σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, πολιτισμένου και μη, θα έμπαιναν τέτοιοι όροι;
Συνολικά θα παραχωρηθεί χώρος 105 στρεμμάτων και τα κτίρια θα είναι 27.000 τετραγωνικών μέτρων
money-tourism

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/11/12 16:09

    Αγαπητέ μου συντάκτη δεν είμαστε αρνητική κάθε άλλο επικροτούμε
    αλλά θα πρέπει να λάβουμε στα υπόψη ότι Ίδη η περιοχή είναι κορεσμένη από δραστηριότητες ΔΕΗ Ραντάρ Αεροδρόμια Λατομία οσονούπω ρομα και προσφυγές .
    και αντισταθμιστικά οφέλη δεν είδαμε ποτέ ,άρα η καχυποψία υπάρχει θα πρέπει λοιπόν να διασφαλίσουμε και τα οφέλη για τα γύρο χωριά.
    Εκτός και εάν θέλετε να γίνει οπός την Καββαλα που υπάρχει παροιμία σχολή και έχει δικά της ξενοδοχεία εστιατόρια και μέσα μεταφοράς και στον τόπο δεν μένει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/11/12 16:32

    ΟΥΑΟΥ και έλεγα εγώ πώς να ξοδεψω μερικά χιλιάδες ευρώ , να βγάλω δίπλωμα πιλοτου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/11/12 16:52

    OTI KALO PAEI NA GINEI YPARXOUN KAI H BLAKES.
    ANTE BRE AXRISTE OLLA SAS FTENE PIA REMALI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/11/12 17:16

    Πω πω! "κορεσμένη περιοχή" "κορεσμένα" είναι τα μυαλά σας, το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι δίπλα σε παρόμοιες εγκαταστάσεις να στήνετε τα φτηνομάγαζά σας, καμία προοπτική γενικά για τον τόπο δεν βλέπετε.... μόνο την κοντόφθαλμη τσέπη σας, τίποτα για το γενικό καλό. Σε ένα τον παραδέχομαι τον μακαρίτη Καραμανλή, όταν είπε .. " η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο", όσο για σας Ελληνάρες μου, κοιτάξτε στον καθρέφτη να δείτε τους "Ανθέλληνες" και καταστροφείς της χώρας αυτής, όχι τους γείτονές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/11/12 17:32

      Που ζεις ρε πα@@ ρα τη θνησιμότητα της περιοχής την γνωρίσεις

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/11/12 07:04

      Τόσα χρόνια βρε ηλίθιε που καίγατε τα σκουπίδια με τις διοξίνες δίπλα στα σπίτια σας, καίγατε βενζίνη στα αυτοκίνητά σας με μόλυβδο και τρώγατε αλλαντικά με νιτρικά άλατα (καρκίνος) δεν σας ένοιαξε η υγεία σας, τώρα σας νοιάζει!!!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/11/12 18:24

    Ξε-Πουλιεται το αεροδρομιο Διαγορας ξεπουλιεται και το αεροδρομιο των Μαριτσων.Τιποτα δεν πρεπει να μεινει ορθιο.Η κυβερνηση των Δοσιλογων θα ξεπουλησει τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/11/12 19:07

    Γενικά η επιχειρηματικότητα δεν είναι κακή, καλώς να ορίσει η εταιρεία και να ξεκινήσει τη λειτουργία της. Οφέλη δε ξέρω αν θα έχει η ευρύτερη περιοχή, εκτός αν μένουν και τρώνε εκτός σχολής. Και δουλειά σε πόσα άτομα να δώσει; Αλλά οκ, ας πούμε ότι θα δώσει και δουλειά και θα αναπτυχθεί και η γύρω περιοχή.

    Το αεροδρόμιο των Μαριτσών είναι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο σε αχρηστία, το οποίο θα πρέπει κάπως να χρησιμοποιηθεί ή να κλείσει. Αφού αποφασίστηκε να λειτουργήσει γιατί δεν έγινε διαγωνισμός μπας και το κράτος κερδίσει περισσότερα; Θα ανοίξει γενικώς ή θα το λειτουργήσει η εταιρεία; Ποιοι είναι οι όροι της σύμβασης για τη χρήση δημόσιας περιουσίας από ιδιώτη;

    Καλές οι επενδύσεις αλλά να βγουν στη φόρα και κάποια στοιχεία να γνωρίζει ο κόσμος τι παίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/11/12 20:24

    εταιρεία με κεφάλαιο 70.000 Ευρώ και επενδύσεις εκατομμυρίων δεν έχει λογική σύνδεση
    όπως δεν έχει και ο τρόπος που έχει αναδειχθεί το όλο θέμα από τα ΜΜΕ και τα ΜΠΛΟΚ σήμερα
    η εταιρία Jetstream, που εδρεύει στην Αθήνα στον αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος !!!
    και φέρεται να ανήκει σε εταιρία με βάση το Ντουμπάϊ όμως με ταχ. μία θυρίδα ταχυδρομείου !!!!!!!, οποία έχει πάρει την παραχώρηση χρήσης με ανύπαρκτο ή μυστικό διαγωνισμό με μία Σύμβαση η οποία δεν θα την βρει κανένας σας πουθενά
    και με τους γνωστούς της Περιφέρειας και του Υπουργείου να τα έχουν αρπάξει
    (όπως συνηθίζεται) για να γίνει η επένδυση των κυρίων αυτών,

    κανένα αρνητικό αναφορικά με το να γίνουν επενδύσεις
    όμως όχι έτσι
    ή αν είναι να γίνει έστω και έτσι η επένδυση τουλάχιστον να μας πούνε πόσα παντελονιάσαν οι κ.κ. πονηρίδηδες της Περιφέρειας και του Υπουργείου
    και να μην κρύβονται οι "κρυφές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/11/12 20:46

    Παιδιά ρωτήστε καλύτερα. Εχω την εντύπωση ότι θα φτιαχτει-επισκευαστεί με χρήματα της ΥΠΑ, θα υπάρχει ενοίκιο 950 ευρώ το χρόνο, θα τρώνε/κοιμούνται μέσα, και φανταστείτε την καθυστέρηση στις πτήσεις εάν έχεις 12 εκπαιδευτικά να πετάνε απο δω κι από κει. Εντάξει με την επιχειρηματικότητα αλλά..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/11/12 21:37

      Ποιον να ρωτήσει κανείς; Τα ποστά αυτά από πού προκύπτουν;

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος17/11/12 01:54

    Ο κάθε άσχετος έσπευσε να πει τη μαλακία του εδώ μέσα. Ωραία λοιπόν φωστήρες μου, αφήστε το αεροδρόμιο αναξιοποίητο να πνίγεται στο αγριόχορτο για να μην προμοντάρετε τις δραστηριότητες μιας ύποπτης εταιρίας, άσχετα εάν αυτή εκπαιδεύει τος νυν και τους μελλοντικούς πιλότους της Emirates και όχι μόνο. Επίσης θα γλυτώσετε τις καθυστερήσεις των πτήσεων μιας και δε θα πετάνε άλλα 12 εκπαιδευτικά (σε άλλη ΤΜΑ και χωρίς να επηρεάζεται η κίνηση του LGRD, αλλα είπαμε, η ανθρώπινη βλακεία είναι ανίκητη). Πολύ ωραία. Τελικά η κατάντια της Ελλάδας έχει εξήγηση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/11/12 06:59

      Ποιος είπε να μην αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο; Τον τρόπο που έγινε η διαδικασία θίγουμε, ο οποίος ήταν αδιαφανής και άγνωστο αν είναι κερδοφόρο ή επιζήμιο για το δημόσιο.
      Όσο για άλλη τερματική (ΤΜΑ), το λες και μόνος σου... η βλακεία είναι ανίκητη... αν νομίζεις ότι θα έχει δυο ΤΜΑ η περιοχή. Μια θα είναι, δε γίνεται αλλιώς λόγω μικρής απόστασης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/11/12 08:30

      Τράβα ρε πανύβλακα άσχετε να δεις στη Φλόριντα που κάθε 10 χλμ έχει κι από ένα αεροδρόμιο πως υπάρχει αυτόνομος έλεγχος σε καθένα και δεν επηρεάζεται η λειτουργία κανενός από τα γειτονικά του.
      Και όσο για τη διαδικασία, εσύ δηλαδή ξέρεις να ζητάγανε πολύ καιρό το αεροδρόμιο εταιρίες και να μην τους το δίνανε? Παρατημένο είναι, τίγκα στο αγριόχορτο και με τα Ιταλικά κτίρια να έχουν σαπίσει από την εγκατάλειψη. Και τώρα που βρέθηκε επενδυτής ο οποίος θα αναλάβει την αναμόρφωση και την αξιοποίηση του προτρέξατε όλοι να πείτε τις μαλακίες σας, άλλος για ξεπούλημα, αλλος οτι είναι στρατιωτικό (!!!) αεροδρόμιο, άλλος οτι είναι κορεσμένη η περιοχή, εσύ λες για αδιαφανείς διαδικασίες και εάν θα είναι επικερδές για το δημόσιο (λες και τώρα που ρημάζει και καταρρέει είναι επικερδές). Βρε με τόσο ηλίθιο κόσμο να έχει άποψη σε θέματα για τα οποία δεν έχει ιδέα, ακόμα απορούμε για το σημερινό χάλι της Ελλάδας?
      Εδώ πάει να γίνει η μεγαλύτερη και η πιο σοβαρή επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην αεροπορική πραγματικότητα της Ελλάδας (μεγαλύτερη και από τον "ΙΚΑΡΟ" εάν ξέρει κανείς γιατί μιλάμε και ασύγκριτα μεγαλύτερη και πιο σοβαρή από την Egnatia Aviation στην Καβάλλα) και θα βγει τώρα η κάθε άσχετη "κατίνα" να πει τα δικά της? Βρε ουστ !!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/11/12 12:58

      Άλλο η ΤΜΑ, άλλο η CTR, άλλο η ATZ. Μην τα μπερδευεις. Αλλά και για το άλλο που ρώτησες, ναι ειχε ζητηθεί η χρήση του αεροδρομίου τόσο από άλλη σχολή, όσο και με προτάσεις του ίδιου του διαγόρα για αποσυμφόρησή του.
      Και δεν καταλαβαίνω γιατί τόση πόρωση. Μετοχές έχεις;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/11/12 14:00

      Έλα τώρα που το είχε ζητήσει άλλη σχολή ... Εδώ μιλάμε για "ΣΧΟΛΗ" όχι για μπαρμπούτσαλα ... Και μη νομίζεις οτι επειδή ζούμε εκτός Ρόδου δε ξέρουμε τι γίνεται εκεί κάτω ... Μέτρα πόσοι εκπαιδευτές φύγαν απλήρωτοι από τη δήθεν σχολή που εννοείς και έλα μετά να τα ξαναπούμε ...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος17/11/12 15:48

      Αυτό που δε λες να καταλάβεις κε 2:00μμ είναι ότι κανείς δεν έχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του αεροδρομίου.

      Το θέμα είναι με τι διαδικασίες έγινε. Μήπως πάλι έπεσαν μίζες; Αν όχι, γιατί δε δημοσιεύθηκε πουθενά; Γιατί έγιναν όλα στα κρυφά; Σε πειράζει να μπουν κι άλλες εταιρείες μέσα; Τι σημασία έχει αν είναι Jetstream, FAS, Egnatia ή οτιδήποτε; Γιατί δεν έγινε ένας καλός σχεδιασμός πριν το δώσουν έτσι δημόσια περιουσία, ώστε να εξυπηρετήσει όλη τη general aviation; Αυτό θα ήταν μακροχρόνια επένδυση με προοπτικές.

      Κατάλαβες τις διαφωνίες ή παραμένεις με τις παρωπίδες λόγω συμφερόντων; ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!!!!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος17/11/12 15:49

      Και επειδή έγινε στα κρυφά όπως έχει γραφτει τόσες φορές, κινεί υποψίες!

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος17/11/12 14:13

    Και τι σημασία έχει αυτό; Ας έκαναν διαγωνισμό και ας το έπαιρνε η jetstream, αφού έχει καλύτερα νούμερα. Ή ας φρόντιζαν να το ανοίξουν και για τις δυο σχολές με ανάλογο ενοίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/11/12 23:34

    εσεις εδω μεσα προτιματε η υποτιθεμενη δημοσια περιουσια να σαπιζει και να μην αποφερει ουτε δραχμη κερδος παρα να δωθει προς αξιοποιηση.μαλλον θα επρεπε να κανετε ενα ταξιδακι οχι πολυ μακρια,μονο μεχρι τα απεναντι παραλια,να δειτε πως αξιοποιούνται τα λιμανια,αεροδρομια,κτλ.μηπως τελικα ειστε κρυφοκομμουνιστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *