ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βο(υ)λευτής του ΣΥΡΙΖΑ, (ψευτο)επαναστάτης με τη γυναίκα του... "δεξί χέρι" του Προβόπουλου!

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον Αλέξη Τσίπρα
Αναμφίβολα, είναι ευτύχημα καταξιωμένοι επιστήμονες να καταλαμβάνουν καίριες θέσεις ευθύνης...
ακόμη περισσότερο δε όταν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε δημόσια ιδρύματα, με αποτέλεσμα η επιστημοσύνη τους να επιστρατεύεται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Εν τούτοις αναδεικνύεται ένα ζήτημα «ηθικής κομψότητας» όταν η- όντως διαθέτουσα «απαστράπτον βιογραφικό»- Heather D. Gibson, μέλος του τμήματος Ερευνών της ΤτΕ και στενή σύμβουλος του κεντρικού τραπεζίτη, Γιώργου Προβόπουλου, είναι γυναίκα ενός εκ των κορυφαίων του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Είναι πασίδηλο ότι ο ρόλος της κ. Gibson, μοιραίως, έρχεται σε πλήρη ανακολουθία με τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και τις οικονομικές αναλύσεις που ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται να εκπονεί για λογαριασμό του κόμματος του. Αυτό δε που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ασκείται κριτική στην στάση της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και στις αρρυθμίες τις οποίες παρουσιάζει η διοίκηση Προβόπουλου. Δεν έχουμε παρατηρήσει ακόμα- εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- καμία δημόσια τοποθέτηση για τους καλοπληρωμένους συμβούλους του κεντρικού τραπεζίτη αλλά και για τους «χρυσοκάνθαρους» συνεργάτες του.

Η καταγόμενη από τη Σκωτία Heather D. Gibson, λοιπόν, είναι οικονομολόγος με μακρά και αν μη τι άλλο εντυπωσιακή διαδρομή στην οικεία επιστημονική κοινότητα. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει πλήθος δημοσιεύσεων που επικεντρώνονται στην περιοχή των νομισματικών πολιτικών, ενώ εξαιτίας της πολύχρονης εργασίας της κυρίας Gibson στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποδίδεται ξεχωριστή έμφαση τόσο στην ελληνική όσο και στην περιφερειακή οικονομία.

Μάλιστα, το 2011, η Heather D. Gibson δημοσίευσε, μαζί με τους Stephan G. Hall και George S. Tavlas, κείμενο εργασίας για λογαριασμό της ΤτΕ με τίτλο: «Η ελληνική χρηματοοικονομική κρίση: αυξανόμενες ανισορροπίες και κρατικά spreads». Μία ανασκόπηση του βιογραφικού της καταδεικνύει ότι αυτό είναι όντως εντυπωσιακό, κάτι που πορεί να διαπιστωθεί εδώ.

Όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, η Heather D. Gibson, αυτή την περίοδο είναι στενή σύμβουλος του επικεφαλής της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου και διατηρεί ένα ρόλο λογογράφου του στα οικονομικά ζητήματα. Παρότι λοιπόν η κυρία Gibson βρίσκεται στην ΤτΕ πολύ πριν την ανάδειξη του κ. Προβόπουλου σε επικεφαλής του Ιδρύματος, η παράλληλη ιδιότητά της ως σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου εγείρει ζήτημα, από τη στιγμή που η ΤτΕ πρωτοστατεί στην προώθηση και εφαρμογή συγκεκριμένου χαρακτήρα πολιτικών, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων είναι ασφαλώς στο «απυρόβλητο», αλλά εδώ εκτιμούμε ότι αναδεικνύεται ζήτημα ηθικής τάξεως και πολιτικής αξιοπιστίας.
ρεπορτάζ: Άρτεμις Παραδείσου/στο newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Αν είναι δυνατό να γίνονται αυτά στην Ελλάδα του 2012!προφανώς η κυρία αυτή οικονομά τα άντερα της στην τράπεζα ελλάδος.δεν υπάρχει έλληνας στο επίπεδο της;δεν την έχει απολύσει κανείς με αυτή την κρίση;o σωστά όπως τον χαρακτηρίζεται ψευτοεπαναστατης,δεν σκέφτηκε καν την θέση του;ούτε του κόμματος του;και o τσιπρας τι κάθετε;τον βολεύει η κυρία εκεί;εγώ έχω καταλάβει ένα πράγμα και ας βγει o οποιοσδήποτε να το διαψεύσει.ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΓΝΉΣΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΊΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΈΣ ΕΊΤΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.όλοι τους γλυκαίνονται από το χρήμα και την εξουσία και ξεχνάνε τα πάντα γύρω τους.εύστοχος o χαρακτηρισμός του Ούγκο Τσαβες σε εκπομπή της ΕΤ 1 με τον Στέλιο Κουλογλου,όταν κυβερνούσε o γιωργακης."σοσιαλισμό;σοσιαλισμό στην Ελλάδα;σκατα έχετε πού τα τρώει o ελληνικός λαός,και αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια!"από καιρό μας είχανε πάρει χαμπάρι ακόμα και στην πολυτάραχη άλλη πλευρά του κόσμου.μόνο εμείς είχαμε και δυστυχώς ακόμα έχουμε παρωπίδες με σκατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/11/12 14:47

    Πασοκακια ειστε ρε ή φασιστακια; Ολοι γλυφουν το μελι αλλα οχι οπως ολοι αυτοι εδω και 30 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/11/12 16:27

    τα πασοκακια φαγανε του σκασμου..και απο κοντα οι αριστεριτζηδες που τρωγανε κι αυτοι σαν μελη του σωματειου< δημοκρατικες δυναμεις>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/11/12 16:30

    πασοκ και δημοκρατικες δυναμεις.....το θυμαστε συριζακια....μαζυ τρωγατε του σκασμου....τωρα το παιζετε οτι δεν ξερατε...( ειστε κι αχαριστοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/11/12 17:09

    Α, δεν τα μάθατε? Τ Τσακαλώτος δήλωσε οτι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση και αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών, θα ζητήσει διαζύγιο. Αφήστε τον λοιπόν τον καμόφτη να χαρεί την οικογενειακή του ζωή όσο έχει ακόμα καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/11/12 19:10

    Καλά δεν έχετε όλοι σας καταλάβει ότι δεν υπάρχουν "ιδεαλιστικά" κόμματα στην Ελλάδα παρά μόνο ένα, το κόμμα της μίζας και του βολέματος "ημετέρων"? Ολα αυτά τα κόμματα περιφερονται με έναν χρωματιστό μανδύα αλλά από κάτω είναι όλοι τους "καπιταλιστές και λαμόγια του κερατά". Αντε ξυπνήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *