ροή ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΑΠΑΤΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΤΟ 2020 ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ 2008 ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 20% ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ!!! Μια χαμένη γενιά στην δωδεκαετία 2008-2020...

...και μια τεράστια απάτη σε βάρος ενεός ολόκληρου έθνους αποκαλύπτει ο τρόπος υπολογισμού του ΑΕΠ της εποχής εκείνης από την τρόικα: Ένα κρίσιμο στοιχείο, λοιπόν, για τον υπολογισμό της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από την πλευρά της τρόικα, το ύψος τoυ ΑΕΠ το 2020 αποκαλύπτεται ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μια τεράστια ... "φούσκα" και ένας από τους βασικούς λόγους που το ΔΝΤ δεν ενέκρινε να δοθεί η δόση:

Συγκεκριμένα από το προσχέδιο της Έκθεσης Βιωσιμότητας Χρέους (DSA) που εξετάσθηκε στο Eurogroup προκύπτει ότι ΕΕ και ΕΚΤ προεξοφλούν υψηλό πληθωρισμό σε Ελλάδα και Ευρωζώνη για την επόμενη επταετία, κάτι το πολύ κακό, φυσικά αν συνδυαστεί με την σημερινή έλλειψη ρευστότητας.

Θεωρούν πως ο πληθωρισμός στη χώρα μας θα κινείται κοντά στο 3% και κατ' αυτό τον τρόπο η ανάπτυξη σε μέσα επίπεδα θα ξεπερνά το 2%. Ο πληθωρισμός έχει την ιδιότητα να μεγεθύνει το ονομαστικό ΑΕΠ και να αυξάνει τα έσοδα. Πιο απλά οι φόροι επιβάλλονται στις ονομαστικές τιμές και όχι στις αποπληθωρισμένες.

Καθώς οι τιμές αυξάνονται μεγεθύνεται και ο τζίρος της οικονομίας, που έχει σαν συνέπεια ν' αυξάνεται το ονομαστικό ΑΕΠ, να πληρώνονται περισσότεροι φόροι και να εμφανίζεται ταυτοχρόνως το ΑΕΠ αυξημένο.

Με τον τρόπο αυτό η τρόικα εκτιμά πως το ελληνικό ΑΕΠ από 196 δισ. ευρώ το 2016 (φαντασθείτε, έστω κι έτσι, πόσο δύσκολα χρόνια θα βιώσει η χώρα μέχρι το 2016, αφού τότε θα έχει περίπου το ΑΕΠ του 2012) θα ανέλθει άνω των 250 δισ. ευρώ το 2020. Με την πρόβλεψη δε αυτή η τρόικα προεξοφλεί υψηλότερο πληθωρισμό - άρα και χαλαρότερη νομισματική πολιτική- στο σύνολο της Ευρωζώνης.

Εκτός του ότι είναι 100% πλασματικός ο ρυθμός της ανάπτυξης και συνακόλουθα και το ΑΕΠ των 250 εκατ. ευρώ, το εντυπωσιακό είναι ότι το 2020, μετά από μια υπερδεκαετή καταστροφή της ελληνικήςοικονομίας, θα φτάσει το ΑΕΠ να είναι ελαφρά υψηλότερο από το ΑΕΠ του 2008 (232,9 δισ ευρώ), ενώ το χρέος το 2008 μόλις είχε ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ και τότε θα είναι 120% του ΑΕΠ με διαδοχικά κουρέματα.

Τι χρεία άλλων μαρτυριών απαιτείται για να καταδειχθεί το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε βάρος της χώρας; Αναγκάζονται να καταφύγουν σε λογιστικές αλχημείες από αυτές που κατηγορούσαν την Ελλάδα (άκουσον-άκουσον: Ο πληθωρισμός θα ανέβει, άρα θα ανέβει και το ΑΕΠ!) για να επιστρέψει το ΑΕΠ στο επίπεδο του 2008, το έτος 2020 με έλλειμμα και πάλι υψηλότερο κατά 20% από αυτό που είχαμε το 2008!

Για το έγκλημα αυτό της απώλειας μιας ολόκληρης γενιάς (2008-2020) ποιος θα πληρώσει; Γιατί αν δεν πληρώσει κάποιος ή κάποιοι το μόνο βέβαιο είναι ότι θα επαναληφθεί...
Πηγή: defencenet.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/11/12 13:29

    ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΓΩ ΘΑΝΑΤΟ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/11/12 13:35

    παπανδρεου ευλογημενος ανθρωπος ηθικος δικαιος η ρατσα μας ειναι κακια δεν μπορεσε δεν τον αφησανε τον ανθρωπο να μας φιαξει λιγο δυσκολο μ αυτο το λαο ομως ε?
    μισοι κλεφτες μισοι τεμπεληδες κι ο ναπολεων δεν θα αμς εκανε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/11/12 18:44

    O PAPANDREOU HTAN EVLOGIA GIA THN ELLADA XARHS SE AFTON EISTE AKOMA STHN EVRWPH KAI DEN EXETE GINEI ALBANIA ALLA TOSO AXARISTOI KAI MALAKES ISTE POU DEN TON AFHSATE NA KANEI THN DOULEIA TOU KAI TWRA LETE LOGIA ALLA ME TA LOGIA DEN GINETAI DOULEIA KALA NA PA8ETAI TORA ME TON MLK TON SAMARA KAI META 8A ER8EI O TSIPRAS KAI 8A SAS APOTELEIOSEI ALLA AFTO EINAI POU SAS AKSIZH TOSO MALAKES KAI AXARISTH POU ISTE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/11/12 20:44

    re 6:44 esu eisai sigoura malakas koloalavanos pou eirthes paranoma sthn xwra kai o papandreou sou edose xartia gia na nomimopoiitheis kai na aniksis kanena alvanomagazo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/11/12 23:24

      ALVANOUS NA PEIS TOUS GONEIS SOU PALIOMAKALA. EGW EIME ELLHNAS ME TERESA PAIDIA KAI DEKA EGONIA POU EHOUME PAEI STRATO KAI TA PAIDIA KAI 8A PANE TA EGONIA MOU ESY TI EISAI SAN TO SYRIZA POU DEN EKANE O TSIPRAS TO STRATIWTIKO TOU ETSI ESEIS AGAPATE THN PATRIDA SAS PALIOMALAKES?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος22/11/12 22:39

    Θανατος σε ολους τους προδοτες κ τους αλλοδαπους που ηρθαν παρανομα στην χωρα
    κ αντι να σεβονται την χωρα που τους φιλοξενει μας βριζουν κιολας,ακομα κ μεσα στις φυλακες κινδυνευουν οι δεσμοφυλακες ,φανταστειται οι απλοι πολιτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *