ροή ειδήσεων

"Έβρεξε" πρόστιμα για τα ενεργειακά βραχιόλια

Πρόστιμα συνολικού ύψους 350.000 ευρώ σε πέντε εταιρείες για προώθηση και διάθεση προς πώληση ενεργειακών βραχιολιών με αναληθείς ισχυρισμούς, επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή...

Πρόκειται για βραχιόλια με διάφορες εμπορικές επωνυμίες (Power Balance, Bios Balance, Trymax, ENERGY BALANCE PERFORMANCE TECHNOLOGY, SB Super Balance κ.λπ.), τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εταιρειών, είναι προϊόντα ειδικής τεχνολογίας που χαρίζουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, βοηθούν στην υγεία, αθλητικά προϊόντα τεχνολογίας για καλύτερες επιδόσεις, βελτιώνουν την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος και βοηθούν στην καθημερινή, καλύτερη λειτουργία και απόδοση του οργανισμού του ανθρώπου.

Οι ισχυρισμοί αυτοί κρίθηκαν αναληθείς, επειδή οι εταιρείες δεν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία για την επαρκή επιστημονική τεκμηρίωσή τους. Επιπλέον, δεν διέθεταν αποδεικτικά στοιχεία βασισμένα σε μελέτες, σχετικά με βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων από τη χρήση των προϊόντων αυτών.

Παραπλανητική, επίσης, κρίθηκε και η προώθηση ορισμένων από τα προϊόντα αυτά, σε περιοδικά και στις σχετικές ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων πώλησής τους, μέσω δηλώσεων γνωστών αθλητών, που παροτρύνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα, τα οφέλη των οποίων στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, επίσης, απέστειλε επιστολή στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προκειμένου να ενημερωθούν τα φαρμακεία όλης της χώρας για τα συγκεκριμένα προϊόντα και να προχωρήσουν άμεσα στην απομάκρυνση του προωθητικού υλικού με τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς.
thestival.gr

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/11/12 23:41

    μετα απο καιρο βγηκε και δω αποφαση...παντως εχει ληφθει αποφαση και απο την αυστραλιανη κυβερνηση δυο χρονια πριν για αυτα τα βραχιολακια με 100πλασια προστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/11/12 12:56

    2010 στην τηλεοραση της αυστραλιας ανακοινωνουν το προστιμο και τον τροπο που ξεγελανε οι πωλητες τα υποψηφια κοροιδα, 2012 το ανακαλυπτει το ελληνικο κρατος και επιβαλει προστιμα , η λεπτομερεια? αφου οι εταιριες επι 2 χρονια πουλουσαν και εβγαλαν λεφτα ηρθε ο αρχοντας των απατεωνων να τους τα παρει, σαν να λεει το κρατος " εγω ξερω οτι ειναι μουφα... πουλα εσυ και οταν βγαλεις αρκετα θα στα κλεψω εγω πισω"
    http://www.youtube.com/watch?v=2xBVEM2iMns&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *