ροή ειδήσεων

Δήμοι αρνούνται να στείλουν λίστα διαθεσιμότητας υπαλλήλων

Την αντίδραση πολλών δήμων στη χώρα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά στελέχη των κομμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης, μετά την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης... 
...κ. Αντώνη Μανιτάκη να συμπεριλάβει του υπαλλήλους του Δήμων στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr πολλοί δήμαρχοι από όλη τη χώρα επικοινωνούν με βουλευτές και πολιτικούς παράγοντες εκφράζοντας την άρνησή τους να αποστείλουν λίστα με ονόματα υπαλλήλων, οι οποίοι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.

Οι υπάλληλοι που πρόκειται να μπουν σε διαθεσιμότητα προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τους δήμους και η προώθηση του προγράμματος εξαρτάται από την συνεργασία των δημάρχων και περιφερειαρχών. Πάντως από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμηνύουν πως στην περίπτωση που καθυστερήσει η αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων τότε οι περικοπές των δημοτικών υπαλλήλων που θα μπουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας θα γίνουν αναδρομικά.

Γενικότερα, η διαθεσιμότητα αφορά υπαλλήλους που εργάζονται σε υπουργεία, σε υπηρεσίες υπουργείων της περιφέρειας, σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι δημοτικές επιχειρήσεις, πολεοδομίες, ΚΕΠ.

Επίσης υπαλλήλους που εργάζονται στις Ανεξάρτητες Αρχές: Συνήγορος του Πολίτη, Αρχή Προστασίας Δεδομένων, ΕΣΡ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου. Επίσης το μέτρο αφορά όλες τις ΔΕΚΟ που δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν όσοι υπάλληλοι εργάζονται στους παραπάνω φορείς και υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, έχουν δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχουν ειδικότητες Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων. Σύμφωνα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η διαθεσιμότητα αφορά τους υπαλλήλους που καλύπτουν και τις τρεις παραπάνω προϋποθέσεις.

Πάντως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εχθές με επιστολή του ζήτησε άμεση ενημέρωση από τους υπόλοιπους υπουργούς για τις κενές θέσεις ή το πλεονασματικό προσωπικό που έχουν στα υπουργεία τους. Συγκεκριμένα ο υπουργός απέστειλε επιστολή προς όλους τους συναδέλφους του ζητώντας να τον ενημερώσουν το γρηγορότερο δυνατό για τις ανάγκες και την κατάσταση στο υπουργείο τους, ώστε να προχωρήσουν οι μετατάξεις και οι μετακινήσεις. Επίσης ο κ. Μανιτάκης τους ενημέρωσε πως «για την αντιμετώπιση άμεσων και επιτακτικών αναγκών προβλέπεται και η προσωρινή τοποθέτηση προσωπικού σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα του δημοσίου τομέα».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάλεσε τους συναδέλφους του υπουργούς να καλύψουν σε πρώτη φάση τα κενά με προσωπικό ΔΕ Διοικητικού σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης του πολίτη. Επίσης υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα «στις υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης, καθώς και στις υπηρεσίες που ισχύει πάγωμα προσλήψεων».
Πηγή: Protothema.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/11/12 14:45

    Μηπως φοβουνται για τους ψηφους ακομα?Αφου δεν προκειται να τους ξαναψηφισουν.Αν διαφωνουν,γιατι ειναι με το μερος των υπαλληλων,να το δειξουν με την παραιτηση τους.Ολα τα αλλα ειναι για τα ματια του κοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/11/12 22:17

    Δεν δίνουν λίστα, δεν παίρνουν λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *